Movie: Gothika (Gotika) - Press Pause - Blog.hr
05.09.2008.
Movie: Gothika (Gotika)

Originalni naslov: Gothika
Uloge: Halle Berry, Penélope Cruz, Robert Downey Jr.
Žanr: triler, misterija, horor
Trajanje: 95'
Godina: 2003.
Trailer: LINK






Halle Berry, Robert Downey Jr. i Penelope Cruz vode nas mračnim svijetom napetosti na granici normalnoga.

Image and video hosting by TinyPic

MSG Miranda Grey (Halle Berry) vrhunski je psihijatar u ustanovi za mentalno oboljele i u svom se poslu svakodnevno susreće sa bolesnim i izopačenim kriminalcima pokušavajući logičkom dedukcijom odijeliti istinu od fikcije u njihovim bolesnim umovima. Jedne kišne noći, vozeći se s posla doma, pronalazi malu djevojčicu kako umrljana krvlju stoji pokraj puta. U pokušaju da pomogne klinki, Miranda pada u nesvijest a kada s tri dana kasnije probudi saznaje da je zatvorenik u vlastitoj bolnici.

Njen suradnik (Robert Downey Jr.) objašnjava joj kako je vlasti drže odgovornom za smrt supruga kojeg je navodno okrutno zatukla sjekirom. Miranda se naravno uopće ne sjeća događaja nakon tajanstvenog susreta na cesti pa rastrzana morama i povremenim ukazanjima sablasne djevojčice očajnički pokušava dokučiti pravu istinu...

Image and video hosting by TinyPic

Neki dan je ovaj film bio prikazan na tv-u, pa su ga možda neki i pogledali. Ja sam ga pogledala negdje deseti put, i već napamet znam pola rečenica iz filma. Sjećam se da sam ga prvi put pogledala još dok je bio u kinima. Film ima odličnih scena, glumačka postava je skoro savršena, a Halle Berry je fantastična u ulozi osobe koja pokušava dokazati svoju nevinost. Ali u filmu ima nekih (manjih) nedostataka. Npr., ja ni nakon tih 10 gledanja još uvijek nisam mogla odgonetnut zašto duh te cure koja traži pomoć od Halle, nju stalno pokušava ubiti. Također, nije mi jasno kako su mogli smjestiti vrhunsku psihijatricu u isti prostor, dvorište i sobe, sa osobama koje je nekad liječila. Ali sve su to sićušni nedostaci, koje možemo naći baš u svakom filmu, tako da nemam većih primjedbi. Film bih svrstala u jedan od onih 'hot or not', odnosno ili ćete ga popljuvat ili ćete ga pohvalit. Ja glasam za hot.

''Chloe: You are not a doctor in here. And even if you the tell the truth, no one will listen. You know why? Because you're crazy. And the more you try to prove them wrong, the crazier you'll appear. You are invisible now. Can you feel it?''


13:32 - Komentiraj { 8 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE