Press Pause
28.12.2008.
Movie: The House Bunny

Originalni naslov: The House Bunny
Uloge: Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone, Kat Dennings, Katharine McPhee, Rumer Willis
Žanr: komedija
Trajanje: 97'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Pamet. Ljepota. Hrabrost. Ove cure to imaju. Samo to još ne znaju.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Kada Shelly (Anna Faris), Playboyevu zečicu izbace iz Playboyeve vile, nema mjesta gdje bi mogla otići, sve dok ne naiđe na sestrinstvo Zeta Alpha Zeta. Članice sestrinstva - koje čine sedam cura koje ne mogu biti manje informirane o društvenom životu - gube svoju kuću. I treba im netko poput Shelly, da im pomogne kako ju ne bi izgubile.

No, iako im Shelly na neki način pomogne, polako shvaćaju da se ne trebaju pretvarati da su ono što ljudi od njih žele da budu, već da zavole sebe i počnu biti svoji.

Image and video hosting by TinyPic

Svjesna sam već dugo činjenice da je očito veliki izazov snimiti komediju u 21. stoljeću; koja će biti zapravo smiješna i hit - gotovo nemoguće. Tu i tamo snimi se neka dobra komedija s Jim Carreyem ili Adam Sandlerom u glavnoj ulozi koja bude odlična i smiješna, ali ovo ostalo je ništa. Beskorisno trošenje novca na glup film. I iako sam svjesna svega toga, i dalje dajem šansu nekoj glupoj komediji nadajući da će me nasmijat. Ali zašto sam dala priliku filmu u kojemu glavnu ulogu igra Anna Faris (čija je faca oličenje glupoće) i ostatak neke nepoznate škvadre; kojoj se čak ubacila i pobjednica Američkog idola - Katharine McPhee. Tek tako da vidi kako joj ide gluma. Radnja filma je super glupa, kao što su i super glupi likovi u cijeloj toj 'priči'. Jedina stvar zbog koje mi je ''drago'' što sam ga pogledala su Hefnerove Playboyeve zečice koje se pojavljuju u par navrata. Jer čak i glupava Bridget koja izgovori čak 2 rečenice u filmu, bolje glumi od hrpetine 'x-unknown' glavnih glumica. Ne preporučam film nikome, radije preporučam 'Zube'. Ako ništa drugo nasmijat ćete se ironiji filma (pročitaj više u tom postu), jer se uz 'The House Bunny' vjerujem - nije nasmijao ni sam Hefner.

''Natalie: We could tie our shoes together, our tennis shoes, and we could throw them over telephone wires. Because I see that everywhere and it seems like people would have fun doing that. Like, how hard can you throw? You know what I mean? Like how - what are you - [stops herself]
Natalie: [awkward pause]
Shelley: Or we could go to a club.''



03:16 - Komentiraj { 9 } #

25.12.2008.
Movie: Twilight (Sumrak)

Originalni naslov: Twilight
Uloge: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Greene, Peter Facinelli, Taylor Lautner, Anna Kendrick
Žanr: drama, fantazija, romansa
Trajanje: 122'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK



'Sumrak' je priča o ljubavi između vampira i smrtne djevojke. Pa i po cijeni života - ili besmrtnosti.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Isabella Swan (Kristen Stewart), najčešće zvana Bella, uvijek je bila drugačija od svojih vršnjakinja i nikada se nije opterećivala time da se uklopi u društvo. Nakon što joj se majka ponovo uda, Bella odluči živjeti s tatom u kišnom gradu Forksu, Washington i očekuje da se ništa previše neće promijeniti. No, stvari se počnu mijenjati kada upozna misterioznog i nevjerovatno predivnog Edward Cullena (Robert Pattinson). Za nju, Edward je osoba kakvu nikada do sada nije upoznala.

Kako vrijeme prolazi, Edward i Bella su sve češće meta jedan drugome iako Edward očajnički pokušava držati Bellu što dalje od sebe. Uskoro Bella saznaje da su Cullenovi vegetarijanski vampiri koji ne piju ljudsku krv nego životinjsku.

Usprskos tome, Bella i Edward se zaljube. No, pojavljuju se poteškoće koje bi ju mogle koštati života. Ili besmrtnosti?

Image and video hosting by TinyPic

'Twilight' je film nastao prema istoimenom romanu Stephenie Meyer, koja je autorica serije romana; Twilight (Sumrak), New Moon (Mladi mjesec), Eclipse (Pomrčina) i Breaking Dawn (Praskozorje). Nakon što je postigla ogromnu popularnost u svijetu, i Hrvatskom se počelo širiti ludilo za vampirima, romanima, ali i za samim filmom; kao i njegovim glumcima.

Trenutno se priča kako bi se uskoro mogao početi snimati i 2. nastavak filma, odnosno New Moon (Mladi mjesec). Isto tako, moguće je da se u idućoj godini pojavi još jedan naslov u seriji navedenih romana.

Image and video hosting by TinyPic

Iako sam film pogledala 2 puta u istoj večeri, u istom kinu; svim preporučam da prvo pročitaju knjigu. Naravno, knjiga je bolja kako su svi i očekivali, iako sam ja i u filmu lila suze - bilo zbog meni dragih dijelova ili zato što se u toj sceni pojavio moj najdraži Edward. Da ne pričam koliko sam plakala kad sam čitala samu knjigu. Kao što to i inače biva (kada se snimi film prema knjizi), puno je dijelova iz knjige promjenjeno i izbačeno. U ovom slučaju čak mislim da su previše stvari izbacili, koje su bile zanimljive u knjizi. Ne znam jesam li u pitanju samo ja, ali film mi je prošao prebrzo iako traje 2 sata. Čula sam da je nekim ljudima film bio glup, nisam sigurna zašto. Možda zato što su 'preskromno' 400 stranica knjige prebacili u 2 sata filma, ostavivši da oni odlični dijelovi u knjizi - ostanu u knjizi. Najviše mi je žao što se u filmu ne vidi sva ta ljubav između Edwarda Belle, onako kako je prikazana u knjizi. U filmu su se sveukupno poljubili 2 puta, a u knjizi - svakih 5 stranica.

Image and video hosting by TinyPic

Glumom nisam previše oduševljena, ali sam zato ljepotom glavnog glumca; Robert Pattinsona zasljepljena već mjesecima, pa sam mu preko skromne glumačke sposobnosti prešla odmah. Dovoljan je bio onaj savršeni smješak, opasni pogled i trenutak kad je prvi puta poljubio ljudsko biće :P Kristen Stewart mi se sve više sviđa. Gledala sam davno njezine filmove kad je bila mala ('Panic Room', 'Cold Creek Manor' i 'The Messengers', od prošle godine), i nadam se da će još raditi na svojoj karijeri, jer mislim da bi jednog dana mogla postati dosta dobra glumica. Naravno, s tim da je sada još praktički dijete. Njezin izgled odlično je potkrijepio osobine Belle iz knjige; smotana, zbunjena i potpuno drugačija od ostalih. Najsmješniji mi je njezin strah od tjelesnog i bilo kakvog kretanja, jer je u tome najgora.
Film je pun predivnih quota (a tek knjiga), nisam se mogla odlučiti za samo jedan, pa kako je ovaj post malo drugačiji od ostalih, stavila sam oba meni najdraža. Kao što sam rekla, knjiga je bolja od filma, ali to ne znači da film nije predivan. Valjda vam dovoljno govori činjenica da idću tjedan namjeravam još 2 puta pogledat film ;)

- ''Isabella Swan: I'd never given much though to how I would die. But dying in place of someone I love, seems like a good way to go. I can't bring myself to regret the decisions that brought me face to face with death. They also brought me to Edward.''

- ''Edward Cullen: And so the lion fell in love with the lamb.
Isabella Swan: What a stupid lamb.
Edward Cullen: What a sick, masochistic lion.''



23:53 - Komentiraj { 17 } #

22.12.2008.
Movie: The Bucket List (Imaš Petlju?)

Originalni naslov: The Bucket List
Uloge: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Rob Morrow
Žanr: avantura, komedija, drama
Trajanje: 97'
Godina: 2007.
Trailer: LINK
Download: LINK




'Imaš petlju?' upozorava nas da je život prekratak da bismo odgađali stvari.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Carter Chambers (Morgan Freeman) mirni je mehaničar koji je 45 godina u braku s voljenom ženom Virginijom. Otac je dvojice sinova; jedan odvjetnik i drugi inžinjer i kćeri violinistici. Edward Cole (Jack Nicholson) oštar je i gorak milijarder koji posjeduje mnoge bolnice, iza sebe ima nekoliko brakova i jednu zapostavljenu kćer. Uskoro zbog bolesti završava u bolnici, a zbog politike koju je uveo u bolnice - da svaka soba sadrži 2 krevet i bez iznimki, sobu mora dijeliti sa Carterom.

S vremenom se zbliže, i kada Edward u smeću pronađe popis koji je Carter sastavio, na kojemu pišu stvari koje želi napraviti prije nego umre - dodaje svoje želje, i poziva ga na putovanje života, prijateljstva i otkrića.

Image and video hosting by TinyPic

Ideja filma mi se svidjela isti tren kad sam pročitala sadržaj filma, ali sam se malo razočarala. Prije svega, filmu sam dala priliku zbog izvanrednog Jack Nicholsona i Morgan Freemana, uvijek pogledam filmove u kojima glavne uloge tumače meni dragi glumci, bez obzira na to sviđa mi se sadržaj ili ne. I iako je film lijep i poučan, sa tužnim krajem - radnja nije razrađena: nikako! Ideja kako provesti zadnje pola godine života je zanimljiva i svakako se od toga može napraviti dobar film. Ovdje se prebrzo prelazi iz scene u scenu, ni jedna od stvari koje odluče napraviti ne traje dulje od 5 minuta. Vožnja motorima preko Kineskog zida traje točno manje od 10 sekundi, a Taj Mahal duplo manje. Ne kažem da su trebali cijeli film snimiti na spomenutim lokacijama, ali mogli su se barem nakratko zaustaviti. Film vas neće oduševiti, možda samo zadnjih par minuta. Što pokazuje i izjava jednog od kritičara; 'Umrite već jednom!'. Od filma se puno očekivalo, a ispalo je jedno veliko ništa.

Carter: ''Even now I cannot understand the measure of a life, but I can tell you this. I know that when he died, his eyes were closed and his heart was open. And I'm pretty sure he was happy with his final resting place, because he was buried on the mountain. And that was against the law.''


21:46 - Komentiraj { 9 } #

18.12.2008.
Actress: Sandra Bullock



Sandra Bullock (punim imenom Sandra Annette Bullock) rođena je 26. srpnja 1964. godine u Arlington, Virginiji. Do 12. je godine živjela u Nurembergu gdje je pjevala u opernom dječjem zboru. Kako joj je majka bila operna pjevačica, Sandra je često putovala s njom na brojne turneje po Europi. Kao dijete je učila balet i vokalnu umjetnost.
Prvu zapaženiju ulogu dobila je 1993. u filmu 'Demolition Man' koja ju je dovela do velike prekretnice 1994. u filmu 'Speed'. U filmu 'While You Were Sleeping' 1995. zamijenila je Demi Moore koja je originalno trebala tumačiti glavnu ulogu.

16. srpnja 2005. godine udala se za Jesse Jamesa. Prije toga braka bila je zaručena za Tate Donovana, no prekinuli su nakon 4 godine veze.

Filmografija:

The Proposal (2009)
All About Steve (2009)
Premonition (2007)
Infamous (2006)
The Lake House (2006)
Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous (2005)
Loverboy (2005)
Crash (2004)
Two Weeks Notice (2002)
Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002)
Murder by Numbers (2002)
Miss Congeniality (2000)
28 Days (2000)
Gun Shy (2000)
Forces of Nature (1999)
The Prince of Egypt (1998) (voice)
Practical Magic (1998)
Making Sandwiches (1998)
Hope Floats (1998)
Speed 2: Cruise Control (1997)
In Love and War (1996)
A Time to Kill (1996)
Two If by Sea (1996)
The Net (1995)
While You Were Sleeping (1995)
Who Do I Gotta Kill? (1994)
Speed (1994)
Wrestling Ernest Hemingway (1993)
Fire on the Amazon (1993)
Demolition Man (1993)
The Thing Called Love (1993)
The Vanishing (1993)
Love Potion No. 9 (1992)
When the Party's Over (1992)
Who Shot Patakango? (1989)
Religion, Inc. (1989)
Hangmen (1987)


Best Quote:

‘’Falling in love - you should go with it, regardless of whether or not your heart gets smashed. You'll be a better person."

09:57 - Komentiraj { 10 } #

15.12.2008.
Movie: Practical Magic (Magija)

Originalni naslov: Practical Magic
Uloge: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Aidan Quinn, Goran Visnjic, Diane Wiest, Stockard Channing
Žanr: komedija, fantazija, misterija, romansa
Trajanje: 103'
Godina: 1998.
Trailer: LINK
Download: LINK




Dvije seste; Sally (Sandra Bullock) i Gillian (Nicole Kidman) Owens, potomci su loze vještica iz Nove Engleske.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon smrti njihovih roditelja, odgojile su ih 2 tete, u čijem kućanstvu je život bio sve samo ne tipičan. Za doručak su jele čokoladne torte, a tete su ih učile jednostavnoj magiji. No, njihova pretkinja osim talenta za prakticiranje magije, na njih je prenijela i kletvu koja na smrt osuđuje svakog muškarca u kojeg se zaljubi ijedna žena u obitelji Owens.

Svaka od kletve pokušava pobijeći na svoj način. Sally se zauvijek odluči riješiti magije i živjeti normalnim životom. Dok se Gillian bavi magijom, ali joj veze sa muškarcima ne polaze za rukom, i zbog toga luta svijetom upotrazi za pustolovinom. No, sudbina je sudbina; Sallyn suprug pogine, a Gillian pokupi najgoreg mogućeg - Jimmyja Angelova (Goran Višnjić). Uz pomoć sestre, pokušava pobjeći od njega, no tokom bijega ga ubiju. Shvativši što se dogodilo i da bi mogle završiti u zatvoru, obje se vraćaju magiji kako bi ga oživile. Umjesto da ga ožive, pretvaraju ga u zlog duha, a u međuvremenu šarmantni policajac Garry Hallet (Aidan Quinn) započinje istragu zbog ubojstva.

Image and video hosting by TinyPic

Kako mi je drago vidjeti našeg savršenog hrvatskog glumca; Gorana Višnjića da glumi jednu od glavnih uloga u filmu - pored Nicole Kidman i Sandre Bullock! Mojih najdražih glumica. Još mi je draže kada znam da za istim tim predivnim glumcem luduje velik broj Amerikanki, ali jedina stvar koje mi je žao je to što su mogli film puno bolje urediti, obraditi i napraviti. Glumci fantastični; pojavljuje se i Evan Rachel Wood, koja glumi Sallynu malu kćerku. Naravno, obratite pozornost da je film iz 1998., tako da joj je to jedna od uloga s početka karijere. Ali iako je prepun dobrih glumaca, film mi ima nekih praznina. Npr. (spoiler) prebrzo mi se Sally zaljubljuje u onog policajca, čim su ga svake 2 sekunde prikazivali u krupnom planu, i kad smo mu svi vidjeli oči (jedno zeleno, jedno plavo), odmah sam znala da će se u njega zaljubit (jer je kao mala rekla da takvog muškarca želi). Isto tako, kao mala je rekla da će njezinoj pravoj ljubavi najdraži oblik biti zvijezda. A svi znamo da ti njihovi policajci / detektivi / šerifi imaju značku u obliku zvijezde. Tako da mi je to bilo malo naivno, i prelako za pogodit. No, ima film nekih jako lijepih dijelova, najviše mi se svidio onaj kada Sally piše Gillian pismo; dio tog pisma možete pročitat dolje u quoteu. Lijep film, iako sam očekivala malo više. Pogotovo sam očekivala bolju predodžbu duha, od Višnjića sa krečem na licu i svjetlećim očima.

Sally: ''The moon tonight, there's a circle around it. Sign of trouble not far behind. I have this dream of being whole. Of not going to sleep each night, wanting. But still sometimes, when the wind is warm or the crickets sing... I dream of a love that even time will lie down and be still for. I just want someone to love me. I want to be seen. I don't know. Maybe I had my happiness. I don't want to believe it but, there is no man, Gilly. Only that moon.''


21:07 - Komentiraj { 9 } #

10.12.2008.
Movie: Djevojke Iz Visokog Društva

Originalni naslov: Uptown Girls
Uloge: Brittany Murphy, Dakota Fanning, Heather Locklear, Marley Shelton, Donald Faison
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 92'
Godina: 2003.
Trailer: LINK
Download: LINK




Molly Gunn (Brittany Murphy), kćerka je preminule rock zvijezde, prisiljena je naći posao kada joj računovođa uzme svo nasljedstvo.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Molly je razmažena, nezrela, bogata mlada žena, koja živi kao princeza iz bajke. Njezin otac bio je popularan rock-and-roll gitarist, koji je umro u avionskoj nesreći s Molly-inom majkom, kad je bila djevojčica. Na njenom rođendanu u noćnom klubu, upoznaje Lorraine "Ray" Schleine (Dakota Fanning), djevojčicu sa stavovima odrasle osobe, koja živi s nemarnom majkom i ocem u komi u fancy stanu u elitnom dijelu NY-a.

Kada Molly ostane bez svoj nasljeđa, s kojim je nestao njezin računovođa - prisiljena je naći posao kako bi otplatila sve dugove i zaradila za život. Zaposli se kao Rayina dadilja, i njihov odnos potakne Molly da postane potpuna osoba i nauči Ray kako se ponašati kao sva ostala djeca.

Image and video hosting by TinyPic

Duboko sam uvjerena da će mala Dakota jednog dana osvojiti Oscar. Bolja je od većine holivudskih glumaca, koji bez obzira na to što joj mogu biti roditelji, nikako ne mogu odglumiti tako dobro kao što je ona odglumila neke uloge – i to sa skromnih 14 godina. Ako se ne prepusti zabavama, alkoholu i drogi (kao što skoro svi kad-tad učine), Oscar joj ne gine. Ova uloga joj je odlična. Nije baš za nagraditi Oscarom, ali je sigurno pokazala svoje glumačke sposobnosti; koje su svakom ulogom sve izraženije. Lijepo je vidjeti da netko tako 'mlad' već zna koristiti svoje talente, a ne se samo smješkati na naslovnicama časopisa i biti plaćen za to što je sladak. Brittany sam uvijek voljela, sviđa mi se što ovdje glumi neozbiljnu ulogu, i što joj mala Dakota stalno govori da se ponaša u skladu sa svojim godinama :D kostimografija u filmu mi je odlična, sva ona odjeća koju je Brittany napravila, odnosno sašila. Najljepši dio u filmu mi je kada Dakota, koja je cijeli film hladna i bezosjećajna, napokon prihvati da joj je tata umro - počne Brittany udarat šakama i onda odjednom počne plakat i zagrli Brittany. Lijep film, najviše se isplati pogledati zbog male Dakote.

''Ray: I'm not going anywhere, especially with you.
Molly Gunn: Oh, yes you are. We are going to sit in giant teacups and spin round and round in circles until we puke.
Ray: Are you on crack?
Molly Gunn: We're gonna have fun.''



22:22 - Komentiraj { 12 } #

08.12.2008.
Movie: Closer (Bliski Odnosi)

Originalni naslov: Closer
Uloge: Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 119'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK




Pisac osmrtnica, honorarna striptizeta, fotografkinja i dermatolog - zajedno čine burni ljubavni četverokut pun spletki i prevara. Sve prikazano na surov način.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Dan (Jude Law) je pisac osmrtnica u Londonu koji jedan dan spasi ozlijeđenu Alice (Natalie Portman) te ju odvede u bolnicu. Oni se zaljube i počnu živjet zajedno. Godinu dana poslije, Danu za oko zapadne lijepa fotografkinja Anna (Julia Roberts), no ona ga odbije.

Kao osvetu, Dan joj smjesti susret sa seksualno-ovisnim dermatologom Larry-em (Clive Owen) preko interneta. No, Larry i Anna se uskoro počnu viđati. Godinu dana kasnije Anna i Dan započinju svoju aferu, te se tako veze između svih četvero polako počinju raspadati, i postaju ovisni o međusobnom povrijeđivanju i varanju.

Hoće li itko od njih biti dovoljno jak da zaustavi ovaj destruktivan slijed događanja?

Image and video hosting by TinyPic

Što reći o filmu? Neobičan. Definitivno neobičan. Ali odlično neobičan. Nema klišea, kao što ih uvijek ima u romansama. Savršeno opisane današnje veze, prekide i ljubavi. One koje to stvarno jesu, i one koje nisu. Svi se međusobno varaju, svađaju, vole i mrze - i zajedno čine jedan ljubavni četverokut. Drago mi je da je ulogu Anne (Julia Roberts) dobila Julia, trebala ju je dobiti Cate Blanchett. Iako sam stvarno Cate-in fan i volim njezinu glumu i filmove, ne bih ju baš svrstala u ovaj film. Gledat nju kako ljubi Jude Lawa bi mi bilo odvratno, izgledali bi ko baka i unuk. Nije ni Julia premlada, ali ne izgleda loše uz Judea. Natalie Portman mi je odlična u filmu, za ovu ulogu je i nominirana za Oscara i oduševljena sam glumom, ali i ljepotom. Uvijek mi je bila lijepa, ali sad sam skužila koliko je zapravo lijepa; s tim da je na početku filma imala neko crveno čudo na glavi (navodno je to bila kosa lol), ali mi je svejedno bila predivna, ima lijepe crte lica. U filmu ima puno (i mislim PUNO) perverznih scena i rečenica, no u tome i je poanta filma. Svi se međusobno varaju, spavaju jedni s drugima, 'vole se' i prekidaju. Pa se opet vraćaju jedni drugima... Govori o sreći i tragediji ljubavi na realan, pomalo surov način. Kako u vezama lažemo druge i sebe, samo kako bismo zaštitili srce od pucanja. Ne očekujte ona 'trčanja-za-busevima' kako bi si izjavili ljubav, više očekujte scene seksa nakon kojih se izjavljuje ljubav. Još jedna stvar koja mi je odlična je kraj, odnosno pjesma na kraju. Na početku filma x puta se ponove lyricsi "Can't take my eyes off of you", a kraj filma završava sa - "til I find someone new".

''Dan: I'll always love you. I hate hurting you.
Alice: Then why are you?''



20:37 - Komentiraj { 4 } #

07.12.2008.
Movie: Raising Helen (Sve Za Helen)

Originalni naslov: Raising Helen
Uloge: Kate Hudson, John Corbett, Joan Cusack, Hayden Panettiere, Abigail Breslin
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 119'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK




Helen cvate modna karijera, a život joj ne može biti bolji. Sve dok ne dođe do tragedije u obitelji, i karijeru mora zamijeniti - troje djece.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Helen Harris (Kate Hudson) ima život o kakvom je oduvijek sanjala; modna karijera joj napreduje iz dana u dan, redovito posjećuje modne revije, a svake večeri se zabavlja u luksuznim noćnim klubovima. No, sve što je lijepo kratko traje, te njezin skoro savršeni život prekida telefonski poziv, kojim saznaje da joj je sestra na skrb ostavila troje djece; 15-godišnju Audrey (Hayden Panettiere), 10-godišnjeg Henryja i 5-godišnju Sarah (Abigail Breslin).

Svi znaju da je Helen najglamuroznija teta, ali što ona zapravo zna o odgajanju djece? Zabavljanje do 3 sata u noći, baš i nije lako uskladiti sa spremanjem djece za školu i vrtić. Putem nailazi podršku na najneobičnijem mjestu - u novoj školi koju djeca pohađaju. Tamo upoznaje župnika i ravnatelja Dana Parketa (John Corbett), i shvaća da se treba odlučiti između bezbrižnog života kojeg je do sada vodila, i onog kojeg tek počinje voljeti.

Image and video hosting by TinyPic

Iako stvarno volim Kate Hudson, i iako mi je ovaj film drag, glupo mi je to što Kate uvijek dobiva iste uloge. Možda je stvorena za romantične komedije, jer izgleda da ju samo vuku po slatkim ulogama. Ali sve bi dala da dobije neku ulogu ozbiljnu i tešku. No, da se vratim na film. Ne bih ga baš nazvala komedijom, kao ni romansom iako ima elemenata tu i tamo. Više je obiteljska drama nego spomenuti žanrovi. Kate je slatkica, ništa novo. Ali meni se najviše svidjela uloga Hayden Panettiere. Zapravo, ovo mi je njezina najdraža uloga, dobro je prikazala curu u pubertetu. Bez pretjerivanja i onako kako jest. U nekim stvarima me podsjetila na mene prije nekoliko godina. U filmu se par puta pojavljuje i Paris Hilton, pa eto još jednog plusa filmu :) Najljepši dio filma mi je kraj. Kada se napokon otkriva što je točno Lindsay (ona koja je umrla) napisala svojim sestrama u oporukama. Ono što je napisala Helen saznajemo odmah čim dobije oporuku u ruke, ali me cijeli film zanimalo što je točno napisala svojoj drugoj sestri. I taj quote mi je predivan (dio napisan dolje), šteta što je jako dugačak pa ga nisam mogla cijelog napisati. Ako vas zanima cijeli quote možete ga pročitati ovdje, onaj 4. najduži quote. U tome dijelu također saznajemo zašto se film zove baš 'Raising Helen'. Lijepa priča i lijep film dobar za opuštanje.

Lindsay [voiceover]: ''Respect her Jenny. Give her a shot. We're family and I'm counting on you to keep everyone together. I know, Helen will certainly need some help learning how to be a mother to my kids, but I've got you for that. And who could be better? After all, you raised Helen, you'll teach her how to be a mom. Just like you taught her how to tie her shoes. I can still hear you telling her, "The bunny goes around the tree, and into the burrow...''


16:23 - Komentiraj { 9 } #

06.12.2008.
Movie: The Family Stone (Obiteljska Stvar)

Originalni naslov: The Family Stone
Uloge: Dermot Mulroney, Diane Keaton, Sarah Jessica Parker, Claire Danes, Rachel McAdams, Luke Wilson, Craig T. Nelson
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 103'
Godina: 2005.
Trailer: LINK
Download: LINK



Obitelj Stone sretna je i bezbrižna obitelj, koja se sprema upoznati djevojku najstarijeg sina, Everetta.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Bliži se Božić, i obitelj Stone kao i svake godine, cijelu obitelj je na okupu. Stonese čine roditelji Sybil (Diane Keaton) i Kelly, najstariji 'savršeni' sin Everett, neoženjeni sin Ben (Luke Wilson), gluhi gay sin Thad - čiji je partner crnac i uskoro namjeravaju posvojiti dijete, te trudna kćer Susannah i otkačena kćer Amy (Rachel McAdams).

No, ove godine listi se pridružuje i Everettova djevojka Meredith (Sarah Jessica Parker), koju Everett planira zaprositi. Meredith je napeta, hladna i nedostaje joj samopouzdanja. Postoji napetost i otvoreni prostor u obitelji zbog njezine prisutnosti, i stoga ona poziva svoju sestru, Julie, da dođu s njima slaviti Božić kako bi joj bila podrška. Julie se, s druge strane poprilično sviđa cijeloj obitelji, zbog čega se Meredith naljuti i odlazi od obitelji. Neki članovi obitelji idu po nju, i na Božić su ipak svi zajedno.

U svjetlu Božića, život u obitelji Stones postaje jasniji, dok jedan po jedan član otkriva tajnu koju čuva Sybil.

Image and video hosting by TinyPic

Da nema Luke Wilsona i Rachel McAdams i njenog sarkazma u cijelom filmu, nazvala bi ga dosadnom obiteljskom dramom. Ali s njima čini jedan zabavan film, koji je idealan za gledanje u vrijeme praznika i Božića, kada smo uglavnom svi s ljudima koje volimo. Sarah J. Parker ima dosta dobru ulogu, sviđa mi se njezin uštogljeni stav prema svima i svemu, ali naravno dobacivanja Luke WIlsona namjenjena njoj su mi najdraža, jedan od dražih je naveden u quoteu ispod. Kod nje mi je najsmiješnije što se uopće ne voli grliti s ljudima, niti imati ikakav fizički kontakt s ljudima koje ne pozna, kao i njeno pročišćivanje grla. Diane Keaton mi je na kraju filma bila najdraža, tijekom filma je bila ugodna, ali ne-zanimljiva. Nisam ju nikad doživljavala kao odličnu glumicu, već kao babu koja je dobre uloge imala samo na početku svoje karijere (The Godfather, Father Of a Bride), ostalo su glupe romanse. Što se tiče zapleta i raspleta u filmu, ima par isklišeiziranih dijelova. Npr., nikad mi neće biti jasno zašto se uvijek trči za osobom koja je već ušla u bus napokon što je bus krenio. Zar nitko nije svjestan svojih osjećaja dok je ta osoba još pred njim? Ali ne, uvijek se mora cijeli bus zaustavljat kako bi se nekom reklo da ga se voli. Gdje tog ima u stvarnom svijetu? Nigdje, naravno. Ima još klišea tijekom filma, ali to ćete i sami primjetiti. Ako niste fan nikog od glumaca iz filma, moguće je da vam se neće svidjeti.

''Ben Stone: [to Meredith] Don't dilly-dally there, pretty lady. We're all gonna be down here talking about you.''


17:45 - Komentiraj { 6 } #

05.12.2008.
Actress: Reese Witherspoon



Reese Witherspoon (punim imenom Laura Jeanne Reese Witherspoon) rođena je 22. ožujka 1976. godine, u New Orleansu, Louisiana. Reese je svoje prve 4 godine života provela u Njemačkoj, nakon čega se preselila u Nashville, Tennessee. Svoju prvu ulogu dobila je sa samo 14 godina, bila je to uloga u filmu 'The Man in the Moon'.

Poznata glumica bila je u braku s glumcem Ryan Phillippeom 1999. do 2007. godine. Upoznali su se na proslavi njenog 21. rođendana, i uskoro su zajedno surađivali u filmu 'Cruel Intentions'. Imaju dvoje djece; kćer Avu Elizabeth i sina Deacona. Reese je izjavila kako je Ava Elizabeth prvo dijete koje je ikada dražala u rukama. Njezina najpoznatija uloga je uloga Elle Woods u filmu 'Legally Blonde' (koji ima i svoj 2. nastavak), a za ulogu June Carter u 'Walk The Line' dobila je Oscara.

Filmografija:

Four Christmases (2008)
Rendition (2007)
Penelope (2006)
Just Like Heaven (2005)
Walk The Line (2005)
Vanity Fair (2004)
Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003)
Sweet Home Alabama (2002)
The Importance of Being Earnest (2002)
Legally Blonde (2001)
The Trumpet of the Swan (voice)(2001)
Little Nicky (2000)
American Psycho (2000)
Best Laid Plans (1999)
Election (1999)
Cruel Intentions (1999)
Pleasantville (1998)
Overnight Delivery (1998)
Twilight (1998)
Fear (1996)
Freeway (1996)
S.F.W. (1994)
Jack The Bear (1993)
A Far Off Place (1993)
The Man In The Moon (1991)


Best Quote:

‘’You can touch my Oscar, but you have to give a speech."

20:16 - Komentiraj { 10 } #

03.12.2008.
100. Post


Prije svega želim se samo ispričati što novi post kasni. Kako je stoti po redu hjteli smo nešto napisati, no eto nitko da nešto napiše, pa sam ja uzeo to malo u svoje ruke. Kao što vidite naš blogeditor dobio je svoj stoti post i to u petom mjesecu postojanja ovog bloga. Želim se zahvaliti svima vam što ste bili podrška, te nastavili posječivati ovaj blog i dijeliti s nama svoje komentare, mišlenja o filmu, a i prijedloge za recenzije. Zbog ovog bloga definitivno sam češće počeo gledati filmove, a uz to i bolje počeo opažati detalje. Znam da su meni serije ipak veća ljubav, ali filmovi nisu daleko. Eto uz ovaj slavljenički post trebao je iči i novi dizajn, no dizajn je uranio, a post zakasnio. Eto malo smo ga više izmjenili kao što vidite, pa očekujte još bolje vizualno okružje dok čitate o vašim omiljenim filmovima. Kako uz postove koji nisu filsmki volimo čuti vaš feedback, opet ako nađete vremena, slobodno napišite svoje ideje, prijedloge, što vam se sviđa, što ne. Što bi ste htjeli dodati, maknuti, promijeniti, tek tolko da učinimo ovaj blog koliko vama, toliko i nama zanimljivijim. Eto do slijedečeg posta, pozdrav.

Orange Boy

p.s. nadam se da će Lucy neš napisat :P
23:38 - Komentiraj { 6 } #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE