Movie: Crash (Fatalna Nesreća) - Press Pause - Blog.hr
09.09.2008.
Movie: Crash (Fatalna Nesreća)

Originalni naslov: Crash
Uloge: Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser, Ryan Phillippe, Jennifer Esposito, Terrence Howard, Ludacris
Žanr: drama, krimi, misterija
Trajanje: 113'
Godina: 2004.
Trailer: LINK
Download: LINK



Iznimno provokativni naslov koji prvenstveno publiku mami na propitivanje vlastitih predrasuda, zadrtosti i straha od drugih ljudi. Jedna od boljih drama, koja je zasluženo dobila 3 Oscara.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Da bi stvari postale fatalne trebaju nam: kućanica i njezin muž, vlasnik perzijskog dućana, dva policijska detektiva, crni tv redatelj i njegova žena, srednjovječni meksički par, dvojica kradljivca automobila i bravar iz Meksika. Svi oni žive u Los Angelesu, da bi se, zbog dvije nesreće, krađe automobila i vandalizma, njihove životne putanje zbog ogromne nesreće ispresijecale. Svi će oni, uz još mnoštvo sporednih likova, sudjelovati u dojmljivoj i isprepletenoj urbanoj drami o međurasnim odnosima te prirodi dobra i zla.

Image and video hosting by TinyPic

Ovaj odlični film nagrađen je s čak 3 Oscara (jedan od njih za najbolji film), i još mnoštvom drugih nagrada, i sve to - zasluženo. U njemu se nalazi hrpetina poznatih faca; S.Bullock, M.Dillon, R.Phillippe, B.Fraser, T.Howard, Ludacris... Ali ne radi se samo o glumcima, već i o moglo bi se reći savršenoj glumi navedenih. Moja najveća pohvala ide Matt Dillonu koji nije mogao bolje odglumiti rasista, i teškog gada. Također, i Bullockica je pokazala da zna glumiti i kučku. Uz brojne glumce, film ima stvarno dosta (realnih) scena u kojima vam postane jasno koliko smo svi na neki način rasisti, smatrali se njima ili ne. Ali isto tako, kako svi možemo pokazati i svoju dobru i lošu stranu. Naravno, u pravo vrijeme.

Najdraži dio u filmu mi je onaj s djevojčicom i 'nevidljivim plaštom', ne želim reći o čemu se točno radi, u slučaju da želite pogledati film, ne želim vam sve otkriti. Najzanimljivije je u filmu kako se likovi preispituju o sebi i svom životu, da bi se na kraju potpuno promijenili. Film dosta podsjeća na 'Babel', i iako mu dajem sve pozitivne kritike i iako su slične tematike, Crash mi se više sviđa. Jedan od bolje napravljenih filmova, svakako pogledati.

''Shaniqua: Ahh! Oh, my God. What the hell is wrong with you people? Uh-uh! Don't talk to me unless you speak American!''



Adam Sandler (42) // Hugh Grant (48) // Goran Višnjić (36)
23:34 - Komentiraj { 10 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE