Movie: Malena - Press Pause - Blog.hr
13.03.2009.
Movie: Malena

Originalni naslov: Malena
Redatelj: Giuseppe Tornatore
Uloge: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni
Žanr: komedija, drama, romansa, ratni
Trajanje: 92'
Godina: 2000.
Trailer: LINK
Download: LINK



Svijet u ratu, odrastanje jednog dječaka i žena koja će promijeniti njegov život zauvijek.


MSG Radnja filma smještena je u Castelcutu, malo selo na Siciliji u koje 1941. godine dolazi Malena (Monica Belucci), prekrasna i neodoljiva žena koja ubrzo postaje erotska opsesija svih mjesnih tinejdžera.

Među njima je i 13-godišnji Renato Amoroso (Giuseppe Sulfaro), po prirodi sanjalica u stalnoj čežnji za slobodom koju nema u svom selu okruženom ratom, ostaje naprosto očaran Maleninom ljepotom, te ubrzo postaje njezina sjenka i nijemi svjedok svih njenih pa čak i onih najintimnijih trenutaka. Reakcije konzervativne seoske sredine na ovakav razvoj događaja neizbježna je, pa tako i Renatovi roditelji na sve načine pokušavaju odvratiti svoga sina od grijeha. No kazne, zatvaranja u kuću i odvođenje svećeniku na dječaka nemaju nikakva utjecaja, on i dalje uporno strašću istinskog voajera nastavlja biti njen vjerni pratilac na putu koji Malenu neizbježno vodi u nove sukobe sa okolinom i sve veću nesreću...


Malena je stvarno predivan film, i prije svega poučan. Odlična kombinacija slike, zvuka, boja, cjelokupne montaže i naravno – predivne (skoro pa savršene) Monice Bellucci, bez koje bi film bio jedno veliko ništa. Savršena uloga, koja pristaje njezinoj ljepoti, spojenoj s elegancijom, ženstvenošću i pokretima. Nije ni čudo što u filmu ne postoji osoba muškog spola koja se za njom nije okrenula. Namjerno sam rekla muška osoba, jer tu ne spadaju samo odrasli muškarci, već i dječaci koji su tek ušli u pubertet, i koje očarava pojava ovakve božice, predivnog ženskog tijela.

S vremenom, kroz film već postaje smiješno kako se svako muško biće u gradu nabacuje Maleni, naklanjaju joj se, dječaci jure biciklima s mjesta na mjesto samo kako bi ju vidjeli. I naravno, da ne spominjem njihove seksualne fantazije.
Najviše u cijeloj priči, gade mi se ljubomorne žene, koje se nisu mogle niti znale pomiriti sa činjenicom da je ona lijepa, kako god obojila svoju kosu, što god obukla i što god napravila. Najgora scena u filmu mi je definitivno ona kada se sve žene udruže i odluče unakaziti Malenu, jer im je ‘krala muževe’. Scena na koju se malo tko neće naježiti. Sav taj bijes na licima tih žena, spojen sa ljubomorom i zlim namjerama.


Malena je bila oličenje ljepote, i upravo zbog toga i predmet svih tračeva i glasina, i upravo ta ljepota zaslužna je za sve što se događa tijekom filma. Neki bi rekli; ‘prokletstvo ljepote’. Ja ne bi.
Ne vjerujem da Malena nije znala kako utječe na ljude u gradu, a bome je utjecala itekako. Sve se vrtilo oko Malene. I mislim da je to jedan od većih razloga zbog kojeg su se počeli stvarati problemi, jer jednostavno nije mogla podnijeti da čitav narod prati i kritizira svaki njezin pokret.
I na kraju, tu je Renato, koji je svjedok cijele priče o Maleni. On je u njoj vidio savršenu ženu, smatrao se njezinim spasiteljem, a bio je samo dječak koji ju je želio spasiti od naroda, i muke kroz koju je prolazila nezasluženo, i ne njezinom krivicom.

Film je nominiran za 2 Oscara, što potvrđuje izjavu da je film stvarno, stvarno dobar. Kraj je odličan, ne vjerujem da su ga mogli napraviti ikako bolje. Predivna glazba i quote, i uz to predivni talijanski jezik - sve što je potrebno za odlični završetak filma.

Renato Amoroso: ''I pedaled as fast as I could... As if I were escaping from longing, from innocence, from her. Time has passed, and I have loved many women. And as they've held me close... and asked if I will remember them I've said, "Yes, I will remember you." But the only one I've never forgotten is the one who never asked... Malena. ''


Lucy

20:10 - Komentiraj { 2 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE