Movie: Practical Magic (Magija) - Press Pause - Blog.hr
15.12.2008.
Movie: Practical Magic (Magija)

Originalni naslov: Practical Magic
Uloge: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Aidan Quinn, Goran Visnjic, Diane Wiest, Stockard Channing
Žanr: komedija, fantazija, misterija, romansa
Trajanje: 103'
Godina: 1998.
Trailer: LINK
Download: LINK




Dvije seste; Sally (Sandra Bullock) i Gillian (Nicole Kidman) Owens, potomci su loze vještica iz Nove Engleske.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon smrti njihovih roditelja, odgojile su ih 2 tete, u čijem kućanstvu je život bio sve samo ne tipičan. Za doručak su jele čokoladne torte, a tete su ih učile jednostavnoj magiji. No, njihova pretkinja osim talenta za prakticiranje magije, na njih je prenijela i kletvu koja na smrt osuđuje svakog muškarca u kojeg se zaljubi ijedna žena u obitelji Owens.

Svaka od kletve pokušava pobijeći na svoj način. Sally se zauvijek odluči riješiti magije i živjeti normalnim životom. Dok se Gillian bavi magijom, ali joj veze sa muškarcima ne polaze za rukom, i zbog toga luta svijetom upotrazi za pustolovinom. No, sudbina je sudbina; Sallyn suprug pogine, a Gillian pokupi najgoreg mogućeg - Jimmyja Angelova (Goran Višnjić). Uz pomoć sestre, pokušava pobjeći od njega, no tokom bijega ga ubiju. Shvativši što se dogodilo i da bi mogle završiti u zatvoru, obje se vraćaju magiji kako bi ga oživile. Umjesto da ga ožive, pretvaraju ga u zlog duha, a u međuvremenu šarmantni policajac Garry Hallet (Aidan Quinn) započinje istragu zbog ubojstva.

Image and video hosting by TinyPic

Kako mi je drago vidjeti našeg savršenog hrvatskog glumca; Gorana Višnjića da glumi jednu od glavnih uloga u filmu - pored Nicole Kidman i Sandre Bullock! Mojih najdražih glumica. Još mi je draže kada znam da za istim tim predivnim glumcem luduje velik broj Amerikanki, ali jedina stvar koje mi je žao je to što su mogli film puno bolje urediti, obraditi i napraviti. Glumci fantastični; pojavljuje se i Evan Rachel Wood, koja glumi Sallynu malu kćerku. Naravno, obratite pozornost da je film iz 1998., tako da joj je to jedna od uloga s početka karijere. Ali iako je prepun dobrih glumaca, film mi ima nekih praznina. Npr. (spoiler) prebrzo mi se Sally zaljubljuje u onog policajca, čim su ga svake 2 sekunde prikazivali u krupnom planu, i kad smo mu svi vidjeli oči (jedno zeleno, jedno plavo), odmah sam znala da će se u njega zaljubit (jer je kao mala rekla da takvog muškarca želi). Isto tako, kao mala je rekla da će njezinoj pravoj ljubavi najdraži oblik biti zvijezda. A svi znamo da ti njihovi policajci / detektivi / šerifi imaju značku u obliku zvijezde. Tako da mi je to bilo malo naivno, i prelako za pogodit. No, ima film nekih jako lijepih dijelova, najviše mi se svidio onaj kada Sally piše Gillian pismo; dio tog pisma možete pročitat dolje u quoteu. Lijep film, iako sam očekivala malo više. Pogotovo sam očekivala bolju predodžbu duha, od Višnjića sa krečem na licu i svjetlećim očima.

Sally: ''The moon tonight, there's a circle around it. Sign of trouble not far behind. I have this dream of being whole. Of not going to sleep each night, wanting. But still sometimes, when the wind is warm or the crickets sing... I dream of a love that even time will lie down and be still for. I just want someone to love me. I want to be seen. I don't know. Maybe I had my happiness. I don't want to believe it but, there is no man, Gilly. Only that moon.''


21:07 - Komentiraj { 9 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE