Movie: Erin Brockovich - Press Pause - Blog.hr
19.11.2008.
Movie: Erin Brockovich

Originalni naslov: Erin Brockovich
Uloge: Julia Roberts, Albert Finney, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger
Žanr: biografija, drama
Trajanje: 130'
Godina: 2000.
Trailer: LINK
Download: LINK




Erin je nezaposlena samohrana majka, s velikim minusom na računu.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Nakon izgubljenog sudskog spora, za prometnu nesreću koju nije skrivila, od odvjetnika besramno traži posao kao naknadu za gubitak. Uskoro se zapošljava kod njega, Eda Masryja (Albert Finney), kao recepcionistica. Iako ju nitko ne shvaća ozbiljno, uskoro se počinje zanimati za neobičan slučaj tvtke Pacific Gas & Electric Company, koja pokušava kupiti zemlju čiju je vodu na tom području zagadila opasnim tvarima, koje uzrokuju stravične bolesti među stanovnicima.

Uskoro ulazi dublje u slučaj i saznaje kako mjestu Hinkley prijeti velika opasnost od zagađanih kroma, te im pokušava pomoći. Zajedno sa šefom, pokreće tužbu protiv tvrtke koja je odgovorna za to, i time parnica ulazi u povijest kao najveća direktna parnica u povijesti SAD-a.

Image and video hosting by TinyPic

Trenutno imam Julia Roberts tjedan, tako da mi ne zamjerate što recenziram 2 njena filma zaredom. Pregledavam njezinu filmografiju, i naletim na Erin Brockovich, film koji sam gledala davno, davno. I danas sam ga ponovo pogledala i prisjetila se kako je to lijep film, i kako je Julia jedna od vrhunskih glumica, koja me svakom ulogom oduševi. Za ovu je čak dobila i Oscara, za najbolju glumicu. S tim da je radnja nastala po istinitom događaju, Julia je morala odglumiti očajnu, ali i poprilično jaku samohranu majku koja radi samo kako bi nahranila svoju djecu. Divim se njezinoj osobnosti, karaktereru i ponašanju. Prošla je kroz grozne stvari u životu, tako da joj više nije ni teško posvađati se sa potpunim strancem, popljuvati šefa i kolege na poslu. Jedan od dražih dijelova mi je bio kada joj suradnica na poslu kaže kako su krenule 'na krivu nogu', na što joj ona odgovara: ''That's all you got, lady. Two wrong feet in fucking ugly shoes''. I još uz to njezin izraz lica kad to govori :D ono što me najviše oduševilo je to što je sve u filmu istinito, što je ta žena stvarno osvojila sve te novce, preuzimajući rizik u borbi protiv tvrtke koja zarađuje bilijune. Sve to kako bi pomogla stanovništvu i izborila se za njihova prava.

Erin: ''How 'bout this for a number? Six. That's how old my other daughter is, eight is the age of my son, two is how many times I've been married - and divorced; sixteen is the number of dollars I have in my bank account. 850-3943. That's my phone number, and with all the numbers I gave you, I'm guessing zero is the number of times you're gonna call it.''


13:30 - Komentiraj { 10 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE