Movie: The Prestige (Prestiž) - Press Pause - Blog.hr
15.08.2009.
Movie: The Prestige (Prestiž)

Originalni naslov: The Prestige
Redatelj: Christopher Nolan
Uloge: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo, Scarlett Johansson, David Bowie
Žanr: drama, misterija, triler
Trajanje: 130'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK





Gledate li pažljivo?


MSG Na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće mađioničari su velike zvijezde a dvojica uspješnih iluzionista nalaze se u središtu skandala: slavnom mađioničaru Alfredu Bordenu (Christian Bale) sude za ubojstvo kolege, Ruperta Angiera (Hugh Jackman).

Robert Angier proslavio se kao savršen zabavljač iako nema velike trikove, dok je Alfred Borden kreativni genij kojem nedostaje stila da zabavi publiku. Oni su na početku prijatelji i partneri, no kada njihov najveći trik pođe po zlu, postaju doživotni neprijatelji i obojica nastoje nadmašiti onog drugog. Robert šalje svoju pomoćnicu Oliviju (Scarlett Johansson) da špijunira Alfreda, no ona uskoro prelazi k Alfredu i postaje njegova ljubavnica.

Alfred će pak sve fascinirati trikom u kojem se transportira s jednog mjesta na drugo, pa će Robert istim postati opsjednut. Robertov tehnički savjetnik Cutter (Michael Caine) vjeruje da je tajna trika u dvojniku, a Robert će, nezadovoljan tim objašnjenem odgovor prvo potražiti u Alfredovom dnevniku, a zatim po pomoć otići čudesnom izumitelju tog doba, Nikoli Tesli (David Bowie). (filmski.net)


Ako radnja filma počinje tek nakon pola sata gledanja, velika je mogućnost da će gledatelj prekinuti gledanje nakon 20 minuta misleći kako je film glupost, ni ne znajući da radnja tek počinje. Zbog toga mislim da je svim redateljima važno da već u prvih 10 minuta filma bude zanimljivo, kako bi se privukla pažnja na njega. Upravo to postigao je 'Prestiž'. Prvom rečenicom ‘Are you watching closely?’ znala sam da će ovo biti film kojeg neću prekidati ni zaustavljati. I bila sam u pravu. Dva sata prošla su u trenu, mađioničarski trikovi su me očarali. Kao i sve ono što se događa iza zastora. Bilo je zanimljivo gledati kako si dva velika mađioničara međusobno uništavaju trikove i predstave. Dobri glumci su izabrani u cijelom filmu. Počevši od uvijek savršenog Hugh Jackmana (koji svakom ulogom dokazuje da je vrhunski glumac), Scarlett Johansson pa sve do Piper Perabo koju svi znate iz ‘Coyote Ugly’ i Christian Bale-a koji mi je jednim dijelom iritantan, a jednim dijelom mi u sebi ima nešto seksi. Još nisam otkrila da li ga volim ili ne lol.



Prestiž mi je osobno najdraži Hughov film poslije 'The Fountain', uvijek je bio odličan glumac, njegova uloga ovdje mi je od svih njegovih koje sam dosad pogledala; jedna od najdražih. Kraj mi se sviđa. Negativci se pri kraju izmjenjuju, malo sam na strani Jackmana, malo na strani Bale-a. Scarlett baš i nije imala neku preveliku, impresivnu ulogu, ali svoj posao je odradila solidno.
U filmu se pojavljuje i fantastični David Bowie koji glumi Nikolu Teslu. Još dok se snimao film me zanimalo tko će uzeti Teslinu ulogu, tako mi je drago da je on izabran za nju. Savršeno mu pristaje.

Osim što je važno da je početak filma dobar, isto tako svi čekamo taj kraj, i ovdje je završna scena odlična. Pri kraju se priča malo zagusti i zbrka, no u tome i jest poanta. Kao što je u magičnom triku zadnji čin najvažniji iliti prestiž, tako je i s filmom. Zato moramo pažljivo gledati… Osim ako ne želimo ostati zavaravani.

''Cutter: Now you're looking for the secret. But you won’t find it because of course, you're not really looking. You don't really want to work it out. You want to be fooled."


Lucy

02:29 - Komentiraj { 4 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE