Movie: The Hours (Sati) - Press Pause - Blog.hr
10.10.2008.
Movie: The Hours (Sati)

Originalni naslov: The Hours
Uloge: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Miranda Richardson, Stephen Dillane
Žanr: drama
Trajanje:114'
Godina: 2002.
Trailer: LINK
Download: LINK




Tri žene, tri vremena, tri mjesta... Tri pokušaja samoubojstva, dva uspješna. Svi na neki način povezani jednim romanom.

Image and video hosting by TinyPic

MSG U Sussexu 1941.spisateljica Virginia Woolf puni džepove kaputa kamenjem s namjerom da se utopi u hladnoj rijeci. U Los Angelesu 1951. Laura Brown puni svoju torbu pilulama i prijavljuje se u hotel kako bi ondje počinila samoubojstvo. U New Yorku 2001. Clarissa Vaughan gleda kako se čovjek za kojega je nekoć bila udana premišlja hoće li se baciti kroz prozor ili ne.

Radnja se vrti oko romana "Mrs. Dalloway", koji je napisala Virginia Woolf 1925. godine, a događa se u jednome danu u kojemu jedna žena doručkuje, kupuje cvijeće i priprema se za zabavu koju sama organizira. Prva priča u "The Hours" prikazuje Virginiju kako piše o toj ženi, druga Lauru koja čita knjigu, a treća Clarissu kako kupuje cvijeće nakon što izgovara jednu od poznatih rečenica iz knjige.

Sve tri priče u "The Hours" započinju s doručkom, uključuju pripreme za zabave i završavaju u tuzi. Dva lika iz druge priče se pojavljuju i u trećoj, ali priče ne teku jedna iz druge. Umjesto toga, one se sve vrte oko izmišljenog lika Mrs. Dalloway, koja vanjskom svijetu pokazuje svoje lice hrabrosti, ali je zapravo potpuno sama, zaključana unutar sebe i odvojena od ljubavi za kojom žudi.

Image and video hosting by TinyPic

Ovo je jedan od onih filmova na koje se naježite koliko su dobri. Nicole Kidman, koja je za ovu ulogu dobila Oscara, nećete moći prepoznati u filmu, jer su ju potpuno izobličili i izmijenili. Mnogi vjerovatno ne bi ni pogodili da je to ona, da prije filma nisu pročitali glavne uloge. Ja sam ju prepoznala već u prvoj sceni, jer sam pogledala sve njezine filmove, i navikla sam na njen glas i pokrete, i mogla bih ju prepoznati uvijek. Čudno je kako Oscare dobivaju glumice nakon što ih potpuno promjene (sjetite se Charlize u 'The Monster'). Iako sam uvjerena da je Oscara dobila, jer su joj ga 'ukrali' one godine kada je bila nominirana za ulogu u Moulin Rouge-u. No, osim Oscara, Nicole je za ovu ulogu dobila i Zlatni globus, nagradu BAFTA i Srebrnog medvjeda. Žao mi je samo što i ostale 2 glavne glumice; Julianne i Meryl nisu dobile Oscara, jer su sve 3 fantastično obavile posao. Nikako se ne bih mogla odlučiti za samo jednu, čak ne bih ni mogla svesti izbor na samo dvije. Emocije su toliko jake, da svakim pokretom možete znati što osjećaju, što je zapravo ono što glumca čini vrhunskim.

Image and video hosting by TinyPic

Ali nije samo u glumi pitanje. Odličan scenarij, likovi i priča zaokružili su film u složenu psihološku dramu punu pametnih quotesa. Radnju filma u početku nije tako teško pratiti. Tri žene, jedino ono po čemu se razlikuju je vremenski period u kojemu žive i njihova zanimanja. Dok su povezane po svom depresivnom stanju. No, kako dolazi do zapleta i što se film više približava kraju, to je kompliciranije, ali i zanimljivije. I kraj mi i je najdraži dio filma, kad se sve napokon spaja. Film se bavi depresivnim temama, i ako niste raspoloženi za dramu, moguće da vam film neće baš biti zanimljiv. A opet, ako ste fan drama ili bilo koje od glumica, film će vam se sigurno svidjeti. Meni je osobno jedan od dražih filmova.

''Virginia Woolf: Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.''


23:17 - Komentiraj { 8 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE