Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Zbogom Buro i ne vraćaj se......

Veliko olakšanje za sve navijače Splita, ovaj tupi stvor više neće upropaštavati splitski talenat.
Burić je toliko tup da s Rađom i Komazecom u sastavu nije uspio Zadru donijeti naslov prvaka Hrvatske, ipak to nije spriječilo Dina da ga angažira ove sezone. Vjerojatno nitko osim njega nije bio za dolazak ovog dokazanog propalice. Ova Splitova ekipa ne da može nego mora biti među prvih 8 Goodyeara, ali Burić je već sad napravio sve da možemo još jednu sezonu proglasiti neuspješnom. Zadnji je poraz stigao od Hermes Analitice u Ožujsko ligi, to je već drugi poraz Splita od amaterskih klubova prvi je bio protiv Triglava, ne podcjenjujem ja te klubove, ali te utakmice su trebali dobiti i zatvorenih očiju.

Burić u ovih nekoliko mjeseci nije napravio nikakav sistem igre, najbolje se to vidi u napadu gdje se lopta da u ruke Ukiću pa što bude. Naravno da neće svi problemi Splita nestati samim njegovim odlaskom, ali gore ne može biti. Jasno da Split nema novaca za neka velika trenerska imena, ali zar je zaista Nikša Bavčević koji se spominje kao najrealnija opcija pravo rješenje. Koliko znam, najveći klub kojeg je vodio je belgijski Pepinster, istina je da baš nemam neke informacije o njemu, ali da vrijedi nešto već bih čuo za njega. Umjesto da Perasovića još prošle sezone postavi za trenera, Dino je čekao dok ovaj nije odlepršao u San Fernando. Mislim da bi Rađa umjesto da se prepucava s Gurovićem preko novina trebao gasiti vatru za koju je mnogo kriv. Dakle, Dino ubuci patike i pokaži momcima kako se igra.....

Split je zadnjih sezona najbolje komparirati s Chicago Bullsima mnogo talenata, ali nikako da se napravi neki rezultat, pljugerski mentalitet već je dobro usađen među igrače te dvije momčadi....U zadnjih 5 godina ostvarena su 3 dobra rezultata. Repeša je s Vujčićem, Rencherom i ostalima osvojio 5. mjesto u tadašnjoj Suproleague. Rađa, Zdovc, Žižić i Sesar prekinuli su dominaciju Cibone u prvenstvu Hrvatske, a prošle sezone dogodio se jedini vrijedan rezultat ove momčadi-osvojen je kup Kreše Čosića. Puno, puno premalo za momčad kojea je nekad uživala reputaciju kakvu danas tek možda imaju Maccabi i CSKA. Jedini razlog zašto treba pogledati ovaj team je Roko Leni Ukić, ali niti njega nećemo još dugo gledati u žutom dresu, već sljedeće sezone će odušeljavati navijače u nekoj NBA dvorani.

Post je objavljen 02.12.2004. u 19:27 sati.