Movie: The Devil Wears Prada (Vrag Nosi Pradu) - Press Pause - Blog.hr
29.09.2008.
Movie: The Devil Wears Prada (Vrag Nosi Pradu)

Originalni naslov: The Devil Wears Prada
Uloge: Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Adrian Grenier
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 109'
Godina: 2006.
Trailer: LINK
Download: LINK




Film nastao prema istoimenom bestselleru Lauren Weisberger, bivše tajnice glavne urednice američkog Vogue-a, Anne Wintour, koja je nakon što je dala otkaz - napisala roman.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Friška diplomantica Andy Sachs (Anne Hathaway) dobije posao pomoćnice glavne urednice modnog časopisa 'Runway', američke modne Biblije. Naivna i nadobudna Andy, bez ikakvog znanja o modi, svijetu glamura i uređivačkoj politici matične kuće, prihvaća posao snova, smatrajući to odskočnom daskom u novinarskoj karijeri. No, prva štikla magazina, glavna urednica Miranda Priestly (Meryl Streep), uskoro će joj pokazati koliko je nesposobna i neugledna.

Da bi postala savršena asistentica tom savršeno pedikiranom modnom vragu od glave do pete zavijenom u Pradu, Andy će morati i svo svoje slobodno vrijeme posvetiti Mirandi, naučiti besprijekorno hodati u novim 'Manolicama' i razlikovati Dolcea od Gabbane. I, usput, izgubiti dečka (Adrian Grenier), prijatelje i sav svoj privatni život.

Image and video hosting by TinyPic

Jedan od zanimljivijih filmova te godine, čudim se pa ga prije nisam recenzirala. Osim same tematike filma; mode, sviđa mi se što radnja i likovi nisu slučajni, već se radi o nečemu stvarnom, nešto što je autorica romana na svojoj koži iskusila. Iako je film dobio velike pohvale i nominacije za Oscara, mislim da nam nije u potpunosti prikazao modni svijet u pravom svjetlu. Dobro je prikazana ta (velika) predanost poslu, bez koje se ne može ostvariti modna karijera, ali mi se čini da su mogli još malo detaljnije prikazati što se zapravo događa kada se svjetla s modne piste ugase. Film je stvarno prava modna revija; i kao što mnogi kažu 'reklamni spot velikim kreatorima', jer skoro pa nema kreatora i modne marke koja nije spomenuta u filmu.

Image and video hosting by TinyPic

Ono što je mene fasciniralo u filmu su glavne uloge koje su dobro odabrane i izvanredno izvedene. Počevši od Anne Hathaway kojoj je poslije 'Princezinih dnevnika', ponuđena još jedna uloga smotane i pomalo 'nesposobne' djevojke. U nekim scenama mi ju bilo neugodno gledat, kao npr. kad je prvi put došla u Mirandinu kuću kako bi joj ostavila stvari, nikad neću zaboravit kako ju je ova pogledala lol. Sviđa mi se i to što se na kraju filma ipak vratila na svoje 'ja', jer je shvatila da ne pripada u modnom svijetu punom odricanja. Zatim Emily Blunt! Meni osobno omiljena uloga u cijelom filmu. Živčana ženska dušom i tijelom predana poslu kako bi uspjela barem upola kao njena šefica. Provale tijekom filma su joj originalne, pogotovo kad spušta Andy i njezino oblačenje. A njena crvena kosa joj daje dojam još veće kučke. I na kraju, Meryl Streep koja je pokazala kako je jedna od vodećih i utjecajnijih glumica današnjice. Uklopila se u ulogu potpuno, kao da i ne glumi. Najdraži dio u filmu mi je kad Andy iz ružnog pačeta postaje labud, tj. kada svu neukusnu odjeću zamjenjuje dizajnerskom. Dio s ogromnim ormarom punim modnih krpica i dodataka je wow. Sve u svemu, pohvale svim glumcima, glavnim i sporednim. Ako vas zanimaju pogreške sa snimanja (bloopers) možete ih pogledati ovdje, gdje možete primjetiti Emily i njeno 'shit' i 'fuck it' milijun puta hahaha.

''Emily: You sold your soul to the devil when you put on your first pair of Jimmy Choo's, I saw it.''


15:45 - Komentiraj { 15 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE