Movie: The Fountain (Fontana Života) - Press Pause - Blog.hr
28.06.2009.
Movie: The Fountain (Fontana Života)

Originalni naslov: The Fountain
Redatelj: Darren Aronofsky
Uloge: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn, Mark Margolis
Žanr: drama, fantastika, ZF, romansa
Trajanje: 96'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK



Što kad biste mogli živjeti zauvijek?


MSG Tomasovo (Hugh Jackman) putovanje prikazano je kroz tri različite priče u kojima traga za izvorom vječne mladosti. Započinje u Španjolskoj u 16. st. kada kreće u potragu za izvjesnom fontanom života koja garantira vječnu mladost.

Nastavlja kao moderni znanstvenik Tommy Creo koji očajnički nastoji pronaći lijek za rak koji će uskoro stajati života njegovu voljenu ženu Isabel (Rachel Weisz).

Sljedeće njegovo putovanja odvija se u 26. st. gdje kao astronaut analizira svoja putovanja. Tri se priče spajaju u jednu istinu u kojoj se Thomas suočava sa ljubavi, životom, smrću, ljubavi, duhovnošću i ponovnim rođenjem. (filmski.net)


Predivno u svakom smislu. Film je napravljen stvarno umjetnički i artistički, ima tako lijepih scena, i veliku većinu filma sam plakala. Govori o prolaznosti života, ponovnom rađanju i čovjekovom težnjom za besmrtnošću i vječnim životom. Te kako je to jedna od stvari koje nećemo pronaći, koliko god posvetili živote toj potrazi.
Hugh Jackman i Rachel Weisz su fantastični, Hugh me zadivi svakom svojom ulogom. Brad Pitt je navodno trebao uzeti ovu ulogu, drago mi je da nije, jer ga ne mogu zamisliti u ovakvoj ulozi. Hughu je savršeno ‘legla’.
Film nije jednostavan za shvatiti, nakon prvog gledanja ćete imati neke ‘rupe’ u priči, i dosta stvari će vam biti nejasne. Ali ako se dobro skoncentrirate na film (ili još bolje, pogledate ga više puta), shvatit ćete cijelu bit i ljepotu filma.


Sviđa mi se kako se poklapaju sve 3 priče koje se prate u filmu; prošlost, sadašnjost i budućnost, i kako se sve vrti oko vremena, kojega je sve manje, i pokušavamo napraviti toliko toga, a ponekad jednostavno znamo da je za neke stvari kasno, ali se s time ne želimo pomiriti.
Najljepše scene u filmu su mi one iz budućnosti, gledajući samo te scene sam plakala, jer su stvarno predivno napravljene.
Čovjek bi iz trailera pretpostavio da je film glupost, tako da se ne oslanjajte na njega, nije ni prvi ni zadnji film koji je totalno drugačije prikazan u traileru. Preporučam da ga pogledaju oni koji vole drugačije filmove, a ne samo ove svakidašnje, i oni koji vole tražiti neke 'skrivene' poante filma.

''Tom Creo: All these years, all these memories, there was you. You pull me through time.''


Lucy

02:23 - Komentiraj { 2 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE