Movie: Seven Pounds (Sedam Duša) - Press Pause - Blog.hr
26.03.2009.
Movie: Seven Pounds (Sedam Duša)

Originalni naslov: Seven Pounds
Redatelj: Gabriele Muccino
Uloge: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Michael Ealy
Žanr: drama
Trajanje: 123'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Sedam imena. Sedam stranaca. Jedna tajna.


MSG Sve počinje popisom sa sedam imena: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner i Emily Posa. Jedina stvar koja im je zajednička je da je svatko od njih došao do prekretnice u životu, i očajnički mu je potrebna pomoć, bilo financijska, bilo duhovna, bilo medicinska – i da je svakog od njih, bez njihovog znanja, Ben (Will Smith) odabrao da budu dijelom njegovog plana za iskupljenje.

No upravo je Emily Rosa (Rosario Dawson) ta koja pokvari njegove planove jer napravi jednu stvar koju je Ben smatrao nemogućom – zbliži se sa Benom – i preokrene njegov pogled na svijet i na mogućnosti naglavačke. (popcorn.hr)


Will Smith me ovom ulogom toliko oduševio, rasplakao i ugodno iznenadio. Pokazao je da je pravi glumac, kojemu ne stoje samo uloge komičara i koji za mene nikada neće ostati zapamćen samo kao ‘The Fresh Prince’, već kao jedan glumac koji jednako dobro zna nasmijati i rasplakati.
Sama radnja filma je jedna jako lijepa priča, koju nećete biti u mogućnosti pratiti (ni shvatiti) ako ne uključite mozak. Znači; nije jedan od onih filmova za opuštanje. Neke radnje se isprepliću, neke vam se čine kao da nemaju veze sa vezom. A opet, bit će i trenutaka kada ćete pomisliti ‘aha, sad kužim o čem se radi’, dok ne dođe još jedna od ‘čudnih’ scena koja će vam opet cijelu priču pobrkati. Sve se počinje razjašnjavati tek nakon neke 45. minute filma, i baš to mi se i sviđa. Što zaplet ne traje 10 minuta, i što ne možete odmah povezati o čemu se radi.

Vjerovatno se pitate što označava naslov filma, meni su padale svakakve ideje na pamet prije nego sam počela sa gledanjem filma. I tek sam na kraju shvatila o čemu se točno radi. Sam kraj filma je tako tužan, a opet predivan i osjećajan. Zadnjih 20-ak minuta filma su mi se samo suze slijevale niz lice.
U filmu glumi i Michael Ealy, glumac koji se pojavljuje i u spotu 'Halo' od Beyonce. Istog trena kad se pojavio u filmu sam pomislila da je to on, i nakon filma sam provjerila - i to je stvarno bio on :D Ne mogu zaboravit nikako te njegove predivne oči :)

Stvarno preporučam film svima, naučit ćete puno. I o ljubavi, i strancima, dobroti, grižnji savjesti i velikodušnosti. Nikad ne ocjenjujem filmove, ali ovome bih stvarno dala jako visoku ocjenu. Možda ne najvišu, ali definitivno jako visoku.

Ben Thomas: ''In seven days, God created the world. And in seven seconds, I shattered mine.''


Lucy

20:53 - Komentiraj { 8 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE