Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marita

Marketing

Mozaik života

Ne vjerujem u slučajnosti. Vjerujem da se sve događa s nekim razlogom, prema određenom rasporedu, planu i programu. I znam da taj plan i program mogu otkriti i posložiti sama. Dana mi je mogućnost da djelujem, da vodim svoj život prema vlastitom nahođenju, bez utjecaja sa strane. Naravno, utjecaje sa strane mogu prihvatiti ukoliko mi odgovaraju, ali shvatila sam da sama, povezana sa svjetlom u sebi, određujem smjer svog života. I da sama kreiram vlastiti uspjeh ili neuspjeh.

Ciljevi
Cilj kojem težimo
nije konačna svrha našeg života.

On je samo sredstvo
koje nam služi
da se koncentriramo na smjer.

Postizanje cilja,
neće nas usrećiti samo po sebi,
no dok se na putu do cilja
borimo sa preprekama
koje su neizbježne,
mi rastemo i razvijamo se.

To je ono
što našem životu
daje najdublji
i najdugotrajniji
smisao i ispunjenje.
: : Anthony Robbins::

Na tom putu pomogao mi je velik broj ljudi, većina njih nesvjesno, no neki su i svjesno odabrali ulogu mentora, vodiča, pomagača koji su mi dali podršku, pomogli mi da sama sa sobom popričam i dogovorim neke stvari. Nisu me prisiljavali na ništa, nisu mi nametali svoju volju, nisu mi ispirali mozak svojim idejama, jednostavno su me vodili, korak po korak, na putu suočavanja same sa sobom i slaganje vlastitih kockica u mozaik života. Mog života. Bili su određena vrsta ljepila koja je spajala te raštrkane kockice.

Za mene uspjeh nije stvar slučajnosti. Uspjeh je pitanje brojnih elemenata, od kojih je za mene najvažniji trud. Akcija. Pokret. Djelovanje. Imate talente s kojima ste rođeni, za neke znate, neke još trebate otkriti, a da bi oni izašli na vidjelo, da bi zasjali u svom pravom sjaju trebate se potruditi. Čak i kad ne znate da ih imate, trud je ono što će ih izvući na površinu. Mozak je mišić kao i svaki drugi mišići na tijelu, i samo upornom i konstantnom vježbom dovodite ga u odličnu formu. a jednom kad krenete, vaš mozak ima sjajnu sposobnost traženja novih aktivnosti. Mozak ne stari, ali njegove sive stanice prestanu komunicirati jer im nedostaje vježbe. A vježbu možete potaknuti samo vi. Aktivnim djelovanjem. Trudom.

A dobro uvježbani, gipki, fleksibilni mozak omogućava vam dobar temelj za uspjeh. Ako i želite reći da je uspjeh stvar slučajnosti, složit ću se s vama no slučajnost opet nije slučajna već ste na njoj radili kako bi se dogodila. Vjerujem da su planiranje, trud i vježba jedini put do uspjeha. Put, a ishodišna točka od koje krećete su vaši snovi, želje i ciljevi. Put vašeg vlastitog uspjeha započinje snovima, no trud ispunjavanja tih snova dovodi do uspjeha. Imajte snove u životu, ali nemojte snivati život. Život treba živjeti, a ne samo sanjati jer snovi bez akcije ostaju samo snovi.

Znam da moj mozaik života još nije gotov, nadajući se da će mi trebati još popriličan broj godina da ga dovršim. I da će mi u tom procesu pomoći velike količine ljepila. Isto tako znam da sam i ja nekome ljepilo koje pomaže povezati kockice mozaika zajedno i u tome je ljepota života. Pomažući slagati drugima kockice njihovog mozaika, slaže se i moj, povezuje još čvršćim ljepilom i polako se nazire konačna slika mog vlastitog mozaika života. I uživam s osmjehom promatrajući tu šarenilost kockica koje svaka za sebe nemaju smisla, no spojene zajedno čine jednu osebujnu simfoniju zadovoljstva...

Slažete li vi svoj mozaik? :)


Post je objavljen 03.02.2005. u 10:55 sati.