Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/markovsworld

Marketing

Koreni

Poceo sam da pisem jedan poduzi post i restartovao mi se kompjuter, sada ne mogu sve ispocetka pa cu skratiti to... Novu godinu sam docekao u Capriju i Holivudu, kod hrama sv. save, bio sam u super drustvu tako da mi je bilo lepo bas, mozda nije najbolji docek koji sam imao, ali ako i godina bude lepa kao docek - ne moram da se brinem.

Uglavnom vec je 2005.-a, mene u ovoj godini ocekuje da ocistim trecu godinu i upisem cetvrtu i tako privedem fax polako kraju, nemacki da usavrsim i da pokusam u Berlin da odem za tu cetvrtu godinu... -> ostale stvari ce zavisiti od mnogih faktora (pre svega externih), ali ovo je izvesno da cu uraditi..

Pocetkom svake godine razmisljam malo i sta sa zivotom, odnosno GDE POBECI IZ OVE ZEMLJE?!?! Mozda to zvuci i malo sebicno, ali NE MOGU JA VISE da delim odgovornost i da se nosim sa konsekvencama odluka ovog naroda. Radio sam rad "Individualno ili grupno odlucivanje" (eto ako nekome treba za seminarski neka se javi, dosta sam nabavio literature i bas dosta prevodio) i ispada da grupe donose rizicnije odluke jer se odgovornost deli na sve pripadnike grupe. ETO JA NECU VISE DA BUDEM U OVOJ GRUPI, jer moje misljenje je daleko od dominantnog, a za tudje odluke ne mogu da budem odgovoran! Neko ko je u lagodnoj situaciji, lako moze da prica o antiglobalizmu (kao sto sam ja imao slucaj da slusam od Grka letos, a kad sam im nudio da dodju mesec dana ovde i da se kladimo da ce posle ljubiti svoju zemlju -> niko nije smeo da prihvati), lako moze da se prica o patriotizmu, o korenima i tako.... SVE SU TO GLUPOSTI!! Covek mora racionalno da donosi odluke i da pri donosenju pravi cost-benefit analize.

Na vec standardna pitanja oko nase istorije, nasih predaka, njihove casti i svega ostalog -> stalno se pokusava koketirati sa nacionalizmom koji prerasta u sovinizam, sa Hagom i drugim... Ne mozemo mi na osnovu istorije stalno razmisljati, jedan poznati Francuz je rekao "Biljke razmisljaju korenjem, a ljudi glavom!"

Za kraj.... -> od novogodisnjeg programa, jedino bih izdvojio Nothing Hill, lubavnu komediju sa Hju Grantom i Juliom Roberts, film je bas simpatican - dao bih mu cak 8:), a film me je podsetio na Love Actually (isto engleski film sa Hju Grantom, Lajam Nilsonom, ....) -> GLEDAJTE OBAVEZNO OVO, bar sada dok je jos praznicno raspolozenje u drustvu neke osobe do koje vam je stalo.... 9+ (ako je atmosfera za gledanje film prava), i ako mozete uzmite ga na DVD-u posto sad ide uz neke novine!!!

Post je objavljen 04.01.2005. u 23:50 sati.