Movie: Juno - Press Pause - Blog.hr
18.08.2009.
Movie: Juno

Originalni naslov: Juno
Redatelj: Jason Reitman
Uloge: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 96'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK





Komedija o odrastanju... i ponekim izbočinama na putu.


MSG Juno (Ellen Page) je 16-godišnja djevojka koja živi u tipično američkoj sredini, pomalo ekscentrična, alternativnog imidža i ciničnog pogleda na svijet.

Radnja filma počinje kada Juno odluči postati „seksualno aktivna“ sa svojim prijateljem i kao posljedica toga ostaje trudna. Isprva odlučuje pobaciti, no sjedeći u ambulanti za pobačaje se predomišlja i kreće u potragu za savršenim usvojiteljima... (popcorn.hr)


Bez obzira na to što sam uvijek 'nabrijana' na oskarovce i što moram pogledati svaki film koji je nominiran za Oscara ili ga osvojio - Juno me, moram priznati, nije previše oduševio. Zgodan film, zanimljiv sa nekim dobrim forama, ali - što je tolika velika strka oko filma, da je dobio Oscara? Ellen Page je stvarno odradila odličan posao, to moram odmah na početku reći. Cura stvarno zna glumit, trebala je ona kao glavna uloga osvojit Oscara, a ne film. Imala je nekoliko poprilično smiješnih rečenica i situacija tijekom filma, i sam njezin temperamentni lik mi se svidio. I samo zbog nje mi se cijeli film svidio, i samo zbog nje opravdavam taj Oscar.

Ostatak filmske ekipe je ok, Michael Cera mi je simpatičan takav zbunjen i izgubljen, i sladak mi je s Juno. Odličnu zbunjenu facu je imao kad mu je Juno priopćila da je trudna lol.


Kad sam već kod reakcija nakon te vijesti, šta je s njezinim roditeljima?! Svaki normalni roditelji bi digli frku da im 16-godišnja kćer kaže da je trudna, tata bi vjerovatno namlatio onoga tko ju ne napumpao. Sigurno ne bi mirno sjedili u naslonjaču, i kimali glavom kad im kćer kaže kako je već ''sve sredila'' i da je već pronašla obitelj gdje će udomiti svoje dijete. Jednostavno ne postoji toliko inteligentna tinejdžerica, i na malo neispravan način su prikazali tu trudnoću u pubertetu, kao da je to nešto prihvatljivo. No, nažalost, tinejdžerice diljem svijeta nisu baš tako pametne kao Juno. A bome ni roditelji nisu toliko tolerantni.

Dosta rečenica u filmu me nasmijalo, pogotovo Juno koja je na sve to gledala sa dozom ironije i sarkazma. To mi se u cijelom filmu najviše svidjelo.
Pogledati film samo zbog fantastične Ellen Page.

Mac MacGuff: "In my opinion, the best thing you can do is to find a person who loves you for exactly who you are. Good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what have you, the right person will still think that the sun shines out your ass. That's the kind of person that's worth sticking with."


Lucy

18:53 - Komentiraj { 7 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE