Movie: Changeling (Zamjena) - Press Pause - Blog.hr
28.04.2009.
Movie: Changeling (Zamjena)

Originalni naslov: Changeling
Redatelj: Clint Eastwood
Uloge: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Colm Feore, Amy Ryan, Michael Kelly
Žanr: drama, misterija
Trajanje: 141'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Kako bi pronašla sina, napravila je ono što se nitko nije usudio.


MSG Molitve Christine Collins (Angelina Jolie) uslišene su nakon što joj je vraćen oteti sin. Jednog jutra 1928. u Los Angelesu u radničkom predgrađu Christine odlazi na posao i pozdravlja sina. Kada se vrati kući, Christininog sina nema. Potraga traje mjesecima, da bi na kraju Christine dobila informaciju da će joj sin biti vraćen. No, postoji problem. Vraćeno dijete nije njeno.

Suočena sa korumpiranom policijom i skeptičnom javnošću Christine očajnički traži odgovore. Napokon dolazi do istine koja će ju zauvijek promjeniti.Temeljeno na istinitom događaju koji je potresao kalifornijski pravni sustav, Changeling je priča o majci koja u potrazi za sinom čini sve što može i o onima koji će je u njenoj potrazi pokušati spriječiti na sve moguće načine. (kamo.hr)


Gle ti vraga, kako je Clint Eastwood opet napravio odličan film. Sve ga više cijenim kao redatelja, jer definitivno zna prikazati dobru priču na filmu. Stvarno šteta što film nije odnio ni jednog Oscara, od one 3 nominacije. Jer je film predivan.
Nikad nisam vidjela Angelinu u tako dobroj ‘glumačkoj formi’, jer me nije ovako ugodno iznenadila još od ‘Girl, Interrupted’. Što me podsjetilo – obje meni Angelinine najdraže uloge sadržavaju njezin boravak u ludnici. Blijedo lice i (pre)mršavo tijelo su se dobro poklopili sa psihičkim stanjem njezine uloge, i pojačali taj očaj, umor i iscrpljenost.


Film me još više privukao kada sam čula da se radi o istinitom događaju, pa kao veliki fan drama nisam mogla propustiti ovu istinitu priču. Kao i svaki, film ima predvidljivih scena, no ništa previše što bi vam pokvarilo gledanje. Scene u ludnici su mi grozne; od svih zaposlenih tamo, do odvratnog doktora i scena kada ‘kažnjavaju’ pacijente u sobi broj 18. No, svejedno dobro napravljeno, iako mislim da su u 2 i pol sata filma mogli snimiti malo više scena u ludnici, a neke prudužene dijelove skratiti.

Nemam zamjerki za film, priča je stvarno odlična, i sam film je jako zanimljiv. Neka vas ne obeshrabri to što film traje više od 2 sata. Ako ste stvarno ljubitelj drama, neće vam biti žao. To vam obećajem.

''Christine Collins: Maybe he's out there somewhere, afraid to tell the truth, afraid of what will happen to him or to me. But one thing I know is that boy gave me something I didn't have before.
Detective Lester Ybarra: What's that?
Christine Collins: Hope.''



Lucy

14:13 - Komentiraj { 5 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE