LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

31.08.2010., utorak

Malodobnici krali bicikle

Jučer, 30. kolovoza, policijski službenici PP Pitomača, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 14 – godišnjakom i 13 – godišnjakom (u nazočnosti roditelja) sa područja Pitomače, zbog počinjenih KD Teške krađe i Krađe.
Prilikom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su obojica počinitelja tijekom 8. mjeseca ove godine ukrali dva bicikla, vl. 18 – godišnjeg M.K. iz Pitomače (ukrali presijecanjem metalne sajle) i 19 – godišnjeg I.B. (bio nezaključan), također iz Pitomače, od kojih su jedan bicikl prodali za novčani iznos od 100 kuna, dok je drugi bicikl pronađen u obiteljskoj kući kod 13 – godišnjaka.
Slijedi podnošenje Kaznenih prijava.
PU Vpž

- 15:04 - Isprintaj - #

30.08.2010., ponedjeljak

Održani 14.susreti folklora u Starogradačkom Marofu

STAROGRADAČKI MAROF; U subotu 21. 8. 2010. KUD "Podravina" iz Starogradačkog Marofa bilo je domaćin 14. Smotre Folklora u Društvenom domu u selu. Susrete je otvorio, pozdravio brojne goste i domaćine Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

opis slike


Bogati repertoar predstavili su učesnici Smotre, izvođači pjesama i plesova svoga kraja: Kulturno umjetničko društvo "Grgur Karlovčan" iz Kalinovca, KUD "Seljačka sloga" Špišić Bukovica, KUD "Šandrovac" iz Šandrovca, KUD "Graničar" Okrugljača i Udruga žena "Gračanke" iz Starog Graca.
Uz njih gostovali su predstavnici KUD-a "Pitomačanka" iz Pitomače, KUD-a Kloštar Podravski, Udruge žena Kladare, KUD-a "Otrovanec" iz Otrovanca i KUD Grabrovnica. Svim učesnicima 14. Smotre i brojnim sponzorima u ime domaćina, se na kraju zahvalila gospođa Ivka Skender, umjetnička voditeljice folklora u Strogradačkom Marofu i Starom Gracu s riječima: - Vidimo se do godine.
VIŠE: FVK novosti

- 08:11 - Isprintaj - #

29.08.2010., nedjelja

Udruga žena Kladare na Danu udruga VPŽ, osvojila titulu najbolje uređenog štanda

foto:Vpž
Udruga koja je ove godine proslavila 30 godina postojanja, Udruga žena Kladare, osvojila je prvu nagradu za najljepše uređeni štand na Danu udruga Virovitičko-podravske županije, te im je tom prigodom župan Tomislav Tolušić uručio vrijedno priznanje.
Udruga žena Kladare predstavljaju renomirane čuvarice narodnog blaga, nagrađivane u zemlji, ali poznate i u inozemstvu.

Njeguju dobre odnose sa Udrugama u Virovitičko-podravskoj ali i ostalim županijama u RH posebno s onima iz susjedne Koprivničko-križevačke županije.
Vpž

- 10:55 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača

Predstavnici općine održali radni sastanak u Mađarskoj
Prošlog je ponedjeljka općinski načelnik sa svojim suradnicima, te Sanjom Bošnjak, ravnateljicom Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije „Vidra“, te Tatjanom Arnold Szabo, ravnateljicom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, prisustvovao radnom sastanku u mađarskom gradu Pecsu, na kome su sa mađarske strane bili prisutni predstavnici Direkcije voda južnog prekodunavlja, Nacionalnog parka „Drava – Dunav“, zaklade iz Ormanshaga, te organizatora sastanka t.d. „Aquaprofit“.
Cilj sastanka bio je pronalazak mogućnosti zajedničkog nominiranja određenih projekata u predpristupne fondove Europske unije, a pitomačka strana kao svoj prijedlog za nominaciju predložila je izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju korita starog toka rijeke Drave, temeljem postojeće studije revitalizacije. Partnera sa sličnim projektnim zadatkom na mađarskoj strani općina je našla u Direkciji voda južnog prekodunavlja, sa kojom će do kraja ovog mjeseca utvrditi dinamiku izrade potrebne dokumentacije za jedan od natječaja Europske unije koji je trenutno u tijeku.
----------------------------------------
Održan redoviti koordinativni sastanak Vijeća za prevenciju
U utorak je u prostorijama Općine Pitomača održan koordinativni sastanak Vijeća za prevenciju Općine Pitomača, na kome su uz načelnika Željko Grgačića i zamjenike Sinišu Siladića i Tomislava Andročeca, bili nazočni i Damir Huzjak, načelnik PP Pitomača, Marcel Štrok, načelnik PPRP Virovitica, Dario Gazibara, PPRP Virovitica, Freddy Čižmar, PP Pitomača, Štefa Kaša, voditeljica Doma zdravlja Pitomača, Mirko Pavleković, predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Tišljar, komunalni redar u Općini Pitomača, te Višnja Veličan, predstavnica Prekršajnog suda. Na sastanku su predstavnici policije podnijeli izvještaje o stanju kriminaliteta i prekršajne problematike, stanju sigurnosti na državnoj granici i u cestovnom prometu, na području PP Pitomača za prvih sedam mjeseci 2010. godine.
-------------------------------------------
Održana 7. sjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Potočnica"
U ponedjeljak je održana 7. sjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Potočnica” na kojoj su članovi vijeća razmotrili pristigle zamolbe na raspisani natječaj za prijam u službu u Dječji vrtić „Potočnica“ Pitomača, na radno mjesto odgojitelja/ice sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, te donijeli odluka o izboru dvije odgojiteljice po provedenom natječaju. Članovi Upravnog vijeća između pristiglih ponuda za osiguranje djece za narednu školsku godinu, kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali su „Merkur osiguranje“ d.d., sa kojime će se sklopiti polica osiguranja djece.
-------------------------------
U Dječjem vrtiću "Potočnica" održan međužupanijski stručni skup
U petak je pitomački Dječji vrtić «Potočnica» bio domaćin međužupanijskog stručnog skupa na kojem se okupilo osamdeset odgojitelja iz Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije. Prije samog početka stručnoga skupa, prisutne je pozdravila ravnateljica dječjeg vrtića Marija Jakelić, te općinski načelnik Željko Grgačić, poželjevši dobrodošlicu svim odgajateljicama i odgajateljima okupljenima na stručnom skupu. Plan rada stručnog skupa iznijela je viša savjetnica za predškolski odgoj Svjetlana Takač, prof., a stručne su seminare održale Gabrijela Hajba, prof. defektologije i Darija Salopek-Žiha, dipl. psihologinja, na temu „Integriranje djece s posebnim potrebama u redovni program dječjeg vrtića i uloga odgojitelja i stručnih suradnika”. Kroz popodnevne sate održane su stručne radionice, a gosti su imali priliku i obići sve vrtićke skupine, te se u upoznati s radom našeg vrtića.
-------------------------------
Pitomača.hr

- 01:10 - Isprintaj - #

28.08.2010., subota

FVK novosti by Barica Mihoković

DVD BUDAKOVAC OBILJEŽIO 80 GODIŠNJICU OSNUTKA I DJELOVANJA
BUDAKOVAC: - Domicilno DVD Budakovac, u nedjelju 25. 7. 2010. obilježilo je 80. godišnjicu osnutka i djelovanja.VIŠE

VATROGASCI SU IZVRŠITELJI ZADAĆA LOKALNE SAMOUPRAVE
KLADARE: - Sa zadovoljstvom prihvatio sam poziv da ispred HVZ Zagreb prisustvujem svečanoj sjednici prigodom obilježavanja 80. obljetnice rada i postojanja središnjeg DVD-a Kladare, VIŠE

INTERVJU JOSIP ĐAKIĆ
KLADARE: - U slavljeničkom ozračju na proslavi 80. obljetnice rada i djelovanja središnjeg DVD Kladare na Veliku Gospu, najveći blagdan u selu, zadovoljstvo je bilo razgovarati za Vatrogasni vjesnik – Virovitički list sa Saborskim zastupnikom Josipom Đakićem s osvrtom na vatrogastvo Virovitičko-podravske županije. VIŠE

OSAMDESETU GODIŠNJU OBILJEŽILI U NOVOM VATROGASNOM DOMU
KLADARE: - Središnje Dobrovoljno vatrogasno društvo Kladare na blagdan Velike Gospe na nebo uznesene, obilježilo je osamdeset godišnjicu rada i postojanja u svojem novo sagrađenom Vatrogasnom domu.VIŠE

13. SUSRETI VATROGASNE MLADEŽI SLOVENIJE I HRVATSKE U KLADARAMA
KLADARE: - Za vatrogasce DVD Kladare nakon 15. 8. 2010, obilježene osamdesete godišnjice humanog djelovanja, nema odmora. Već u četvrtak 19. 8. 2010. ponovno su mjesto okupljanja visokih vatrogasnih rukovodioca u novom Vatrogasnom domu u Kladarama. VIŠE

Treće natjecanje na starim špricama u V. Črešnjevici
VELIKA ČREŠNJEVICA: U nedjelju 18. 7. 2010. uoči, blagdana Svetog Ilije, zaštitnika sela, vatrogasci DVD-a Velika Črešnjevica organizirali su treće po redu natjecanje na staroj vatrogasnoj šprici. Na poziv odazvala su se vatrogasna društva iz Međimurske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Virovitičko podravske županije. VIŠE

Tekst: Barica Mihoković
FVK novosti

- 22:51 - Isprintaj - #

Izložba izviđača "Bilogorci" u Velikoj Črešnjevici

VELIKA ČREŠNJEVICA: Sedlarički izviđački odred "Bilogorci", u holu nove osnovne škole u Velikoj Črešnjevici, organizirao je izložbu fotografija i dokumenata svojeg 70 godišnjeg rada.
foto:Barica Mihoković, FVK novosti
Na cjelodnevnom dežurstvu bio je Ivan Jurić, voditelj odreda. U razgovoru je rekao: - Oduševljen sam brojnosti posjetitelja. Izložbeni prostor obišlo je preko dvjesto ljudi. Ovdje je proštenje. Slavi se Svet Ilija, zaštitnika sela, ali ovo je i dan obilježavanja 70 godina izviđačkog odreda "Bilogorci" Sedlarica. Bilo je kroz suze podsjećanja na ranu mladost nekadašnjih djevojčica i dječaka, osnivača odreda "Bilogorci", danas očeva, majki, djedova, baka. Na fotografijama prepoznaju sebe, nekadašnje osnivače odreda u punoj aktivnosti. Od izložbe očekujem da će potaći današnju djecu i roditelje da se uključe u izviđače, svojoj djeci osiguraju zdrav boravak u prirodi, kretanje, rad i odvajanje od prekomjernog korištenja računala. Susreo sam brojne bivše izviđače iz sela i one koji su došli u posjet. Kroz 70 godina u Velikoj Črešnjevici izviđači su ostavili trag u srcima ljudi, u njihovom pamćenju, jer jednom izviđač - zauvijek izviđač, rekao je Ivan Jurić, brigadir odreda "Bilogorci" Sedlarica.

Foto i tekst: Barica Mihoković
FVK novosti

- 19:46 - Isprintaj - #

27.08.2010., petak

Vrtić "Potočnica" Pitomača, domaćin međužupanijskog stručnog skupa

27.kolovoza Vrtić «Potočnica» Pitomača bio je domaćin međužupanijskog stručnog skupa, na kojem se okupilo osamdeset odgojitelja iz Vukovarsko srijemske i Virovitičko-podravske županije.

Prije samog početka stručnoga skupa, prisutne je pozdravila gospođa Marija Jakelić, ravnateljica dječjeg vrtića domaćina, te gosp. Grgačić, načelnik Općine, poželjeli su dobrodošlicu svim odgajateljicama i odgajateljima okupljenima na skupu i seminaru.

Plan rada stručnog skupa iznijela je viša savjetnica za predškolski odgoj, Svjetlana Takač, prof., nakon čega je uslijedio seminar Gabrijele Hajba, prof. defektologije,i Darije Salopek-Žiha, dipl. psihologinja; na temu «Integriranje djece s posebnim potrebama u redovni program dječjeg vrtića i uloga odgojitelja i stručnih suradnika «

Kroz popodnevne sate održane su radionice, a gosti su imali priliku i obići sve vrtićke skupine te se u upoznati sa samim radom vrtića

Tekst: Direktorica vrtića

- 16:52 - Isprintaj - #

Dan Virovitičko-podravske županije: od 28. kolovoza do 12. rujna

U subotu 28. kolovoza počinje obilježavanja Programa Dana Virovitičko-podravske županije. Od 28. kolovoza do 12. rujna, u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije koji se slavi 3. rujna, održavati će se između ostalog Državno natjecanje orača, Dani udruga VPŽ, izložbe, koncerti,…

DanVPŽ2010


Centralni događaj u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije biti će svečana sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije, 3. rujna, a istog će se dana, na prigodnoj svečanosti otvorit i nova zgrada Opće bolnice Virovitica, najznačajnije zdravstvene investicije na području naše županije u posljednjih nekoliko desetljeća,… Osim toga, otvoriti će se i tri područne škole, održati će se 7. izložba voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda i 1. međunarodna izložba paprike Virovitičko-podravske županije, a po prvi puta će glazbeni ljubitelji uživati u prvom festivalu VPŽ music IN za kojeg će ulaz biti slobodan i na kojem će nastupiti i TBF.
Program obilježavanja Dana Virovitičko–podravske županije 2010.
28. KOLOVOZ
- 9,20 sati - 8. Državno natjecanje orača Republike Hrvatske - Suhopolje
- 13,00 sati - Dani udruga Virovitičko-podravske županije - Dom oružanih snaga RH Virovitica
- 16,30 sati - XI. Međunarodni susret oldtimera Našice – Virovitica – Daruvar – Izložba starih automobila i motorkotača - Trg kralja Tomislava Virovitica
29. KOLOVOZ
- 20,00 sati – Večer komorne glazbe - Koncertna dvorana Glazbene škole Virovitica
30. KOLOVOZ
- 19,00 sati - Izložba fotografija branitelja stradalih u Domovinskom ratu „Dani poslije“ – Dom oružanih snaga RH Virovitica
31. KOLOVOZ
- 19,00 sati - Koncert Glazbene škole Virovitica i Osnovne glazbene škole Slatina – Koncertna dvorana Glazbene škole Virovitica
1. RUJAN
- 19,00 sati - Otvorenje Izložbe fotografija „Priče iz davnine – stari obrti i zanimanja“ – Gradski muzej Virovitica
3. RUJAN
- 9,00 sati - Polaganje vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata - Gradsko groblje Virovitica
- 9,30 sati - Sveta misa zahvalnica povodom Dana Virovitičko-podravske županije - Župna crkva sv. Roka u Virovitici
- 11,00 sati - Otvorenje nove zgrade Opće bolnice Virovitica - Opća bolnica Virovitica
- 12,00 sati - Svečana sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije - Kazalište Virovitica
- 13,30 sati - Domjenak
4. RUJAN
- 9,15 sati - Komemoracija i polaganje vijenaca povodom 18-te godišnjice balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora - Mjesno groblje u Četekovcu
6. RUJAN
- 9,30 sati – Otvorenje Područne škole u Rušanima
- 11,00 sati – Otvorenje Područne škole u Pčeliću
- 13,00 sati – Otvorenje Područne škole u Kozicama
9. RUJAN
20,00 sati – VPŽ music IN '10 – Tamara Obrovac transhistria ensemble – Ljetna pozornica u Gradskom parku Virovitica (Kazalište Virovitica u slučaju kiše)
10. RUJAN
20,00 sati - VPŽ music IN '10 - Jasna Bilušić i new deal - Ljetna pozornica u Gradskom parku Virovitica (Kazalište Virovitica u slučaju kiše)
11. RUJAN
- 9,00 sati - 7. izložba voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda i 1. međunarodna izložba paprike Virovitičko-podravske županije - Trg kralja Tomislava Virovitica
20,00 sati - VPŽ music IN '10 - Cinkuši - Ljetna pozornica u Gradskom parku Virovitica (Kazalište Virovitica u slučaju kiše)
12. RUJAN
20,00 sati – VPŽ music IN '10 – TBF – Ljetna pozornica u Gradskom parku Virovitica (Kazalište Virovitica u slučaju kiše)

Vpž

- 06:00 - Isprintaj - #

26.08.2010., četvrtak

NAJAVA: 7. Likovna kolonija Kloštranske palete

KLOŠTAR PODRAVSKI - Udruga Kloštranka paleta organizira u subotu likovnu koloniju, sedmu po redu. Okupit će se 30-ak umjetnika, članovi Palete i gosti iz cijele Podravine i bilogorskog kraja, a tema i tehnika izražavanja slobodni su izbor svakog autora, najavili su predsjednik i tajnik udruge Darko Domitrović i Mato Zeman.
Pozvali su sve ljubitelje likovne umjetnosti da posjete slikare te prate njihov rad i stvaranje umjetničkih djela.
Kolonija Kloštranske palete počinje u subotu oko 9 sati kod lovačkog doma Udruge Srndać, uz cestu prema Kozarevcu.
Radio Koprivnica

- 17:41 - Isprintaj - #

Vijesti iz MUP-a

Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari
Jučer 25. kolovoza, pol. službenici PU virovitičko – podravske i PP Pitomača, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, izvršili su pretragu stana i dr. prostorija, kod 26 – godišnjeg M.T., sa područja općine Pitomača, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljenog držanja oružja i eksp. tvari. Prilikom pretrage kuće, pronađena je jedna poluautomatska puška „Crvena zastava“ i 50 komada pripadajućeg streljiva call. 7.62 x 39 mm.
Slijedi podnošenje Kaznene prijave.
-------------------------------------------------
Za volanom u jutarnjim satima sa 2.96 alkohola
Danas 26. kolovoza, u 3.45 sati, pol. službenici PP Pitomača, prilikom kontrole i nadzora prometa u mjestu Pitomača, ul. B. Radića kbr. 2, zatekli su 38 – godišnjeg D.Š., kako (pod utjecajem alkohola 2.96 promila) upravlja osobnim automobilom VT - registarskih oznaka. Obzirom da je postojala opasnost da će zatečeni vozač nastaviti sa vožnjom i daljnjim činjenjem prekršaja, doveden je u prostorije PP Pitomača, gdje je zadržan.
Slijedi Optužni prijedlog.
PU Virovitičko-podravska

- 15:38 - Isprintaj - #

24.08.2010., utorak

Voda i blato uništili povrće, sad strahuju od komaraca i štakora

Nakon svake kiše u Ulici Antuna Mihanovića u Pitomači oborinske vode zbog lošeg sustava odvodnje poplavljuju vrtove, dvorišta, kanale i oranice, ostavljajući mještane u očaju, a poljoprivredne kulture na milost i nemilost prirodi. Proizvođači kupusa, salate, paprike, krastavaca, rajčica i drugog povrća te duhana nakon svake kiše štetu broje u tisućama kuna i apeliraju na općinsku vlast za pomoć prije jesenskih oborina koje će, strahuju, njihovo susjedstvo pretvoriti u močvaru.
fotografija:Marija Lovrenc,Večernji list
- Kiša je pala prije desetak dana, a voda još stoji - očajan je Darko Šelimber koji u gumenim čizmama bere ostatke rajčice, krastavaca i paprike iz plastenika u koji je navrla voda. Samo za posljednje dvije kiše šteta na povrću iznosila mu je oko pet tisuća kuna.
Nakon komaraca i smrada koji se počinje širiti iz kanala, očekuje i najezdu žaba i štakora koja redovno prati svaku poplavu. Najgore je, kaže, što je nemoćan. - Nemam kamo izvući vodu cisternom, jedino je usmjeriti preko ceste, a to je opet kod nekog drugoga u vrt. Mogu samo čekati da se voda isuši i trpjeti smrad i strahovati od zaraze - kaže on.
- Apelirali smo na općinu, no sve uvijek ostaje samo na obećanjima, bez konkretnih postupaka - ogorčen je i Marijan Čop, inače potpredsjednik Hrvatske stranke pravne države, a koji je problem aktualizirao i putem općinskog vijeća. U blizini Mihanovićeve ulice nema velikih odvodnih kanala za oborinske vode koji bi mogao prihvatiti bujice vode i blata koje se nakon svake kiše slijevaju tim područjem.
Mještani su molili Općinu da bar postavi odvodne cijevi ispod ceste i tako poveže dijelove ulice te rastereti prepune kanale na jednoj strani ulice koji danima prijete zarazom. - Izlazili smo ove godine tri puta bagerima na to područje za vrijeme intervencija, no kopanjem privremenih kanala i postavljanjem jednog cestovnog propusta nećemo ništa postići- smatra načelnik općine Željko Grgačič. - Manji kanali nisu održavani, mještani su dio svojih mostova zatrpali, a nema većeg odvodnog kanala u blizini za tu količinu vode - objašnjava kompleksnost problema odvodnje oborinskih voda načelnik Grgačić koji poručuje da općina već tjednima razgovara sa predstavnicima Hrvatskih voda i Brane i pokušava pronaći najbolje rješenje koje će zaustaviti nove štete.
Večernji list

- 18:09 - Isprintaj - #

OGLAS ZA POSAO: Općina Pitomača traži djelatnika

Na temelju članka 28. i članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ RH, broj 86/08), Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača raspisuje
JAVNI OGLAS
za prijam u službu u Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne djelatnosti Općine Pitomača na određeno vrijeme do povratka odsutne službenice na posao:
- referent za računovodstvene poslove – 1 izvršitelj/ica.
Stručni uvjeti:
– srednja stručna sprema ekonomskog smjera,
– 12 mjeseci radnog iskustva,
– položen državni stručni ispit.

Za kandidate prijavljene na javni oglas koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva RH i provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljane poslova radnog mjesta na koje se primaju. O danu održavanja testiranja kandidati će biti obaviješteni najmanje pet dana prije testiranja. Smatra se da je kandidat, koji nije pristupio testiranju, povukao prijavu na javni oglas.
Osim naznačenih uvjeta, kandidati trebaju ispunjavati opće uvjete propisane u članku 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Na javni oglas mogu se javiti osobe oba spola.
U lokalnu službu ne može biti primljena osoba za koju postoje zapreke iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi .
Službenik se prima u službu u lokalnu samoupravu uz obvezni probni rad od 2 mjeseca.
Na javni oglas mogu se javiti i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, ali su ga sukladno članku 14. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi dužni položiti najkasnije u roku godine dana od prijma u službu.
Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta za koje se vrši prijam te pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje bit ce objavljeni na web-stranici Opcine Pitomaca (www.pitomaca.hr), a
vrijeme održavanja testiranja objavit će se na web-stranici i na oglasnoj ploči tijela koje raspisuje javni oglas najmanje pet dana prije testiranja.
Uz prijavu kandidati su dužni priložiti:
– životopis,
– dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslik svjedodžbe o završnom ispitu),
– dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik domovnice),
– uvjerenje o položenome državnome stručnom ispitu (preslika),
– dokaz o radnom iskustvu (preslika radne knjižice),
– uvjerenje o nekažnjavanju, ne starije od 6 mjeseci.

Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave na javni oglas ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni oglas i njihove prijave neće se razmatrati.
Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat po obavijesti o izboru, a prije donošenja rješenja o prijmu u službu.
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi na javni oglas pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na javni oglas dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen.
Prijave na javni oglas s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave na adresu: Općina Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, s naznakom: »Za javni oglas«.
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Općina Pitomača, Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne djelatnosti

DOKUMENTI ZA PREUZETI:
JAVNI OGLAS za prijam u službu u Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne djelatnosti Općine Pitomača na odredeno vrijeme do povratka odsutne službenice na posao

R J E Š E N J E o imenovanju Povjerenstva za provedbu javnog oglasa za prijam u službu
u Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne Općine Pitomača

- 17:51 - Isprintaj - #

23.08.2010., ponedjeljak

Zeleno srce: Biciklistički izlet u Kapošvar

U nedjelju, 22. kolovoza 2010. 13 članova rekreacijske udruge "Zeleno Srce" Pitomača odvozilo je 100 tinjak kilometara biciklima na izlet u Mađarski grad Kapošvar.

Staza je bila večinom ravničarska uz nekoliko manjih uspona, vozilo se največim dijelom kroz šume i sporedne puteve, sela, polja i Park prirode "Zselici" do jezera "Desada" nakon razgledavanja grada Kapošvara koje se nalazi u njegovoj blizini. Nakon kupanja i odmora vratili smo se drugim putem kući te stali na nekoliko zanimljivih mjesta u razgledavanju kulturnih i prirodnih sadržaja.
Odbiciklirali su: Ivan Kos, Danijel Begović, Marijan Fereža, Igor Grahovac, Željka Bokan, Danijel Rešetar, Luka Soldatić, Ruža Ferić, Ivan Pušić, Davor Bračun, Boris Madjeric, Ivan Mioč i Matija Škrinjar.

- 20:17 - Isprintaj - #

22.08.2010., nedjelja

Fotogalerija: Bartolovo kod Dangube 2010.


Zlatko Jakupec-Danguba organizirao je i ove godine u svojim goricama proslavu povodom sv.Bartola. U sklopu proslave služena je sveta misa koju je vodio Ivica Puškadija,župnik pitomačke župe.

- 20:10 - Isprintaj - #

18.08.2010., srijeda

Gdje je nestala Općina pjesme, kruha i vina?

Ovih ljetnih dana Jutarnji list kao i prošlih godina izdaje turistički vodič Hrvatske kroz 9 regija. Svaki dio Hrvatske se promovira u najboljem svjetlu kako bi svi čitatelji imali priliku upoznati najbolju turističku ponudu pojedinih regija.

Pitomača2010


S obzirom da ih sakupljam i proučavam, nisam mogla dočekati da se i našu županiju ili još bolje općinu Pitomaču negdje spomene. I tako izašla je Slavonija i Baranja. Naravno, tu je i Virovitičko-podravska županija. «Ugodno» se iznenadih s vodičem i to baš onim koji cijeloj Hrvatskoj predstavlja naš kraj. Ako nešto nije spomenuto onda je to definitivno naša općina Pitomača. Siromašnih podataka, spominje se sama povijest grada Virovitice, malo o Pejačevićima, Franjevačkom samostanu i nešto o Slatini i Orahovici. Nabrojano su prirodne ljepote koje se, ukoliko dođete u Slavoniju, obavezno moraju vidjeti. Tu su najbliže spomenuti jedino Papuk i prvi geološki spomenik Rupnica.

Križnica kao naš najveći prirodni resurs nije dobila prostora ni za nekoliko riječi opisa, a niti za jednu fotografiju koja bi rekla više od riječi. Pohvalno je bilo što je bila spomenuta u prošlogodišnjem vodiču s jednom fotografijom Drave, i s krivim natpisom «Krišnica». Ove godine je trebao netko izreagirati, i isprezentirati je kako treba, a ne mariti da se ni ne spomene.

Što se tiče gastronomske ponude i seoskih domaćinstava u našem kraju, nemamo pretjeranu ponudu, a u vodiču cijela županija nema ništa za ponuditi, dok su se sve ostale županije trudile pokazati što više. Trebao se spomenuti Zlatni klas u Otrovancu koji je pravi primjer seoskog imanja s kvalitetnom restoranskom ponudom, etnografskom zbirkom, prekrasnim konjima... Da bi situacija bila još žalosnija, stavljena je slika kućice u vrtu Zlatnog klasa i napisano da je to Virovitica.

S obzirom da su sve slavonske županije spomenule barem po jedan hotel koji mogu ponuditi svojim gostima, mi nismo istaknuli ni jedno prenoćište u županiji. Uz to, svako županijsko središte dalo je kalendar događanja za kolovoz i rujan, gdje nedostaje jedino grad Virovitica sa svojim događanjima kojih naravno da ima, barem što se tiče kolovoza.

Vinogorja su nabrojana ovako: «Vinari se natječu čija je kapljica plemenitija, a na vama je samo da se uputite prema baranjskom, đakovačkom, erdutskom vinogorju...». Virovitičko vinogorje po ovome ni ne postoji, a time ni pitomačko, a još manje «Pitomački vinski puti».

Ovim vodičem smo jednostavno izostavljeni i ne postojimo. S obzirom na to, pričekala sam vodič sjeverne i središnje Hrvatske da nas možda netko ipak nije regionalizirao u Podravinu. Nema nas ni tamo, ipak smo Slavonija. Zaključak je jednostavan: nismo izašli ni u Podravini, a ni u Slavoniji. Ne možemo se hvaliti onime što nemamo, ali isto tako ne smijemo ignorirati ono čime bismo se trebali ponositi. Tako to barem rade sve ostale regije.
Osim Jutarnjeg lista i naše druge dnevne novine (Večernji list) objavio je turističke karte regija gdje je pitomački kraj također prikazan sa netočnim podacima. Naime, večernjakova karta općine Pitomača prepuna je nepostojećih ili krivih cestovnih pravaca. Karta osim krivo rangiranih cesti, prikazuje i magistralnu cestu D2 koja obilazi središte Pitomače i obilaznicu mjesta Stari Gradac koje u stvarnosti NE postoje.

Mi znamo da imamo Općinu pjesme, kruha i vina, znamo da imamo biciklističke i jahačke staze, prekrasnu zaštićenu rijeku Dravu, Križnicu, muzej Petra Preradovića, zvjezdarnicu, imamo i mali aerodrom, imamo sjećanje na Dragu Britvića, Ivana Šimunovića, Mirka Lauša, Stjepana Sulimanca, Marijana Jergovića,... Nažalost, to znamo samo mi koji živimo u ovome kraju. Posjetitelji će nas najvjerojatnije zaobići prema turističkoj karti Večernjeg lista, a još gore neće biti svjesni našeg postojanja ako će se ravnati prema Turističkom vodiču Jutarnjeg lista!

Na kraju vodiča urednici se zahvaljuju Uredima Turističkih zajednica pojedinih županija na ustupljenim fotografijama i materijalima. A mi smo se stvarno potrudili...

tekst: Ivana D.

- 22:07 - Isprintaj - #

17.08.2010., utorak

Pitomačka Podravina, nabrzaka! KOLOVOZ 2010.-2-

Nakon sumnjivih unutarstranačkih izbora bivši kandidat za župana i kandidat za predsjednika SDP-a županije Ivan Blažinčić napustio stranku.I dalje ću raditi na promicanju slobode i demokracije, ali kao nezavisni vijećnik, kaže Blažinčić.*

U okviru "Glazbenog ljeta u Đurđevcu" Turistička zajednica Grada Đurđevca u suradnji s nekoliko djevojaka, koje su svoje ideje kako oživjeti gradski trg, ali i osmisliti sadržaje za mlade, organizira “Gitarijadu pod zvijezdama” u subotu 21. kolovoza u 20,30 sati na trgu svetoga Jurja. Prilika je to da se nešto sazna o gitari kao instrumentu, te o vrstama glazbe koja se izvodi na ovom poznatom i sveprisutnom instrumentu, ali i da se uživa u ljetnoj večeri uz zvuke gitare.
Organizatori pozivaju mlade i sve ljubitelje glazbe da dođu na đurđevački glavni trg i ugodno provedu vrijeme uz mlade gitariste iz Đurđevca i susjednih gradova.Poseban gost je kantautor i šansonjer iz Bjelovara Mladen Medak Gaga.*

Lopovima su ovih dana, izgleda, omiljena meta brončane vaze na nadgrobnim spomenicima. Policija traga za nepoznatim počiniteljima, koji su ukrali vaze na grobljima u mjestu Kozarevac na području Općine Kloštar Podrvski, te u đurđevačkom prigradskom naselju Budrovcu. U Budrovcu su ukradene brončane vaze s tri grobnice, a koprivničko-križevačka Policijska uprava je izvijestila da je njihova vrijednost oko 1500 kuna.*

Đurđevečki peski,Priča iz pustinje:Zašto nestaje hrvatska Sahara?*

Povodom "Dana branitelja Pakraca i Lipika", po IV puta održati će se "Rekreativna maratonska biciklijada Đurđevac-Pakrac-Lipik 2010" i to dana 22. kolovoza 2010. godine.*

Zbog skupih cigareta cvjeta crno tržište rezanog duhana*

Siniša Prpić, šef HSPD-a, o HDZ-ovu obračunu s haeselesovcima: HDZ im je dao ultimatum: ili izlazak iz HSLS-a ili smjena s dužnosti – ustvrdio je S. Prpić*

- 20:57 - Isprintaj - #

Primjer kako s ratarstva prijeći na povrćarstvo i uspjeti

Onima koji provode dane uz pivo i bez rada treba ukinuti naknade
OPG Tomislava Fička iz Starogradačkog Marofa kod Pitomače proizvodi luk, krumpir i papriku, u čemu uz obitelj sudjeluju i sezonci. I svi su zadovoljni.

StMarof


Vrijeme kada su hrvatski poljoprivrednici, od godišnjeg prihoda sa 10 katastarskih jutara pod pšenicom i 10 katastarskih jutara pod kukuruzom, kupovali automobil Golf pripada prošlosti, i to treba zaboraviti, tvrde podravski poljoprivrednici, koji su u posljednjih desetak godina potpuno promijenili plodored na svojim oranicama. Poglavito proizvode povrće, a ratarske kulture, najčešće uljarice, siju tek kada za to postoje tržišne potrebe i sigurnost dobre zarade.

Krenuli od nule
Kako to rade u selu Starogradačkom Marofu nedaleko od Virovitice pokazuje primjer uzornog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Tomislava Fička (52), koji sa suprugom, te dvoje odrasle djece i zetom, nema poteškoća u prodaji proizvedene hrane i dohodovnom poslovanju.

– Kao i svi, krenuli smo od nule. Na vlastitih šest hektara oranica, zakupljenih pet hektara, te 18 hektara u koncesiji, povrće je više od 10 hektara. Sva zemlja baš nije za povrće, a svake četiri godine potrebno je promijeniti kulturu. Lani smo proizveli 40 tona krumpira, zatim 80 tona luka i 90 tona paprike. Tržište je sve otkupilo, a da smo imali, prodali bismo i više – kaže Fičko.

Živi se od rada
Ove godine OPG Fičko doživjelo je štete od poplava i leda, koje će im odnijeti gotovo 30 posto očekivanog prihoda. Na povrće i uljanu repicu koju su zasijali Fičko je trebao dobiti oko 60.000 kuna državnih poticaja, od kojih, međutim, još nije stigla niti jedna kuna.

– Ne živi se od poticaja, nego samo od rada, i seljaci trebaju zaboraviti da se od tri dana oranja, tri dana sjetve i tri dana žetve može dobro živjeti. Što se tiče ratarstva, to smo mi Podravci već odavno razriješili. U proizvodnji povrća, uz ukućane, koji rade od 7 do 19 sati, godišnje uzimam sezonske radnike koji odrade više od 500 radnih dana – izjavio je Tomislav Fičko. I njegov OPG treba više zemlje za obradu.

– Sin, kći i zet završili su škole, ali nema posla. Svima koji žele raditi Općina treba osigurati zemlju, a onima koji dane provode bez rada, uz pivo i socijalnu pomoć, treba ukinuti ili smanjiti naknade i potjerati ih da rade – poručuje uspješni proizvođač povrća.
Podravina i Bilogora, Večernji list

- 18:06 - Isprintaj - #

16.08.2010., ponedjeljak

Karate klub Pitomača: Županijsko prvenstvo Vpž 2010.

U Virovitici je 15. 08. 2010. u centru grada održano Županijsko prvenstvo na kojem su nastupili natjecatelji iz tri županijska kluba. Obzirom da je to kvalifikacijsko natjecanje za Regionalno, odnosno Državno prvenstvo, nastupili su svi naši natjecatelji u katama i borbama.

kkPitomača


Za Karate klub Pitomača nastupili su redom: Marko Bogović, Dora Ban, Nikolina Demšić, Tena Šolinić, Veronika Tudić, Dominik Prtenjača, Alan Uremović, Marijana Rep, Marta Rep, Mario Mitrović i Matija Maresić. Ukupno smo osvojili 13 medalja, uz 6 zlata u svih 6 kataških kategorija. Postignuti rezultati trebali bi biti poticaj našim natjecateljima za novu sezonu u kojoj očekujemo još dobrih nastupa. Rezultati naših natjecatelja su slijedeći:
KATE
MLAĐI UČENICI
Marko Bogović 1. mjesto
MLAĐE UČENICE
Veronika Tudić 1. mjesto
UČENICI
Mario Mitrović 1. mjesto
UČENICE
Dora Ban 1. mjesto
Tena Šolinić 3. mjesto
KADETI
Dominik Prtenjača 1. mjesto
Alan Uremović 2. mjesto
KADETKINJE
Marijana Rep 1. mjesto

BORBE
MLAĐE UČENICE
Veronika Tudić 3. mjesto
UČENICE -35kg
Ban Dora 3. mjesto
UČENICE +35kg
Tena Šolinić 3. mjesto
KADETI
Matija Maresić 3. mjesto
KADETKINJE
Marijana Rep 2. mjesto

Ovo natjecanje je potvrdilo rad, osobito stoga što naši natjecatelji već 2. godinu za redom drže sva prva mjesta u katama, dok se u borbama vidi napredak. Rezime ovog prvog nastupa daje naslutiti da možemo očekivati vrlo zanimljivu sezonu.

Sportski pozdrav, trener Igor Petrović
Karate klub Pitomača

- 21:07 - Isprintaj - #

Sportski događaji proteklog tjedna

NOGOMET - Nogometaši NK „Pitomača“ prošloga su tjedna odigrali dvije utakmice u sklopu priprema za natjecanje u IV. HNL sjever, podskupina B, u kojima su im protivnici bili županijski prvoligaši. Obje su utakmice igrane u Pitomači, a najprije su u utorak sa visokih 8:1 savladali nogometaše NK „Gradina“, dok su u subotu sa 3:2 pobijedili nogometaše NK „Omladinac“ iz Korije. Idućeg tjedna pitomačani u srijedu gostuju u Imbriovcu, a u subotu u Lukaču.

U nedjelju je u Grabrovnici, u sklopu obilježavanja 35. godina osnivanja i neprekidnog djelovanja NK „Croatia“, upriličena revijalna nogometna utakmica između domaćina i prvoligaškog sastava NK „Hrvatski dragovoljac“ iz Zagreba. Utakmica je završila pobjedom gostiju od 3:2, a prigoda je iskorištena i za promociju novouređenog travnjaka nogometnog igrališta na kome je odigrana.

Grabrovčani u srijedu igraju protiv NK „Lukač“, dok u nedjelju u Grabrovnici gostuju nogometaši NK „Mladost“ iz Ždralova.

KARATE - U nedjelju je u sklopu obilježavanja Dana grada Virovitice, održano Županijsko prvenstvo u karateu, na kome su nastupili predstavnici tri županijska karate kluba (KK „Virovitica”, KK “Pitomača” i KK “Podravski sokol”). Na natjecanju koje je ujedno bilo i kvalifikacijsko za predstojeće regionalno odnosno državno, pitomački su klubovi imali dosta uspjeha.

Predstavnici KK „Pitomača“ dominirali su u katama gdje su osvojili prva mjesta u svih šest kategorija (Marko Bogović – mlađi učenici, Veronika Tudić – mlađe učenice, Mario Mitrović – učenici, Dora Ban – učenice, Dominik Prtenjača – kadeti, Marijana Rep – kadetkinje), a upisali su i jedno drugo (Alan Uremović – kadeti) i jedno treće mjesto (Tena Šolinić – učenice). U borbama Marijana Rep bila je druga u kategoriji kadetkinje, dok su treća mjesta pripala Veroniki Tudić (mlađe učenice), Dori Ban (učenice -35 kg), Teni Šolinić (učenice +35 kg), te Matiji Maresiću (kadeti).

Kod predstavnika KK „Podravski sokol“, u borbama, prva mjesta osvojili su Saška Blatarić (kadetkinje) i Veron Hrvojić (kadeti), druga mjesta pripala su Ivani Kirin (mlađe učenice), Sari Blatarić (učenice -35 kg) i Eriki Čižmar (učenice +35 kg), dok je treće mjesto osvojila Ana Škudar (mlađe učenice).
Pitomača.hr

- 16:54 - Isprintaj - #

15.08.2010., nedjelja

OBAVIJEST: 16.08. Dravska bez el.energije od 8:30-13:30, centar bez vode

HEP Koprivnica
Zbog planiranih radova na nisko naponskoj mreži (zamjena drvenih bandera sa betonskim) bit će obustavljena isporuka električne energije u Pitomači u Dravskoj ulici od kbr.1 i 2 do kbr.29 i 26A.
SUTRA 16.08. - ponedjeljak u vremenu od 08:30 - 13:30

Zbog navedenih radova bez struje će ostati i vodovodna kućica, te korisnici vode Gajeva - Dravska za vrijeme radova neće imati vode (CIJELI CENTAR) stoga se opskrbite u potrebnim količinama vode za ovih nekoliko sati.

- 21:40 - Isprintaj - #

13.08.2010., petak

Podravska magistrala opterećena i opasna prometnica

Kao i Slatina, općina Pitomača i ostatak Podravine također su u nepovoljnom cestovnom položaju jer nas zaobilaze sve nove najavljene ceste, dok u isto vrijeme na najnovijim auto kartama prikazuju se ceste kroz Pitomaču i Stari Gradac koje NE POSTOJE.Obilaznica Pitomače i obilaznica Starog Graca postoje samo u papirnatim kartama dok ih nema u stvarnosti.
Nova dionica Podravske brze ceste također postoji samo u planovima izgradnje(prostorni plan Općine Pitomača, za naš dio brze ceste) dok se u stvarnosti nijedan dio dionice Slovenija-Varaždin-Koprivnica-Đurđevac-Pitomača-Virovitica-Slatina-Osijek-Ilok nije počeo graditi. Nova Podravska brza cesta slijedi staru dionicu Podravske magistrale(D2) i to je jedina cesta koja pitomačku Podravinu spašava od prometne izolacije u koju nas je stavila Vlada RH odlukom o izgradnji autoputeva prema Zagrebu tkz.Podravskog ipsilona koji sijeće Podravinu na dva dijela.
Čak 100 sudara u 7 mjeseci
SLATINA - U prvih sedam mjeseci prošle godine na području Virovitičko-podravske županije dogodilo se 425 prometnih nesreća. Od toga 35 posto nesreća (149) dogodilo se na državnoj cesti D2, poznatoj kao Podravska magistrala. Ove godine u županiji se dogodilo ukupno 346 prometnih nesreća, od kojih 114 ili 33 posto na Podravskoj magistrali. U usporedbi s prvih sedam mjeseci 2009., kada su na toj cesti poginule četiri osobe, u istom razdoblju ove godine poginula je jedna osoba. Možda D2 i prestaje biti “magistrala smrti”, ali zasigurno ostaje jedna od naših najopterećenijih i najopasnijih prometnica.
Teška teretna vozila koja su iz istočnih zemalja, poput Rumunjske ili Bugarske, u skupinama, Podravskom magistralom putovala tranzitno prema zapadnim zemljama, kako bi se izbjeglo plaćanje cestarine, stvarala su gužvu na cesti i onemogućavala normalni promet lokalnog stanovništva i gospodarstva, a nerijetko su bila i uzročnici prometnih nesreća.
Prema riječima glasnogovornika PU Josipa Štajdohara, takav promet znatno je prorijeđen, što se vidi i u statističkim podacima Policijske uprave virovitičko-podravske.
No još uvijek cestom D2, koja je tijekom Domovinskog rata bila jedina prometna spona istočne Hrvatske s ostatkom domovine, dnevno prođe više od 15.000 vozila. Uz to, recesija je dugoročno odgodila gradnju nove, suvremene prometnice.
Opravdano su Slavonci ljutiti što se njihova prometna žila kucavica samo obnavlja, premda je i to potrebno, jer će ta cesta za njih imati neprocjenjivo značenje i nakon izgradnje nove ceste. Prometnu izoliranost cijele regije “Podravski ipsilon” samo će djelomice ublažiti, ali jedan njegov krak će (i kad bude dovršen) dopirati samo do Virovitice.
Prometno je posebno složen problem Slatine, gdje se u središtu grada spajaju državne ceste D2 (Podravska magistrala) i D34 (Slatina - Donji Miholjac - Osijek).


BRZA CESTA VARAŽDIN - OSIJEK

Izgradnjom sjeverne gradske obilaznice (koju odgađaju recesija i arheološka istraživanja), to će usko grlo biti izmješteno iz središta grada, ali će vjerojatno biti samo premješteno u prigradsko naselje Sladojevce, gdje će se obilaznica spajati s D2. Brza podravska cesta od Varaždina do Osijeka, koja se općenito smatra dobrim rješenjem i koja bi zasigurno pridonijela razvoju gospodarstva u najnerazvijenijoj hrvatskoj regiji, osobito poljoprivrede, čini se da je vrlo daleko od realizacije.

IZVOR:Glas Slavonije,Petar ŽARKOVIĆ

- 23:36 - Isprintaj - #

09.08.2010., ponedjeljak

VIDEO: Održan 4. Dan pečenjakov

Turistička zajednica općine Pitomača, pitomački kontakt policajac Siniša Tišljar i „dečki z Dravske“, u nedjelju su popodne i večer, na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, za sve pitomačane i njihove goste, kao i za sve slučajne prolaznike, organizirali tradicionalni, četvrti po redu, „Dan pečenjakov“.

Uz stručno pripremljene kuhane i pečene pečenjake, koje je za ovu prigodu donirala Poljoprivredna zadruga branitelja „Zlatni vrtovi“ iz Pitomače, prisutni su mogli uživati i u pravoj podravskoj kapljici koju su prodavali članovi Udruge vinogradara, podrumara i voćara „Aršanj“ iz Pitomače, a koji će kompletan prihod od prodaje vina donirati za kupnju dječjih igračaka kojima će opremiti prostor izletišta na Dravi.
Ovakva manifestacija bila bi nezamisliva bez muzike, pa su svoju priliku za afirmaciju dobili i mladi pitomački muzičari.
Odaziv na ovu manifestaciju po četvrti je puta pokazao njenu opravdanost, te će ona i narednih godina zasigurno naći svoje mjesto pri planiranju aktivnosti općinske Turističke zajednice.
Pitomača.hr

- 22:34 - Isprintaj - #

„Mužika po domače“ pred 300-njak posjetitelja

Da Đurđevčani i Podravci željni ljetne zabave i da je ovaj naš kraj ne pruža ni dovoljno, a ni adekvatno, pokazalo je subotnje druženje na Trgu sv. Jurja uz „Mužiko po domače“.
foto:Đurđevac.hr
Trebala je to bili, u organizaciji TZ, svojevrsna repriza istoimene iznimno dobro posjećene priredbe za Picokijadu, međutim ipak nije, jer su ljetni odmori i glazbene gaže prepolovili broj sudionika na pozornici. No, po broju posjetitelja koji su zadovoljno do 22 sata cupkali uz zvukove polki i čardaša na Trgu sv. Jurja i po domaćim sastavima i pjevačima koji su prašili „sve u 16“,bila je to još jedna vrlo uspješna priredba, kako bi se trebala, tražili su svi, događati svake ljetne subote ili nedjelje.

Zahvaljujući snalažljivosti, duhovitosti i poetičnosti Željka Kožarića–Mrvice, koji je uspješno obnovio svoja voditeljska znanja, nitko nije zamjerio za mali tehnički prekid, a svojim izvrsnim nastupom, pred 300-njak posjetitelja sve od sebe je dao manji sastav virovskog „Ferde Rusana“ i oduševio publiku. Isto je bilo s mladim sastavnom Hrvatskih cimbulaša iz poznate đurđevačke škole, koji su ovoga puta imali i dodatnu pomoć „velikog“ violiniste Martina Flamacete. Unatoč malom tehničkom prekidu, koji je domišljato spasio pjesnik Mrvica, te stari provjereni cimbulaški bard Andrija Maronić, koji si je na cimbulama baš dao oduška, publiku je pjesmom iznenadio i Mihael Lach, sin poznatog tate, pjevača Lacha iz Turnašice, a posebno pjevačka zvijezda s dva zavičaja, Dragan Vlajnić. -Broj „zvijezda“ je istina bio prepolovljen jer je vrijeme odmora i njihovih gaža, pa razmišljamo da vrijeme ovakvih glazbeno- plesnih, ljetnih druženja na Trgu sv.Jurja, pomaknemo na nedjelju, rekao je gradonačelnik Gračan, koji je također bio oduševljen subotnjom „Mužikom po domače“.
Đurđevac.hr

- 14:25 - Isprintaj - #

Pijan prouzročio prometnu nesreću

Jučer 8. kolovoza u 17.35 sati u mjestu Kladare, općina Pitomača, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.
Prometna nesreća se dogodila kada je 44 – godišnji vozač Ž.K.,upravljao osobnim automobilom KC - registarskih oznaka, (pod utjecajem alkohola 2.21 promila), kroz mjesto Kladare, gdje je dolaskom do kbr. 41, uslijed utjecaja alkohola i neprilagođene brzine kretanja vozila, prilikom izbjegavanju udara u vozilo ispred sebe, skrenuo u desno i udario u zaštitnu ogradu, te se stražnjim dijelom vozila odbio u osobni automobil VT – registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 69 – vozač S.K. sa područja Virovitice.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih putnika.
Slijedi Optužni prijedlog.
PU Vpž

- 08:17 - Isprintaj - #

08.08.2010., nedjelja

Rukometna ekipa „Treća sreća – 2. put“ pobijedila na završnici Sportskih igara mladih u Splitu

Danas su se sa završnice ovogodišnjih Sportskih igara mladih iz Splita vratile pitomačke rukometašice, okupljene u ekipi „Treća sreća – 2. put“, koje su se na igrama natjecale u kategoriji igračica rođenih 1992. godine i mlađe, na kojima su osvojile 1. mjesto, obranivši tako naslov najuspješnije ekipe osvojen na prošlogodišnjim igrama, a nastavile su i sa tradicijom osvajanja medalja na završnici, budući im je ovo četvrta medalja u četvrtom nastupu u Splitu.

FOTObEGOVIĆ


Na završnom su turniru sudjelovale kao pobjednice regionalnog natjecanja pobjednika Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, a u Splitu su redom savladale ekipe domaćina Splita sa 14:8, Sesveta 12:11, Metkovića 15:14, te u finalu ekipu „Zrinski“ iz Čakovca sa 16:9. Za pitomačku ekipu nastupile su članice ŽRK „Pitomača“ Valentina Kovačić, Helena Ena Habijanić (6), Valerija Filipović (5), Marijana Bosanac (1), Tea Petković (8), Marija Veličan i Anja Dražić (1), pitomačanke Tena Mioč (15) i Valentina Šanteković (5) koje su prošlu sezonu nastupale za ŽRK „Natura-agro“ iz Đurđevca, te Anamarija Mikulić (5) i Nataša Miočinović (11), članice ŽRK „Tvin-Trgocentar“ iz Virovitice.
Ekipu je vodio Danijel Petković, a pitomačka ekipa treću godinu zaredom u svojim redovima ima i najbolju igračicu turnira. Nakon što je dvije godine najboljom bila proglašena Helena Ena Habijanić, ove godine ovaj je naslov zasluženo ponijela Tena Mioč. Završnicu u Splitu izborila je i ekipa „Dobrice“ sastavljena od pitomačkih rukometašica rođenih 1995. godine i mlađe, koje će na završnici sudjelovati od 19. do 22. kolovoza.
Pitomača.hr

- 21:10 - Isprintaj - #

07.08.2010., subota

Pitomačka Podravina, nabrzaka! KOLOVOZ 2010.

INTERVJU - Ivo Josipović: Josip Đakić je politikant koji prešućuje da je gradnju spomenika u Srbu financirala Vlada* Prosjek neto plaće u Virovitičko-podravskoj županiji je 3.320 kuna, imamo najmanju plaću u Hrvatskoj!!!* Siniša Siladić, bivši predsjednik Ogranka HSLS-a u Pitomači izjavio da je zajedno s njim HSLS napustilo još oko 40 posto pitomačkih HSLS-ovaca* Mira iz Pitomače varala bake u Dalmaciji, završila na Bilicama. Prevarila je ukupno sedam žena na području Muća, ukupno ih oštetivši za 45.000 kuna. Za njom je bila raspisana potraga. * Povjerenstvo za „Zeleni cvijet“ Hrvatske turističke zajednice u srijedu, 28.srpnja u obilasku pitomačke turističke kućice* 19.srpnja u Pitomači oko 21,00 sati, požar na otvorenom prostoru (smetlište), ugasili vatrogasci DVD Pitomača* Virovitičko-podravski HDZ, prijeti svim članovima HSLS-a otpuštanjem s njihovih radnih mjesta te zabranjuju skupove HSLS-a u Vpž* Naftna kompanija reagirala na prozivku podravskih načelnika - Ina zna da općinama nedostaje renta, ali i za nju je recesija*

- 21:06 - Isprintaj - #

06.08.2010., petak

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

dan pobjede i dz2010
U četvrtak su predstavnici Općine Pitomača i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, u nazočnosti članova obitelji i mještana Pitomače, na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a povodom obilježavanja 05. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, položili vijence i upalili svijeće u sjećanje na sumještane poginule u borbi za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.
Nakon polaganja vijenaca, u mjesnoj crkvi Svetog Vida održana je sveta misa zadušnica.
Pitomača.hr

- 21:02 - Isprintaj - #

05.08.2010., četvrtak

Podravsku magistralu treba zatvoriti za sav tranzitni promet!

Strane agencije ocijenile da je državna cesta D2 naša najopasnija prometnica
Jedina cesta koja spašava Pitomaču, Podravinu i Slavoniju
Na testiranju u sklopu projekta EuroRAP od pet mogućih zvjezdica za sigurnost Podravska je magistrala dobila jednu jedinu zvjezdicu

Strategijom prometnog razvitka Hrvatske državna cesta D2, poznata kao Podravska magistrala, koja povezuje zapadni s istočnim dijelom zemlje, a veže se i na mrežu glavnih europskih prometnica, još se prije deset godina nalazila na sedmom mjestu hrvatskih cestovnih prioriteta. I dok su dalmatinski političari suvremenim prometnicama uspjeli povezati gotovo svako veće selo u svome kraju, za Podravce i Slavonce Strategija je ostala samo slovo na papiru.

Političari šute

Ni lipanjsko upozorenje austrijskih agencija, da je Podravska magistrala, kojom dnevno prolazi između 15 i 20 tisuća vozila, najopasnija hrvatska prometnica, nije izazvalo nikakve promjene u prometnoj politici. Dok političari šute, na toj "magistrali smrti" svakodnevno se odvijaju prometne drame koje prijete životima lokalnog stanovništva i prolaznika.

Tako je u utorak oko 22,30 sati, krećući se tegljačem kroz Sladojevce, poljski vozač tegljača na mokrom kolniku sletio s ceste. Samo nekoliko sati poslije, u srijedu oko 2 sata, ni varaždinski vozač tegljača nije uspio zadržati kamion na cesti. Izlaskom iz zavoja vozilo se poljuljalo i završilo u putnom jarku u naselju Nova Bukovica. Sretna okolnost je što su se nesreće dogodile po noći, kada je promet nešto slabiji, pa su izbjegnute moguće žrtve.

Ljudi ginu
- Na jednom dijelu je cesta u redu, a onda je kamion, na mokroj cesti, ušao u duboke kolotrage, zaljuljao se i više ga ništa nije moglo zadržati na prometnici. Sreća je što nisam vozio brzo - izjavio je poljski vozač N.R. (40), koji je pri slijetanju tegljača lakše ozlijeđen.

Na prošlogodišnjem testiranju, u sklopu projekta EuroRAP, Podravska magistrala je od pet mogućih zvjezdica sigurnosti dobila tek jednu. Gotovo polovica nesreća u Virovitičko-podravskoj županiji događa se na njoj, a i trećina poginulih u prometu županije stradala je na dionici prometnice od Kladara do Orahovice.

Umjesto za gradnju nove prometnice, država milijune troši samo na održavanje ceste D2, koju bi vjerojatno trebalo zatvoriti za sav tranzitni promet, a ne da se novac troši na neučinkovito "krpanje".
Večernji list

VIŠE O CESTI KOJA SPAŠAVA PITOMAČU:
1.-NOVA Podravska magistrala
2.-Obečavajuće podravske ceste (WEB stranica)
3.-Dionica NOVE Podravske magistrale kroz Pitomaču (KARTA)

- 20:21 - Isprintaj - #

02.08.2010., ponedjeljak

4. Dan pečenjakov u Pitomači

Turistička zajednica općine Pitomača, pitomački kontakt policajac Siniša Tišljar i „dečki z Dravske“, u nedjelju 08. kolovoza ove godine, na Trgu kralja Tomislava u Pitomači, od 17,00 sati, za sve pitomačane i njihove goste, kao i za sve slučajne prolaznike, organizirati će tradicionalni, četvrti po redu, „Dan pečenjakov“.

SINIŠAPEČENJAKI2010


Uz stručno pripremljene kuhane i pečene pečenjake, koje je za ovu prigodu donirala Poljoprivredna zadruga branitelja „Zlatni vrtovi“ iz Pitomače, prisutni će moći uživati i u pravoj podravskoj kapljici koju će prodavati članovi Udruge vinogradara, podrumara i voćara „Aršanj“ iz Pitomače, koji će kompletan prihod od prodaje vina donirati za kupnju dječjih igračaka kojima će opremiti prostor izletišta na Dravi. Ovakva manifestacija nezamisliva je bez muzike, pa će svoju priliku za afirmaciju u nedjeljno popodne i predvečerje dobti i mladi pitomački muzičari. Svi koji su protekle tri godine pohodili ovu manifestaciju sigurno će doći i četvrti puta, a oni koji još nisu probali vrhunske pečenjake, ova im je nedjelja idealna prilika za to. Dođite.
Pitomača.hr

KAKO JE BILO PROŠLIH GODINA:
3.-Treći Dan pečenjakov u Pitomači
2.-Drugi pitomački "Dan pečenjakov"
1.-Fotogalerija:1."Dan pečenjakov"

- 20:46 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.