Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenya

Marketing

Vidjela sam dugu na mjesečini…

29.09.2004.

Sama, uz lagane note neke davno napisane sonate pogledom uprtim u Njega. Oblaci plešu nošeni vjetrom, a On ostaje usamljen. Zapalio je nebo svojom plavičastom vatrom. Ni jedna zvijezda ne može se mjeriti s njegovom magičnom svjetlošću. Oduvijek sam ga gledala, divila mu se, voljela ga. Pozvao me u svoj noćni svijet, da otvorim vrata svoje podsvijesti i pođem hodnicima nepoznatog.

Okupana mjesečinom prolazim labirintom misterija, iza svakog ugla pojavljuju se pitanja, o životu i smrti, o svemiru, o anđelima i demonima, ljudima i životinjama, nebu i zemlji, planinama i biljkama, jezerima i morima, strahovima i patnjama, ljubavi i sreći, kraljevima i prosjacima, civilizacijama i religijama, mitovima i legendama, o istini. Istini koja se negdje skriva, zataškana, zaboravljena, vojskom čuvana, nikad pročitana u prašnjavim knjigama, duboko zakopana u nekoj nedostupnoj knjižnici, uništena kao najveća tajna, jedva primjetna od naslaga najgorih laži. Možda je i pobjegla od nas koji je nismo htjeli slušati ne htijući da nam noge klecaju od straha, od onih koji su ju otjerali zavedeni u čokoladu i bombone zamotanom laži, možda je skinuta s dužnosti iz nacionalnih interesa, osuđena na doživotnu robiju ili su joj ipak dali mogućnost prigovora nakon pedeset godina. Nisu je mogli potkupiti pa su je ubili i zakopali, oteli i zaključali. Možda je izgubljena zauvijek?

Pružajući svoje moćne ruke razlio je snopove srebrne svjetlosti niz moje lice i ulio mi nadu da će jednog dana ono što je izgubljeno ipak biti nađeno.


- 23:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #
• Prekrasno! Ti stvarno imaš dara; svaka čast! Ali ne gubi nadu; daj malo optimizma! (arhangel 30.09.2004. 22:02)
• Prekrasno! Ti stvarno imaš dara; svaka čast! Ali ne gubi nadu; daj malo optimizma! (arhangel 30.09.2004. 22:03)


Post je objavljen 05.02.2005. u 00:08 sati.