Movie: Doručak Kod Tiffany - Press Pause - Blog.hr
23.09.2008.
Movie: Doručak Kod Tiffany

Originalni naslov: Breakfast at Tiffany's
Uloge: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam
Žanr: drama, romansa, komedija
Trajanje: 115'
Godina: 1961.
Trailer: LINK
Download: LINK




Klasik šezdesetih sa Audrey Hepburn u ulozi mlade, lijepe, ambiciozne partijanerice slobodnog duha.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Na samom se početku upoznajemo sa prelijepom Holly Golightly (Audrey Hepburn), mladom ženom u potrazi za bogatim ženikom, koja nakon još jedne burne noći, ranim jutrom razgledava izloge omiljenog joj dućana nakita - Tiffany.

Holly živi punim plućima. Često priređuje tulume na kojima se skuplja svakakva ekipa uključujući i stariju gospodu koja će platiti razne vrste usluga. To joj pomaže u plaćanju stanarine i održavanju načina života na koji je navikla. Između ostalih, u njezinoj zgradu je uselio pisac Paul Varjak (George Peppard). Iako je u noveli njegov lik bio homoseksualno orjentiran, ovdje to nije slučaj. Paul se intenzivno zanima za Holly koja također nije hladna te ga poziva na jednu od svojih zabava.

Početak je to neobične ljubavne priče u kojoj će Paul pokušati saznati nešto više o misterioznoj Holly. Što se krije iza njezinog oklopa te zašto svaki tjedan posjećuje izvjesnog mafijaša u zatvoru samo su neka od pitanja koja ga muče.

Image and video hosting by TinyPic

S tim da mi je danas rođendan, odlučila sam recenzirati jedan od meni dražih filmova. Nikada nisam imala samo jedan najdraži film, tako da ne mislite kako mi je ovaj no.1. Sigurna sam da ste za ovaj film čuli svi, jer nema gdje se ne spominje. Ipak se radi o klasiku, ali i legendi Audrey Hepburn. Donedavno, na netu se malo gdje mogao pronaći film za download, nit se film puštao na tv-u, tako da nisam sigurna da li ga je itko od vas pogledao. Film je klasik, romansa i nekima koji su ga pogledali je film dosadan, glup, bez radnje bla bla. Ali meni se film jako svidio. Toliko da sam pogledala cijelu filmografiju Audrey Hepburn (jučer završila), i oduševila se. Nije svatko za 'crno-bijele' filmove, i totalno razumijem to da se nekima film ne sviđa ni u kom pogledu. Kod mene je ostavio nekakav utisak i od onda sam jednostavno počela obožavati klasike. Što je za mene jako čudno, jer sam uvijek mislila kako me to nikad neće zanimat.

Image and video hosting by TinyPic

Gluma Audrey Hepburn je izvanredna, što definitivno mogu reći nakon svih pogledanih filmova s njom. Najdražeg dijela u filmu nema, jer je cijeli film kao cjelina predivan. Ali jedan od dijelova koje bi izdvojila je onaj u taksiju kada ju on nagovara da ostane s njim i da njih dvoje pripadaju jedno drugom. Također mi se sviđa njen stan, koji je stalno u neredu i njena 'bezimena' mačka 'Cat' :) Kostimografija u filmu je izvanredna, sve izgleda tako predivno na sitnoj Audrey koja je po tome i zapamćena. Također, soundtrack je predivan.

Image and video hosting by TinyPic

Ono što jedino tražim od vas je da ovaj film pošteno i detaljno prokomentirate (oni koji su ga pogledali), od najdražeg do najdosadnijeg dijela, jer vam u suprotnom neću vjerovat da ste ga gledali hahaha. Ako ga niste pogledali, zanima me vaše mišljenje o klasicima i jeste li koji pogledali.
Preporučam film svima koji ga nisu pogledali, čak i ako niste ljubitelj klasika. Jer ovo već prelazi u kulturu :P

Paul Varjak: ''You know what's wrong with you, Miss Whoever-you-are? You're chicken, you've got no guts. You're afraid to stick out your chin and say, "Okay, life's a fact, people do fall in love, people do belong to each other, because that's the only chance anybody's got for real happiness." You call yourself a free spirit, a "wild thing," and you're terrified somebody's gonna stick you in a cage. Well baby, you're already in that cage. You built it yourself.''


23:44 - Komentiraj { 8 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE