Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Novinari kao svete krave

Sanja Modrić piše u današnjem „Jutarnjem listu“ kako predsjedničkih kandidata ima previše i kako redakcije same odlučuju tko je interesantan i ozbiljan kandidat, a tko nije. Očito je demokracija nekima sinonim za izraz „kol'ko para, tol'ko muzike“, jer kako drugačije protumačit da je zastupljenost predsjedničkih kandidata u medijima proporcionalna uloženim sredstvima u kampanju?

1.) Ako ima previše predsjedničkih kandidata, to je problem zakonodavstva koje se mora mijenjati, a dok su zakoni ovakvi kakvi jesu, moraju se poštivati ako želimo Hrvatsku kao pravnu državu.

2.) Otkud medijima pravo da odlučuju tko je zanimljiv kandidat, a tko nije? Zar su oni bogom dani mesije koji će odlučiti umjesto nas tko je ozbiljan kandidat a tko nije? Očito nas smatraju maloumnima i drže da nismo sami u stanju procijeniti tko je najbolji izbor za predsjednika države.

3.) Nije li bit demokracije da svatko ima pravo pod jednakim uvjetima sebe predstaviti javnosti, a na biračko tijelo na dan izbora odlučuje tko je od kandidata ozbiljan?


Post je objavljen 23.12.2004. u 10:11 sati.