Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plejadablue

Marketing

Poželjno je pušiti

Kažu i dokazuju da je pušenje štetno za zdravlje,vlastito i tuđe.Ja sam pušač i kad sam vani u društvu pušača,pušimo obostrano.Ali zato uvijek pazim da ne pušim u društvu nepušača,kako ne bi i on pušio. Ili nastojim izvesti nepušača negdje na otvoreno..na neku livadu,u šumi ili bar u kafić s terasom.Većinom upozorim nepušača da sam pušač,pa može i odustati od izlaska.I kad me netko pozove k sebi doma,kažem mu – ma bolje da ti ne dolazim,ja sam pušač,radije me izvedi van,negdje gdje se može pušiti.Mislim da je to vrlo pažljivo i odgovorno od mene..

Ali u svojoj kući ja sam gazda i zato na ulaznim vratima imam zaljepljenu etiketu na kojoj piše – POŽELJNO JE.

Gosti to različito tumače,rijetko pitaju kaj to znači…vjerojatno misle da je nešto do zla boga prosto,pa se uglavnom prave da ne vide i misle si svoje.Neki pametniji ponekad skinu blatne cipele ili uredno objese kaput..neki niti ne pozvone nego se okrenu i odu,ovaj danas se vratio i donio bombonjeru,cvjeće i piće..sve u svemu,kad već pušim da imam od toga i neku korist,a ne samo uživanciju.

I nisam obraćala pažnju na prigovore.Jest da kod mene svi puše,ali u svojoj sam kući..Osim toga,on je došao k meni a ne ja k njemu…a upozoren je na vrijeme da može popušiti.Mislim da je i to vrlo pažljivo i odgovorno od mene.

Post je objavljen 12.12.2004. u 22:04 sati.