Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenya

Marketing

Podvojena ličnost

23.07.2004.

Postajem ogledalo tuđih raspoloženja. Moje se ponašanje nesvjesno mijenja i prilagođuje ponašanju osobe sa kojom provodim vrijeme. Npr. danas sam samo ušla u dnevni boravak gdje je bila moja majka sva nadrkana i ljuta, u meni se taj tren probudio vulkan, uskipjeli su svi osjećaji i mogla sam tog trena nekog zadaviti, bila sam spremna na svađu i skoro sam napravila cijelu frku kada je došao i stari. Uspjela sam se pribrati, u sebi sve poslati u kurac i otići kod buraza u sobu, a on tamo sjedi miran i nasmijan i ja sam taj tren OK, dobre volje i sa smiješkom na usnama. Isti se slučaj događa kada izađem s nekom frendicom na kavu, makar bila dobre volje zbediram se ak je frendica nekaj loše volje i obrnuto. To je tako mislim kod svih, al ide mi to preuzimanje tuđeg raspoloženja i osjećaja na živce.

Imam osjećaj kao da polako gubim sebe. Ne znam više da li je to što ja osjećam taj tren kada sam s nekim njegov utjecaj na moje biće ili su to moji osjećaji, raspoloženja i misli. Previše sam prilagodljiva, do tog nivoa da više niti ne znam tko sam ja. Svi sam pričaju kako ih drugi ne shvaćaju, kako su oni ovakvi i onakvi, kako misle ovo i ono, a koga briga šta ja mislim. Ja sam glupa kaj dopuštam ljudima da mi nametnu svoja razmišljanja samo da se ne moram objašnjavati ili im dokazivati da sam u pravu kada je to nemoguće njima utuviti u glavu. Tako da idem linijom manjeg otpora do te mjere da oni misle da ja dijelim njihovu percepciju svijeta oko nas.

Kompleks manje vrijednosti kod mene postoji već dugo vremena, od toga da mi ga je nabacio stari sa svojim stalnim prigovaranjima (za njega niš nije dobro, a ako i je moglo je biti i bolje), od pritiska društva, prijateljica… Jednostavno ponekad se osjećam kao da sam zadnje govance na cesti, da sam naravno glupa i dosadna. Ponekada me baš zbog takvog mog stava ponižavaju, onako skriveno, u sitnicama. Ko mi je kriv kad se dam? A zato da ne bih bila opet dovedena u neku takvu situaciju postajem neka druga osoba koja je po mjeri osobi sa kojom provodim vrijeme, pretvaram se da sam dovoljno posebna, duboka, ili dovoljno obična i plitka.

Ali zapravo tko sam ja, ona prava istinska, gola ja? Sa ovoliko godina već bi trebala znati! Znala sam jednom točno, dok se nisam opet izgubila u zavrzlami života. Najveći je problem što ne mogu naći svoje mjesto. Ja sam podvojena ličnost, variram između nježne romantičarke koja je draga i dobra, i strastvene kuje koja je ljuta na cijeli svijet, od kreativne, pametne djevojke kojoj na živce idu trendi mjesta i ljudi, do cure koja se hoće za vikend rasplesati na neku najnoviju poskočnu pjesmicu na nekom trendi mjestu gdje su svi. Čak se i družim s ljudima koji kao da dolaze iz dva totalno različita svijeta, a meni pašu oba dva u određenoj mjeri. I gdje da ja onda nađem svoj kvadratni metar pod suncem?



- 23:55 - Komentari (7) - Isprintaj - #
• da.. svi mi podivljamo kad nas starci podjebavaju.. ne namjerno.. ali instiktivno.. a to kaj se uspiješ skulirat svaka čast.. e da.. nemoj se gubit.. moraš držat do sebe.. i na kraju.. još nebi trebala znat ko si i kaj si.. jer tek to postaješ.. još se razvijaš ko svi ljudi.. sve do barem 21 godine (tiptoe 24.07.2004. 01:00)
• ni ja ne znam još tko sam,a čisto sumnjam i da ću ikada znati ali to me ne brine,mogu biti tko god hoću,kad god mi to odgovara :)) (slučajna prolaznica 24.07.2004. 08:12)
• Problem je što ja imam 23 godine, a u 21oj sam znala jako dobro tko sam. (Erato 24.07.2004. 13:14)
• ja nekad mislim da znam tko sam ali ubrzo utvrdim da sam ipak netko/nešto drugo i tako u krug,pa sam odustala od potrage za samom sobom jer znam da se nikada neću pronaći,a i kao da moram znati sve o sebi :)) (slučajna prolaznica 24.07.2004. 13:32)
• I meni se dogajaju potpuno iste stvari. Nije to tako loše, uklapaš se svugdje, iako to plačaš licemjerjem. Big deal! (jednorog 24.07.2004. 23:47)
• sve nas mijenja... vise nisi ona koja si bila sa 21... i to sto si sposobna uklopiti se sa raznim ljudima je jako velika i bitna stvar, koristi je kao prednost i u tome uzivaj, jer takvih je osoba jaaako malo. tvoja osobnost te u ovom ogranicenom drustvu odredjuje kao individualku i pomiri se sa time, nije to niš loše... Budi zadovoljna i ponosna jer nisi dio mase... uvlači se u uloge kad ti se igra ali nemoj se zanijeti i zaboraviti kako one nisu- TI. A tko si uistinu otkrivati ćeš cijeloga života, to i jest svrha ovog malog šašavog planeta;-)) (colorblind 25.07.2004. 13:06)
• Molim vas pomozite mi!!!!!!! Mojoj naj frendici anamariji je neko zbriso stranicu cijelu i molim vas da nadete kak da se otkrije tko je to!!!Odite na anamarijaa.blog.hr Molim vas!!!!!!!!!!! (Matea 25.07.2004. 22:24)


Post je objavljen 04.02.2005. u 23:37 sati.