prosinac, 2007  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

E-mail

Slatko

Slano

Praktično

Linkovi

Praktični dio gužvare
13.12.2007., četvrtak
Šareni i veseli Božićni beštek...

Kako bi svoje Božićne blagdane, za sebe i svoje najmilije učinili šarenima, veselima i malo drugačijima, donosim Vam kako možete na zanimljiv način i uz jako malo truda i ne baš previše novaca urediti svoje beštek za jelo.
Sama ideja skinuta je sa Tportal stranice, pa ako imate kakvih nejasnoća kliknite OVDJE.

Prvo što Vam je potrebno?
Fimo masa (13,50 kn). Jedan paketić dovoljan je za četiri komada bešteka.
Ukrasi. Imate raznih, od anđela, zvjezdica, ovčica…Po vlastitom izboru.
Nemojte kupiti ukrase koji se ne mogu peći u pećnici.
Lak za fimo masu.
To je ono što morat kupiti. Ostalo pronađite u vlastitom domu, nož za rezanje, staklenku da možete razvaljati fimo masu, te mekanu podlogu, može i stol.

Image Hosted by ImageShack.us
.

Prvo otkinete komad mase (probajte kupiti soft masu, jer sa ostalima ćete se malo namučiti, dok ih omekšate). Zatim prstima omekšate istu.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



Uzmite staklenku i njome razvaljajte masu, baš kao što valjate tijesto. Sama debljina ovisi samo o Vama.
Image Hosted by ImageShack.us


Kada ste razvaljali masu, okružite je oko bešteka i prstima utisnite masu. Ako imate volje možete „draganjem“ mase, izravnati površinu.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Nakon toga utisnite ukrase.
Image Hosted by ImageShack.us


Uzmite ponovno fimo masu, ako može neka bude druge boje, ako ne nije bitno.
Napravite „zmijicu rukama i okružite oko gornjega dijela Vašega umjetničkog izričaja.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Kada završite sa ukrašavanjem, stavite sve u pećnicu, na 30 minuta i 130 stupnjeva. Pustite da se ohladi i premažite isto lakom za sjaj.

Image Hosted by ImageShack.us


Možete kao i ja napraviti i prstene za salvete.
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Uživajte….

Gali
- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #
04.12.2007., utorak
I čisto je bitno..........

Dobar Vam dan dragi blogeri.
Ovdje ste do sada mogli pročitati puno zanimljivih i finih recepata od mojih veličanstvenih blogerica.
I sami znate da je čistoća pola zdravlja, a puno je ugodnije uživati u finome jelu,
kada je Vaša kuhinja čista.
Sljedeća dva savjeta baziraju se isključivo na prirodnim "čistaćima" i ona kao takva ne zagađuju okolinu i vodu.

AKo kojim slučajem živite u djelu grada u kakvome živim ja, onda ste upoznati sa problemom kamenca.
Desi se da dan ili dva ne očistom dobro svoj sudoper i evo što nastane.

Image Hosted by ImageShack.us
.

Ovakvo nešto možete brzo i ekološki prihvatljivo očistiti na sljedeći način.

Kupite poznatu citronu ili limunsku kiselinu, uzmite običnu vodu i složite napitak.
Obično ja pomiješam jednu vrećicu citrone sa 0,1 dcl vode.

Image Hosted by ImageShack.us


Sama količina nije bitna. Što Vam je "napitak" jači to ga je potrebno manje staviti.
Direktno na kamenac stavite tekućinu, malo pričekajte (5-10 minuta) i zatim oribajte isto.
Rezultat je sljedeći:

Image Hosted by ImageShack.us
.

Istom tom tekućinom možete oprati cijeli sudoper, pipe u kupaonici kao i suđe od rosfraja.
Uživajte :).

Nadalje...
AKo pak imate napu koja Vas izluđuje čisćenjem kao mene moja napravite sljedeće.
Uzmite malo vate, na nju stavite dvije, tri kapi maslonova ulja, prođite po napi s prednje strane, te zatim istu izglancajte običnom pamučnom krpom.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Eto toliko..........

Grli Vas Vaša Gali


- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se