Movie: Mamma Mia! - Press Pause - Blog.hr
30.01.2009.
Movie: Mamma Mia!

Originalni naslov: Mamma Mia!
Redatelj: Phyllida Lloyd
Uloge: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgĺrd, Amanda Seyfried, Julie Walters, Christine Baranski
Žanr: komedija, mjuzikl, romansa
Trajanje: 108'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



Mjuzikl koji priča priču o mladenki, njezinoj majci i trojici potencijalnih očeva. I sve to uz zarazne taktove popularne ABBA-e.


MSG Na očaravajućem grčkom otoku Kalokairi, u hotelu Villa Donna kojeg vodi Donna (Meryl Streep) s kćeri Sophie i njezinim zaručnikom Skyem, započinje cijela avantura. Sophie je pronašla majčin skandalozno tajni dnevnik i pročitala da bi njezin otac mogao biti biznismen Sam Carmichael (Pierce Brosnan), avanturist Bill Anderson ili bankar Harry Bright (Colin Firth). Svu ih je trojicu potajno pozvala na svoje vjenčanje vjerujući da će otkriti koji je od njih njezin pravi. Njih trojica, svaki sa svoje strane svijeta, vraćaju se na otok i ženi koja ih je očarala dvadeset godina ranije.

Kako se vjenčanje bliži sve joj je teže otkriti tko joj je pravi otac. Sa svakim ima nešto zajedničko te bi ju jedan od njih trojice trebao otpratiti do oltara i predati budućem mužu. U međuvremenu, Donna ponovno nalazi ljubav sa jednim od trojice muškaraca, što nikako nije bilo u planu organizacije vjenčanja. (filmski.net)


Iza svake osobe stoji kritičar, a iza svakog kritičara njegov stav na koji ima pravo. Znam puno ljudi koji su filmom oduševljeni i koji su ga pogledali već nekoliko puta otkako je izišao, a znam i osobu koja je već kupila dvd i soundtrack. No - ja mogu reći da je film dobar, ništa više. Nisam bila 'očarana' nakon njega, nit mi se plesalo nakon njega kako su neki rekli, iako mogu reći da je film dosta vesel i pun života. Za to je zadužena ABBA i njihovi hitovi, koje sam slušala od malih nogu i to u mom slučaju daje filmu veliki plus, odlični soundtrack. Oni koji nisu ljubitelji ABBE, sigurna sam da im se film neće svidjeti. Također, jedno upozorenje za one koji tek namjeravaju pogledati film - ne obazirite se na prijevod pjesama, odnosno subtitlove jer ćete si samo ugroziti dojam filma i same pjesme.
Meryl Streep poznajem jako dobro kao glumicu, pogledala sam puno njezinih filmova i kada kažem da je 'vrhunska glumica', znam o čemu pričam. I u ovaj film je unijela dozu svježine i humora, da i ne spominjem kako za svoje godine pjeva izvanredno. Ali, iskreno - film ne bi bio nikakav da nema nje u filmu. Barem meni. Što je čudno, jer jedni od meni najdražih filmova su po žanru upravo mjuzikli. No, ovdje mi nešto fali. Moguće je da sam očekivala puno više od cijelog filma. Oduševljena sam krajolikom Grčke u filmu, i pojavom Meryl Streep - ostatak filma je mogao biti puno bolji.

''Rosie: Typical isn't it? You wait 20 years for a dad and then three come along at once.''



01:28 - Komentiraj { 12 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE