Movie: Igby Goes Down (Igbyjev pad) - Press Pause - Blog.hr
27.01.2009.
Movie: Igby Goes Down (Igbyjev pad)

Originalni naslov: Igby Goes Down
Redatelj: Burr Steers
Uloge: Kieran Culkin, Claire Danes, Jeff Goldblum, Jared Harris, Amanda Peet, Bill Pullman, Ryan Phillippe, Susan Sarandon
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 97'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK




Tu smo da pričamo o Igbyju.


MSG Jason Slocumb Jr. tj. Igby je naime odrastao u disfunkcionalnoj obitelji u kojoj je majka Mimi (S. Sarandon) manipulativna gadura sklona alkoholu, drogama i tabletama, a otac (B. Pullman) je zbog teške depresije pokušao samoubojstvo. Njegova djevojka Smookie (C. Danes), koju vara s očuhovom ljubavnicom Rachel (A. Peet), tu je da mu pruži malo nježnosti i pažnje. Majka Mimi mu je trenutno na samrti i njegov stariji brat (R. Phillipe) i on odlučuju je ubiti, a to je trenutak koji će mu promijeniti život... (filmski.net)


Ovaj sam film toliko željela pogledat kad je izašao ali kad jedno vrijeme nije bilo ni u videoteci ni za kupit, ali sam ga na kraju dobila :)
Zašto sam ga htjela pogledat? Pa ne samo radi općenito odlične ekipe glumaca, već zbog samog Kierana Culkina (brata Macaulaya Culkina - kojeg znate iz filmova 'Sam U Kući').
Pa kao što sam već rekla, u ovom filmu glume same face, koje ćete ako ne imenom, prepoznati pojavom.
Rachel (Amanda Peet) je super, najbolja mi je u scenama kad priča s Igbyjem (Kieran). Onda Ryan Phillippe koji je savršen (OMG da) i dobro glumi hladnokrvnog i nezainteresiranog Igbyjevog brata, kojeg ispod svoje maske i voli, samo... na neki čudan način. Banes (Jeff Goldblum) skrbi o Igbyju jer mu je otac umro, a on mu je zapravo i pravi otac. Cijela spletka naravno. Mimi (Susan Sarandon) mi ima najbolju ulogu. Luda mama koja pokušava popraviti samog Igbyja (najsmješnija scena mi je kada sjedi na kućnoj pomoćnici lol).

Film ima i emotivne dijelove. A to su dijelovi Igbyja i njegovog pokojnog oca (koji se na kraju ispostavio da i nije pravi otac) s kojim je bio povezan, a nije imao prilike toliko vremena provotiti s njime zbog njegovog psihičkog stanja. Scena u kupaonici kad se otac pred njime pokušava ubit je tragična.
Film je kompliciran, ali jako pametan i zanimljiv. Ima stvarno puno pametnih i smiješnih quotesa. Na primjerima likova iz filma se može očitat ljudska glupost u toliko puno verzija. Stvarno jako dobro i mogu ga ocjeniti čistom peticom jer film nema zamjerku. Još kao plus - film ima odličnu glazbu, soundtrack je fantastičan.

I kao što sam već dosta puta spomenula u postu, sve se vrti oko samog Igbyja, a svi događaji su reakcija njega, kao što su događaji iz njegovog djetinjstva reakcija - na njega.

"Sookie: What kind of name is 'Igby'?
Igby: The kind of name that someone named 'Sookie' is in no position to question."

"Mimi: I take it you know that D.H. is your father?
Igby: No.
Mimi: Then I'm really glad I told you."




15:03 - Komentiraj { 0 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE