Movie: Closer (Bliski Odnosi) - Press Pause - Blog.hr
08.12.2008.
Movie: Closer (Bliski Odnosi)

Originalni naslov: Closer
Uloge: Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 119'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK




Pisac osmrtnica, honorarna striptizeta, fotografkinja i dermatolog - zajedno čine burni ljubavni četverokut pun spletki i prevara. Sve prikazano na surov način.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Dan (Jude Law) je pisac osmrtnica u Londonu koji jedan dan spasi ozlijeđenu Alice (Natalie Portman) te ju odvede u bolnicu. Oni se zaljube i počnu živjet zajedno. Godinu dana poslije, Danu za oko zapadne lijepa fotografkinja Anna (Julia Roberts), no ona ga odbije.

Kao osvetu, Dan joj smjesti susret sa seksualno-ovisnim dermatologom Larry-em (Clive Owen) preko interneta. No, Larry i Anna se uskoro počnu viđati. Godinu dana kasnije Anna i Dan započinju svoju aferu, te se tako veze između svih četvero polako počinju raspadati, i postaju ovisni o međusobnom povrijeđivanju i varanju.

Hoće li itko od njih biti dovoljno jak da zaustavi ovaj destruktivan slijed događanja?

Image and video hosting by TinyPic

Što reći o filmu? Neobičan. Definitivno neobičan. Ali odlično neobičan. Nema klišea, kao što ih uvijek ima u romansama. Savršeno opisane današnje veze, prekide i ljubavi. One koje to stvarno jesu, i one koje nisu. Svi se međusobno varaju, svađaju, vole i mrze - i zajedno čine jedan ljubavni četverokut. Drago mi je da je ulogu Anne (Julia Roberts) dobila Julia, trebala ju je dobiti Cate Blanchett. Iako sam stvarno Cate-in fan i volim njezinu glumu i filmove, ne bih ju baš svrstala u ovaj film. Gledat nju kako ljubi Jude Lawa bi mi bilo odvratno, izgledali bi ko baka i unuk. Nije ni Julia premlada, ali ne izgleda loše uz Judea. Natalie Portman mi je odlična u filmu, za ovu ulogu je i nominirana za Oscara i oduševljena sam glumom, ali i ljepotom. Uvijek mi je bila lijepa, ali sad sam skužila koliko je zapravo lijepa; s tim da je na početku filma imala neko crveno čudo na glavi (navodno je to bila kosa lol), ali mi je svejedno bila predivna, ima lijepe crte lica. U filmu ima puno (i mislim PUNO) perverznih scena i rečenica, no u tome i je poanta filma. Svi se međusobno varaju, spavaju jedni s drugima, 'vole se' i prekidaju. Pa se opet vraćaju jedni drugima... Govori o sreći i tragediji ljubavi na realan, pomalo surov način. Kako u vezama lažemo druge i sebe, samo kako bismo zaštitili srce od pucanja. Ne očekujte ona 'trčanja-za-busevima' kako bi si izjavili ljubav, više očekujte scene seksa nakon kojih se izjavljuje ljubav. Još jedna stvar koja mi je odlična je kraj, odnosno pjesma na kraju. Na početku filma x puta se ponove lyricsi "Can't take my eyes off of you", a kraj filma završava sa - "til I find someone new".

''Dan: I'll always love you. I hate hurting you.
Alice: Then why are you?''



20:37 - Komentiraj { 4 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE