Movie: Panic Room (Soba Panike) - Press Pause - Blog.hr
15.02.2009.
Movie: Panic Room (Soba Panike)

Originalni naslov: Panic Room
Redatelj: David Fincher
Uloge: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Dwight Yoakam, Jared Leto
Žanr: krimi, triler
Trajanje: 112'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK



You can run, but you can not hide - u napetoj igri skrivača gube se živci i osjećaj lažne sigurnosti.


MSG Koristeći novac, koji je dobila nakon nedavnog vlastitog razvoda, Meg Altman (Jodie Foster) se useljava u višekatnicu u NY-u sa svojom kćeri Sarah (Kristen Stewart).

Kuća ima 'sobu panike' u koju se stanari mogu skriti od neželjenih gostiju, i koja je potpuno izolirana i vrhunski zaštićena. Soba izaziva pažnju Meg, no ni ne sluti da će je ubrzo moći iskoristiti. Nedugo zatim provalnici upadnu u kuću misleći da je prazna, a Meg i Sarah užasnute ulaze u sobu panike.
Tu započinje opasna igra s trojicom muškaraca; Burnhamom (Forest Whitaker), Raoulom (Dwight Yoakam) i Juniorom (Jared Leto). No, tu postoji i još mračnija tajna, Meg i njena kći ne znaju da je Burnham dizajnirao sobu panike i da je upravo ta soba razlog njihove provale.


Sjećam se da sam ovaj film kao mala stalno posuđivala u videoteci, jer mi je pored onih crtića koje sam danonoćno gledala - ovo bilo strašno napeto. Sjetila sam ga se neki dan pa sam skinila i pogledala, i mogu reći da me opet oduševio nakon tih nekoliko godina. Nisam ni znala da u filmu glumi mala Kristen Stewart, za kojom danas lude svi 'Twilight' fanovi. Mogu samo reći da mi njezina gluma nikad nije pasala. Kao da se uopće ne trudi, odradi scene samo zato što mora i zato što ju zato plaćaju. Ni u samom Sumraku mi se nije dokazala kao glumica, brljavi li ga brljavi. No, ovdje je još bila malo dijete pa ćemo preko glume prijeći, ali nadam se da će s godinama naučiti što znači prava gluma. Nadam se da će se ugledati na Jodie Foster. Glumica je odlična, ima iza sebe fantastičnu karijeru i 2 Oscara. A i ova uloga mi se sviđa. Tijekom cijelog filma je totalno očajna, sviđa mi se kako je odglumila ženu kojoj kao da su sve lađe potonule, i kojoj je ostala samo kćer koja je btw bolesna.

Sama 'soba panike' ne izgleda loše, s tim da se radi o sobi u koju se ulazi u slučaj opasnosti, pa se ne može očekivati luksuz. Najnapetije scene su bile kada je Meg (Jodie Foster) izlazila iz sobe panike kako bi došla do mobitela, ili lijeka za kćer, dok su 3 lopova u kući, svatko na jednom kraju kuće. Još kada usporeno prikažu kako pada lampa dok pokušava dohvatiti mobitel, i kada lopovi počinju trčati gore - izgleda još napetije i svaki tren iščekujete što će se dogoditi.

''Burnham: I spent the last 12 years of my life building rooms like this specifically to keep out people like us.''



18:06 - Komentiraj { 8 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE