Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceanstar

Marketing

Karma police

Nekoliko dana vec razmisljam o zakonu karme. On kaze kako moramo iskusiti na vlastitoj kozi sve sto smo svojim djelima prouzrocili drugima. Svu radost koju smo donijeli nekome, osjetit cemo prije ili kasnije i mi. Sva patnja koju smo nanijeli drugome, prije ili kasnije pogodit ce i nas (istog intenziteta samo suprotnoga smjera). Zvuci poprilicno fer, ali i trazi veliku odovornost.

Razmisljam o relaciji moje suze - barkica, moja tuga - barkica. Sto moje lose osjecanje radi njegovoj karmi. On ne vjeruje u to, ali ja pomalo da. I zato sam odlucila biti dobro. Jer ne zelim svojim kozmickim djelovanjem mu zakomplicirati zivot jednom kada ce mozda biti sretan. Zatvoreni krug mora jednom stati. Ako imam njega pred ocima pronaci cu u sebi snage zaustaviti losa djelovanja karme. Otpatiti cu svoje na neki drugi nacin, bez suza i boli koje bi isle na njegovu dusu, na njegov racun. Nista mi on ne duguje. Naprotiv.

Eto cak i ako ne vjerujete u zakon karme, a ponasate se prema zakonu nemate sto izgubiti. Ako sam dobra prema svijetu, mozda mi se jednom to vrati, mozda nikada, ali nije u tome niti poanta na kraju krajeva. Ono sto nas pogadja, kazu karmicke sile, nisu nista drugo nego reakcije na nase vlastite djelatnosti koje smo pocinili u proslosti. Podsjecaju nas na stare narodne izraze i poslovice poput "sve se vraca, sve se placa" ili "kako sijes tako ces i znijeti", a cak i u Bibliji ima ona "oko za oko, zub za zub".

Zakon karme nas nekada stigne prije, nekada kasnije, a nekada tek u sljedecem zivotu, when we are both cats. No ja vjerujem kako nista sto nam se dogadja nije slucajno. Jos je jedan razlog zasto mnogi ne zele vjerovati u akcije-reakcije: spoznavsi zakon karme ispada kako sami moramo preuzeti odgovornost za sve sto nam se dogadja u zivotu. Ne moze se vise prstom upirati u nekog drugog, u zlu sudbinu. Takvu odgovornost vecina ljudi ne zeli prihvatiti i sama bih mozda nekada radje znala da ja nemam utjecaja na Bozji plan meni namijenjen.

Daleko od vjerskoga fanatizma sve sto zelim je ne siriti losu energiju, ne biti razlog necije patnje, ne nastetiti sebi i svojim bliznjima i biti dovoljno odrasla i zrela za prihvacanje odgovornosti, posljedica, ali i beskrajne srece i slobode koja proizlazi iz cinjenice da cinim dobro, da volim, oprastam i zelim svima sve najbolje.

Karma znači djelovanje ili akcija.
Karma se mora realizirati ili ponistiti.
Karma je zapisana duboko u nadsvjesti.
Karma djeluje u reinkarnacijskom kontinuitetu.



Post je objavljen 12.01.2005. u 10:00 sati.