Movie: Under The Tuscan Sun (Pod Suncem Toskane) - Press Pause - Blog.hr
03.03.2009.
Movie: Under The Tuscan Sun (Pod Suncem Toskane)

Originalni naslov: Under The Tuscan Sun
Redatelj: Tom Sternberg, Audrey Wells
Uloge: Diane Lane, Sandra Oh, Lindsay Duncan, Raoul Bova, Vincent Riotta
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 113'
Godina: 2003.
Trailer: LINK
Download: LINK



Film baziran na istoimenim memoarima Franes Mayes.


MSG Frances (Diane Lane) je spisateljica iz San Francisca čiji sretan brak završava katastrofom. Kako bi joj podigli moral, prijateljice je nagovaraju na putovanje autobusom po Tuscany. Tu, u trenutku zanosa, Frances kupujue oronulu vilu.

Dovodi skupinu čudaka i imigranata kako bi joj porpavili kuću. U godini dana, koliko traju radovi, Frances ugošćuje prijateljicu iz New Yorka, u potrazi za ljubavi. Njena gošća za početak 'pada' na oženjenog trgovca nekretninama, a poslje i na šarmantnog stranca. (filmski.net)


Ovo je prva uloga Diane Lane s kojom sam se (jednom davno) susrela, i trenutno mogu reći meni njezina najdraža. U ovoj ulozi prošla je kroz tugu, sreću, ljubav i bol, i iznenađenja koja joj donosi život. Plakala je, skakala od veselja, bila razočarana… Ali je ipak uspjela shvatiti neke ljepote života kojeg živi, iako je prošla kroz teška razdoblja. Ne mogu zamisliti ijednu drugu gumicu koja bi bolje pristajala uz tu ulogu od same Diane Lane, koja mi svakim filmom postaje sve draža.
Italija… Mogu reći da mi je svaki kadar u filmu bio predivan, svaka zraka sunca kao da je imala svoje značenje. Predivan posao su napravili sa filmom, Toskana je prikazana u tako predivnom svjetlu da odmah poželite da ste tamo, i da kupite upravo jednu takvu vilu kakvu je kupila Frances.


Sve slike u filmu popraćene su i lijepim i poučnim quotesima, i tijekom filma ćete se susresti sa puno rečenica koje će ostaviti nekakav poseban trag, i koje će vas natjerati da o svemu tomu dobro razmislite.
Osim same Toskane i Italije, predivna je i vila koju je kupila, zanimljivo je bilo gledati kako kroz cijeli film radi na njoj, dograđuje ju i unosi dio sebe u nju. Da bi na kraju ta ista vila izrasla u upravo ono što je i tražila od nje.
Film se bavi temom ljubavi, i jedan zanimljiv quote koji mi je ostao u pamćenju je; ‘What is it about love that makes us so stupid?’. Neću vam otkriti detalje i reći o čemu se radi, ali mogu reći da film ima stvarno lijepih pouka, i da je priča sama po sebi jako lijepa i životna.

Frances: [voiceover] ''Every day I watch for the old man with the flowers, and I wonder, was he born here? Did he love someone here? Did he lose someone here? He doesn't seem as curious about me, but that's all right. These days I'm something of a loner myself.''

Frances: [voiceover] ''What is it about love that makes us so stupid?''



Lucy

20:17 - Komentiraj { 4 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE