Movie: Groundhog Day (Beskrajni Dan) - Press Pause - Blog.hr
28.01.2009.
Movie: Groundhog Day (Beskrajni Dan)

Originalni naslov: Groundhog Day
Redatelj: Danny Rubin
Uloge: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky
Žanr: komedija, fantazija, romansa
Trajanje: 101'
Godina: 1993.
Trailer: LINK
Download: LINK




Što biste napravili kada bi vam se isti dan ponavljao iznova, iznova i iznova...?


MSG Phil Connors (Bill Murray) je egocentričan, nepristojan i sarkastičan meteorolog koji kreće s televizijskom ekipom u maleni gradić Punxsutawney, u Pennsylvaniji snimiti izvještaj o sviscu, čije eventualno pojavljivanje predviđa nastavak zime. Misteriozno, Phil se nađe zaglavljen u vremenu i stalno proživljava jedan te isti dan, 2. veljače. Svakog jutra Phil se budi i susreće iste osobe koje se uvijek ponašaju identično. Nitko osim njega ne primjećuje kako je vrijeme stalo. Ubrzo Phil otkriva prednosti koje mu pruža ponavljanje istog dana i uspijeva ispraviti ranije učinjene pogreške te vremenom promijeniti svoje loše ponašanje.


Ovaj film prikazuju na tv-u svako malo, vjerujem da ga vas je većina pogledala barem jednom. Ja znam da sam ga ja pogledala mali milijun puta, i mogu ga pogledati još toliko puta. Jer ga za sigurno mogu ubrojati u top 5 mojih najdražih komedija ikada. I previše puta sam razmišljala što bih napravila kad bih bila u Philovoj koži, odnosno kada bi isti dan proživljavala puno puta. Fora je u tome što može napraviti bilo što sa sobom, ljudima, stvarima - sutradan se sve to 'poništava', ono što je slomio nije slomljeno, osobu koju je poljubio se toga ne sjeća, i sve kao da se nije ni dogodilo. Jedino što ostaje je njegovo sjećanje, pa sve što nauči u tom danu - zna i sutradan. Tako mi je presmiješno bilo kada je jedan dan naručio sve što se može naručiti u restoranu i sve to pojeo, jer zna da će sutradan biti kao da nije pojeo ništa od toga. Također je svaki dan iznova saznavao nove podatke o osobama, te je tu svoju moć 'iskorištavao' i zavodio žene. Tako se jedan dan puknio smijat Riti (Andie MacDowell) u facu kada mu je rekla da je studirala francusku poeziju, no već drugi dan je počeo citirati francuski kada mu je to rekla lol.

Još jedna od meni dražih scena je kada svaki dan iznova susreće iritantnog prijatelja Neda, kojeg nije vidio od srednje škole (svaki dan mu se on iznova predstavlja) i kada ga jedan dan ni ne pozdravi, već ga samo udari :D Bill Murray je fantastičan, meni definitivno njegova najdraža uloga. Svi njegovi pokreti, govori i izrazi lica su mi smiješni. Pogotovo njegov izraz lica kada ga svakog (istog) jutra na radiu budi pjesma 'I Got You Babe'. I film preporučam svima, ako ga već niste pogledali.

''Phil: I've been stabbed, shot, poisoned, frozen, hung, electrocuted, and burned.
Rita: Oh, really?
Phil: ...and every morning I wake up without a scratch on me, not a dent in the fender... I am an immortal.''




00:51 - Komentiraj { 5 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE