Poznate face!

subota, 27.01.2007.

Toni Gojanović, glumac

Toni Gojanovic
OSNOVNI PODACI
ime: Toni
prezime: Gojanović
spol: muško
datum rodenja: 1982 u Šibeniku
zanimanje: glumac
trenutno prebivalište:

Film i TV:
Karaula (2006) .... Siniša Sirišcevic
-------------------------------------------------
Slobodna Dalmacija
srijeda, 23.11.2005.

TONI GOJANOVIC, NOVA HRVATSKA GLUMACKA ZVIJEZDA IZ ŠIBENIKA
Grlic mi je hrabro otvorio vrata
PRVA, PA GLAVNA: U završnoj fazi je montaža novog filma Rajka Grlica "Karaula", s mladim Šibencaninom Tonijem Gojanovicem, apsolventom Kazališne akademije, u glavnoj ulozi
Šibensku Gimnaziju Toni Gojanovic završio je u godini koja pocinje brojem dva: 2001. Tako i ne može biti nego student cetvrte godine, u ovom slucaju Akademije za kazalište i film u Zagrebu. Šibenskog studoša u Zagrebu Rajko Grlic je odabrao za nositelja glavne uloge u filmu "Karaula", po scenariju Grlica i Ante Tomica.

Zarazio se na MDF-u
Sve je pocelo kad se za malog Tonija uhvatio virus šibenskog Djecjeg festivala, pa školskih Lidrana, školskih priredaba i nastupa.
- Šibenik mi je pomogao da u sebi nešto prepoznam i nije slucajno da je toliko umjetnika poteklo iz ovoga grada!
Toni je na cetvrtoj godini upisao pauzu. Pomalo apsurdno, ali - radi snimanja prvog filma u životu, i to cjelovecernjeg, i to - glavne uloge. Nakon puno truda da se pronade glavni glumac, poslije jedne audicije scenarij je dat u ruke Šibencaninu Toniju Gojanovicu. Upravo on ce se zvati imenom mladoga splitskog likara, vojnika dr. Sirišcevica.

Toni GojanovicNe kani se baviti glumom!?
Je li istina da ste pri prvom susretu s Rajkom Grlicem rekli da se i ne mislite baviti glumom?.
- I ne samo to! Najiskrenije sam priznao i da ne znam puno o režiseru Grlicu! Znao sam to ime, ali je stvarno ispalo da nemam pojma o covjeku! I, da... zaista sam rekao to da se ne mislim baviti glumom... To je iznimno zahtjevan posao komu se moraš potpuno posvetiti, no nešto tu ne štima. Glumac je danas prisiljen na kompromise, mediji estradiziraju našu profesiju. Glumci se bave voditeljskim poslom, pjevaju, citaju reklame, svašta rade... Moraju raditi. Ali to nije ono što ja želim i kako zamišljam karijeru. Tad kad sam razgovarao prvi put s Grlicem, više sam znao što ne želim u ovoj profesiji, odatle je i "ispala" ta moja izjava...
Poslije snimljenoga prvog filma što sada misli mladi glumac Toni Gojanovic?
- Prvo, strašno sam zadovoljan tim poslom! Ne mogu objektivno prosudivati svoju ulogu, ali za Rajka Grlica mogu samo reci: veliki meštar! Izmedu svega ostaloga uspio je sastaviti kvalitetnu ekipu ljudi, svi su radili s neskrivenom željom da naprave dobar posao, film koji ce uspjeti. Grlic naprosto zna što hoce, od svakog kadra, scene, glumca. Sad mi se cini da cu sve svoje buduce projekte na neki nacin mjeriti i usporedivati s ovim...
Toni Gojanovic u vezi s poslom kojim se kani baviti ima vrlo odreden stav. Ostavlja dojam covjeka nespremna na kompromise, pa makar ga to stajalo zamišljene odluke - da se nece baviti glumom. Osim po svojim uvjetima! O filmu "Karaula" još kaže:

Film ce sigurno uspjeti
- Cvrsto vjerujem da ce film uspjeti. Ali ima tu još nešto: on bi trebao biti nekakav pilot-projekt, motiv za poticanje koprodukcija na podrucju bivše države. Mislim da je najgori izbor raditi film za svoje vlastito, a tako malo tržište! Na snimanju sam sreo ljude iz drugih sredina i škola, to je fantasticno poticajno, covjek razmjenjuje iskustva i znanja, informacije. Upravo taj "mix", ako se pozitivno usmjeri, može proizvesti prave stvari. Tu smo govorili svatko svojim jezikom i govorom (Toni je u Splitu usavršavao splitski... op.p.) pa i na filmu, ali smo se kužili, da ne govorim koliko je u tome bilo šarma! Meni se cini da je ovo logican korak i da otvara dodatne mogucnosti cijeloj profesiji, pa i s financijske strane, ako hocete! Danas je teže nego ikad, s jedne strane imaš ljude koji predano rade cijeli svoj vijek, a s druge instant-zvijezde koje nicu ko gljive, pojave se, nestanu, stižu nove, nestaju, strašna je ta medijska ekspanzija onih koji se pojavljuju na javnoj sceni, u koju, eto, spada i profesija glumca. Tko želi trajati, mora svoj put zasnovati na radu, ništa od brze slave. Zato je bila prava sreca raditi vec u startu s Rajkom Grlicem, dakom praške škole. A mladi doktor kojega sam igrao, Splicanin, to je uloga koju sam osjetio vrlo bliskom, osjetio sam da se mogu upustiti u nju. No, kažem, ne mogu sasvim objektivno gledati na svoj posao i procjenjivati ga, ali, uživao sam u njemu!

Jordanka GRUBAC

Grlic: Toni je izuzetan

- Toni Gojanovic je najprije sjajan ljudski materijal, a to je osnovna pretpostavka da bi se bilo ozbiljan glumac... Zahvaljujuci tome, godinu dana smo uspješno radili na pripremi njegove uloge, a u filmu Toni je uspio biti više nego ravnopravan "maccima" iza kojih je trideset-cetrdeset pa i više filmova! Jednostavno - napravio je nešto izuzetno. A najteži posao bio je iz njega izbiti ono što Akademija ulije u mlade glumce, onaj jedan zastarjeli nacin kazališne glume iz vremena kad je Akademija nastala... Zapravo je bila sreca da Toni nije ranije igrao pa se lakše mogao transformirati iz jednog u drugi nacin rada. Svi koji su vidjeli materijal, imaju puna usta hvale. Ne znam je li uopce moguc ljepši pocetak necije glumacke karijere!
Toni Gojanovic: To se zove hrabrost

- Sada mogu reci samo jedno: bila je to prava hrabrost za glavnu, i nosecu ulogu filma, odabrati glumca bez iskustva! Znam što uloge znace nama glumcima, a redateljima valjda još i više!
Bila je prava sreca raditi prvi film s nekim tko ima toliko iskustva i znanja, tko me tako znao voditi i od koga sam toliko uspio nauciti!

Još u rubrici:


TONI GOJANOVIC, NOVA HRVATSKA GLUMACKA ZVIJEZDA IZ ŠIBENIKA
Grlic mi je hrabro otvorio vrata

SKRADIN NA IZDISAJU DVOJE NOVOROĐENIH I CAK 60 UMRLIH -
OVOGODIŠNJA JE DEMOGRAFSKA BILANCA GRADA NA KRKI
Grad s pet stotina duša!

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2006


-------------------------------------------------
Slobodna Dalmacija
cetvrtak, 30.3.2006.

ZVIJEZDA JE ROĐENA ŠIBENCANINU, STUDENTU GLUMACKE
AKADEMIJE I TUMACU GLAVNE ULOGE U GRLICEVU FILMU,
MNOGI PRETKAZUJU KARIJERU SLICNU GORANU VIŠNJICU
TONI GOJANOVIC
“Karaula” nije politicki film
Ajmo rec da sam se na dan audicije za “Karaulu” ustao na livu nogu. Sve je zapravo bio veliki splet slucajnosti. Mislio sam se hocu li na audiciju ili necu. Na koncu sam otišao, dobio scenarij, a onda sam procitao i knjigu Ante Tomica i apsolutno se oduševio. Ako sam do tada i imao ikakvih sumnji želim li to raditi, taj tren su isparile
Razgovarao Siniša PAVIC

Image Hosted by ImageShack.us
Toni Gojanovic. Tek su mu 24, a posve je izgledno da ce od njega biti zvijezda, i to ona s pokricem, recimo poput Gorana Višnjica. Obojica Šibencani, obojica glumci, obojica oku, poglavito ženskom, ugodni i obojica skromni neki momci. Gojanovic ce zvijezdom posve vjerojatno postati vec ovoga mjeseca nakon premijera filma “Karaula”, prvo u Skoplju, pa u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Splitu i Ljubljani. Film sniman po motivima knjige Ante Tomica “Ništa nas ne smije iznenaditi” režirao je Rajko Grlic, ekipa glumaca je zvjezdana, a glavna uloga medu “veteranima” pripala je rookiju, kojemu je ostao još jedan semestar Akademije dramskih umjetnosti. Svjedoci kažu da je posao odradio sjajno. A malo je falilo da i ne ode na audiciju za ulogu Siniše Sirišcevica.

Medicine Man
Prica kaže da su vas na audiciju jedva dovukli. Da stvar bude gora, još ste bili toliko mrzovoljni da ste ljude uokolo pitali što je to taj Grlic uopce snimio?!
Istina je. Ajmo rec da sam se taj dan ustao na livu nogu. Sve je zapravo bio veliki splet slucajnosti. Na audiciju sam došao preko kolegice Ivane Rošcic koja me predložila Igoru Mirkovicu koji je radio casting za Hrvatsku. Mislio sam se hocu li na audiciju ili necu. Na koncu sam otišao, dobio scenarij u ruku nakon prvog susreta, a onda sam procitao i Antinu knjigu i apsolutno se oduševio. Ako sam do tada i imao ikakvih sumnji želim li to raditi, taj tren su isparile. Lik Siniše strašno mi se svidio.
Kažete kako vas je knjiga oduševila. No, unutra je nekoliko stvari koje mladoga glumca moraju zaplašiti. Recimo, cinjenica da vam valja glumiti vojnika JNA, vojske koja se raspala tako reci prije nego što ste u školu krenuli.
Ništa me nije prepalo, makar sam po citanju knjige shvatio da cu se za film morati pošteno pripremiti, nauciti neke stvari koje ne znam. Recimo, do tada nisam imao nikakve veze s medicinom, a morao sam glumiti covjeka koji je završio medicinu. Išao sam po nekim splitskim ordinacijama kako bih naucio osnovne stvari, recimo davati injekciju. Što se tice vojske, prošao sam ono famozno pravilo službe. Na setu smo, naime, imali cinovnika bivše JNA koji je radio s nama u sklopu priprema za snimanje, od pozdrava do pucanja i cišcenja oružja. A zbog splitskog jezika sam takoder proveo neko vrijeme u Splitu. Šibenski i splitski jesu slicni, ali postoje i stvari koje ih i te kako razlikuju. S tim da smo se na glumackim probama odlucili dozirati jezik. Ipak je Siniša završio fakultet u Zagrebu, pa smo se odlucili za jednu umjereniju varijantu splitskog.
U glumackoj ekipi glumci iz svih republika bivše Jugoslavije, svecane premijere u svim velikim gradovima bivše Jugoslavije, vojska ona bivša JNA - dovoljno da i bez gledanja filma dežurni kriticari zalijepe “Karauli” etiketu jugonostalgicarskog filma.
Mislim da je posve krivo film tako deklarirati, pogotovo prije nego što ga se vidi. Jer, film uistinu nije politicki, baš kao ni knjiga, ni scenarij. Nikome nije bio cilj govoriti o politici. To je jednostavno prica kojoj vojska služi kao pozadina da bi se uopce mogla odviti u svom smjeru. To je ljudska prica koja nema veze s politikom, premda na jedan indirektan nacin progovara o tome što se dogodilo u bivšoj državi i zašto se raspala.
Bogdan Diklic, Sergej Trifunovic, Emir Hadžihafizbegovic, Verica Nadeska, sve velikani glumišta, ali i sve ljudi koji su zanat pekli u posve drugacijim glumackim školama.
Meni je baš ta razlicitost, ta cinjenica da na koncu svi govorimo istim, a opet razlicitim jezikom, bila strašno zanimljiva. Bila mi je neizmjerna škola samo gledati recimo jednog Bogdana Diklica kako radi. Strašno puno sam naucio, jer svatko tu igra na drugaciji nacin, svatko ima neke svoje metode. Pokupiti od toga bogatstva nešto za sebe bilo je neizmjerno iskustvo.
Film tek cekaju prave premijere, no vatreno krštenje ste prošli, i to u Splitu, u konobi “Kod Hvaranina”, pred publikom najblaže receno oštra jezika.
To je baš bilo vatreno krštenje, jer prvi put se film odvrtio pred publikom koja nije sudjelovala u samom projektu. Prošlo je dosta burno, ali reagirali su lipo. Lepa (Smoje op.a.) je zadovoljna. To je meni najbitnije.

U zagrljaju partnerice
Ta je publika posebno burno pozdravila scene u kojima ste bez ijedne krpice na sebi u zagrljaju partnerice Vere Nadeske. Koliko je te scene bilo teško odigrati glumcu kojeg Akademija prije svega sprema za domaci, do grla obuceni teatar?
Kada jedanput nestane srama, jer ipak curu, ženu, partnericu ne znate, onda je lako. Ma Rajko je vrlo mudro te scene ostavio za kraj snimanja. Htio je da se Verica i ja bolje upoznamo, smatrao je da ce to naše privatno prijateljstvo rodeno tijekom snimanja rezultirati boljim scenama, što se na koncu pokazalo tocnim. U trenutku kada smo krenuli raditi te scene, Verica i ja smo se vec dobro upoznali. Izgradili smo uzajamno povjerenje i zapravo je bio gušt raditi te scene. Makar, moram priznati da sam mislio da ce to biti lakše odglumiti, a zapravo iza scena koje izgledaju lagano i lepršavo stoji jako puno rada. Nije ih baš lako raditi.
Sad je jedino pitanje što ce mater na to reci?
E, to cemo tek vidit!


Nema koristi od brze slave

Paralela s karijerom Gorana Višnjica namece se sama od sebe. Sve je tu da u cas postanete ljubimac svih, pogotovo žena. No od slave takvog tipa bježite ko vrag od tamjana. Sve radite izrazito skromno i s mjerom.
- Ma, nije da bježim, nego je glupo samog sebe tako doživljavati. To mogu drugi, a bilo bi malo nastrano sebe gledati kroz tu prizmu. No, ako je to uistinu tako, ja sam više nego sretan i zadovoljan. A što se tice skromnosti, jednostavno mislim da od brze slave i prevelikog eksponiranja nitko nije imao koristi. Mladi glumci bi jednostavno trebali znati sacuvati sebe, misliti malo dugorocnije.

Vera Nadeska: Postali smo prijatelji
Image Hosted by ImageShack.us
Jako sam sretna što sam upoznala Tonija i što sam uopce bila dio ekipe ovoga projekta. Ono najvrjednije od svega je cinjenica da su se oko filma okupili ljudi koji su i nakon završetka snimanja ostali pravi prijatelji - kazala nam je Vera Nadeska, makedonska glumica i u filmu ona s kojom Siniša Sirišcevic vatreno ljubuje. Verica veli kako je s Tonijem izvrsno suradivala, a zahvaljujuci, kako rece, Tonijevoj otvorenosti i suradnji uopce nije smetala cinjenica da je Toniju to prvo glumacko iskustvo na filmu. Ni cinjenica da govore “istim, a razlicitim jezikom” nije bila problem.
- Razumjeli smo se odlicno, toliko dobro da zapravo jezik u jednom trenu uopce više nije bio važan. Ja film još nisam vidjela, ali jednostavno osjecam da je sve u redu, jer je atmosfera na setu bila izvanredna, a to onda ne može uroditi lošim - rekla nam je Nadeska.


Još u rubrici:


ŠTIKLA U OKU ZA JEDNE VRSNA VODITELJICA, ZA DRUGE TEK KRALJICA
JET SETA, ZA SEBE KAŽE KAKO JE NEPRAVEDNO ZAPOSTAVLJENA
VLATKA POKOS Šutnja nije zlato

ZVIJEZDA JE ROĐENA ŠIBENCANINU, STUDENTU GLUMACKE
AKADEMIJE I TUMACU GLAVNE ULOGE U GRLICEVU FILMU,
MNOGI PRETKAZUJU KARIJERU SLICNU GORANU VIŠNJICU
TONI GOJANOVIC
“Karaula” nije politicki film

JOŠ U PRILOGU REFLEKTOR

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2006.-------------------------------------------------
Filmski net
Lijepi Serge Karaule ili Intervju s Tonijem Gojanovicem
Marlboro man, vestern kadrovi, panjugoslavenska produkcija, beogradski rock'n' roll i novi val - eto, majko, na što se fura Rajko!
Image Hosted by ImageShack.us
Medunarodna produkcija, dakle, uz sudjelovanje Austrije, Engleske i Francuske, prvi put (kao što se neminovno voli isticati) nakon raspada SFRJ vrijedno udružuje snage filmskih radnika s podrucja Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, nasmiješeno ispostavlja filmski projekt 'Karaula' koji se u posljednje vrijeme, na nekim inim mjestima diljem svih tih država, nešto ucestalo tajno projicira.

Ne volimo tajnovitost, osim ako ne dolazi iz srednje Amerike, ali znamo sinopsis filma, kao i tematiku koju Tomic teži obraditi u njegovom predlošku, romanu 'Ništa nas ne smije iznenaditi'. Stoga, podsjetimo se, karaule bijahu izdvojene, pogranicne, vojne utvrde sa svrhom patroliranja (karauliranja) nadležnog podrucja uz granicu ilitiga - jugoslavenski rangeri imaju najljepše žene (Rajko Norris ne spava, on ceka).

Filmska radnja pak ove karaule JNA je smještena na albansko-makedonskoj granici, anno domini 1987., a svoj tijek zapocinje zapletom preuzetim iz komedije situacije kad tamošnji porucnik saznaje da je zaražen sifilisom, te ne bi li prikrio tu cinjenicu od žene, proglašava trotjedno izvanredno stanje (toliko je, naime, vremena potrebno da se izlijeci) uzrokovano dojavom o 'grupisanju Albanaca'. Komedija situacije potom usporenim, kaubojskim ritmom prerasta u komedije karaktera i naravi s neocekivanim grand finaleom totalnog masakra;- no, ništa nas ne smije iznenaditi!

Image Hosted by ImageShack.usNišta nas ne smije iznenaditi!


Strogo produkcijski gledano film je sniman na autenticnim lokacijama u Bitoli i u nacionalnom parku Galicica, iznad Ohridskog jezera. Korištene su tri kamere, 35-ica, scenarij potpisuju Ante Tomic i Rajko Grlic, ujedno i redatelj, Grlicev asistent je Igor Mirkovic (hm, je'l to on birao hitove epohe?), glavni producent Ademir Kenovic, kamera - Slobodan Trninic, glazba – Goran Bregovic, montaža - Andrija Zafranovic…

I evo nas kod famozne glumacke podjele ciji nam je clan i bio povodom intervjua: Toni Gojanovic, mladi Šibencanin koji igra glavnu mušku ulogu, svoju debitantsku, apsolvent glume na zagrebackoj ADU koju upisuje ak.god. 2001/2002. '...mladani Toni ima ulogu prilicno angažovanog .ebaca, da se tako izrazim, ima cak i šanse da se posle ovog filma ubaci u produkcije onih balkano - pseudo - latino novela, ako mu zafali filmskih uloga, ima potencijala za slamanje devojackih srca..', slikovito ga je opisala beogradska kolegica.

Uz njega nastupaju miljenik beogradske publike, a i šire Sergej Trifunovic, potom nešto iskusniji macori Emir Hadžihafisbegovic i Bogdan Diklic, mmm makedonska glumica Verica Nedevska i spešl gest apirjns baj Halid Bešlic, u krupnom planu, naravno (ako ne izrežu iz montaže do službenog prikazivanja – ma, nece). Za intro pametnome dosta, pocastimo se radije možebitnom, buducom, ekranskom zvijezdom: Toni Skromni!!!!

Image Hosted by ImageShack.usToni Gojanovic


Poput cijelog projekta koji je bio iznimno zahtjevan produkcijski, i sami su castingsi bili neumoljivo dugotrajni i iscrpljujuci (Grlic je poznata cjepidlaka) – obuhvacali su sve zemlje sudionice, a za tvoju ulogu nema tko se nije natjecao, od onih poznatih nam glumaca, do nepoznatih, poput tebe. Što je objektivno presudilo, po tvom mišljenju?
Kada odabire glumca svaki redatelj unaprijed zna što traži. Ja sam samo bio najbliže onome kako je Rajko zamišljao Sinišu.

Grlic je izjavio da si na casting došao 'krajnje mrzovoljan' i pitao Igora cime se on (Rajko) to bavi i je li vec snimio neki film. Zatim si mu rekao da se ti zapravo i ne želiš baviti glumom. Simpaticna prica. Kako sad na tu epizodu gledaš?
S jednim velikim i zadovoljnim osmijehom.

Grlic te ipak tri puta vracao? Kako je ta procedura izgledala?
Rajko ne dijeli teško samo glumacke uloge, vec i svakog clana ekipe pažljivo odabire. Ja tada nisam imao nikakvog iskustva pred kamerom i bio sam na trecoj godini akademije. Ušao je u veliki rizik uzevši mene da igram glavnu ulogu. Nikad se ne zna kako ce se mladi glumac snaci i nositi ne samo s ulogom, vec i sa svom odgovornošcu, stresom i svim onim nesvakidašnjim uvjetima koji vladaju na filmskom setu.

Osam mjeseci si radio na svojoj ulozi. Koju je metodologiju rada redatelj koristio i kako si na nju uzvracao? Jeste li se uspjeli 'usuglasiti'?
Ne bih rekao da sam svih osam mjeseci proveo radeci na ulozi, ali taj vremenski period znacio je puno u razvijanju svijesti o tome što me ceka i dao mi priliku da se psihicki pripremim. U tom me je razdoblju Rajko bolje upoznao i shvatio kako funkcioniram kao glumac i kao osoba.

Image Hosted by ImageShack.usNišta bez Bogdana Diklica


Glavni glumacki partner ti je medijska zvijezda Sergej Trifunovic koji igra tvog najboljeg prijatelja. Je li bilo rivalstva izmedu vas dvojice? Onog muškog (privatnog) i jasno, glumackog (poslovnog)?
Sergej ima toliko iskustva pred kamerama i dobro zna da gluma nije samacka disciplina, vec da je scena samo onoliko dobra koliko su dobri svi glumci koji ju cine. Puno mi je pomogao, narocito za glumackih proba.

Igraš s iskusnim glumackim imenima. Smatraš li to pozitivnim debitantskim iskustvima, ili si ponekad priželjkivao sebi po statusu ravnopravne partnere?
Dok s nekim glumiš ne razmišljaš o njegovom statusu i ne smije te sputavati strahopoštovanje. Te stvari mogu samo omesti glumca, ako ih ne izbaci iz svijesti dok radi. Partneri u sceni moraju biti ravnopravni, a njihovi odnosi onakvi kakve zahtijeva uloga. Naravno da gore navedeno privatno osjecam prema kolegama s kojima sam radio. Bila je velika škola raditi sa i uciti od Emira Hadžihafisbegovica, Sergeja Trifunovica, Verice Nedeske i Bogdana Diklica.

Tko, dakle, dobiva 'Malenu' izvan filma?
U ovom slucaju to je njezin suprug.

Na koji nacin si se pripremao za snimanje, samostalno i s partnerima i koji je to bio presudan trenutak u kojem si osjetio ulogu kao svoju? Kad si 'ubo'?
Radio sam na jeziku, proveo neko vrijeme u bolnici po raznim odjelima… Svi smo prošli ubrzanu vojnu obuku, ophodenje s oružjem, pravila službe itd. Svi glumci su došli mjesec dana prije snimanja na Ohrid na glumacke probe. Bilo je to prvih dana snimanja u Bitoli. Sjecam se da je Rajko nakon jednog 'kupljenog' kadra došao k meni i rekao: 'Došao nam je Siniša'.

Image Hosted by ImageShack.usLijepa slika


Film se referira na jedan konkretni glazbeni milje druge polovice 80ih – Idoli, Partbrejkersi, Elektricni orgazam… Je li to glazba na kojoj si i ti odrastao i kakvu je ulogu imala pri gradenju tvog lika s obzirom da u filmu gradi jednu specificnu dramaturšku liniju backgrounda pojedinih karaktera, ali i autorov komentar situacije odsluženja vojnog roka u JNA?
Ja sam ipak odrastao uz neku drugu glazbu. Dobri bendovi nose u svojim pjesmama duh vremena u kojem nastaju tako da mi je ta glazba pomogla da dobijem odmak od svog osobnog ukusa i približim se karakteru Siniše.

A Halid Bešlic?
Malo je malo dana.....

• A jesi li procitao roman? I jesi li uopce upoznat s književnom radom Ante Tomica?
/bez odgovora/
• I konacno, jesi li sad pogledao neke Grliceve filmove? Nabroji tri!
/bez odgovora/
• I, hoceš li se onda nastaviti baviti glumom?
/bez odgovora/

Do službene projekcije, zdravo nam ostajte…

Popricala Irena Curik


i.c. 05.03.2006.

Procitajte i ...
Karaula nagraduje!!!
Karaula nagraduje

-------------------------------------------------
Gloria, 586
TONI GOJANOVIC

Zvijezda je rodena

Glavna uloga u 'Karauli' je dobar start za mladog (24) studenta glume koji živi u vlastitom svijetu mašte i Tolkienovih bajki, obavljajuci sam kucanske poslove u podstanarskom stanu u Zagrebu, a na raspoloženje mu, kao pravom Mediterancu, najviše utjece južina, cak i kad je rijec o audiciji ili gala premijeramaNapisao Kruno Petrinovic
Snimili: Vedran Peteh i Saša Buric

Malo je glumaca kojima je vec prva uloga presudno odredila cijeli tijek karijere. Jedan od takvih mogao bi biti 24-godišnji Šibencanin Toni Gojanovic, kojemu je redatelj Rajko Grlic povjerio glavnu ulogu rocnika Siniše Sirišcevica u svom filmu "Karaula". Taj film se ovih dana premijerno prikazuje u cak pet zemalja: Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, i zasigurno je jedan od najambicioznije zamišljenih projekata u regiji u posljednjih petnaest godina.
Naime, deseti igrani film zagrebackog redatelja Rajka Grlica ("Samo jednom se ljubi", "Za srecu je potrebno troje", "Štefica Cvek u raljama života", "Caruga"), osnivaca Motovun film festivala, nastao je prema romanu "Ništa nas ne smije iznenaditi" splitskog književnika Ante Tomica, a u njegovu produkciju ukljuceni su timovi i glumci iz svih pet prije spomenutih zemalja. U toj crnohumornoj ljubavnoj drami, cija se radnja odvija 1987. u karauli na granici izmedu Makedonije i Albanije, student cetvrte godine glume Toni Gojanovic igra lijecnika, koji se na odsluženju vojnog roka u JNA zatekne u trenutku kad njegov zapovjednik sazna da je obolio od sifilisa. Zbog toga se tri tjedna ne želi vratiti kuci, supruzi, nego u karauli inscenira ratno stanje koje ce potrajati dok se ne izlijeci.
Iako mu je to prva filmska premijera, Toni Gojanovic je bez treme otputovao na turneju po zemljama bivše države.
Premijera uz burek

- Znam da smo napravili dobar posao i vjerujem da ce gledatelji u kinu uživati - kaže Toni, koji je na domjenku u skopskoj diskoteci Be Two, nakon svjetske premijere filma 20. ožujka, prvi put iskusio što znaci teret slave i popularnosti: doslovce su ga opsjedale djevojke, želeci mu cestitati, novinari su se otimali za njegove izjave, a kolege se nisu mogli nacuditi kako je lako, iako bez prethodnog iskustva, na svojim ledima iznio zahtjevnu ulogu.
Zbunjen i pomalo ustrašen tolikom pažnjom, Toni je vrlo brzo napustio zabavu te s redateljem Rajkom Grlicem i snimateljem Slobodanom Trninicem svoju veliku noc oko pola jedan ujutro završio u obližnjoj pekarnici - uz burek i jogurt.
- Tako smo završili i posljednji dan snimanja, možda odlasci na burek u našem slucaju postanu tradicija - smije se Toni Gojanovic koji se najviše veseli splitskoj premijeri, na kojoj ce u publici sjediti i njegovi roditelji te prijatelji iz Šibenika.
Svi koji su ga upoznali, Tonija opisuju kao dragu, ali zatvorenu osobu koja živi u svom svijetu, cije su najvažnije odrednice Tolkienove price i znanstveno-fantasticni filmovi. Prvi ucitelj glume bio mu je Pero Mioc, voditelj dramske sekcije u Šibenskom gradskom kazalištu, najzaslužniji i za pocetke slavnog Šibencanina Gorana Višnjica. Mioc danas o tome kaže:
- Na prvi pogled mi je i u Goranovom i Tonijevom slucaju bilo jasno da je rijec o izvanserijskim talentima. No, to je samo prva stepenica: bude li se sve poklopilo, nema sumnje da bismo nakon Gorana i u Toniju mogli dobiti novog velikog glumca. Pogotovo, ako je u meduvremenu shvatio da se probe ne smiju prespavati, što mu se u gimnazijskim danima znalo dogadati - smije se Mioc.
Ljubav za kazalište, kojim se Toni amaterski bavio od osnovne škole u Šibeniku, s vremenom je rasla i za njega nije bilo dvojbe oko odabira studija. Iako, dodaje Toni, koji potjece iz radnicke obitelji, roditeljima nije bilo osobito drago kada su culi kakvi su mu planovi. No, kako su znali da im je sin ozbiljan i ustrajan te da voli glumu, podržali su ga u odluci. Tako se Toni otisnuo u Zagreb na Akademiju dramske umjetnosti.

Nisam se dao impresionirati

- Na dan prijamnog ispita valjda nije bila južina, pa sam bio dobro raspoložen i upao iz prve - komentira Toni, kojem, kao pravom Mediterancu, klimatske okolnosti diktiraju raspoloženje bez obzira gdje se i u kakvoj situaciji nalazi. Uostalom, utjecale su i na dobivanje uloge u 'Karauli', priznaje mladi glumac.
- Pojavio sam se na audiciji, a da cak nisam znao niti tko je Rajko Grlic i što je sve dotad u životu napravio. Kako je taj dan u Zagrebu bila žestoka južina, pred kišu, bio sam loše raspoložen, cak mrzovoljan, i nicim se nisam dao impresionirati. Vjerojatno se takvo moje ponašanje Rajku svidjelo. Stavio je na kocku cijeli film odabravši glumca bez iskustva. No, nakon prvog dana snimanja uhvatio me pod ruku i rekao mi: "Više ne sumnjam da ti sve to možeš". I to me smirilo.
Svoj život u Zagrebu Toni opisuje jednostavno:
- Podstanar sam, sve kucanske poslove obavljam sam: kuham, glacam, perem... U nuždi covjek sve nauci. Iako sam jedinac, majka me nije razmazila.
Od prvog ozbiljnog honorara, nastavlja, nije si priuštio niti jednu vecu stvar i trošit ce ga na svakodnevne potrebe, a o djevojci ne želi pricati, smatrajuci to dijelom intime koji želi zadržati za sebe.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

27.01.2007. u 00:00 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1. Opis bloga

Glumci,novinari,sportaši,glazbenici i umjetnici svih vrsta!
Gdje su sada, privatne i javne tajne.
Biografije,zanimljivosti,popularnost i sve ostalo!!
Dostavite info o svojim ljubimcima!


e-mail:

Visitor Map

Create your own visitor map!

3. Slavne face:

-Snježana Abramović#Q
-Nada Abrus#Q12
-Dejan Aćimović#Q
+Vjekoslav Afrić#Q
+Marija Aleksić-Šerment#Q
-Biserka Alibegović#Q
-Dževad Alibegović#Q
-Božidar Alić#Q 1
-Jasna Ančić#Q
+Amand Alliger#Q
-Slavica Andrašević-Vučak#Q
-Lila Anders#Q
-Miljenka Androić Marić#Q1
-Mario Anduš#Q
-Jasna Aničić#Q1
-Saša Anočić#Q1
-Živko Anočić#Q1
-Davor Antolić#Q
-Sandra Antolić#Q
+Jagoda Antunac#Q
-Zdenka Anušić-Poje#Q
+Luka Aparac#Q
-Inge Appelt#Q
+Aleksandar Aranicki#Q
-Oelilton Araujo dos Santos#Q
-Milivoj Arhanić#Q
-Borna Armanini#Q
-Emin Armano#Q
-Drago Asić#Q
-Cintija Ašperger-Eastman#Q
+Ante Babaja#Q
-Nada Babić#Q
-Višnja Babić#Q1
-Nina Badrić#Q
-Livio Badurina#Q
-Srđan Badurina#Q
-Sandra Bagarić#Q123
-Stjepan Bahert#Q1
-Drago Bahun#Q
-Pavlica Bajsić#Q
-Zvonimir Bajsić#Q
-Kristina Bajza#Q
-Boris Bakal#Q
-Ivana Bakarić#Q1
-Andrea Baković-Katalenić#Q123
-Jasminko Balenović#Q
-Olivera Baljak#Q1 2
-Boris Balta#Q12
-Ivo Baltić#Q
-Hamed Bangoura#Q
-Selma Banich#Q
-Gábor Bánky#Q@123
-Sandra Banić#Q
-Dragan Banjac#Q12
-Lana Barić#Q1
-Mladen Barbarić#Q
-Branko Banković#Q
-Csilla Barath-Bastaić#Q
-Igor Barberić#Q
-Lana Barić#Q123
-Hrvoje Barišić#Q12
-Ivica Barišić#Q
-Miro Barnjak#Q
-Blanka Bart#Q12
-Etta Bartolazzi#Q
-Senka Baruška#Q
-Relja Bašić#Q
-Josip Batistić#Q
-Anita Baturina#Q
+Branko Bauer#Q
-Milivoj Beadar#Q1
-Branka Bebić-Krstulović#Q
-Zoran Bečić#Q
-Ana Begić#Q1
-Iva Bagić#Q
-Linda Begonja#Q1
+Ena Begović#Q
-Mia Begović#Q
+Viktor Bek#Q
-Neno Belan#Q
-Smiljka Bencet#Q
-Vesna Bengez#Q
+Nevenka Benković#Q
-Srećko Berec#Q12
-Mirna Berend#Q
-Anita Berisha#Q
-Franjo Berković#Q
-Jasna Ornela Berry#Q12
-Davorin Beršinić#Q
-Tatjana Bertok-Zubković#Q1
-Božana Bijelić#Q1
2
-Jasna Bilušić#Q
-Aleksandar-Aca Binički#Q
-Jelena Binički#Q
-Katarina Bistrović Darvaš#Q1
-Rene Bitorajac#UQ
-Ada Bjelovučić-Peharda#Q
-Antonija Blaće#Q
-Andrea Blagojević#Q12
-Aleksandar Blanić##12
-Božidar Boban#Q
-Ivana Boban#Q1
-Ivica Boban#Q12
-Ljubica Bočkaj#Q
-Lara Bogdanovic#Q
-Ana-Maria Bogdanović#Q
-Ljiljana Bogojević#Q*12
-Pavle Bogdanović#Q
-Jasenka Bohaček Knežević#Q
-Ines Bojanić#Q*12
-Ivanka Boljkovac#Q
-Jasen Boko#Q12
-Ana Marija Bokor#Q1
-Dijana Bolanča#Q1
-Mark Boldin#Q
-Mirko Boman*#Q
+Branko Bonacci#Q
-Ivan Borbaš#Q12
-Marija Borić#Q1
-Damir Borojević #Q1
+Etta Bortolazzi#Q
-Đorđe Bosanac#Q
-Mira Bosanac#Q123
-Nikolina Bosnar#Q
-Robert Bošković#Q1
-Ivan Bošnjak#Q
-Vladimir Bošnjak#Q
-Zdenko Botić#Q12
-Barbara Bourek#Q
-Vlado Božičević#Q
-Vanda Božić#Q12
-Berislav Brajković#Q
+Slavko Brankov#Q
- Dražen Bratulić#Q1
-Ana Brbora-Hum#Q
-Ana Brdarić#Q
-Miljka Brđanin-Babić#Q12
-Mirela Brekalo-Popović#Q
-Lukrecija Brešković-Opalk#Q1
-Suzana Brezovec#Q
-Drago Britvić#Q
-Denis Brižić#Q12
-Emilija Brkić#Q
-Ivan Brkić#Q
-Zdenko Brlek#Q*1
-Darko Brkljačić#Q
-Miljenko Brlečić#Q
-Neda Brlić#Q
-Aleksandra Broz#Q
-Ivna Bruck#Q
-Rikard "Riki" Brzeska#Q
-Dušan Bućan#Q
-Finka Budak-Pavičić#Q
-Pero Budak#Q
-Mladen Budiščak#Q
-Blanka Bukač#Q
-Amar Bukvić#Q
-Veljko Bulajić#Q
+Karlo Bulić#Q
-Neva Bulić#Q
-Mate Bulić#Q
-Helena Buljan#Q
-Ivana Buljan Legati#Q1
-Ivica Buljan#Q12
-Ratko Buljan#Q
-Marijan Buljat#Q
-Žana Bumber#Q12
-Rajko Bundalo#Q
-Saša Buneta#Q1
-Ljiljana Bunjevac-Filipović#Q
-Petar Buntić#Q
-Gordana Burundić#Q
-Antonela Butigan#Q
-Nikša Butijer#Q
-Boris Buzančić#Q123
-Strefan Buzurović#Q123
-Nikola Car#Q
-Silvio Cavrić#Q
-Tünde Czebe#Q123
-Drago Celizić#Q
-Matteo Cetinski#Q
-Tony Cetinski#Q
-Mathias Chago#Q
-Velimir Chytil#Q
-Želimir Ciglar#Q
+Augustin Cilić#Q
-Ljiljana Cindrić#Q
+Tješivoj Cinotti#Q
-Anderson Costa#Q
-Zlatko Crnković#Q
+Marija Crnobori#Q
+Mladen Crnobrnja-Gumbek#Q
-Dubravka Crnojević-Carić#Q1
-Tamara Curić#Q
-Nenad Cvetko#Q
-Petar Cvirn#Q
-Zrinka Cvitešić#Q
-Branka Cvitković#Q
-Aleksandar Cvjetković-Kajo#Q
-Marko Čabov#Q
-Hrvoje Čale#Q
-Fani Čapalija#Q
-Mislav Čavajda#Q12
-Milan Čečuk#Q
-Eduard Černi#Q12
-Velimir Čokljat#Q12
-Daniela Čolić Prizmić#Q1
-Marinko Čorak#Q
-Neven Čorak#Q
-Dražen Čuček#Q
-Arijana Čulina#Q
-Mila Čuljak#Q
-Darko Čurdo#Q
-Dinko Čutura#Q
-Mladen Čutura#Q12
+Adem Ćejvan@#Q
-Zoran Ćirić#Q
-Vedran Ćorluka#Q
-Drago Ćosić#Q
-Duško Ćurlić#Q
-Antonija Ćutić#Q123
-Ivka Dabetić#Q
+Saša Dabetić#Q
-Eszter Daczó#Q123
-Nataša Dangubić#Q
-Marija Danira#Q
-Eduardo da Silva#Q
-Arsen Dedić#Q
-Matija Dedić#Q
-Mesud Dedović#Q123
-Božena Delaš#Q1
-Dora Delbianco#Q
-Zrinka Delovski#Q
-Dragan Despot#Q
-Mladenka Dervenkar - Gavran#Q1234
+Đurđa Dević-Šegina#Q
-Sanja Dević#Q
-Pravdan Devlahović#Q
+Ljubomir Didić#Q
+Jurica Dijaković#Q
-Ljubo Dijan#Q
-Dobrila Dimitrijević (Biser)#Q
+Mila Dimitrijević#Q
-Slobodan Dimitrijević#Q
-Ružica Djamić#Q
-Massimo Dobrović#@1
-Miliana Dodevska#Q1
-Danijela Dodig#Q
-Krešimir Dolenčić#Q
-Mila Domančić-Ercegović#Q
+Lidija Dominković#Q
-Nataša Dorčić#Q1
-Fredy Došek#Q
-Darija Doždor#Q
-Dina Dožić-Hromatko#Q
-Vanja Drach#Q1
-Ljubica Dragić-Stipanović#Q
-Luka Dragić#Q1
+Ervina Dragman#Q
-Dino Drpić#Q
+Vlasta Dryak-Kankelj#Q
-Irina Dubnik#Q1
-Melanija Dugandžić#Q
-Petra Dugandžić#Q
-Vlatka Dulić#Q
-Irene Dumbović#Q
-Danijel Dumenčić#Q12
+Tomislav Durbešić#Q
-Veronika Durbešić#Q
-Tilla Durieux#Q
-Mićo Dušanović#Q
-Željko Duvnjak#Q
-Boris Dvornik#Q12
-Daniela Dvornik#Q
-Dino Dvornik#Q
-Dean Dvornik#Q
-Ella Dvornik#Q
-Dubravko Dujšin#Q
-Sanja Dan#Q
-Vlatko Dulić#Q
-Alex Đaković#Q12
-Ana Đokić-Pongrašić#Q
-Jadranka Đokić#Q
-Vladimir Đorđević#Q12
-Ivan Đurčić#Q
-Branko Đurić#Q123
-Irena Đurkesac#Q
-Gordana Đurok#Q123
-Dina Ekštajn#Q
-Mila Elegović-Balić#Q
-Dorijan Elezović#Q
-Matko Elezović#Q
-Žuža Ergeny#Q12
-Mato Ergović#Q1
+Nela Eržišnik-Blažević#Q
-Ines Fančović#Q
-Željka Fattorini#Q
-Biserka Fatur#Q1 -Hrvoje Felber#Q
+Zvonimir Ferenčić#Q
-Dražen Ferenčina#Q12
-Zorka Festetić#Q
-Boris Festini#Q
-Ivo Fici#Q1
-Sanda Fideršeg#Q
-Slavica Fila#Q1
-Nevenka Filipović#Q
-Tarik Filipović#UQWkms
-Ana Firšt#Q
-Dora Fišter Toš#Q
-Lidija Florijan#Q12
-Mirko Fodor#Q
-Morana Foretić#Q
-Marko Fotez#Q
-Božidarka Frajt#Q
-Eugen Franjković#Q1
-Karin Frohlich#Q1
+Franjo Fruk#Q
-Silva Fulgosi#Q
-Mira Furlan#Q
-Nada Gaćešić-Livaković#Q
+Ljudevit Galic#Q
-Igor Galo#Q12
-Matija Garašić Zorić#Q1
-Tamara Garbajs#Q1
+Branko Gavella#Q
-Miro Gavran#Q
-Mira Gavrilović#Q
-Nikola Gec*#Q
-Marija Geml-Leskovar#Q
+Josip Genda#Q
-Ljiljana Gener#Q
-Dijana Gerić#Q
-Vladimir Gerić#Q
-Eliza Gerner-Strozzi#Q
-General Woo#Q
-Ljudevit Gerovac#Q
-Tea Gjergjizi Agejev#Q
-Branko Glad#Q1
-Emil Glad#Q
-Đurđa Glažar–Ivezić#Q
-Ratko Glavina#Q123
-Ivan Glowatzky#Q12
+Viki Glovacki#Q
-Zoran Gogić#Q*
-Davor Gobac#Q
-Deana Gobac#Q
-Toni Gojanović#Q
-Dušan Gojić#Q
-Gordana Gojković#Q
-Igor Golub#Q12
-Lana Golob#Q
-Vlasta Golub#Q12
-Mani Gotovac#Q
-Tomislav Gotovac/Antonio Lauer#Q1
-Zijad Gračić#Q1
-Petar Grašo#Q
-Branka Gregorić#Q
-Ivo Gregurević#Q
-Ksenija Gregurić#Q
-Aleksandra Grdić#Q
+Joža Gregorin#Q
-Goran Grgić#Q1
-Milan Grgić#Q
-Ivo Gregurević#Q
-Ksenija Gregurić#Q
-Stanko Gregurić#Q
-Ivo Grišnik#Q123
-Marica Grgurinović#Q
-Vladimir Grigić#Q
+Mato Grković#Q
-Miljenko Grozdanić#Q
-Duško Gruborović#Q
+Ivona Grünbaum#Q
+Saša Grünbaum#Q
-Špiro Guberina#Q
-Mate Gulin#Q1
-Anna Gurji#Q123
-Peđa Gvozdić#Q1234
-Anđelko Habazin#Q
-Vlado Habunek#Q
-Fadil Hadžić#Q
-Jelena Hadži-Manev#Q1
+Ela Hafner-Gjermanović#Q
-Igor Hajdarhodžić #Q
-Izet Hajdarhodžić#Q
-Augustin Halas#Q12
-Enver Hasić#Q12
-Mladen Hanzlovsky#Q
-Hana Hegedušić#Q1
-Vlasta Hegedušić#Q
+Ana Hercigonja#Q
-Ivan Hercigonja#Q
+Oskar Harmoš#Q
-Josip Heinz#Q
-Ivan Herceg#Q1
-Zdenka Heršak#Q
-Adela Horvat#Q
-Ivan Horvat#Q
-Ivančica Horvat#Q
-Lajos Széll Horváth#Q123
-Petra Hrašćanec Herceg#Q
-Sanja Hrenar#Q1
-Sanja Hrgetić#Q
-Zlatan Hrle#Q
-Koraljka Hrs#Q
+Gizela Huml#Q
-Enver Idrizi#Q
-Milenko Iliktarević#Q12
-Biserka Ipša#Q
-Nives Ivanković#Q
-Ilija Ivezić#Q12
-Radovan Ivšić (Todor Kovačević)
-Vladimir Jagarić#Q
-Šimun Jagarinac#Q
-Branka Jakopanec-Kolarić#Q
-Darko Janeš#Q
-Nataša Janjić#Q
-Dragan Janković#Q
-Jan Janković#Q
-Vjekoslav Janković#Q12
-Anastazija Jankovska#Q
-Zvonimir Jelačić#Q
-Ante Jelaska#Q
-Pjero Jelaska#Q
-Matko Jelavić#Q
-Zdenko Jelčić#Q1
-Ivana Jelić#Q
-Mato Jelić#Q
+Tošo Jelić#Q
-Tomislav Jelinčić#Q
-Nikolina Jelisavac#Q
-Bogdan Jerković#Q
-Vida Jerman#Q
-Vedran Ješe#Q
+Radojko Ježić#Q
-Goran Jokić#Q1
-Ivan Jončić#Q
-Asja Jovanović#Q
-Ljubica Jović#Q
-Slavica Jukić#Q
-Slavko Juraga#Q
-Franjo Jurčec - Džimi#Q
-Davor Jureško#Q12
-Ema Juričev#Q
-Filip Juričić#Q
-Luka Juričić#Q
-Pero Juričić#Q1
-Siniša Juričić#Q
-Tvrtko Jurić#Q1
+Srebrenka Jurinac#Q
-Trpimir Jurkić#Q123
-Mijo Jurišić#Q1
-Ivo Kadić#Q
-Vlado Kalember#Q
-Zorica Kalić-Petnjarić#Q123
-Jagoda Kaloper#Q
-Lidija Kanoti#Q
-Ljubomir Kapor#Q
-Vjenceslav Kapural#Q
-Edita Karađole#Q
-Zdenka Kardum#Q
-Ana Karić#Q
-Igor Karlić#Q
-Vesna Karuza#Q
-Željko Kasap#Q12
-Sonja Kastl#Q
-Jana Kašper#Q1
-Alan Katić#Q123
-Ivan Katić#Q
-Maja Katić#Q1
-Mirjana Kauzlarić#Q
-Darko Kavain#Q
-Hrvoje Kečkeš#Q12
-Mile Kekin#Q
-Zoran Kelava#Q1
-Ljubomir Kerekeš#Q
-Anka Kernic#Q
-Milica Kerošević#Q12
-Vlado Kerošević#Q12
-Jelena Kešeljević-Gavrilović#Q
-Olga Kichl#Q
-Asja Kisić#Q
-Olga Klarić#Q
-Philip Kleva#Q
-Milko Kelemen#Q
-Nada Klašterka#Q123
-Dragutin Klobučar#Q1
-Hrvoje Klobučar#Q12
-Krunoslav Klobučar#Q12
-Damir Klemenić#Q
-Vanča Kljaković#Q
-Dragan Knapić#Q
-Daria Knez#Q1
-Tanja Knezić-Draganić#Q
-Vlasta Knezović#Q
-Marin Knežević#Q
-Slavica Knežević#Q
-Marija Kobić#Q
-Nela Kočiš#Q12
-Marija Köhn#Q
-Uglješa Kojadinović#Q
-Berislav Kokot#Q
-Barbara Kolar#Q
-Dražen Kolar#Q1
-Akoš Kollar#Q123
-Irena Kolesar#Q
-Matija Koletić#Q
-Adam Končić#Q12
-Saša Kopljar#Q
-Marina Poklepović Kostelac#@1
-Božidar Koščak#Q1
-Igor Kovač#Q
-Anica Kovačević#Q1
-Ljiljana Krička Mitrović#Q12
-Krsto Krnic#Q
-Božidar Koščak
-Maja Kolundžija Zoroe#Q12
-Stipe Kostanić#Q123
-Goran Koši#Q12
-Mišo Kovač#Q
-Boris Kovačević#Q
-Sanja Kovačević#Q
-Branko Kovačić#Q
-Vlado Kvačić#Q
-Smiljka Kozomarić#Q
-Jadranka Krajina#Q1
-Jagoda Kralj-Novak#Q*1 2
-Mirko Kraljev#Q
+Greta Kraus#Q
-Aliz Krausz#Q123
+Drago Krča#Q
-Petar Krelja#Q
-Zoran Krivić#Q
-Ivana Krizmanić#Q
+Bela Krleža#Q
-Kristina Krepela#Q12
-Baro Kriletić#Q
-Krsto Krnić#Q
-Marija Krpan#Q*1 2
-Tomislav Krstanović#Q
-Nora Krstulović#Q
-Vladimir Krstulović#Q
+Zdravka Krstulović#Q
-Frano Krtić#Q
-Željko Krušlin#Q
-Vlado Kružić#Q
-Branko Kubik#Q
-Franjo Kuhar#Q
+Rudolf Kukić#Q
-Božidar Kukolja#Q
-Đorđe Kukuljica#Q1
-Luka Kunčević#Q
-Ivica Kunej#Q
-Robert Kurbaša#Q1
-Melinda Kurilj#Q
-Tanja Mikšić Kursar#Q
-Miran Kurspahić#Q1
-Petra Kurtela#Q1
-Nikša Kušelj#Q1
-Mihdat Kušljugić#Q123
+Emil Kutijaro#Q
-Branko Kuzele#Q
-Kosovka Kužat-Spaić#Q
-Ana Kvrgić#Q1
-Pero Kvrgić#Q
-Tihomir Ladišić#Q
-Frano Lasić#Q
-Nada Laslavić#Q
+Sven Lasta#Q
-Sanda Miladinov-Langerholz#Q
+Jozo Laurenčić#Q
-Dorotea Lazanin#Q
-Dragoljub Lazarov#Q
-Goran Legović#Q
-Blaženka Leib#Q
+Viktor Leljak#Q
-Károly Lencsés#Q123
-Jozo Lepetić#Q
+Zvonimir Lepetić#Q
+Tošo Lesić#Q
-Dragutin Lešnik#Q
-Otokar Levaj#Q
-Vladimir Levak#Q
-Marija Levanić#Q
-Bosnimir Ličanin#Q1 2
+Jovan Ličina#Q
-Tomislav Lipljin#Q*
-Larisa Lipovac#Q
-Dora Lipovčan#Q1
-Edita Lipovšek#Q123
-Josipa Lisac#Q
-Vinko Lisjak#Q
-Alen Liverić #Q1
-Edvin Livarić#Q1 2
-Alen Liverić#Q12
-Vitomira Lončar#Q
-Filip Lončarić#Q
-Sandra Lončarić-Tankosić#Q*12
-Tonko Lonza#Q
-Daria Lorenci#Q
-Pál Lovas#Q123
-Matija Lovrec#Q
-Biljana Lovre-Topić#Q12
-Ivan Lovriček#Q
-Marijan Lovrić#Q
+Jelica Lovrić-Vlajki#Q
-Leon Lučev#Q
-Beti Lučić#Q*1
-Mario Lukajić#Q12
-Zdenka Lukinić#Q
+Andro Lušičić#Q
-Zlatko Lukman#Q
-Josip Lulić#Q
-Danko Ljuština#Q
-Danijel Ljuboja#Q1
+Zlatko Madunić#Q
-Branko Majer#Q
-Ema Majetić#Q
+Franjo Majetić#Q
-Ana Majhenić#Q1
-Edita Majić#Q
-Marko Majstorović#Q1
-Slobodan Maksimović#Q
-Ivan Malec#Q
-Jasna Malec Utrobičić#Q
-Zoran Mamić#Q
-Goran Manić#Q1
-Ana Maras#Q1
-Mirna Maras#Q
-Slavica Maras-Mikulandra#Q
-Dejan Marcikić#Q
-Ljerka Margitić#Q
-Sonja Marđetko Kurečić#Q
-Marinko Maričić#Q123
-Boris Maričić#Q
+Veljko Maričić#Q
-Anđa Marić#Q
-Dragana Marić #Q12
-Silvio Marić#Q
-Iva Marjanović#Q
+Ivo Marjanović#Q
-Sanja Marin#Q1
-Ksenija Marinković#Q1
-Nikša Marinović#Q1
-Dragana Marković Roić#Q1
-Zdenka Marković#Q1
-Damir Markovina#Q
-Tomislav Martić#Q
+Josip "Bobi" Marotti#Q
-Sonja Marotti#Q
-Anica Martinović-Kovač#Q
-Danijela Martinović#Q
-Izabela Martinović#Q
-Jelena Martinović #Q1
-Maro Martinović#Q
-Miše Martinović#Q
-Perica Martinović#Q1
-Dragica Martinis#Q
-Zdenka Marunčić#Q
-Frano Mašković#Q123
-Tatjana Matejaš-Tajči#Q
-Stojan Matavulj#Q12
-Anita Matić #Q1
-Jadranka Matković#Q1
-Joakim Matković#Q
-Joso Matoric#Q123
-Anica Matoš#Q123
-Martin Matošević#Q
-Magda Matošić#Q
-Vanja Matujec#Q1
-Vili Matula
-Željko Mavrović#Q
-Zvonimir Maycug#Q
-Ana Mazalica#Q12
-Duško Mazalica#Q12
-Mirna Medaković#Q
-Vladimir Medar#Q
-Rene Medvešek#Q
-Sven Medvešek#Q1
-Damir Mejovšek#Q
-Ana Merlin#Q
-Andrija Mesaroš#Q123
-Davor Meštrović-Meštar#Q
-Drago Meštrović#Q
-Iva Mihalić #Q@1
-Mignon Mihaljević-Valić#Q
-Vinko Mihanović#Q
-Zoja Mihelac#Q
-Boris Miholjević#Q
-Jelena Miholjević#Q
-Žarko Mijatović#Q1
-Darija Mikulandra#Q
-Dražen Mikulić#Q12
-Miroslav Mikuljan#Q
+Đorđe "Đukica" Milaković#Q
-Dubravka Miletić#Q
+Oktavijan pl. Miletić#Q
-Siniša Miletić#Q123
-Kristijan Milić#Q
+Dragan Milivojević#Q
-Slobodan Milovanović#Q
-Sergio Mimica-Gezzan#Q
-Vatroslav Mimica#Q
-Helena Minić#Q12
-Boris Mirković#Q123
-Igor Mirković#Q
-Mario Mirković#Q
-Vlasta Miškulin-Balen#Q
-Drago Mitrović#Q
-Milan Mitrović#Q
-Željko Mitrović#Q12
-Davor Mladinov#Q
-Josip Mlakić#Q
-Vedran Mlikota#Q
-Mario Mlinarić#Q
-Luka Modrić#Q
-Duško Modrinić#Q1
-Sreten Mokrović#Q
-Pavica Mravunac-Strgašek#Q
-Ivo Mrčela#Q
-Borislav Mrkšić#Q
-Radoslava Mrkšić#Q12
-Maksim Mrvica#Q
-Jure Mrnđe#Q
-Zora Mučić#Q
-Berislav Mudnić#Q
-Tahir Mujičić#Q
-Damir Munitić#Q
-Tomislav Mužek#Q
-Zoran Mužić#Q
-Mustafa Nadarević#Q
-Béla Kéri Nagy#Q123
-Antun Nalis#Q
-Jugoslav Nalis#Q
-Aleksanda Naumov#Q1
-Bojan Navojec#Q1
-Goran Navojec#Q
-Maja Nekić#Q1
-Nered#Q
-Minja Nikolić#Q
-Nikita#Q
-Katarina Nikolić-Romanić#Q
-Radomir Nikolić#Q12
-Suzana Nikolić#Q1
-Verica Nikolić#Q12
-Barbara Nola#Q
-Filip Nola#Q
-Lukas Nola#Q
-Marijana Nola#Q
-Blanka Novak-Sidor#Q
-Duje Novaković#Q
-Boris Novković#Q
-Krešimir Novković-Krash#Q
-Đorđe Novković#Q
-Martina Novosel-Todorić#Q
-Nikola Novosel#Q
-Tamara Nübl#Q123
+Hinko Nučić#Q
-Vladimir Obleščuk#Q
-Zoja Odak#Q
-Miljenko Ognjenović#Q12
-Jasna Odorčić#Q1 2
-Mile Ognjenović#Q
-Ecija Ojdanić#Q
-Bojana Ordinačev #Q12
-Nermin Omić#Q12
-Mia Oremović#Q1
-Božidar Orešković#Q
-Želimir Orešković#Q
-Damir Orlić#Q12
+Milan Orlović#Q
+Vera Orlović#Q
-Peter Oschanitzky#Q12
-Ramira Osmanović#Q12
-Jura Ozmec#Q
-Krešimir Ožanić#Q
-Zlatko Ožbolt#Q12
-Galliano Pahor#Q12
+Ivica Pajer#Q
+Ivo Pajić#Q
-Ksenija Pajić#Q1
-Olga Pakalović#Q
-Adnan Palangić#Q12
-Angel Palašev#Q
-Danka Paljetak#Q
-Jasna Palić-Picukarić#Q1
-Davor Panić#Q12
-Vlatko Panić#Q
-Leona Paraminski#Q*
-Suzana Pardačar#Q
-Svetlana Patafta#Q1
-Neda Pataki#Q
-Mijo Pavelko#Q12
-Tomislav Pavković#Q
-Boris Pavlenić#Q
-Niko Pavlović#Q
-Zdravko Pečar#Q
-Tatjana Pečarić#Q
-Predrag Petrović#Q1
-Gordan Penava Pišta#Q
-Mira Perić – Kraljik#Q12
-Jelena Perčin#Q12
-Stjepan Perić#Q1
-Nadežda Perišić-Nola#@
-Slobodan Perišić#Q12
-Tajna Peršić#Q1
-Marko Perković-Thompson#Q
-Julije Perlaki#Q
+Eduard Peročević#Q
-Luka Peroš#Q1
-Željko Pervan#Q
-Ana Pešt#Q
+Ivona Petri#Q
-Maja Petrin*123
-Damir Petričević#Q
-David Petrović#Q1
-Predrag Petrović#Q123
-Luka Petrušić#Q
-Gordan Pičuljan#Q123
-Mirjana Pičuljan#Q
-Hermina Pipinić-Verikios#Q
+Stjepan Pisek#Q
-Nikolina Pišek#Q
-Olga Pivac#Q1
-Robert Plemić#Q*1 2
-Sanja Plepelić#Q
-Branko Pleša#Q1
-Milan Pleština#Q
-Darko Plovanić#Q12
-Ivica Plovanić#Q
-Ivo Pogorelić#Q
+Vika Podgorska#Q
-Vlatka Pokos #Q
-Marina Poklepović-Kostelac#Q123
-Zoran Pokupec#Q123
+Tihomir Polanec#Q
-Dora Polić#Q1
-Lena Politeo#Q
-Paola Poljak#Q
-Daniel Popović#Q
-Janko Popović Volarić#Q1
+Nikolaj Kolja Popović#Q
-Siniša Popović#Q123
-Danilo Popržen#Q
-Kristijan Potočki#Q*
-Žarko Potočnjak#Q
-Đurđa Požar#Q
-Ljerka Boroša Prekratić#Q1
-Marinko Prga#Q*1
-Zoran Pribičević#Q
-Alma Prica#Q
-Ksenija Prohaska#Q12
-Miljenko Prohaska#Q
-Matija Prskalo#Q
-Vesna Pšeničnik-Njirić#Q1
-Vladimir Pšeničnik-Njirić#Q1
-Ivica Pucar#Q
-Vladimir Puhalo#Q
-Jozo Puljizević#Q
-Nada Putar-Gold#Q
-Mario Rade#Q12
-Danijel Radečić#Q1
-Žarko Radić#Q
-Marijan Radmilović#Q
-Dino Radojević#Q
-Aki Rahimovski#Q
-Zorko Rajčić#Q123
-Željka Rajner#Q
-Dunja Rajter#Q1
-Janko Rakuša#Q
-Vojmil Rabadan#Q
-Vanessa Radman #Q1
-Anđela Ramljak#Q*
-Vlasta Ramljak#Q
-Đorđe Rapajić#Q
-Robert Raponja#Q
-Mladen Raukar#Q1
-Urša Raukar#Q1
-Vesna Ravenšćak
#Q
-Stjepan Reder#Q*
-Braco Reiss#Q
-Mate Relja#Q
-Milan Remar#Q
-Mirjana Remlinger#Q
-Lya Rho-Barbieri#Q
-Filip Riđički#Q123
+Ivo Robić#Q
-Barbara Rocco#Q*1
-Nada Rocco#Q1
-Đuro Rogina#Q1
-Mirjana Rogina#Q
+Zvonimir Rogoz#Q
-Igor Rogulja#Q
-Ivan Rogulja#Q
-Đuro Roić#Q1
-Ivana Roščić#Q1
-Neva Rošić#Q
-Goran Rotim#Q
-Vicko Ruić#Q
-Ante Rumora#Q1
-Darko Rundek#Q
-Zdenko Runjić#Q
-Vanja Rupena#Q
-Mile Rupčić##12
-Rakan Rushaidat#Q12
+Joza Rutić#Q
-Radovan Ruždjak#Q1
+Vladimir Ruždjak#Q
+Marija Ružička-Strozzi#Q
-Siniša Ružić#Q12
-Nina Sablich#Q
-Péter Szabó#Q123
-Pavao Sačer#Q
-Martin Sagner#Q
-Sabina Salamon#Q12
-Petra Sanader#Q
-Renata Sandifer#Q
-Ana Sasso#Q
+Mia Sasso-Berčić#Q
-Ljubiša Savanović#Q123
-Žarko Savić#Q123
-Nereo Scaglia#Q
-Anita Schmidt#Q123
-Mario Sedmak#Q
+Ivo Serdar#Q
+Igor Serdar#Q1
-Dubravko Sidor#Q
-Predrag Sikimić#Q12
-Andrea Simon#Q123
-Rachard Simonelli#Q
-Mirjana Sinožić#Q*12
-Zvonko Skelnar – Boca#Q
-Krunoslav Kićo Slabinac#Q
-Lucio Slama#Q1
-Snježana Slavić#Q12
-Gordana Slivka#Q*1
-Božidar Smiljanić#Q12
-Branko Smiljanić#Q12
-Radmila Smiljanić#Q12
-Tanja Smoje#Q12
-Zdravko Smojver#Q
+Semka Sokolović-Bertok1#Q
-Marko Soljačić#Q
-Anđelko Somborski#Q1
-Matilda Sorić#Q1
-Srđan Sorić#Q
-Tedy Sotošek#Q
-Kosta Spaić#Q
-Aleksandra Spasojević#Q12
-Vesna Spinčić Prelog#Q
-Radoslav Spitzmuller#Q
-Darko Srića#Q
-Višnja Stahuljak#Q
-Lucija Stamać#Q12
-Anja Stanić#Q12
-Silvana Stanić#Q12
-Antonija Stanišić #Q1
-Ante Starčević#Q
-Nera Stipičević#Q
-Dragica Pregarc-Stiplošek#Q
-Ana Stanojević#Q12
-Jovan Stefanović#Q
-Jadranka Stilin-Mihajlović#Q
-Vesna Stilinović#Q
-Đani Stipančev#Q
-Nevenka Stipančić-Kvrgić#Q
-Ranko Stojić#Q1
-Aleksandar Stojković#Q12
-Tomislav Stojković#Q
-Mirna Stopić#Q
-Ivan Stošić#Q
-Darko Srića#Q
-Branka Strmac#Q
-Vesna Stilinović#Q12
-Tito Strozzi#Q
-Antonija Stupar#Q
-Nada Subotić#Q1
-Sanja Sumrak#Q
-Branko Supek#Q
-Božo Sušec#Q
-Vera Svoboda#Q
-Boris Svrtan#Q12
-Damir Šaban#Q1
-Helena Šaban-Fodor#Q
-Nevenka Šajin-Stefanović#Q
-Tímea Šakan#Q123
-Alen Šalinović #Q1
-Petar Šarčević#Q
-Andrea Šarić#Q
-Doris Šarić Kukuljica#Q
-Krunoslav Šarić#Q
-Lana Šarić#Q
-Miroslav Šarić#Q
-Marko Šarlija#Q
-Sonja Šarunić#Q
-Boris Šavija#Q12
-Joža Šeb#Q
-Ivan Đani Šegina#Q
-Sonja Šagovac#Q
-Miro Šegrt#Q
-Borivoj Šembera#Q
-Slobodan Šembera#Q
-Danilo Šerbedžija#Q
-Lucija Šerbedžija#Q
-Rade Šerbedžija#Q
-Renata Šeringer#Q
-Mladen Šerment#Q
-Slavko Šestak#Q12
-Sven Šestak#Q1
-Tony Šestan#Q1
-Željko Šestić#Q
-Rada Šešić#Q
-Ana Šetka#Q1
-Ivica Šimić#Q
-Srđana Šimunović#Q
-Dražen Šivak#Q
-Jana Šivak#Q
-Marija Škaričić#Q1
-Đurđa Škavić#Q
-Mladen Škiljan#Q
-Dijana Škondrić#Q12
-Miroslav Škoro#Q
-Nada Škrinjar#Q
-Slobodan Šnajder#Q
-Tatjana Šojić#Q123
-Antonija Šola#Q
-Anja Šovagović-Despot #Q
-Fabijan Šovagović#Q1
-Filip Šovagović#Q123
-Slaven Špišić#Q
+Branko Špoljar#Q
-Vinko Štefanac#Q12
-Vlado Štefančić#Q
-Nikša Štefanini#Q
-Almira Štifanić#Q1
-Anđelko Štimac#Q
-Ljiljana Štokalo#Q
-Tomislav Štriga#Q
-Milan Štrljić#Q
-Hrvoje Štrok#Q
+Ivo Šubić#Q
-Jozo Šuker#Q*
-Đurđica Šuprna#Q
-Ivan Braco Šuprna#Q
-Mladena Šuprna#Q
-Iva Šulentić#Q
-Mirko Švec#Q
-Radojka Šverko#Q
-Hrvoje Švob#Q
-Marija Tadić#Q1
-Ana Takač#Q
-Tomislav Tanhofer#Q
-Aldo Tardozzi#Q
-Kruna Tarle#Q123
-Jasmin Telalović #Q1
-Leopoldina Tepeš#Q
-Tomislav Terzić#Q*
-Boris Tešija#Q
-Petra Težak#Q
-Vladimir Tintor*
-Danica Todorović#Q12
-Uršula Tolj#Q
-Zvjezdana Tomašević-Josifov#Q1
-Berislav Tomičić#Q12
-Anica Tomić#Q
-Ante Tomić#Q
-Nenad Tomić#Q123
+Ivan Tomljenović-Ico#Q
-Vesna Tominac Matačić#Q
-Marko Torjanac#Q
-Zvonimir Torjanac#Q
-Zdenka Trach#Q
-Zdenka Trajer-Šestak#Q
-Stjepan Tretinjak#Q
-Vanja Timer#Q
-Danijela Trbović#Q
-Jolanda Tudor#Q
-Vatroslav Tudor#Q1
-Mirsad Tuka#Q
-Drago Turina#Q
-Ivan Turina#Q
-Sasha Turjak#Q
-Zlatko Turkalj-Turki#Q
-Tanja Tušek#Q
-Mladen Tutovac#Q12
-Siniša Udovičić#Q12
-Kristijan Ugrina-Kiki#Q
-Drago Utješanović#Q
-Đuro Utješanović#Q
-Branko Uvodić#Q
-Duško Valentić#Q123
-Mario Valentić#Q
-Paola Valić#Q
-Mladen Vasary#Q
+Nina Vavra#Q
-Adam Vedernjak#Q
-Sanja Vejnović#Q12
-Dunja Vejzović#Q
-Jelena Veljača#Q
-Kostadinka Velkovska#Q
-Ante Vican*#QWFhrFyu
-Zlatko Vicić#Q1
-Barbara Vicković#Q
-Slaven Vidaković#Q123
-Nevenka Videk#Q
-Draško Vidović#Q1
-Ivica Vidović#Q
-Luka Vidović#Q
-Marica Vidušić#Q1
-Dijana Vidušin#Q1
-Miljenko Vikić#Q
-Ana Vilenica#Q1
-Greta Vinković#Q
-Božidar Violić#Q
-Nina Violić#Q
-Goran Višnjić#Q
-Romina Vitasović#Q
-Ivan Goran Vitez#QFhr
-Zlatko Vitez*#QH
-Helga Vlahović#Q
-Dora Vodanović#Q
-Božica Vodeničar#Q
-Branko Vodeničar#Q
-Marina Vodeničar#Q1
-Goran Vrbanić#Q1
-Antun Vrbenski#Q12
-Biserka Vrbenski#Q12
-Dragutin Vrbenski#Q
-Ivan Vrbenski#Q
-Pero Vrca#Q
-Antun Vrdoljak#Q
-Dražen Vrdoljak
-Vjekoslav Vrdoljak#Q
-Maja Vučić#Q
-Radovan Vučković#Q
-Višnja Vugljenović-Zgaga#Q
-Alka Vuica#Q
-Vanda Vujanić - Šušnjar#Q1
-Tomislav Vujić#Q
-Aljoša Vučković#Q
-Doris Vučković#Q
-Nenad Vukelić#Q12
-Dara Vukić#Q
-Snježana Vukmirović#Q
-Vice Vukov#Q
-Karmela Vukov Colić#Q
-Jelena Vukmirica#Q1
-Željko Vukmirica#Q1
-Luka Vukšić#Q
-Mladen Vulić#Q
-Ines Wurth#Q12@
-Ivica Zadro#Q1
-Dario Zahora#Q
-Tomislav Zajec#Q
-Hrvoje Zalar#Q1
-Živko Zalar#Q
-Maja Zaninović#Q
-Ljubomir Zečević#Q1
-Mirta Zečević#Q
-Zvonko Zečević#Q12
-Sunčana Zelenika Konjević#Q12
-Dominik Zen#Q
-Draško Zidar#Q12
-Ivan Zidar#Q
+Krešimir Zidarić#Q
-Ranko Zidarić#Q
-Vera Zima#Q123
-Pier Luigi Zollo#Q
-Gabor Zoltan#Q
-Zvonimir Zoričić#Q
-Dejan Zorić#Q12
-Ilija Zovko#Q12
-Josip Zovko#Q12
-Slađana Zrnić#Q12
-Katja Zubčić#Q
-Zlatan Zuhrić-Zuhra#Q1
-Vjera Žagar-Nardelli#Q
-Erika Žarac#Q123
-Dražen Žarković #Q
-Bogdan Žižić #Q
-Tomislav Žižić-Vimenka#Q
-Davor Žmegač#Q
-Mira Župan#Q

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se