Movie: [REC] - Press Pause - Blog.hr
06.08.2009.
Movie: [REC]

Originalni naslov: [Rec]
Redatelj: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Uloge: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge Serrano, Pablo Rosso
Žanr: horor, triler
Trajanje: 75' / 80'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK





Jedan svjedok. Jedna kamera.


MSG U Barceloni, reporterka Ángela Vidal (Manuela Velasco) i kamerman Pablo (Pablo Rosso) pokrivaju noćnu smjenu lokalne vatrogasne postaje. Kad vatrogasci prime poziv od uplašene žene u zgradi, Ángela i Pablo skupa s vatrogascima kreću prema zgradi snimajući svaki trenutak. Kada stignu u zgradu ispred koje je i policija, u predvorju pronalaze zabrinute stanovnike zgrade koji su čuli vriskove s gornjeg kata.

Dvoje od vatrogasaca, skupa s policajcima te Ángelom i Pablom uđu u stan i pronalaze agresivnu staricu koja napadne i ugrize policajca. Nakon što ju upucaju, prestrašeni se vraćaju u predvorje gdje shvaćaju da ih je vlada stavila u izolaciju zbog opasnosti od zaraze...


Napokon horor koji me preplašio, oduševio i natjerao me da vrisnem nekoliko puta! Što je veliko iznenađenje, jer sam osoba koju ni 'Egzorcist' nije uplašio, al ni na minutu. Možda je film zastrašujuć upravo zbog činjenice da u filmu nema nikakve zastrašujuće i napete glazbe, bez koje rijetko koji horor/triler može proći. Nema dodatnih zvukova, uljepšavanja, sve kao da je stvarno snimao amater. Stvarni događaji snimani pod stvarnim okolnostima i kutevima. Film je sniman na istu foru kao i 'Cloverfield' i 'The Blair Witch Project', i sve se češće snimaju filmovi ovakvog tipa.
REC je popratio pregršt pohvala i kritika, publika je bila oduševljena. Neke od reakcija publike prilikom gledanja filma možete pogledati OVDJE, definitivno se može vidjeti i osjetiti strah. Već dugo nisam vidjela takve reakcije ljudi. Ja sam vrisnula na nekoliko scena tijekom filma jer stvarno ima jezivih. Jedna od odvratnijih je ona kada saznaju da je mala djevojčica od nekih 4,5 godina također zaražena virusom, pa kad ih sve krene napadat. Još jedna dobra stvar kod filma je ta što je - španjolski. Naravno, nije dugo trebalo da iziđe i američka prerada; 'Quarantine'. I kad se usporede, REC je deset puta bolji. U svakom pogledu.

Gledajući početak filma, mislila sam da će biti glupost, ali čim su ta reporterka i kamerman kročili u zgradu - počela je napetost i strah. Pogotovo ona scena neidentificiranog vrištanja sa samog vrha zgrade, kao i ona kada izgriženo tijelo padne sa istog tog kata. Upravo to vrištanje i buka je ono što film čini još jezivijim, i definitivno ga mogu prozvati jednim od meni najjezivijih horora koje sam pogledala u zadnje vrijeme.

Za puni dojam filma, gledajte ga u zamračenoj prostoriji s pojačanim zvukom ;)

''Ángela: We have to tape everything, Pablo. For fuck's sake.''


Lucy
23:07 - Komentiraj { 7 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE