positive force

  travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Listopad 2007 (1)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
S obzirom na veliki broj tužnih priča koje nas okružuju odlučila sam stvoriti svoje malo carstvo pozitivnih vibracija i uspješnih primjera.

Linkovi
Pomozimo maloj Anji
Global Compact
Zajednica za društveno odgovorno poslovanje
IBLF
Pomak online - web magazine za društvenu odgovornost

Karakter Club

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Ima još zainteresiranih?
Ukoliko mi se želite pridružiti i dodati koji zanimljivi tekst slobodno ga pošaljite na carola007@gmail.com

30.04.2007., ponedjeljak

Rolanje - 3 puta hura za mene...

...i jedan: bit će bolje za moju frendicu!

Nakon nekoliko godina što sam kupila role, ovog proljeća me stvarno uhvatilo da ih naučim voziti. Moja sreća da imam još dvije frendice koje su odlučile isto, a kad bi bilo bolje vrijeme za to nego na ovaj sunčani, produženi vikend.

I tako su i njih dvije nadobudno kupile role. Prvi dan su odmah započele svoju karijeru cool rolerica pa su vježbale na praznoj cesti blizu kuće. Jedan pad bio je odlična statistika za početak. Nedjelja je bila još bolja, nas tri početnice, a nijedan pad u prvih kilometar i pol. Doduše, ja se nisam rolala, već sam cukala tih kilometar i pol, jer nisam dobro stegla role. Onda kad sam napokon shvatila zašto to meni malo teže ide i stegnula remen osjetila sam pravu čar rolanja: mogla sam u stopu pratiti jednu stariju ženu koja je šetala psasmokin Moje frendice su do tada stazu prešle nekoliko puta ( i nekoliko puta se vraćale po mene), ali ja sam to sigurno, čitaj ziheraški, odradila.

Pravu idilu i velike nade da skoro možemo rolati i na Jarunu pokvario je iznenadan pad moje frendice i bol u ruci. Onda smo odlučile ipak malo sjesti na kavu i ohladiti ruku. Konobar je bio tako sladak i ljubazan dok mo topile led na njenoj ruci da se u jednom trenutku činilo kako se ništa zapravo nije dogodilo.

Avantura je završila na traumi u Draškovićevoj, gdje smo opet bile cool i gledale mlade doktorenaughty
Jedno napuknuće palca još uvijek nije tako loša statistika ovog cool trojca na rolericama. Kažem Vam ja, čim se gips skine, eto nas na Jarun!
- 16:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

26.04.2007., četvrtak

Festival indijske kulture - Put do indije

Od 02. do 05. svibnja 2007. u Studentskom centru – MM Centar, Savska 25 održati će se festival indijske kulture Put do Indije.
Kako sam ja zaljubljenik u tu zemlju i kulturu i čeznem da ubrzo i odem tamo ovo mi je odlična prilika da joj se bar malo približim. Za sve zainteresirane evo kako izgleda progam:

02.05.2007 srijeda

18:00 tečaj: Kratki tečaj devanagarskog pisma
20:00 igrani film: Pather Panchali

03.05.2007 četvrtak

18:00 tečaj: Kratki tečaj devanagarskog pisma
20:00 igrani film: Mr. and Mrs. Iyer

04.05.2007 petak

16:00 Kratko otvaranje festivala
16:30 dokumentarni film: I kao Indija
18:00 predavanje: Budizam danas
20:30 prezentacija: Čarolija sarija
22:00 koncert: Tattva

05.05.2007 subota

15:00 predavanje: Komparativna mitologija
16:30 Popodnevno druženje s poezijom
17:30 predavanje: Kontinuitet i mijene indijske likovne umjetnosti
19:00 dokumentarni film: Susret sa sadhuima
21:00 predstava: Pokora
22:30 koncert: Zatvaranje festivala


Više o festivalu i organoizatorima možete pronaći na www.putdoindije.net

- 12:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

25.04.2007., srijeda

Opet ja o neprofitnom poduzetništvu, ali ovaj put sa pozitivnim primjerima i to iz Hrvatskehrvatska?

Koliko se sjećam jedan od mojih prvih postova bio je o udrugama iz jednog jednostavnog razloga. Osnivanjem Republike Hrvatske i stvaranjem jedne slobodne zajednice udruge su počele nicati poput gljiva, a ulaganja u takav razvoj civilnog društva bila su poprilično velika pa se niti jedna od tih udruga nije bojala za opstanak. Kad smo izgubili taj polet i suočili se sa stvarnošću tranzicijskog procesa ulaganja u civilno društvo počela su naglo padati i veći dio udruga je jednostavno odumro. Mnogi su se tada počeli pitati na koji način očuvati taj najoptimalniji oblik izražavanja vlastitih stavova i pokretanja inicijativa u društvu? Udurge su odraz zdravlja jedne zajednice pa je stoga nužno i osigurati njihov opstanak. Tako je nastao pojam "socijalno ili neprofitno poduzetništvo":

Prema definiciji svako poduzetništvo ima za cilj stvaranje nove vrijednosti, dakle dohotka. Kada govorimo o neprofitnom ili socijalnom poduzetništvu, onda je ponovno riječ o stvaranju dohotka, ali je razlika u njegovoj raspodjeli. Neprofitno poduzetništvo ima za cilj stvoriti dohodak, koji će organizacija koja ga je ostvarila raspodijeliti za programske aktivnosti koje vode ostvarenju misije zbog koje je organizacija osnovana. Kod neprofitnih organizacija u konačnici nema raspodjele dobiti vlasnicima, osnivačima, voditeljima ili osobama koje su novac zaradile. Odlukom upravnog tijela organizacije, novac se usmjerava u programske aktivnosti ili češće u pokrivanje troškova hladnog pogona.

Naime, najveći dio neprofitnih organizacija (udruge, ustanove, institucije) vodi stalnu bitku s pokrivanjem osnovnih troškova poslovanja. Kako se većina sredstava ostvaruje putem projekata, odnosno donacija, koje su vremenski ograničene i često pokrivaju tek manji dio organizacijskih troškova, teško je postići održivost bez stalnih izvora sredstava. Pored vremenske ograničenosti, najveći dio donatora (javni ili privatni, domaći ili strani) najvećim dijelom pokriva programske troškove provedbe aktivnosti, a tek manjim dijelom priznaje organizacijske troškove bez kojih organizacija na duži vremenski rok ne bi mogla opstati.

Dakle, jedan od osnovnih motiva za pokretanje poduzetničke aktivnosti neke neprofitne organizacije bilo bi stvaranje dohotka, odnosno slobodnih sredstava, fonda kojim organizacija može neovisno o donatorima, pokrivati troškove poslovanja i samostalno usmjeravati sredstva u željene programske aktivnosti sukladno misiji organizacije. Neprofitna organizacija kroz neprofitno poduzetništvo nastoji ostvariti vlastitu održivost kako bi se mogla baviti aktivnostima znog kojih je osnovana.

Projekt Etno brand

Stvoriti prepoznatljivi image tradicije Slavonije i Baranje cilj je partnerskog projekta Etno Brand. Prvi korak u tome zajednički je nastup udruga i obrta na 8. jesenskom sajmu na Pampasu. Figurice, odjeća, slike, hrana, upotrebni i različiti ukrasni predmeti izloženi na štandu potvrda su da ponuda postoji. Ne samo da postoji, nego je bogata, raznolika i primamljiva. Etno brand je usmjeren na jačanje održivosti udruga, koje bi trebale steći uvjete za samostalno stjecanje dohotka. Nadalje cilj mu je očuvati tradicijske vrijednosti starih zanata, stvoriti mrežu održivog socijalnog poduzetništva, te u konačnici izgraditi povjerenje kroz partnerstvo. Projekt je trenutno u fazi istraživanja tržišta, a plan je osmisliti, izraditi i zaštititi jedinstvenu robnu marku za rukotvorine primjerene umjetničke vrijednosti, koji će udovoljavati odrežene standarde kvalitete za predmete ručne izrade.

BIOPA - ekološko poduzetništvo

Sjajan su primjer neprofitnog poduzetništva. Udruga za organsko-biološku proizvodnju «BIOPA», počela je klasično: puno entuzijazma- ništa novca. Od osnutka 1997.godine u Osijeku, protekle su dvije godine volonterizma dok nisu počela pristizati prva sredstva iz blagajni stranih donatora. Danas itekako mogu i bez toga. Osnovali su dvije tvrtke «Bioinspekt» d.o.o. i «Bioprodukt» d.o.o, upošljavaju osmero ljudi i sami pokrivaju svoje troškove. Ugled i stručnost ove Udruge visoko kotiraju ne samo u području kojim se bave, već i izvan toga. Državne institucije, nevladin sektor, ali i farmeri to potvrđuju pitajući ih za stručan savjet, pomoć...Biopa okuplja stotinjak članova, uglavnom obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom te prerađuju, prodaju i troše ekološke proizvode, mahom žitarice. Svojim članovima udruga pruža različite stručne, informativne i savjetodavne usluge, prije svega o pokretanju i razvitku ekološke poljoprivredne proizvodnje.
Među važnijim djelatnostima je i organizacija proizvodnje i prodaje na domaćem i stranom tržištu preko tvrtke «BIOPRODUKT» d.o.o. Među ostalim, tako već nekoliko godina imaju organiziranu prodaju na eko-štandu osječke središnje tržnice i poveći krug stalnih kupaca eko-proizvoda. Članovi ove udruge svojim proizvodima često se predstavljaju na specijaliziranim izložbama, sajmovima, prezentacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađuju i s Poljoprivrednim institutom, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom i Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku.
Uz kvalitetan rad ove Udruge, svakako se valja spomenuti i same važnosti područja kojim se bave. Osim zaštite prirode i okoliša i biološke raznolikosti te očuvanja plodnosti tla, važan cilj ekološke proizvodnje je samozapošljavanje ljudi. Ekološki ili organski uzgoj visoko je vrijedan i za ljudsko zdravlje. Namirnice uzgojene na ovaj način sadrže puno vitalne energije, povrće je slađe pošto u sebi nema puno dušika sadržanog u umjetnom gnojivu, veća je koncentracija suhe tvari pa je povrće boljeg okusa. Izbjegavanjem mineralnih gnojiva čuvaju se i podzemne vode, pliće oranje smanjuje eroziju tla, dok se očuvanjem prirodne ravnoteže omogućuje život pticama, leptirima, pčelama i drugim korisnim kukcima.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2007., petak

Mazohistički porivi

Dakle, ja stvarno znam sama sebe kažnjavati!

Prije dva mjeseca krenula na dijetu... ona kilaža je stvarno bila pretjerana. I super...skinula 7 kila, navukla stare hlače (čitaj, uštedila za ljeto), pa se čak super osjećam u nekakvim dječjim suknjicama.

I onda još odlučila prestati pušiti!
Sve dobro ide dok nema alkohola. I sve je dobro dok ne počnem raditi nešto uz što je prije bila vezana cigareta (čekanje tramvaja na stanici, jutarnja kava na balkonu, dođem s posla presvučem se, sjednem uz cigaretu i znam da onda mogu krenuti dalje).

Onda sam shvatila da cigareta nije samo ovisnost već cijeli stil života, način na koji nešto radim, a prestanak pušenja je zapravo mijenjanje načina na koji živim. E upravo zbog tih navika odvikavanje traje jako dugoooooo. Evo par malih pomoći kako se odviknuti, tj. promjeniti način života:

1. Ne moraš jesti bombone i trpati razne stvari u usta kako bi prošla kriza. Popi malo vode da promjeniš okus u ustima (ili promjeni okus žvake) i odmah prolazi.
2. Za sve situacije u kojima je cigareta bila sastavni dio događanja osmisli što češ sada raditi da iskoristiš vrijeme.
3. Cigareta je obično vezana za trenutak kad kažeš: e sad je dosta sad ću se opustiti/odmoriti. Nađi neku novu nagradu za takve trenutke.
4. Pazi koliko jedeš u jednom obroku, nikada nemoj napuniti stomak, jer više nemaš ritual cigarete poslije obroka da ti potakne kiselinu. Radije odmah idi na 15 minutnu šetnju. Bar češ želudac sačuvati od raznih čireva.


Evo još par savjeta iz drugih izvora:

Kada osjetite želju za cigaretom, učinite sljedeće: pričajte s nekim, otiđite u šetnju, popijte vode (preporuča se osam čaša na dan kako biste isprali nikotin i ostale toksine iz organizma), grickajte mrkvu, celer ili sjemenke suncokreta, žvačite žvakaće gume, uzmite bombon.

Stres smanjite tako da pripremite vruću kupku ili se istuširate, vježbajte ili čitajte knjigu.

Uglavnom, čim osjetite želju za cigaretom, zaposlite se nečim!

Imajte na umu da želja za cigaretom traje tri do pet minuta, kao i svaka druga želja.

Dakle, trebate izdržati samo tri minute od trenutka kad vam cigareta padne na um. Vjerojatno će vam se činiti da imate želju cijeli dan - to je zato što se želja javlja vrlo često, no zapamtite - svakim danom javljat će se sve rjeđe.

Grickanje mrkve i vruća kupka vam ne pomažu? Pokušajte s alternativnom medicinom

1. pomoću bioterapije (jedan od alternativnih pravaca), a uspješnost njegovih terapija pokazuje činjenica da pacijenti već nakon prvog tretmana, koji traje 10-15 minuta, osjećaju promjene.

2. Akupunktura i homeopatija također imaju metode za odvikavanje od pušenja. Akupunkturnim tretmanima smanjuje se grčevita želja za nikotinom, a ujedno se postiže i umirujući efekt na pacijente.

3. Mnogi ljudi boje se da će se udebljati kada prestanu pušiti. To je istina, no najčešće se dobije do pet kilograma – zanemarivo naspram dobroga koje izbacivanjem cigareta činite za svoje tijelo. Jedite zdravu dijetalnu hranu, budite aktivni (vježbajte, puno hodajte, trčite) i ne dozvolite da vas dobivanje na težini odvuče od glavnog cilja. Zbog bržeg čišćenja i oporavka preporuča se tzv. detoksifikacijska dijeta – do podneva se jede isključivo voće i povrće, uzima se malo masnoća i ograničena količina bjelančevina. Zabranjeno je piti napitke koji sadrže kofein i alkohol. Dijeta je bogata vlaknima i hranjivim tvarima – vitaminom A, beta karotenom i C vitaminom te antioksidansima poput cinka i selena.

4. Kava bez cigarete – čini vam se nemoguće. Budite odvažni i ujutro umjesto cigarete napravite neku vježbu, a kavu zamijenite čajem ili voćnim sokom. Već nakon par dana nepušenja otkrit ćete kako kava ustvari ima puno bolji okus kada je konzumirate bez cigarete. Prva tri mjeseca izbjegavajte alkohol jer on potiče želju za dimom cigarete.

5. I na kraju, ali ne manje važno: kada se riješite ovog poroka, otkrit ćete kako vam se život poboljšao i s financijske strane. Životni troškovi ionako su svakim danom sve veći pa ćete shvatiti kako vam je trošenje gomile novca na cigarete bilo sasvim nepotrebno. Zato svaki dan spremite u kasicu prasicu novac koji biste inače potrošili na cigarete i na kraju tjedna nagradite se večerom, knjigom ili nekim ukrasom za dom.

- 09:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2007., srijeda

Zvučna kupka s gongovima

Ovo stvarno zvuči primamljivo....JA IDEM!!!!



U užurbanom vremenu u kojem živimo, usljed velikih obaveza koje svakodnevno moramo izvršavati, imamo za posljedicu udaljavanje od svoje istinske prirode. U nama je upisan naš izvorni , zvučni energetski kod s informacijom o našem punom potencijalu kojeg možemo razviti u životu. Svaka glazba može biti terapija i na nju možemo meditirati, ali gong je instrument najsnažnije energije.




Ključ gongove specifične rezonance je u tom što pri sviranju pored rezonance osnovnih tonova, stalo proizvodi nove tonove. Osoba koja prisustvuje gong kupki ima doživljaj slušanja kozmičkog orkestra. Tada se događa da zvuk gonga ne samo da slušamo već ga i osjećamo unutar tijela: on dodiruje našu kožu, mišiće, kosti i tekućine u tijelu, svaki organ i ćulo, svaki atom našeg bića i našeg postojanja. Usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja. Naš se um smiruje u stanjima alfa, theta i delta moždanih valova. Pospješuje se proces popravljanja DNK meditativnom stanju budnog sanjanja pospješuju se procesi regeneracije pomlađivanje, a osobni ego postiže stanje neutralosti.

Svojim izvornim frekvencijama gong svakom pjeva svoju pjesmu i podsjeća nas tko smo i zašto smo tu. Na gong zvučnim kupkama gong svojim zvukom – vibracijom:

probija tjelesne i duševne blokade;
obnavlja stanice tijela;
smiruje, pročišćava i harmonizira osjećaje;
osposobljava za suočenje s životnim izazovima;
povećava radost i samopuzdanje;
oslobađa od stresa i strahova;
uoblažava i preobražava stanja bolesti;
pročišćava prostore od negativnih energija i identiteta

Zvučna kupka s gongovima će se održati28. travnja 2007. god. (subota) u Zagrebu u Multikulturalnom centru na Jarunu, Našička ulica br. 1 (kod Jarunske tržnice).

1. termin 1030 – 1230 i 2. termin 17 do 19 sati

Zvučnu kupku vodi Milena Markovska, učenica Dona Conreauxa (SAD). Zbog ograničenog broja učesnika potrebna obvezna prijava Mileni
E-mail: milleny@net.hr

Potrebno je navesti slijedeće podatke: Ime, prezime, termin prijave i broj mobitela ili telefona za kontakt ukoliko dođe do eventualnih promjena.

*Svi koji žele saznati nešto više o gongovima i učincima zvučne kupke mogu pročitati na web stranicama www.gongovi.com ili doći pola sata prije zakazanog termina za sve informacije, savijete i pitanja.

- 09:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.04.2007., utorak

Za one koji još neznaju što je Global Compact

Dakle evo jedna malo zakašnjela vijest, ali tek sam sada startala blog a vjerujem da mnogi neznaju za ovu inicijativu.

Naime 20. ožujka 2007. u Hotelu Regent Esplanade promovirana je svečano obilježeno uključivanje kompanija iz Hrvatske u svjetsku inicijativu Ujedinjenih naroda (UN) Global Compact (Svjetski sporazum). Predstavljeno je ukupno više od 70 kompanija, poslovnih udruženja i nevladinih organizacija koje svojim pristupanjem ovom svjetskom sporazumu čine nacionalnu hrvatsku mrežu Global Compacta.



UN-ov svjetski sporazum Global Compact predstavlja platformu za snažnije angažiranje poslovnog sektora po pitanjima društvenog razvoja, a zasniva se na promicanju deset načela etičkog poslovanja s područja ljudskih i radnih prava, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije, te na implementaciji tih načela u poslovne procese i kolektivne akcije poslovnog sektora, u suradnji sa svim ostalim sektorima u društvu. Čitava praksa društvene odgovornosti započela je kao sredstvo upravljanja rizicima u velikim multinacionalnim kompanijama, koje su bile izložene napadima zbog svoje politike prema okolišu ili zaposlenicima. Osim već navedenih prednosti na području upravljanja rizikom i upravljanja reputacijom, od čega je praksa društvene odgovornosti i počela, još se nekoliko ključnih prednosti može ostvariti ovim putem:

§ Pozitivno utječe na prodaju i na vjernost kupaca.
§ Zadovoljstvo zaposlenika
§ Društvena odgovornost otvara prostor inovacijama
§ Neke mjere društvene odgovornosti mogu dovesti do smanjenja operativnih troškova
§ Osigurava dostupnost kapitala na međunarodnom tržištu
§ Konačno, tvrtke koje svojom proaktivnom praksom premašuju zakonom propisane uvjete pod manjim su nadzorom države, a često dobivaju i različite olakšice i povlašteni status u poslovima s državom u širem smislu


Do danas je Global Compact pokrenut u više od 100 zemalja i broji 3.000 članova, među kojima je 2.700 tvrtki, te predstavlja najveću svjetsku inicijativu s područja društveno odgovornog poslovanja.

Svaka tvrtka koja prihvaća principe Global Compacta/ Svjetskog sporazuma i koja u svome poslovanju poštuje vrijednosti koje ova inicijativa zagovara, dobrodošla je priključiti se inicijativi. Više o Global Compactu i kako se uključiti možete pronaći na http://www.drustvena-odgovornost.undp.hr/show.jsp
- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2007., petak

Sretan početak vikenda

He, he....

ne mogu vam niti opisati koliko sam danas sretna i vesela!!!! smijeh

Dakle; nakon toliko dugo neprospavanih noći zbog zuba i ostalih bolja, te jedne noći na hitnoj; ovo je moja prva prospavana noć.
Jutro je danas bilo najljepše u zadnjih nekoliko mjeseci, sunce sigurno sija jače nego inače, a da ne spominjem da sam nakon dugo vremena opet obukla svoju najdražu suknjicu i shvatila da imam dobre noge.naughty

1. pitanje: Što ovaj vikend ima zanimljivo u gradu (mislim na ludi izlazak)?
2. pitanje: Hoće netko na Jarun na rolanje (mislim da me naući rolati, a možemo i u šetnju ili na kavusmokin)?
- 09:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #

12.04.2007., četvrtak

Jedan nagradni club

Evo par novosti:
Hendal market research skuplja ekipu koja želi sudjelovati u nagradnim online istraživanjima pa za sve zainteresirane:

Članstvom u hrNation klubu sudjelujete u nagradnim online istraživanjima.

Model nagrađivanja:
1. Svaki upitnik je bodovno vrednovan sukladno broju pitanja (1 pitanje= 1 bod).
2. Ispitanik skuplja bodove svakim ispunjenim pitanjem ali samo ukoliko ispuni upitnik do kraja.
3. Bod vrijedi 10lp.
4. Svaki član će dobiti svoj korisnički račun koji će mu omogućiti uvid u ankete u kojima je sudjelovao i bodove koje pritom skupio.
5. Nakon što ispitanik skupi određeni broj bodova (500 ili 1000) može ih pretvoriti u honorar.
6. Dva puta godišnje organizira se nagradna igra (poklon paketi proizvoda vodećih hravtskih tvrtki) u kojoj sudjeluju svi članovi kluba .

Pridružite nam se i podjelite s nama svoje stavove!

Učlaniti se možete ispunjavnjem online pristupnice na link:
www.hendal.hr/hr_nation

- 16:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

11.04.2007., srijeda

Enviropreneurship (ENVP) - novi oblik poduzetništva

Evo jedna mala novost za sve koji se bave održivim razvojem, društvenom odgovornošću i ostalim srodnim pojmovima. U Hrvatskoj se o ovome već duže vrijeme govori, međutim jako malo nevladinih organizacija usvaja koncept u svoj način rada. Moram priznati da je i meni koja sam radila u udruzi, a sada u profitnom sektoru teško ovo razumjeti i prihvatiti. Jedno je sigurno, a to je da je ovo hvalevrijedna inicijativa koja bi dobro došla i Hrvatskoj kako bi napokon postigli partnerske odnose između različitih aktera u društvu koji se razumiju i svjesni su tuđih potreba i mogućnosti, a ne samo da se konfrotiraju.


If “Green Business” (by any other name) means business embracing the concepts of environmentalism, then Enviropreneurship (ENVP) means environmentalists learning the concepts of business. ENVP is about “bringing market principles to resolve environmental problems.” It encourages market-based solutions to environmental problems by educating environmentalists principles of economics and market.

It’s on the opposite end of the Economics-Environment spectrum to Social Entrepreneurship.

So ENVP is not when the local factory incorporates green productions methods, but when the Greenpeace folks learn market principles. Either way, it puts business and environment in one bed, ending a long divorce.

The Property and Environment Research Center (PERC) holds an Enviropreneur Camp in Montana State University and offers programs for journalists, academics, conservation leaders, and other stakeholders.

A revolutionary concept that should replace confrontational activism with solution-oriented approach to environmental protection.


Više o Enviropreneur Camp možete naći ovdje.
- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zašto pozitive force

Dakle, danas sam malo surfala po netu jer sam htjela vidjeti što kažu ljudi u karakter clubu i kad sam htjela komentirati jedan članak uputili su me da se prvo registriram.

I to je početak moje blogerske karijere. Moram priznati da nikad nisam previše gledala blogove osim par na koje sam naišla dok sam tražila materijale za posao i bili su odlični (poprilično edukativni).

Moja davna želja je bila napraviti web stranicu na kojoj će se pisati samo o pozitivnim i hvalevrijednim stavrima koje se događaju u Hrvatskoj i šire jer o ostalima sasvim dovoljno pišu drugi.

Dakle za nasmijana lica, slobodno mi se pridružite i pišite.
- 13:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.