<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>








"Sumnjati u vlastitu smrtnost, značilo je upoznati početak straha; neupitna spoznaja vlastite smrtnosti značila je upoznati kraj straha"

"Svi dokazi neizbježno vode do tvrdnji za koje ne postoje dokazi! Sve stvari su poznate zato jer želimo vjerovati u njih."

Frank Herbert


"Život nema nikakvu obavezu pružiti nam ono što čekujemo!".
Margaret Mitchell


"Između "jest" i "nije" razlika je u odluci da nešto bude ili ne bude."



"Veliki umovi raspravljaju o idejama.
Srednji umovi raspravljaju o događajima.
Sitni umovi raspravljaju o ljudima."

Eleanor Rooselvett

credits
Design: thousandone
Adjustment: murderscene
Želje
utorak, 29.12.2009.

Trenutno su aktualne priče o sastavljanju novogodišnjih odluka, ali o tome sam već ranije rekla što mislim. Ipak ima jedna stvar koja mi se sviđa, a to je sastavljanje popisa želja.
Nekako mislim da želje u ovom slučaju imaju veću težinu, ali samo ako su to one iskrene, prave i namjerne želje.
Jer postoje želje i želje, jedne su šuplje, a druge život znače.
Često čujem ljude kako im se želje ne ostvaruju, mislim da je to jer žele nešto što im u biti ne treba ili ne vjeruju da zaslužuju ili da će stvarno dobiti ono što žele.
Svaka prava ostvariva želja ima sastavne dijelove: razlog, veliku želju, život, vjeru u ostvarenje.
Želje su kao biljke, kao leptiri, kao medvjedi i kao divovi, velike i male, ali podjednako im je potrebna energija za opstanak. Treba ih njegovati, zalijevati, razmišljati o njima i načinima kako da se ostvare, na kraju treba ih voljeti.
Želje se negdje rađaju, malene, slabašne, nejake, ako se s njima ne postupa nježno i poticajno, one umiru ili odumiru, nestaju, postaju sjene, invalidi kojima nedostaju udovi, bolesnici koji su izgubili duh. A ako ih se shvaća kao nešto živo, u mijeni, sposobno da mijenja živote i čini ljude sretnima mogu napraviti jako puno, mogu pokrenuti svjetove. Jer samo takve žive želje se ostvaruju. Ponekad se progura ova u polusjeni, a ponekada jednostavno imate sreće. Ipak za ostvarenje svoje želje svatko je sebi kriv.
Neke želje su prastare, žive s nama iz dana u dan i čekaju svoju priliku i onda se ostvare jednostavno kao prelijevanje vode po pijesku, a neke bljesnu kao prolaz meteora uz silinu bljeska i topline i evo ih iznenada padaju s neba, naglo, neočekivano i opet tako divno, izgarajući u ostvarenju.
Želje nemaju ograničen broj niti veličinu, pitanje je samo da li je tvoja želja dovoljno jaka, živa i voljena da prijeđe u stvarnost.
Nitko ne može uzeti tvoju sposobnost da sanjaš i želiš, samo zatvori oči i poleti.

Ovo je posvećeno svima koji su tužni, nesretni, na raskrižju, u nedoumici ili su samo zaboravili sanjati pa makar i na tren. I naravno meni kao podsjetnik da mogu sve što poželim. yes



| 22:11 | Komentari (15) | On/Off | Print | # |