Movie: Milk - Press Pause - Blog.hr
12.03.2009.
Movie: Milk

Originalni naslov: Milk
Redatelj: Gus Van Sant
Uloge: Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco
Žanr: biografski, drama, romansa
Trajanje: 128'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



"His life changed history. His courage changed lives."


MSG 1977. godine u San Franciscu Harvey Milk (Sean Penn) izabran je kao jedan od zastupnika za gradski odbor. Ne bi to bilo ništa posebno da Harvey nije tako postao prvi gay političar ikada izabran od strane američkih građana. On nikada nije skrivao svoju seksualnost i ponosio se onime što jest. Njegova pobjeda na izborima nije značila samo poboljšanje za gay zajednicu San Francisca, već je Harvey odlučio bez kakvih predrasuda pomoći svima kojima je to potrebno. Brinuo se o svima, od starijih građana pa sve do običnih radnika, i pritom je svima postavio primjer što znači biti pravi borac za ljudska prava. Njegov rad, trud i zalaganje za građane i nihova prava nije prošlo nezamjećeno – prije svoje prijevremene smrti 1978. godine postao je pravi američki heroj.

Radnja filma prati posljednjih osam godina njegova života, počevši od vremena kada navršava četrdesetu u New Yorku. Ondje živi sa svojim partnerom i ljubavnikom Scottom Smithom (James Franco) te njih dvoje nakon nekog vremena odluče da je vrijeme za promjenu i tako odsele u San Francisco. Po dolasku otvaraju malenu trgovinu pod nazivom Castro Camera, u samom srcu radničkog dijela grada. Inspiriran novom okolinom, Harvey iznenadi Scotta, ali i samoga sebe kada odluči stupiti u političke vode. Nakon početnog uhodavanja i uz pomoć svojih bližnjih polako počinje stvarati svoje političko ime, a svojim vještim i zabavnim načinom govora uspjeva privući pažnju sve više građana. Uskoro dobije i svoju prvu političku funkciju, gdje mora surađivati s Danom Whiteom (Josh Brolin), što se pokaže kao pravi izazov. (filmski.net)


Ne znam zašto sam mrvicu više očekivala od filma. Mislim da je Sean za ovu ulogu dobio Oscara zato što je glumio homoseksualca, jer vjerujem da mu nije bilo lako biti nešto što nije, pogotovo u ovakvom seksualnom pitanju. Inače kada vidim da se dečki poljube ili nešto više (haha) vidim dva slatka dečka, a u filmu su bili bradati, dlakavi i staromodni muškarci. Tako da po tom pitanju nije bilo ugodno gledati.

No vratimo se na temu filma. Općenito ovakve me stvari zgražaju (ista stvar kao i sa rasizmom); napadanje homoseksualaca, pretnje, otkazi i slično (pogotovo u ovom slučaju, u 1977 godini). Tek se sada vidi razlika u tadašnjoj toleranciji i današnjoj. Sama tema je užano pipljiva, i mislim da nije bilo nimalo lako napraviti ovakav film, pogotovo ne samom Dustin Lance Blacku (napisao scenarij) koji je i sam homoseksualac.

Sean Penn je bio više nego uvjerljiv. Grimase su mu bile prečudne, totalno su uklopio u ulogu Milka, malo i scary, ali predobro u svakom pogledu. Tako da... bilo se jako lako uživiti u priču, film.
Smetalo mi je samo što sam od početka filma znala da će biti ubijen, tako da sam od polovice filma pa do kraja bila napeta. Ubojica se mogao lako pogoditi, iako sam u dijelu kad je davao govore pretpostavljala da će biti možda netko anoniman iz publike.
Najtužniji je sam kraj filma, kad se ponavljaju scene iz samog početka filma kad je Milk navršio 40. godinu života i kako govori da mu je 40, a da nije u životu ništa postigao. Te naravno kako je ipak toliko toga učinio za homoseksualce i njihovo prihvaćanje kod ljudi.

Harvey Milk: Without hope, life's not worth living.''

Harvey Milk: ''My name is Harvey Milk and I'm here to recruit you!"



Marionette

20:53 - Komentiraj { 3 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE