Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/markopudina

Marketing

DAN POSLIJE SUTRA

To je film koji me stvarno zanima i koji bih stvarno htio pogledati, pa ako ga je netko već pogledao u kinima, zanima me komentar. Da li je film stvarno tako dobar kako je najavljivan ( hit 2004. godine) ??Dan poslije sutra = The Day after Tomorrow

Redatelj: Roland Emmerich
Žanr: akcijski thriller
Gl. glumci:
Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, Sela Ward


O filmu
Što ako smo na pragu novog ledenog doba?
To je pitanje koje muči klimatologa Jacka Halla (Dennis Quaid) koji svojim istraživanjima upućuje na veliku opasnost globalnog zatopljenja, a unatoč upozorenjima vladi, za promjenu postojeće situacije već je prekasno.

Sve započinje Hallovim svjedočenjem o lomu Antartičkog ledenjaka, kada se od ogromne mase otrgnuo komad veličine Rhode Islanda. Nakon toga uslijedile su kontinuirane vremenske nepogode diljem planeta Zemlje: smrtonosne tuče u Tokyu, rekordne oluje na Havajima, navale snijega u New Delhiu, te devastirajući tornado u Los Angelesu.

Telefonski poziv od profesora Rapsona (Ian Holm), kolege iz Škotske, potvrdio je Jackove najdublje strahove. Naime, takve intezivne vremenske neprilike simbol su velike i vrlo opasne globalne promjene. Otapanje puknutih ledenjaka uzrokovalo je ulijevanje prevelike količine ledene vode u oceane što je imalo za posljedicu bitne promjene elemenata koji stabiliziraju klimu u atmosferi.

U međuvremenu, Jackov 17-godišnji sin Sam (Jake Gyllenhaal) ostaje zatočen u New Yorku gdje se skupa s prijateljima natjecao na sveučilištu. S obzirom na enormne temperature koje su zahvatile Manhattan, Jack je savjetovao Sama da nipošto ne napušta knjižnicu u kojoj je učio dok on ne dođe po njega. Masovne evakuacije prema jugu su započele, a Jack kreće na sjever spasiti sina. Međutim, nitko od njih nije spreman na ono što tek dolazi.

U filmu Independance Day, Roland Emmerich uništenje planeta stavlja kao posljedicu napada izvanzemaljaca, a sad, u filmu The Day After Tomorrow, neprijatelj je još opasniji i destruktivniji – priroda sama po sebi. «Ovo je priča o preživljavanju i junaštvu, s non-stop akcijom i spektakularnim vizualnim efektima.», rekao je producent filma Mark Gordon.
Post je objavljen 01.06.2004. u 01:26 sati.