Movie: Jumper (Skakač) - Press Pause - Blog.hr
04.03.2009.
Movie: Jumper (Skakač)

Originalni naslov: Jumper
Redatelj: Doug Liman
Uloge: Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Rachel Bilson, Jamie Bell, Max Thieriot
Žanr: akcija, avantura, ZF
Trajanje: 88'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



On može biti na više mjesta odjednom. Zbog toga mu je život u opasnosti.


MSG David Rice (Hayden Christensen) je 'Jumper', teleporter, koji može ići svugdje, kad god poželi. On može vidjeti 20 zalazaka sunca u jednom danu, provesti svoju djevojku diljem svijeta u tren oka i ugrabiti milijun dolara u nekoliko minuta. No njegov se život naglo promijeni kada ga počne loviti tajanstvena organizacija prisegla da će ubiti sve skakače.

Nevoljko sklapajući savez s još jednim mladim skakačem, David ulazi u rat koji je bijesnio tisućama godina. Dok bježi diljem svijeta, polako otkriva zapanjujuću istinu o vlastitoj prošlosti i svojoj obitelji. Od zapadne Amerike do ulica Tokya i ruševina Rima, Davidova globalna odiseja prvo je poglavlje epske avanture.


Radnja filma mi je zanimljivo osmišljena, kad bi barem takvo što stvarno postojalo... Da možemo skakati s mjesta na mjesto, ručati na sfingi u Egiptu, skočiti do Big Bena u Londonu, i vratiti se u New York do večere. Svi su barem jednom razmišljali što bi napravili i gdje otišli kada bi se u sekundi mogli premjestiti na bilo koje mjesto za Zemlji. Ali film ima previše nedostataka, a dosta potencijala, i mogli su malo duže raditi na priči i popraviti barem neke od nedostataka.
Da u filmu nema tzv. 'paladina', odnosno onih koji love i ubijaju skakače (jer ''samo Bog može biti na više mjesta odjednom'') - film bi bio promašaj. Jednog od tih paladina glumi Samuel L. Jackson, koji je po mom mišljenju najzanimljiviji u filmu, jer je on zaslužan za svu akciju.
No, i ti paladini se pojavljuju prerijetko, jedino na kraju 'zagusti'. Ostatak filma se sastoji od toga kako David (Hayden Christensen), skače s mjesta na mjesto, krade novce iz banke i uživa. Hayden je ok ovdje, nije previše dobar, ali nije ni loš. Sporedne uloge u filmu imaju i Rachel Bilson i moja uvijek najdraža Diane Lane, koja glumi Davidovu mamu, žao mi je samo što se u filmu pojavila tek nekoliko puta od par minuta.
Film dobar za sanjarenje, i onda kada samo želite pustiti mozak na pašu.

David: ''Let me tell you about my day so far. Coffee in Paris, surfed the Maldives, took a little nap on Kilimanjaro. Oh, yeah, I got digits from this Polish chick in Rio. And then I jumped back for the final quarter of the N.B.A. finals--courtside of course. And all that was before lunch. I could go on, but all I'm saying is, I'm standing on top of the world.''


Lucy

14:29 - Komentiraj { 3 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE