Movie: Serendipity (Igra Sudbine) - Press Pause - Blog.hr
26.01.2009.
Movie: Serendipity (Igra Sudbine)

Originalni naslov: Serendipity
Redatelj: Marc Klein
Uloge: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Molly Shannon, Bridget Moynahan
Žanr: komedija, romansa, fantazija
Trajanje: 90'
Godina: 2001.
Trailer: LINK
Download: LINK




Sudbina... Sa smislom za humor.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Jednog zimskog dana, usred božićne gužve, pune jurnjave i shoppinga, Jonathan Trager (John Cusack) sreće Saru Thomas (Kate Beckinsale). Bili su dva stranca usred gomile ljudi u New Yorku, sve dok se njihovi putevi nisu isprepleli u božićnoj gužvi, kada postaju žrtve velike međusobne privlačnosti.

Iako su oboje u vezi, Jonathan i Sara provode veče zajedno, lutajući ulicama Manhattana, ne znajući ni imena jedno drugome. Ali, kad se približi neizbježan kraj večeri, njih dvoje moraju donijeti odluku o sljedećem koraku. Kad očarani Jonathan predloži razmjenu brojeva telefona, Sara se usprotivi i predlaže da se sudbina pobrine za njihovu budućnost. Ako im je suđenoda budu zajedno, kaže ona, pronaći će put jedno do drugoga. Barem je takav bio plan. Ali, nije im bilo suđeno. Barem ne te večeri.


Vjerovali vi u sudbinu ili to smatrali samim glupostima, mislim da će vam se u oba slučaja svidjeti lik Sare (Kate Beckinsale)- simpatične engleskinje koja vjeruje da samo sudbina upravlja našim životima. Iako je pomalo naivno i glupo da kaže liku da napiše svoj broj na novčanicu od 5 dolara i kaže da ako ju ona ikad nađe; da im je suđeno. No, iako novčanica od 5 dolara ima milijun diljem Amerike, znate da će kad tad u filmu ona naići baš na tu sa brojem. Samo zato što se radi o romantičnoj komediji. Iako u filmu ima dosta klišea, nešto nalazim u filmu što mi se jako svidjelo i jednostavno ne mogu reći da je samo jedna glupa isklišeizirana romansa. Možda zbog toga što su svi nekad maštali o nečemu tako romantičnom. I ono što glavni likovi rade, to nitko u današnjem svijetu ne bi zapravo radio. Jer se romansa danas viđa samo u filmovima. Sara mi je slatka u filmu, iako me par puta naživcirala što nije davala nikakve šanse nečemu što je protiv sudbine i 'znakova i signala'. John Cusack nema nikakvu posebnu ulogu, upravo onakvu kakvu većina muških ima u ovom žanru filma. Jedna od stvari koja me i inače živcira u romantičnim komedijama, je situacija kada trče za nekim, ili nekog traže, a ta osoba ih je upravo mimoišla. Lijep film iako me nije uspio nešto previše nasmijati osim nekih par scena, nit me uspio rasplakati.

''Sara: You don't have to understand. You just have to have faith.
Jonathan: Faith in what?
Sara: Destiny.''




20:32 - Komentiraj { 1 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE