Movie: Lost in Translation (Izgubljeni u prijevodu) - Press Pause - Blog.hr
25.01.2009.
Movie: Lost in Translation (Izgubljeni u prijevodu)

Originalni naslov: Lost in Translation
Redatelj: Sofia Coppola
Uloge: Scarlett Johansson, Bill Murray, Anna Faris, Giovanni Ribisi, Fumihiro Hayashi
Žanr: drama
Trajanje: 102'
Godina: 2003.
Trailer: LINK
Download: LINK




Bob je glumac, Bob je izgubljen, Bob ne priča taj jezik, no na sreću novo prijateljstvo ne treba prijevod.


MSG Bob Harris (Bill Murray) američki je glumac pomalo izblijedjele slave koji u Tokiju snima televizijsku reklamu za whiskey, a Charlotte vrlo mlada djevojka, supruga poslom opsjednutog fotografa (Giovanni Ribisi). Pateći od nesanice, dvoje usamljenih upoznali su se u hotelskom baru i često se sretali na hodnicima zajedničkog hotela. Unatoč razlici u godinama povezala ih je slična situacija - Bob se nalazi u evidentnoj krizi srednjih godina, a Charlotte je upravo završila studij filozofije i ne zna što bi sa sobom. Susret se pretvorio u izuzetno nježno prijateljstvo i ludu zabavu te istraživanje nepoznatog, velikog i drugačijeg Tokija.

Film je u cijelostii snimljen u Tokiju, većinom noću, na ulicama, u zabavnim centrima, klubovima i hodnicima usnulog hotela Park Hyatt koji su poslužili kao savršena scenografija zbog koje je usamljenost glavnih likova bila gotovo opipljiva. Bill Murrayeva odlična gluma ponijela je gotovo cijeli film, na momente je izgledalo kao da glumac karikira samog sebe. Redateljica je ulogu napisala imajući na umu Murraya, čija je velika obožavateljica, a kasnije je provela pet mjeseci nagovarajući ga na istu. 18-godišnju Scarlett Johansson uočila je u filmu "Manny&Lo" gdje ju je zadivila njena sposobnost da kaže puno ne rekavši niti riječi. U filmu stariji Bill, iskusni komičar, reagira više kao dijete, šali se i karikira, a Scarlett, vrlo talentirana, ali ne s toliko iskustva, njegov je opozit, suviše ozbiljna za svoju mladu dob. (filmski.net)


Ovaj sam fim pogledala na preporuku. Sramota ne? Scarlett, Japan, Bill .... a meni ovaj film treba preporučiti. Heh. Sofia Coppola je dobila puno pozitivnih kritika u vezi filma i film je jako zanimljiv. Kao što več sve u opisu piše, glavni u priči su Bob i Charlotte (Bill Murray i Scarlett Johansson). Oboje su izgubljeni. Charlotte u svojim dvadesetima a Bob u krizi srednjih godina. U samom početku njihovog druženja Charlotte mu kaže: 'You're probably just having a mid-life crisis. Did you buy a Porsche yet?'. I njihova prijateljska avantura započinje.
Najviše mi se sviđa što kroz cijeli film imaju zdrav i prijateljski odnos. Znači nema ono da moraju imati sexualni odnos kao i u večini glupih filmova. Čak završe u istom krevetu ali samo spavaju. Isto tako po meni najemotivniji i najbitniji je zagrljaj na samom kraju filma. Prekrasno.
Osim njih dvoje u filmu su naravno i Tokijo, noćni izlasci, snimanje reklame i ostalo. Meni je snimanje reklame bilo jedno od najsmješnijih scana u filmu. Bob je sam po sebi jako smiren i nezainteresiran dok su ljudi u Tokiju sve samo ne to. Te djelove možete vidjeti i u traileru. U par scena se pojavljuje i Anna Faris (nju znate iz glupih uloga kao što su u filmu Scary Movie i sličnim američkim komedijama) naravno iako se kratko pojavila u filmu imala je glupu ulogu poznate pjevačice koja ima promociju u Japanu. Charlotte bi kao trebala biti ljubomorna na nju jer se ona i njen dečko znaju (i imaju 'puno toga' zajedničkog). Kad smo kod Charlottinog dečka, on se nešto malo pojavljuje u cijeloj priči jer mu se sve vrti oko fotografiranja, te je baš zato Charlotte ostavljena sama u hotelu di i upoznaje Boba.
Ulogu Boba nebi moga nitko bolje odglumiti. Bill Murray se odlično uklopio, i izgledom i karakterom. Kroz cijeli film je ravan prema svemu, i telefonskim pozivima obitelji i ljudima u Tokiju. Jedinu pažnju ima Charlotte. Scarlett je isto tako dobro odradila svoju ulogu, scene u sobi su jako dobre, kao i scene s Bobom. Na karaoke su oboje bili super. Tu je i Scarlett ja mislim po prvi puta 'javno' zapjevala s pjesmom Brass in Pocket i taj klip filma možete pogledati ovdje. I da napomenem da u tom djelu ima i rozu periku koja joj slatko stoji. :)
Film nisam pogledala od prošle godine ali znam da sam ga u šutu pogledala bar kojih desetak puta. Ako vas privuče priča i trailer obavezno pogledajte film.

"Charlotte: So, what are you doing here?
Bob: Uh, a couple of things. Taking a break from my wife, forgetting my son's birthday. And, uh, getting paid two million dollars to endorse a whiskey when I could be doing a play somewhere."




15:32 - Komentiraj { 4 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE