Pozla Gora:
Pozla Gora je malo naselje u blizini Metkovića, koje pripada Općini Pojezerje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Prema popisu stanovništva iz 2021. broji 46 stanovnika te 13 obiteljskih kućanstava.
Najčešća prezimena u Pozloj Gori su: Andačić, Bijelić, Čotić, Ćendo, Dominiković, Dropuljić, Grmoja, Gujinović, Jakić, Krstičević, Kežić, Mijoč, Senta, Šimunović, Vladimir.

UMRLI U NASEM KRAJU
Svi vi koji želite da pogledate stare župne knjige umrlih i rođenih naše župe možete pogledati na ovoj stranici:
ŽUPNE KNJIGE

pozlagora.blog.hr

08.09.2015., utorak

MALA GOSPA

Dan 8.rujna slavi se blagdan rođenja Blažene Djevice Marije

Kultura Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije ili Mala Gospa, koji se slavi 8.rujna slavi se i našoj župi Otrić-Struge.Sela Pozla gora i Kobiljača slave je kao svoju zaštitnicu dok Otrići i Mali Prolog slave Svetog Nikolu.
Podrijetlo ovog blagdana seže od posveta crkve Rođenja Marijina u Jeruzalemu, sagrađene početkom V. stoljeća na mjestu kupališta gdje je Isus ozdravio uzetoga i gdje je po predaji bila kuća Marijinih roditelja Joakima i Ane.

Nadam se da ćemo se u velikom broju okupiti u svojim kućama,bar za ovaj dan.Proslavit ga u krugu svoje obitelji i brojnih prijatelja.Oživjet će stare Pozlogorske kuće,od Senata do Anđelića ponovo će se čuti žamor djece i pisma .Bogata spiza i dobro naše vino toga dana će biti u izobilju.SVIMA VAMA I VAŠIM PRIJATELJIMA ŽELIM SRETAN BLAGDAN

Evo nekoliko slika sa ovogodišnje procesije.

Snimio:Tomislav Ćendo

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


Flag Counter
Nedjeljko Ćendo Joza Šunja 16
Orebić

tel.020 713-545
mob.099 5661-486

email.
cendonedjeljko@gmail.com
ncendo@gmail.com
O blogu:
Blog prati događanja u mjestu, povijest, stanovništo, kao i druge zanimljivosti vezana uz Pozlu Goru i općenito Neretvanski kraj.
Ako imate nekakav prijedlog ili fotografiju, molim Vas kontaktirajte me. Hvala!

PROGNOZA VREMENA ZA POZLU GORU

KONOPAŠICE NA RADIO DELTI