Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marita

Marketing

Najbolji dan u životu

Danas sam iznenada shvatila da je ovo najbolji dan u mom životu. Bilo je dana kada sam se budila s mislima hoću li preživjeti dan. I jesam! I zato što jesam danas ću slaviti. Slaviti nevjerojatan život koji sam do sad imala. Slavit ću sve uspjehe koje sam proživjela, sve blagoslove kojima sam obdarena, sve osmjehe koje sam dobivala, svu ljubav koju sam podijelila. I da, slavit ću i ona teška vremena jer su me ona učinila boljom.

Prošetat ću ovim danom s uzdignutom glavom i veseljem u srcu. Podijelit ću ljudima osmjehe u ovo hladno i tmurno vrijeme nadajući se da će im on donijeti malo topline. Popričat ću na kratko, lica razvučena u osmjeh, s ljudima čija osamljenost se ispisuje na licu.

Mi nismo ljudska bića na duhovnom putu.
Mi smo duhovna bića na ljudskom putu.
: : Stephen Covey: :

Najbolje i najljepše stvari u životu
nisu vidljive niti dodirljive.
Njih možete jedino srcem osjetiti.
: : Helen Keller: :

Danas, niti jedna od tih veličanstvenih sitnica koje me okružuju neće proći nezamijećena. Danas ću podijeliti svoje uzbuđenje življenja s drugim ljudima. Nekoga ću nasmijati. Nekome ću pokloniti pažnju. Nekome pružiti ono što mu je najpotrebnije. Danas ću dati iskreni kompliment svakome tko je malo "potonuo". Zagrlit ću onoga koji za zagrljajem čezne.

Danas ću svima podijeliti gumene bombone i promatrati kako im se unutrašnje biće ponovno veselo vraća u djetinjstvo. Zaustavit ću se na trenutak i uživati u veselom žamoru djece koja se kližu po ulici. I reći im koliko su posebni. Danas ću onima koje volim pokazati koliko mi znače. Danas ću svojoj ljubavi mislima poslati buket osmjeha, pjenušac svjetla i tortu ljubavi.

Danas ću prestati brinuti o stvarima koje nemam i zahvaliti na onom što imam. Sjetit ću se da je briga samo gubljenje vremena jer znam da ono što me čeka je prekrasna priča sretnog završetka koja se ispisuje svakog trenutka.

I večeras, prije no što utonem u san, zagledat ću se u nebo, potražiti zvijezde i zahvaliti se na najljepšem danu u životu. Zaspat ću dječjim snom, uzbuđeno čekajući jutro znajući da će sutra ponovo biti najbolji dan u mom životu.



Post je objavljen 17.12.2004. u 11:36 sati.