Movie: Vanilla Sky (Nebo Boje Vanilije) - Press Pause - Blog.hr
17.08.2009.
Movie: Vanilla Sky (Nebo Boje Vanilije)

Originalni naslov: Vanilla Sky
Redatelj: Cameron Crowe
Uloge: Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Kurt Russel, Jason Lee
Žanr: drama, misterija, triler
Trajanje: 136'
Godina: 2001.
Trailer: LINK
Download: LINK





Zaboravi sve što znaš i otvori oči.


MSG David Aames (Tom Cruise) izdavački je magnat i playboy, bogati poslovni čovjek koji uživa u životu punim plućima. Njegovoj će idili doći kraj na proslavi 33. rođendana kada upozna prelijepu Sofiju Serrano (Penelope Cruz) u koju se zaljubljuje na prvi pogled.

To se neće svidjeti njegovoj djevojci Geianni (Cameron Diaz) koja u trenutku bijesa izazvanog ljubomorom skreće autom s mosta u rijeku. Ona pogiba, a David se nakon nekoliko dana budi iz kome unakaženog lica.
Sa maskom na licu pokušava uvjeriti psihijatricu a nije odgovoran za Geiannijinu smrt. Početak je to zamršene priče i njegovog puta ka iskupljenju koji će ga vratiti u prošlosti i odvesti negdje između stvarnosti i fikcije. (filmski.net)


Neki ljudi ne podnose ovaj film iz više razloga. Najveći i glavni razlog je zbog toga što je ‘tako zbunjen i kompliciran’. Malo Penelope, malo Cameron Diaz, pa opet Penelope i tako u krug, pa već nakon pola sata nemaš pojma koja je san, koja java, što se stvarno dogodilo, a što je samo u glavi Tom Cruisea. I ja sam imala takav dojam nakon prvog gledanja, a onda sam se odlučila pogledati još jednom sa 100 %-tno pridodanom pažnjom jer mi je film bio previše zanimljiv da bi ga ostavila ‘nedovršenog’, sa rupama i scenama koje ne razumijem. I već nakon tog 2. gledanja sve sam shvatila. A kad sam ga shvatila postao mi je jedan od zanimljivijih filmova.


Scena na početku filma gdje Tom Cruise trči praznim ulicama Times Squarea, jednim od najpoznatijih i najbučnijih dijelova NY-a; mi je definitivno jedna od najboljih scena u filmu. Odlično napravljeno. Odlično je napravljeno i to neprimjetno ‘prebacivanje’ iz sna u javu, mnogi ga ne vide čak ni kad ga pokušaju pronaći. Zbog toga većina i odustane od filma, jer se izgube misleći kako film nema smisla, a zapravo ima itekakvog. Samo se treba pažljivo, pažljivo gledati i pratiti.
Glumci su odlični, najviše sam zadivljena Penelope koja mi je uvijek bila zanimljiva, kvalitetna i draga. Stvarno mi je drago da je ove godine dobila svog prvog Oscara, iza sebe ima toliko dobrih uloga i filmova tako da je zaslužen.

Ne preporučam film onima kojima je muka od filmova tijekom kojih moraju mislit glavom i koji gledaju film samo da se opuste. Ako niste u toj skupini, i volite pogledati pametan i težak film – skidajte odmah!

''Sofía: Every passing minute is another chance to turn it all around."


Lucy

00:33 - Komentiraj { 8 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE