đungla na asfaltu

ponedjeljak, 03.07.2006.

Egzorcizam

Veceras je u emisiji Epicentar bilo rijeci o egzorcizmu i mogu vam rec da me potaklo na razmišljanje iako baš ne vjerujem u to. Prikazana su nekakva masovna okupljanja gdje svecenik stavlja ruke na vjernika a on se pocme trest i pada u nesvjest ali se i dalje trese- mislim nešto nevjerojatno ali s medicinskog stajališta moguce. To je stanje nekog transa kao recimo kod hipnoze. Ako u nešto dovoljno cvrsto vjerujemo ili smo psihicki nestabilne osobe još je vjerojatnije da cemo doživit takvo iskustvo i lakše je manipulirat s takvim osobama.
Kao i gosti u emisiji- jedan je momak prošao kroz egzorcizam ali ako gledamo njegovu prošlost- problemi u obitelji, odbacivanje od majke -te stvari su isto tako mogle dovest do nekakvog stanja " opsjednutosti ". Drugi momak je koristio svakojake droge, pa mu je dijagnosticirana schizophrenia i koliko sam shvatila nije prošao egzorcizam nego dok je bio u komi svecenik je molio za njega na misi i izašao je iz kome. Ima puno takvih primjera i slucajeva i teško je razlucit koji su medicinske prirode a koji duhovne jer je u vecini slucajeva to dvoje jako povezano.
Postoje slucajevi koji su neobjašnjivi i u medicini kao npr. ljudski mozak koji nije istražen do kraja i koji je još uvijek velika nepoznanica pa tako mogu rec i za egzorcizam -

za mene osobno je također velika nepoznanica


- 00:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

  • ovo je mali dječak iz Kine koji je rođen sa tri ruke