Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

LIGA UEFA: STUTTGART vs. DINAMO-Do or Die!!!

Dinamo je ove jeseni imao već nekoliko utakmica sezone, zato mi je ovu glupo tako nazvati iako je to zapravo jedina utakmica kojom mogu spasiti ne samo jesenski dio nego kompletnu sezonu. Kad bi sutra dobili prezimili bi u Europi nakon 34 godine, pa bi loš plasman u HNL-i pao u drugi plan. Međutim za tako nešto će morati napraviti senzaciju jer igraju protiv jednog od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka Njemačke. Loša stvar je što Stuttgart još nije osigurao drugi krug, pa neće biti kalkuliranja, njima je utoliko lakše što im je za prolaz dalje dovoljan i remis-dok Dinamo treba isključivo pobjedu.

INJURY REPORT
Dobre su vijesti što neće igrati najbolji zadnji vezni Bundeslige i vođa ove Stuttgartove momčadi-Zvonimir Soldo, na njegovo će mjesto Sammer vjerojatno postaviti Juricu Vranješa. Drugi problem za domaćine je ozljeda kreatora Aliaksadera Hleba. Ipak po posljednjim informacijama čini se da će bjeloruski dribler zaigrati. Dinamo će također igrati bez svog kapetana-Kranjčara, ali njegove predstave ove jeseni su bile takve da možemo zaključiti da se to uopće neće osjetiti u igri momčadi Ilija Lončarevića.

Kao što znate u okolici Stuttgarta ima mnogo naših gastarbajtera tako da će Dinamo imati vrlo veliku podršku, ulaznica više nema, a prema procjenama na tribinama ne bi smjelo biti manje od 10000.

STUTTGART ANALIZA
Image Hosted by ImageShack.us
Što se same momčadi Stuttgarta tiče ona je vrlo uigrana i kompaktna, Sammer mijenja sastav samo kad netko otpadne zbog kartona ili ozlijede. Na golu je odlični vratar Timo Hildebrand kojeg mnogi smatraju najboljim njemačkim golmanom, jer su Kahn i Lehmann potrošeni, ali još uvijek uživaju povjerenje Klisnija. Obrana standardno igra u sastavu Hinkel-Babbel-Stranzl-Lahm. Vjerujem da svi znate iskusnog Marcusa Babbela koji se nakon neuspješnih epizoda u Liverpoolu i Blackburnu vratio u Bundesligu i igra vrlo korektno ove jeseni, zabio je nekoliko važnih pogodaka glavom. Martin Stranzl je austrijski reprezetativac, zgrabio je mjesto u prvih 11 koje se otvorilo ozlijedama našeg Živkovića i člana europskih viceprvaka Fernanda Meire. Najbolji su ovi bočni igrači, obojica su dosta mladi i već su reprezentativci Njemačke. To su pravi igrači za taj 4-4-2 sustav, iznimno korektno odrađuju sve obrambene zadatke, ali znaju i povući prema naprijed. Vrlo dobri su tehničari, Hinkel koji igra na desnog strani ima odličan dribling poslije kojega najčešće slijedi centrarshoot, to isto vrijedi i za Phillipa Lahma osim što se on češće odlučuje na udarac koji mu je bolji od Hinkelovog.
Srednji je red raspoređen u klasičnom diamond odnosno romb sustavu. Zadnjeg veznog će u odsustvu Solde vjerojatno igrati Jurica Vranješ, taj zadnji vezni ima mnogo obrambenih zadataka i gotovo ne sudjeluje u kreaciji napada, njegova je uloga oduzme čim više lopti i brzo ih distribuira većinom prema Hlebu. Na lijevoj strani igra 34-godišnji Horst Heldt koji je godinama u klubu. Solidan je to igrač koji mjesto u prvih 11 može najviše zahvaliti tome što Stuttgart trenutno nema boljih rješenja. Na lijevoj strani je Silvio Meissner koji igra izvrsno u zadnje vrijeme i često je strijelac, opasan je u prekidima iako nije nešto visok i ima više nego solidan udarac. Centralna figura teama je Aliaksader Hleb barem kad govorimo o igri na protivničkoj polovici. Najbolji igrač Bjelorusije jedini je pravi kreator u Stuttgartovom teamu i praktički je nezamjenjiv, bio je prije nekog vremena u krizi, ali sad je opet uhvatio formu. On je jedan od igrača s najboljim driblingom u Njemačkoj usto je vrlo brz, udarac mu nije posebno dobar, ali zna realizirati kad se nađe u prilici. U napadu najčešće igraju Kevin Kuranyi i Cacau. Kuranyi se ozlijedio na početku sezone, ali se vratio u sjajnom stilu i već je najbolji strijelac momčadi. Osim u Stuttgartu nezamjenjiv je i u reprezentaciji. On je jedan kompletan napadač, vrlo dobro igra i nogom i glavom, a iako nije pretjerano brz opasan je i u kontri. Često igra na rubu zaleđa pa će Dinamova obrambena trojka morati s posebnim oprezom postavljati ista. Partner mu je Brazilac Cacau koji se ove sezone konačno privikao na Bundesligu i počeo je pogađati, solidan igrač, ali ništa spektakularno. Za te pare su mogli kupiti i boljeg Brazilca. Joker s klupe je često Mađar Imre Szabics, koji je tipični golgeter. Odličan je u realizaciji, ali teško da može nekoga probiti 1 na 1.


O Dinamu neće pisati jer se sve više-manje zna, u zadnjim nekoliko utakmica su igrali vrlo dobro, premda ih rezultat nije mazio. Za vjerovati je da Lončarević neće mnogo mijenjati, ako će uopće. Kako god bilo nek je Dinamu sa srećom…….


Post je objavljen 14.12.2004. u 15:46 sati.