Movie: Vicky Cristina Barcelona - Press Pause - Blog.hr
09.11.2008.
Movie: Vicky Cristina Barcelona

Originalni naslov: Vicky Cristina Barcelona
Uloge: Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Rebecca Hall, Javier Bardem, Chris Messina
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 96'
Godina: 2008.
Trailer: LINK
Download: LINK




Privlačna i misteriozna tragikomedija koja će lako šarmirati svoje gledatelje prekrasnim ambijentom i odličnim glumačkim ostvarenjima.


MSG Amerikanke Vicky (Rebecca Hall) i Cristina (Scarlett Johansson) provode ljeto u Barceloni odsjedajući kod Vickine rodjakinje Judy. Vicky je praktična i tradicionalna, vjerna svom pragmatičnom i rijetko romantičnom dečku Dougu. Cristina je pak spontana i nesigurna u svoje životne ciljeve, a pošto je nedavno izašla iz veze, slobodna je za nova iskustva. Na jednoj izložbi djevojke upoznaju umjetnika Juana Antonia (Javier Bardem). Njih troje se uskoro nađu u vrtlogu strasti, vina i umjetnosti. Cristina je oduševljena, a Vicky skeptična prema novim životnim iskustvima. No, Juan Antonio još je pod dojmom nesretne ljubavi sa svojom nestabilnom bivšom ženom Marijom Elenom (Penelope Cruz).


Hmm, šta reći o ovome filmu, osim da je predivan. Svidio mi se odmah, iako sam bio skeptičan nakon što sam prethodno pogledo trailer. Sa frendicom sam ga išao pogledat u kino, i definitivno mi je drago što sam pogledo baš ovaj film umjesto tam nekih Buntovnica u internatu. Nakon filma osto sam pod dojmom od odlične glume Penelope Cruz, ona taj španjolski čini tako zanimljivim da poželite isti dan upisati neki tečaj, a same scene snimane po lokacijama u Španjolskoj natjeraju vas da razmislite o Barceloni, i Španjolskoj općenito kao idealnoj destinaciji za vaše slijedeće putovanje. Srećom bio sam u Barceloni, prošao sam dosta Španjolske i stvarno je predivno tamo. Romantike u filmu definitivno ne fali, a svemu naravno pridonese i muzika, koja je u ovom filmu odlična, pogotovo glavna glazbena tema koja se ponavlja nekoliko puta. Preporučam da skinete soundtrack nakon što pogledate film, ako ne soundtrack, onda neku kompilaciju pjesama, instrumentala odsviranih na akustičnoj, po mogučnosti španjolskoj gitari.


Najviše od svega na razmišljanje vas potakne kraj filma. Ljeto, ljetna avantura, ljubavi, romansa... dođe kraj ljeta i sve se vraća u normalu, tj. sve je isto kao i prije. Mislm da je poznato da mnoge ljude ljeto zna promjenit, primjetili ste to na nekim osobama, kad se vrate s ljetovanja. Pomislite si, da li ih uopće poznajete? Mislim da se meni takvo ljeto nije još dogodilo, možda to želim, al možda ne, ali više žudim za putovanjem i iskustvima, a to promjeni čovjeka, otvori mu nove horizonte, i često drugačije gleda na neke stvari.

Juan Antonio: "I would like to invite you both to spend the weekend. We'll eat well, we'll drink wine, we'll make love."
Vicky: "Who.. who exactly is going to "make love?""
Juan Antonio: "Hopefully the three of us."


23:53 - Komentiraj { 6 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE