LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

27.04.2010., utorak

ŠRK "Smuđ" Križnica održao takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Dana 25. travnja 2010. godine u Križnici održano je klupsko takmičenje ŠRK "Smuđ" Križnica u lovu ribe udicom na plovak.

mravlicRibolov


Od 30-tak kandidata u četiri kategorije ostvaren je slijedeći plasman:
Seniori:
1. Manfred Kodžaga
2. Dubravko Petek
3. Ivan Žugović

Juniori:
1. Matija Jurić-Ćivro
2. Jurica Pulja
3. Ivan Perović

mravlicRibolov


Juniorke:
1. Petra Jug
2. Sanja Međurečan

Kadeti:
1. Stjepan Novak
2. Luka Crlenjak
3. Alen Begović

Županijsko natjecanje održava se 09. svibnja 2010. godine u Budakovcu gdje će učestvovati i plasirani ribolovci iz ŠRK "Smuđ" Križnica.
foto i tekst:mravlic

- 18:36 - Isprintaj - #

Sportski rezultati protekloga tjedna

Rukometašice ŽRK „Pitomača“ ovoga vikenda nemaju prvenstvenih nastupa budući su slobodne u 20. prvenstvenom kolu II. HRL sjever, ali su zato u punom pogonu mlađe kategorije pitomačkih rukometašica. U petak je druga ekipa ŽRK „Pitomača“, u 13. kolu Međužupanijske rukometne lige Koprivničko-križevačke županije, gostovala u Grubišnom Polju kod rukometašica ŽRK „Ilova“, te su svoje domaćine savladale sa 26:27, u utakmici u kojoj su mlade pitomačanke cijelo vrijeme stizale prednost starijih i fizički jačih domaćina, da bi pobjedu osigurale golom u posljednjim sekundama utakmice. Za drugu ekipu pitomačanki nastupile su: Kodžaga, Ban 1, Ferić 3, Šubić, Kovač 6, A.Habijanić 1, Bosanac 1, Rengel 1 (1), Bedeković, Dražić 11 (1), Grlica i D.Petković 3. Najveći dio ove ekipe u nedjeljno je prijepodne nastupio u Bjelovaru, na posljednjem, 7. turniru prvenstva 1. HRL regija sjever za djevojčice rođene 1996. godine i mlađe, na kojem su zabilježile jednu pobjedu i jedan poraz. Pitomačanke su najprije poražene od vršnjakinja ŽRK „Bjelovar“ sa 18:22, a zatim su pobijedile domaćina, ekipu Rukometne škole djevojčica iz Bjelovara sa 20:16. Za pitomačanke su nastupile: Kodžaga, Ban 7, Ferić 2, Kovač 4 (1), A.Habijanić, Rengel 4 (1), Bajsar, Bedeković, Grlica 1 i D.Petković.

Općinski četvrtoligaši ovoga vikenda na rasporedu imaju susrete 24. kola IV. HNL sjever, skupina B, u kojima su nogometaši NK „Pitomača“ kao domaćini u subotu, sa uvjerljivih 6:1 pobijedili nogometaše NK „Ribar“ iz Končanice, u utakmici u kojoj su gosti odolijevali samo u prvom poluvremenu koje je završilo 1:1, dok je nastavak pripao pitomačanima, za koje su strijelci bili T.Filipović (2), H.Filipović, M.Filipović, Mikec i Miloš po jedan. NK „Croatia“ iz Grabrovnice, u nedjelju je u Vukosavljevici bila domaćin nogometašima NK „Mladost“ iz Kloštra Podravskog, u utakmici u kojoj je sa minimalnih 1:0 nastavila uspješnu proljetnu seriju. U idućem kolu pitomačani gostuju u Virju kod nogometaša NK „Podravac“, a grabrovčani u Siraču kod nogometaša NK „Kamen“. Prije toga, u srijedu nogometaši NK „Pitomača“ igraju kup utakmicu protiv nogometaša NK „Dinamo“ u Kapeli Dvoru, a grabrovčani gostuju u Voćinu kod nogometaša istoimenog domaćina.
Juniori NK „Pitomača“ u 16. kolu ŽNL VPŽ, skupina Virovitica - Pitomača, skupina A, pobijedili su kao domaćini juniore NK „Bratstvo“ iz Gornjeg Bazja sa 6:0, dok u slijedećem tjednu gostuju kod NK „Rezovac“. Juniori NK „Croatia“ iz Grabrovnice sa 7:0 pobijedili su kao domaćini vršnjake NK „Podgorje“, dok su pioniri U-14, u predigri pionire istog protivnika pobijedili sa 4:1. U idućem kolu grabrovčani gostuju kod nogometaša NK „Dinamo“ u Kapela Dvoru.
Pioniri NK „Pitomača“ u subotu su u 14. kolu Regionalne lige Nogometnog središta Varaždin, grupa B, bili domaćini nogometašima NK „Papuk“ iz Orahovice: pioniri U-10 pobijedili su svoje goste sa 4:1, dok su poraze doživjeli pioniri U-12 sa 0:1, te najstariji, pioniri U-14 sa 2:3. Pioniri su u idućem kolu gosti pionira NK „Garić“ iz Garešnice.
U nedjelju u utakmici 19. prvenstvenog kola II.ŽNL VPŽ, nogometaši NK „Turnašica“ na domaćem terenu, protiv nogometaša NK „Bušetina“ odigrali su neodlučenih 3:3, dok su njihovi juniori u 10. kolu lige VPŽ skupina B, sa 2:8 pobijedili juniore NK „Omladinac“ u Koriji.
U susretima 16. kola III.ŽNL VPŽ skupina Virovitica – Pitomača, postignuti slijedeći rezultati: „Aršanj“ Sedlarica - NK „Otrovanec“ 1:3, NK „Orešac“ - NK „Sveti Đurađ“ 2:5, NK „Podravec“ Dinjevac - NK „Mladost“ Stari Gradac 3:3.
U nedjeljno prijepodne, u utakmici 16. kola ŽNL VPŽ za veterane, veterani NK „Pitomača“ kao gosti odigrali su neodlučenih 2:2 sa svojim domaćinima, veteranima NK „Podgorje“. U idućem kolu, slijedećeg četvrtka (17,00 sati), pitomačani su domaćini veteranima NK „Standard“ Nova Šarovka.

Pitomački su kuglači KK „Pitomača“ u utakmici posljednjeg, 22. prvenstvenog kola III. HL regija istok, kao domaćini sa 6:2 (2965:2912), u derbiju začelja pobijedili su kuglače KK „Brod“ iz Slavonskog Broda, prepustivši im posljednje mjesto na prvenstvenoj tablici, ali ispadanje u niži rang natjecanja nisu uspjeli izbjeći. Za pitomačane su nastupili: Kovačić (osvojio bod), Rakijašić, Zvonarić (osvojio bod), Đakić, Švarbić (osvojio bod) i Uremović (osvojio bod).
Pitomača.hr

- 18:34 - Isprintaj - #

FVK Mirko Lauš - novosti

Proljetni "gorični" foto izlet
Prošle nedjelje (25.04.) ekipa odraslih članova iskoristila je prekrasno vrijeme, te iskoristila proljetne gorične motive za stotinjak ispucalih fotografija. U prostoru kluba napravit ćemo selekciju onih koji imaju prolaznu ocjenu te ćete ih uskoro vidjeti na našem blogu.
----------------------------------
Naš film u Vinkovcima na 14. SAJMU ZDRAVLJA
Od 23. do 25. travnja u Vinkovcima se održavao 14. SAJAM ZDRAVLJA na kojem se prikazivao i film naše filmske grupe. VIŠE
----------------------------------
Sudjelovanje kluba na obilježavanju 30.godišnjice okupljanja Udruge žena Kladare
Kladare, 11.04.2010. na matkanu nedjelju, Udruga žena Kladare obilježavala je 30.godina okupljanja. Budući da se Udruga žena Kladare vrlo brižno bavi očuvanjem narodnih običaja, u nekoliko navrata surađivali smo snimajući rekonstrukciju nekih od već zaboravljenih poslova i radnji koje su naše bake i prabake radile kao svakodnevni odnosno obavezni posao. Rukotvorinama koje su izrađivale, upotpunjavale su i obogaćivale svoje obitelji, te im davale autentičnost, unikatnost i neprolaznu ljepotu umijeća stvaranja vlastitim rukama.VIŠE

Proslava 30g okupljanja Udruge zena Kladare
Uploaded by fvkml - Pitomača
---------------------------------
Još jedna uspješna suradnja !
Primili smo Zahvalnicu za pomoć u organizaciji utakmice u daljinskom jahanju "Otrovanec 2010.", te smo time uspješno ostvarili suradnju sa još jednim klubom, ovog puta sa Konjičkim klubom Zlatni klas iz Otrovanca. VIŠE

FVK "Mirko Lauš" Pitomača

- 18:23 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača


Održano edukativno predavanje i za učenike osnovne škole
Nakon što su u prostorijama Općine Pitomača održali stručno edukativno predavanje namijenjeno učenicima trećih razreda Srednje škole Pitomača, a koje je obrađivalo tematiku vezanu uz prometnu kulturu mladih, s posebnim naglaskom na brzinu, alkohol, mobitel i zaštitnu kacigu, pripadnici Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Pitomača, edukativno su predavanje sa sličnom tematikom održali i učenicima sedmih i osmih razreda Osnovne škole Petra Prearadovića u Pitomači. Osim što su učenicima prikazani edukativni filmovi s navedenom tematikom, podijeljeni prigodni propagandni materijali, prikazana foto dokumentacija prometne nesreće s poginulim osobama s područja naše općine, pripadnici policije s prisutnim su đacima obradili i temu vezanu uz izlazak maloljetnih osoba nakon 23 sata bez pratnje osobe starije od 16 godina, te temu vezanu uz osobnu iskaznicu.
---------------------------------------------
Početak radova na izgradnji kanalizacijske mreže ulica Dravska i Petra Krešimira IV

obilježavanje


Jučer je u Ulici Stjepana Sulimanca u Pitomači, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, zamjenika župana Zdravka Dijakovića, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, te predstavnika izvođača („Brana“ d.o.o. Virovitica) i nadzora („Vtc-projekt“ d.o.o. Virovitica) prigodno obilježen početak radova na izgradnji kanalizacijske mreže u dijelu naselja Pitomača, Ulice Dravska, Petra Krešimira IV i Stjepana Sulimanca.
Pitomača.hr

- 18:18 - Isprintaj - #

26.04.2010., ponedjeljak

KK Pitomača na prvenstvu Hrvatske u katama za mlađe uzraste 2010.

foto:Karate klub Pitomača
Dana 25. 04. 2010. u Splitu je održano Prvensvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste 2010. godine.

Za Karate klub Pitomača nastupili su redom: Marijana Rep, Alan Uremović i Dominik Prtenjača. Iako nisu osvojili niti jedan službeni plasman, Dominik je nakon pobjeda u prva dva kruga izgubio četvrtfinale sa 2:1, dok se Marijanu odmah u prvom kolu našla u istoj situaciji.
Ekipa mlađih kadeta je u konkurenciji 14 ekipa izgubila četvrtfinale, te je ušla u top 8 ekipa u Hrvatskoj. Iako rezultati na papiru ne izgledaju dobro, najvažnije je da je izvedba na tatamiju bila i više nego dobra.

Svi su zaslužili čestitke za svoj rad cijelu godinu, a sada dolazi vrijeme da se sezona polako privede kraju. Još su nam preostala 2 natjecanja do sredine lipnja i onda idemo na zasluženi odmor.

Karate klub Pitomača

- 20:37 - Isprintaj - #

Vidrin info punkt u Pitomači

U cilju približavanja potporne institucije vašim poduzetničkim poduhvatima koji imaju uporište u IPARD-u u Mjeri 101 i Mjeri 103, a vezano na drugi krug natječaja za koji se projektni prijedlozi mogu podnositi od 17. svibnja do zaključno 7.lipnja 2010. godine

Vidra-agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije u suradnji sa Hrvatskim zavodom za poljoprivredno savjetodavnu službu organizirati će info punktove u trajanju od 12-14 sati prema slijedećem rasporedu:
28.04 (srijeda) u općini Pitomača (sale za sastanke) Lj. Gaja 26/1
29.04 (četvrtak) u gradskoj vijećnici grada Slatine, Trg sv. Josipa 10
30.04.(petak) u gradu Orahovici, Franje. Gavrančića 6
Na info punktu konzultant će pojedinačno obaviti razgovor sa svakim poduzetnikom i provjeriti prihvatljivost ulaganja te usmjeriti poduzetnika na potrebne operacije za realizaciju projektnog prijedloga.
Kontakt telefon: 800-207
www.ravidra.hr

VIŠE:
Vodič za korisnike - Mjera 101
Vodič za korisnike - Mjera 103

- 20:25 - Isprintaj - #

Pitomača odličan domaćin 12. Sportskih susreta obrtnika Slavonije i Baranje

U organizaciji Udruženja obrtnika Pitomača kao domaćina, održani su 25. travnja 2010. u Pitomači 12. Sportski susreti obrtnika Slavonije i Baranje. U nazočnosti predsjednika UO Pitomača Željka Palkovića, predsjednika Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josipa Novogradeca, zamjenika župana Zdravka Dijakovića i virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, Susrete je službeno otvorio saborski zastupnik Josip Đakić.

op


Također, odmah na otvaranju, odlučeno je da će ubuduće susreti nositi naziv „Sportski susreti obrtnika Slavonije, Baranje i Podravine“, zbog proširenja ovog natjecanja i na podravsku regiju.
Na susretima je sudjelovalo ukupno 12 udruženja obrtnika s oko 200 sudionika u 3 vrste natjecanja: kuglanju, pikadu i beli.
Kod žena u kuglanju prve su bile članice UO Pitomača, drugo mjesto osvojila je ekipa UO Slavonski Brod, a treća je bila ekipa UO Đakovo. Kod muškaraca prvi su također bili domaćini UO Pitomača, drugo mjesto zauzela je ekipa UO Slatina, dok je treća bila ekipa UO Slavonski Brod. Pojedinačno, najbolji kuglaši bili su Marija Prusina iz UO Baranje i Želimir Puškarić iz UO Slavonski Brod. U pikadu su pobijedile članice UO Slavonski Brod, druge su bile članice UO Baranje, a treće članice UO Valpovo. Kod muškaraca prvo mjesto osvojila je ekipa iz UO Nove Gradiške, drugi su bili članovi UO Đakovo, a treći iz UO Županja. U kartanju bele najuspješniji je bio par iz UO Požega, drugi su bili članovi UO Pitomača, a treće mjesto osvojio je par iz UO Virovitica.

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije

- 20:22 - Isprintaj - #

24.04.2010., subota

2010., godina nastavka pitomačke prometne izolacije

Prometna izolacija pitomačke i đurđevačke Podravine u 2010.godini nastavlja se zahvaljujući daljnjem lobiranju ministara i saborskih zastupnika županijskih sjedišta dviju županija, Koprivničko-križevačke te Virovitičko-podravske. Plan izgradnje novih autocesta i dalje teče u smijeru povezivanja grada Zagreba s Koprivnicom i Viroviticom dok dio između ta dva grada ostaje prometno izoliran. Izolaciji pitomačke Podravine daje svoj doprinos i obnova nekih željezničkih pruga te najave izgradnje novih, daleko od Pitomače.
Nekadašnja prioritetna nova brza cesta Podravska magistrala na relaciji Ormož-Otok Virje-Varaždin-Koprivnica-Đurđevac-Pitomača-Virovitica-Slatina-Osijek-Ilok u dužini 325 kilometara tako ostaje sve više zaboravljena.

prometna izolacija Pitomače


U ovoj godini počinje terenski pregled arheoloških istraživanja na doinici nove trase autoceste Bjelovar-Virovitica koja prolazi s druge strana Bilogore, daleko od Pitomače. O tome javljaju službene stranice Grada Virovitice.

Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Požegi, a vezano uz zahtjev Instituta za arheologiju iz Zagreba donijelo je rješenje za odobrenje terenskog pregleda trase autoceste Bjelovar-Virovitica-granica Republike Mađarske na području Virovitičko-podravske županije. Terenski pregled provodit će se tijekom 2010. godine s ciljem pronalaženja i definiranja arheoloških nalazišta ugroženih izgradnjom auto-ceste. Arheološka istraživanja mogu započeti kada se osigura privremena zaštita pronađenih predmeta, te se obavi privremena pohrana pronađenih predmeta u Gradskom muzeju Virovitica. Za stručnog voditelja terenskog pregleda imenovan je dr.sc.Marko Dizdar koji je dužan najkasnije nakon tri mjeseca po završetku pregleda podnijeti stručno izvješće o rezultatima pregleda Upravi za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH, te nadležnom Konzervatorskom odjelu.

Sredstva za predmetni terenski pregled osigurava Hidroelektra-Projekt d.o.o. iz Zagreba.
U svezi navedenog ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej istaknula je da je Gradski muzej Virovitica spreman osigurati privremenu zaštitu pronađenih predmeta, te obaviti njihovu privremenu pohranu o čemu je izvijestila i nadležne institucije.
IZVOR:Virovitica.hr

Prometna izoliranost pitomačkog kraja te većeg dijela Podravine izražava se i u željezničkoj infrakstrukturi koja svrstava našu željeznicu među najopasnije i najstarije te stoga i najsporije. Obnova željezničke pruge na dionici od Koprivnice do Virovitice nije nikome u planu te se čak razmišlja i o ukidanju te dionice. Grad Virovitica trudi se ishoditi građevinsku dozvolu za izgradnju nove željezničke pruge od Virovitice do Terezinog Polja dok se Koprivničko-križevačka županija izborila za obnovu dionice Križevci- Koprivnica (210 milijuna) te izgradnju nove dionice Gradec - Sv. Ivan Žabno (350 milijuna kuna). O tome opširno piše Večernji list.

Vlada je na današnjoj sjednici podržala dva projekta HŽ infrastrukture važna za Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju, vrijedna više od pola milijarde kuna. Riječ je o obnovi pruge Križevci - Koprivnica, koja će stajati 210 milijuna, te gradnji dionice Gradec - Sv. Ivan Žabno, na što će se utrošiti 350 milijuna kuna.
- Iz centra Sv. Ivana Žabna do centra Zagreba nakon obnove pruge dolazit će se za 50 minuta - rekao je ministar prometa Božidar Kalmeta uz odobravanje ministra turizma Damira Bajsa.
Time je definitivno začepljena i posljednja pukotina ostavljena nakon ovotjednog posjeta prvog čovjeka HŽ infrastrukture Branimira Jerneića i ministra Damira Bajsa Bjelovaru, kada je izostala ključna informacija o rokovniku gradnje "bjelovarske" pruge te o konkretnoj financijskoj konstrukciji. No, današnjom odlukom Vlade isključena je i posljednja dubioza o ovom projektu na koji se čeka više od desetljeća.
HŽ je, naime, dobio odobrenje za kreditno zaduživanje uz jamstvo RH, a time su otvorena vrata za raspisivanje natječaja za izvođače radova.
- Kako se u paketu tendera nalazi sva potrebna dokumentacija, uz građevinsku dozvolu i otkupljenih 99 posto zemljišta, o početku gradnje više ne govorimo u godinama nego u mjesecima - zadovoljno je u telefonskom razgovoru potvrdio Damir Bajs.

Dodao je da, bez obzira na to što je njegov posao vezan uz resor turizma, ključni županijski projekti - vodovod, pruga i cesta nisu izišli iz djelokruga njegova opisa poslova kao člana Vlade. To prije što su vezani uz njegov raniji angažman na dužnosti bjelovarsko-bilogorskog župana. Stoga, dodaje, i ne čudi što ga je B. Kalmeta na sjednici upitao: - Ministre, jeste li sada zadovoljni?
IZVOR: Večernji list

Izgradnjom tih novih autocesti, obnovom željezničkih pruga te izgradnjom novih dionica željezničkih pruga, naša pitomačka Podravina zajedno s većim dijelom đurđevačke Podravine postaje prometno izolirana te se postavlja pitanje ZAŠTO ?

Da li je to nama u interesu? Zašto smo tako brzo odustali od prioritetne izgradnje nove Podravske magistrale i zašto se nitko od lokalnih političara ne očituje po pitanju prometne povezanosti našeg kraja? Treba li Pitomača opet, po neznam koji puta, okrenuti glavu na drugu stranu, prešutjeti ponižavanje, i ponizno klicati odlukama županijskih središta koje nas stavljaju u neravnopravan položaj prometne izolacije?

VIŠE: Obečavajuće podravske ceste

- 13:54 - Isprintaj - #

Posjekao mu stabla pa ukrao trupce

Jučer, 22. travnja, policijski službenici PU virovitičko – podravske, PP Pitomača, započeli su kriminalističko istraživanje, zbog počinjenog KD Krađe, koja se dogodila u vremenu od 22. ožujka do 22. travnja tekuće godine na području mjesta Velika Črešnjevica, predio „Sedlarac“ (općina Pitomača), gdje je nepoznati počinitelj, uporabom motorne pile, posjekao 23 stabla hrasta i jedno stablo trešnje, vl. 55 – godišnjeg M.N., nakon čega je od stabala izradio trupce, te ih otuđio.

Počinjena materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 40.000,00 kuna.

Slijedi potraga za nepoznatim počiniteljem ovog kaznenog djela.
PU Virovitičko-podravska

- 09:00 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača


Početak radova na izgradnji kanalizacijske mreže ulica Dravska i Petra Krešimira IV
Za ponedjeljak u 11,00 sati, u Dravskoj ulici u Pitomači, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, prigodno će se obilježiti početak radova na izgradnji kanalizacijske mreže u dijelu naselja Pitomača, ulica Dravska i Petra Krešimira IV. Za izvođača radova na ovoj više od 6 miliona kuna vrijednoj investiciji, temeljem javnog natječaja odabrano je virovitičko t.d. „Brana“ d.o.o.
--------------------------------------------------------------------------
Virovitičko-podravska županija daje novčane poticaje za novozaposlene osobe
Na konferencija održanoj prošlog četvrtka u uredu župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, održano je predstavljanje poticajnih programa Virovitičko-podravske županije usmjerenih prema razvoju gospodarstva i zapošljavanja. Na konferenciji su osim župana govorili i njegovi zamjenici Zvonimir Koić i Zdravko Dijaković, a kao glavni cilj poticajnih programa usmjerenih razvoju gospodarstva i zapošljavanja, navedeno je povećanje zaposlenosti na području županije. Virovitičko-podravska županija upravo s tim ciljem davati će bespovratne novčane poticaje za novozaposlene osobe u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna po novozaposlenoj osobi zavisno od broja novozaposlenih osoba.
Da bi poduzetnik ostvario navedeni poticaj isti mora pozitivno poslovati u proteklom razdoblju, uredno podmirivati obveze prema državi, lokalnoj i regionalnoj samoupravi, ne smije imati negativno zapošljavanje u
foto:Vpž, Humanitarni koncert „Pjesmom za žrtvenike i ognjišta"
protekloj godini, odnosno na kraju navedenog razdoblja broj zaposlenih ne smije mu biti manji nego na početku promatranog razdoblja, a novozaposleni moraju biti osobe koje su se do zapošljavanja vodile na evidenciji Zavoda za zapošljavanje najmanje šest mjeseci.
----------------------------
Održan humanitarni koncert „Pjesmom za žrtvenike i ognjišta"
Uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, te gradova Virovitice, Slatine i Orahovice, u petak je u Kazalištu Virovitica održan humanitarni koncert „Pjesmom za žrtvenike i ognjišta". Prikupljena sredstva iskoristiti će se kao pomoć mjestu Gornji Kosinj koje je prošle godine teško stradalo uslijed poplave rijeke Une, kada su poplavljene brojne kuće, štale i groblje, a razmjeri poplave najbolje su bili vidljivi iz činjenice da se od kapelica Sv. Antuna vidio samo najviši dio njenog zvonika. Organizatori koncerta bili su Udruga Ličana „Vila Velebita” iz Virovitice i Družba „Braća hrvatskog zmaja”, a na koncertu su nastupili Ćiro Gašparac, Marija Husar, Renata Holi, Ana Filipović, Tomislav Tišljar, Kristina Domović.
Pitomača.hr

- 08:52 - Isprintaj - #

23.04.2010., petak

Održano edukativno predavanje pripadnika Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Pitomača


U četvrtak je u prostorijama Općine Pitomača održano stručno edukativno združeno predavanje pripadnika Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Pitomača, namijenjeno učenicima trećih razreda Srednje škole Pitomača, a koje je obrađivalo tematiku vezanu uz prometnu kulturu mladih , s posebnim naglaskom na brzinu, alkohol, mobitel i zaštitnu kacigu. Učenicima su prikazani edukativni filmovi s navedenom tematikom, podijeljeni prigodni propagandni materijali, prikazana foto dokumentacija prometne nesreće s poginulim osobama s područja naše općine, a na sva pitanja prisutnih odgovarali su prezentatori Dario Gazibara iz Postaje prometne policije Virovitica i Freddy Čižmar iz Policijske postaje Pitomača.
Pitomača.hr

- 17:36 - Isprintaj - #

22.04.2010., četvrtak

Planiranu gradnju hidroelektrana SDP smatra zastrašujućom

KOPRIVNICA - Iako su svoje obraćanje novinarima povodom Dana planeta Zemlje predstavnici koprivničke i županijske organizacije SDP-a pomalo poetski nazvali 'Podravina se po Dravi zove', ton njihovih razmišljanja o najavi gradnje dvije hidroelektrane na Dravi kod Molvi nije bio nimalo pjesnički.
Kako je odluka Vlade o prioritetnim energetskim objektima, među kojima su i Molve 1 i 2 objavljena baš 1. travnja, predsjednik županijske organizacije stranke Darko Ledinski pomislio je da se radi o šali ili grešci. No još više ga je zabezeknulo što o Vladinim odlukama nemaju pojma ni lokalni čelnici.
foto:Radio Koprivnica

- To je jedna zastrašujuća situacija što u lokalnoj zajednici nitko o planiranoj gradnji ne zna ništa. Najviši dužnosnici naše Županije, kao ni oni na nivou općina, o projektu kojeg javno najavljuje premijerka nitko ne zna ništa. To što o tome nije provedena nikakva ozbiljna rasprava, a ušlo je u Vladine dokumente, to je zastrašujuće, naglasio je D. Ledinski.
Kao i na primjeru regionalnog odlagališta otpada i crpljenju plina i nafte, jasno se pokazuje da za aktualnu Vladu prostor Podravine i Prigorja je samo mjesto gdje se može bez pitanja uzimati ili jeftino kupiti, a za uzvrat dati malo ili ništa, ustvrdio je čelnik županijskog SDP-a Ledinski. A šef Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a u Županijskoj skupštini Marinko Bagarić potkrijepio je nelogičnosti, prema kojima je Drava u cijelom svojem toku nakon hidroelektrane Donja Dubrava obuhvaćena ekološkom mrežom Hrvatske i predložena za zaštitu u okviru europskog programa zaštićenih područja Natura 2000. Također, cijela Drava je dio regionalnog parka Mura-Drava koji bi trebao zaživjeti u lipnju.
- Ministarstvo kulture najavilo je osnivanje regionalnog parka Mura-Drava, koji će biti dio biosfernog rezervata Mura-Drava-Dunav, za koji osnovu čine zaštićena Drava u Mađarskoj i Hrvatskoj. Premijerka Jadranka Kosor osobno je u Mađarskoj potpisala sporazum o zajedničkom osnivanju tog biosfernog rezervata, u kojem nema niti riječi o novim hidroelektranama, istaknuo je M. Bagarić.
Uza sve to, hidroelektrana nema ni u kojim prostornim planovima, zaključio je Bagarić. Mlađahni pak koprivnički gradski vijećnik i član predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatske Mišel Jakšić ustvrdio je da će očito stara generacija političara na vlasti mladima ostaviti samo gusti dim, maglu i vjerojatno potop.
Radio Koprivnica

VIŠE O HIDROELEKTRANAMA: Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske povodom novih hidroelektrana na Dravi

Plan izgradnje hidroelektrana kod Molvi iznenadio Podravce

Ekološki incident 2: Na Dravi dvije manje elektrane vrijedne čak 400 milijuna eura

- 17:26 - Isprintaj - #

12.Sportski susreti obrtnika Slavonije i Baranje u Pitomači

Udruženje obrtnika općine Pitomača bit će domaćin 12. Sportskih susreta obrtnika Slavonije i Baranje koji će se održati u Pitomači, u nedjelju, 25. travnja 2010. godine.
Navedeni susreti tradicionalno se održavaju svake godine u jednom od udruženja obrtnika s područja pet županija: Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije.
Na ovogodišnjim susretima okupit će se oko dvjesto obrtnika s područja 13 udruženja i to iz Osijeka, Đakova, Valpova, Našica, Belog Manastira, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Požege, Virovitice, Slatine i Pitomače.
Natjecanje će se održati u kuglanju za muškarce i žene, pikadu za muškarce i žene i beli, a cjelodnevno druženje obrtnika završit će zajedničkim ručkom u restoranu KTC-a „Verica“ u Pitomači uz živu glazbu i dodjelu sportskih pehara i medalja najuspješnijim natjecateljima.

12. SPORTSKI SUSRETI OBRTNIKA SLAVONIJE I BARANJE , PITOMAČA, 25. 04. 2010.
P R O G R A M


do 08,00 sati - okupljanje sudionika natjecanja (mala sportska dvorana,Pitomača, Vinogradska 19)

08,30 sati - otvaranje susreta (mala sportska dvorana)

09,00 sati - 1. sjednica Povjerenstva (prostor DVD-a Pitomača,Vinogradska 32)
- izjave za medije
- početak natjecanja – kuglanje (kuglana, Pitomača, Vinogradska 19), pikado (mala sportska dvorana) i bela (prostor DVD-a Pitomača po završetku sjednice)

14,00-15,00 sati - 2. sjednica Povjerenstva (sala za sastanke Udruženja obrtnika općine Pitomača, P. Preradovića 5)
- izjave za medije

15,00-16,00 sati - zajednički ručak uz živu glazbu te dodjela zahvalnica i sportskih nagrada (restoran KTC-a „Verica“ Pitomača, Lj. Gaja bb)

Udruženje obrtnika općine Pitomača

- 17:09 - Isprintaj - #

Dan planeta Zemlje

Uoči 40-e obljetnice Dana planeta Zemlje svijet se nalazi pred najvećom opasnošću ikad, ali i jedinstvenom prilikom u izgradnji nove budućnosti. Dan planeta Zemlje pruža mogućnost za ostvarenje povijesnih pomaka u klimatskoj politici, korištenju obnovljivih izvora energije i stvaranju tzv. zelenih radnih mjesta potičući milijune ljudi širom svijeta na poduzimanje malih koraka u svojim domovima, školama i tvrtkama koji zbrojeni svi zajedno predstavljaju izniman kolektivan doprinos u razvoju zelene ekonomije. Naši koordinirani napori sada bit će u budućnosti prepoznati kao prekretnica prema održivom razvoju.

EarthDay2010


Ove godine nastaviti će se kampanja započeta 2009. godine Za zelenu generaciju! (Green Generation Campaign!), s naglaskom na osobni doprinos svakoga od nas pod sloganom Milijarda zelenih djela (A Billion Acts of Green).

Dan planeta Zemlje prvi je puta obilježen 22. travnja 1970. godine kao događanje na sveučilištima i u studentskim domovima diljem Amerike. Poticaj za obilježavanje tog dana dao je senator Gaylord Nelson po uzoru na tada popularne antiratne skupove na američkim sveučilištima. U toj prvoj masovnoj demonstraciji za okoliš sudjelovalo je više od 20 milijuna ljudi, a prozvana je 'nacionalnim skupom o okolišu'. Veliki interes javnosti za tu problematiku doveo je pitanje zaštitu okoliša na političku pozornicu.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje ponovno je postalo aktualno dvadeset godina kasnije - 1990. godine kada je u manifestacijama Dana planeta Zemlje sudjelovalo više od 200 milijuna ljudi diljem svijeta. Ta je globalna pojava dobila službeni oblik 1992. godine na Konferenciji UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i NVO-a koji su usuglasili dugoročan program za promociju održivog razvoja.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine. Dan planeta Zemlje tradicionalno obilježavaju udruge za zaštitu okoliša kako bi upozorile javnost na važnost očuvanja okoliša dok se Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pridružuje udrugama u obilježavanju tog dana pozivom svim građanima Republike Hrvatske da prihvate okolišu prijateljske načina ponašanja. Ministarstvo od 1999. financijski podupire projekte nevladinih udruga vezane uz problematiku zaštite okoliša pa je tako i 2009. godine za eko projekte izdvojilo sredstva iz Državnog proračuna za 2009.
Za više informacija posjetite:
http://www.earthday.net/

Mi vas kao ministarstvo nadležno za razvoj sustava zaštite okoliša pozivamo da nam pomognete u naporima u očuvanju okoliša, izgradnji zdravoga i modernog sustava zaštite okoliša, istaknula je u izjavi za Hinu ministrica i poručila da zaštitu okoliša, bioraznolikost, čistu i obnovljivu energiju uzmemo kao svoj program održivog razvoja - jedinog mogućeg razvoja koji će donijeti prosperitet Hrvatskoj i kojim će se očuvati život na Zemlji.
www.mzopu.hr

- 05:03 - Isprintaj - #

21.04.2010., srijeda

Predstavljanje Javnih poziva Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih financijskih potpora

U petak 23. travnja 2010. godine s početkom od 10,00 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1 Virovitica, održati će se predstavljanje Javnih poziva Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima, a čiji je rok za prijavu najkasnije do 31. svibnja ove godine.
O navedenim projektima, uz nazočnost župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, njegovih zamjenika Zdravka Dijakovića i Zvonimira Koića, predstavnika turističkih zajednica i ureda s područja Virovitičko-podravske županije, predstavnike Županijske komore Virovitica, Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ, govoriti će državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo.

Nakon prezentacije, a u sklopu posjete Virovitičko-podravskoj županiji, državni tajnik Ivo Mujo sa suradnicima, obići će ugostiteljski praktikum u Srednjoj školi Pitomača, Turistički ured u Pitomači, most na Križnici, a nakon toga OPG Kufner u Lukavcu i Lovački dom u Bakiću.
Vpž

Javni pozivi za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima - Rok za prijavu projekata je najkasnije do 31. svibnja 2010. godine. Prijave se šalju preporučeno na adresu: Ministarstvo turizma, 10000 ZAGREB, Prisavlje 14, s naznakom naziva projekta i napomenom – ne otvaraj“

1. Program dodjele bespovratnih sredstava turističkim projektima i projektima koji imaju utjecaj na podizanje kvalitete turističke ponude kojima su prethodno odobrena sredstva iz predpristupnih fondova EU i drugih međunarodnih fondova
2. Program obrazovanja i obuke kadrova u turizmu „Promocija zanimanja“
3. Program poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma u 2010. godini
4. Program unapređenja kvalitete ugostiteljske industrije u 2010. godini
5. Program poticanja zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički nerazvijenim područjima „Baština u turizmu“
6. Program poticanja izrade i plasmana suvenira „Izvorni suvenir“
7. Program poticanja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu „Zelena brazda“
8. Program poticanja razvoja posebnih oblika turizma na moru „Plava brazda“
9. Program dodjele bespovratnih sredstava manifestacijama i drugim promotivnim aktivnostima u funkciji razvoja turizma
10. Program poticanja ulaganja u javnu turističku infrastrukturu u 2010. godini ''Turizam bez zapreka''
VIŠE: Ministarstvo turizma

- 19:46 - Isprintaj - #

20.04.2010., utorak

Obavijest Agencije za plaćanje u poljoprivredi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Regionalni ured za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Pitomača, obavještava Vas da obrasce za podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji za 2010. godinu možete preuzeti na adresi Agencije ; Trg kralja Tomislava 4 u Pitomači.



O B A V I J E S T

svim korisnicima izravnih plaćanja u poljoprivredi, da predispis obrasca za podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji za 2010. godinu (Obrazac br. 1/2010.), mogu preuzeti u:

PROSTORIJAMA AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – REGIONALNOM UREDU ZA VIROVITIČKO - PODRAVSKU ŽUPANIJU

NA ADRESI: TRG KRALJA TOMISLAVA 4, PITOMAČA 33405


OBRAZAC BR. 1/2010. – ZAHTJEV ZA IZRAVNA PLAĆANJA U BILJNOJ PROIZVODNJI SADRŽI PRIJAVU POVRŠINA POD KULTUROM I ZAHTJEVE ZA:

- OSNOVNO PLAĆANJE po poljoprivrednoj površini (livade i pašnjaci; ostale vrste korištenja)

- POSEBNA PLAĆANJA u biljnoj proizvodnji (višegodišnji nasadi; vinogradi – teži uvjeti gospodarenja; sjeme; povrće za industrijsku preradu; šećernu repu; ostale kulture – povrće, ljekovito bilje, jagode i hmelj; ekološka proizvodnja – oranice, višegodišnji nasadi, livade i pašnjaci) i

- OSTALA PLAĆANJA u biljnoj proizvodnji (prerada ploda masline; maslinovo ulje ekstra djevičansko; voćne i lozne sadnice – certificirane i standard i sadnice maslina; duhan).

ROK ZA PONOŠENJE ZAHTJEVA ZA IZRAVNA PLAĆANJA U BILJNOJ PROIZVODNJI TRAJE OD 01.OŽUJKA DO 15. SVIBNJA 2010. GODINE.


Zahtjev za izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji, u navedenom roku, možete popuniti i putem AGRONET-WEB aplikacije (http://agronet.apprrr.hr/) namijenjene poljoprivrednom gospodarstvu za:
- pregled podataka iz Upisnika poljoprivrednika gospodarstva
- elektroničko popunjavanje zahtjeva za izravna plaćanja
- pregled propisa vezanih uz ostvarivanje prava na potporu.

Za pristup AGRONET-u potrebno je zatražiti korisničko ime i zaporku u APPRRR, Regionalnom uredu za Virovitičko-podravsku županiju, na adresi: Trg kralja Tomislava 4, Pitomača 33405 .

Regionalni ured Agencije za plaćanje u poljoprivredi Pitomača

- 15:47 - Isprintaj - #

19.04.2010., ponedjeljak

VIDEO:Otrovanec 2010.-utakmica u daljinskom jahanju


Prilog HRT-a (Županijska panorama) o subotnjoj utakmici u daljinskom jahanju u Otrovnacu.
VIŠE: Rezultati i fotogalerija

- 21:29 - Isprintaj - #

HDSSB kazneno prijavio Ivića i Đakića

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje podnio je danas kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku protiv Tomislava Ivića, ministra branitelja, i Josipa Đakića, predsjednika Hvidre. Prijava je podnesena zbog sumnje da su počinili kaznena djela lažnog prikazivanja svoga ratnog puta, čime su znatno oštetili Hrvatsku, kazao je predsjednik stranke Vladimir Šišljagić na konferenciji za novinare.
Šišljagić je rekao da očekuje i od županijskog i od državnog odvjetništva da ispita navode iz kaznene prijave protiv Ivića i Đakića, ali i gotovo 600 osoba koje su prema dostupnim podatcima iz objavljena Registra hrvatskih branitelja krivotvorile svoj ratni put i tako stekle protuzakonitu financijsku dobit i ostale povlastice.
KLIKNI na sliku za ulaz
Ujedno tražimo od hrvatske Vlade da objavi Registar i tako prestane štititi visokopozicionirane HDZ-ovce koji su protupravno stekli razne povlastice lažnim prikazivanjem svoga ratnog puta, kazao je Šišljagić.

HDSSB tvrdi da je Ivić uz pomoć odgovornih osoba za razdoblje od 28. lipnja 1991. do 31. siječnja 1992. krivotvorio podatke o ratnom putu te za to vrijeme upisao pripadnost 2. sisačkoj gardijskoj brigadi. U to to vrijeme bio je pripadnik 107. brigade valpovačkog ZNG-a, zapovjednik 1. bojne, te je po riječima Dinka Burića, predsjednika izvršnog odbora stranke, kao pripadnik gardijske brigade oštetio državu za znatna financijska sredstva.

HDSSB je Đakića kazneno prijavio jer je, kako navode, s namjerom potaknuo drugu za sada nepoznatu odgovornu osobu da mu za razdoblje od 15. kolovoza 1990. do 27. lipnja 1991. krivotvori podatke o ratnom putu i upiše pripadnost zapovjedništvu II. zbornog područja OSRH Đakovo.
Tada takva postrojba i zapovjedništvo uopće nisu bili u sastavu OSRH, ustvrdio je Burić.
Svi navedeni podaci iz kaznenih prijava mogu se bez problema dokazati ako za to postoji volja, kazali su Šišljagić i Burić, a prenosi Hina.
HRT

- 20:21 - Isprintaj - #

Sportski rezultati proteklog tjedna

RUKOMET - Rukometašice ŽRK „Pitomača“ jučer navečer, u školsko-sportskoj dvorani osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, odigrale su svoju utakmicu 19. prvenstvenog kola II. HRL sjever, u kojoj su kao domaćini pobijedilie rukometašice ŽRK „Čakovec“sa 39:31 (19:15), u utakmici u kojoj su pitomačanke vodile od prve do posljednje minute, najčešće sa tri do pet golova razlike, da bi od sredine drugog poluvremena stalno povećavale svoju razliku do konačnih +8. Za pitomačanke su nastupile: Kovačić, Šimić 16 (6), M.Habijanić, H.E.Habijanić 3, Hegediš 8, Begović 1, Filipović 3, Bosanac, Petković, Janeš 4, Veličan, Đud 4, Dražić i Kožarić. U idućem su kolu pitomačanke slobodne, a svoj slijedeći nastup imaju 8. svibnja u Slatini.

U petak je druga ekipa ŽRK „Pitomača“, u 12. kolu Međužupanijske rukometne lige Koprivničko-križevačke županije, također u Pitomači ugostila i sa 27:19 (13:9) pobijedila drugu ekipu rukometašica ŽRK „Natura agro“ iz Đurđevca, u utakmici u kojoj su mlade pitomačanke dominirale od početka do kraja utakmice. Za drugu ekipu pitomačanki nastupile su: Kodžaga, Ban 2, Kovač 4, A.Habijanić 2, Bosanac 8, Rengel 2 (2), Bajsar, Veličan, Dražić 5, Grlica, D.Petković 4, Bedeković i Matić. U idućem kolu druga ekipa pitomačanki gostuje u Grubišnom Polju kod rukometašica ŽRK „Ilova“.

NOGOMET - Općinski četvrtoligaši ovoga vikenda na rasporedu imaju susrete 23. kola IV. HNL sjever, skupina B, u kojima su nogometaši NK „Croatia“ iz Grabrovnice, u subotu kao gosti nogometaša NK „Garić“ u Garešnici, pobijedili svoje domaćine sa 1:5, nastavivši uspješnu proljetnu seriju. Nogometaši NK „Pitomača“ svoju utakmicu na rasporedu su imali jučer u Siraču protiv nogometaša posljednje plasirane ekipe lige NK „Kamen“, te su slavili sa uvjerljivih 0:4. U idućem kolu u Pitomači gostuju nogometaši NK „Ribar“ Končanica, dok grabrovčani dočekuju nogometaše NK „Mladost“ Kloštar Podravski.

Juniori NK „Pitomača“ u 15. kolu ŽNL VPŽ, skupina Virovitica - Pitomača, skupina A, pobijedili su kao gosti juniore NK „Dinamo“ Kapela Dvor sa 0:4, a u idućem kolu igraju sa juniorima NK „Bratstvo“ Gornje Bazje, dok ih u tjednu čeka i domaća kup utakmica sa NK „Rezovac“. Juniori NK „Croatia“ iz Grabrovnice sa 2:6 pobijedili su vršnjake NK „Napredak“ Rušani, dok su pioniri u predigri, pionire istog protivnika pobijedili sa 2:4. U idućem kolu domaćini su juniorima NK „Podgorje“, dok se u tjednu sa istim protivnikom sastaju u kup natjecanju.

Pioniri NK „Pitomača“ u subotu su u 13. kolu Regionalne lige Nogometnog središta Varaždin, grupa B, gostovali kod vršnjaka NK „Mladost“ u Molvama: pioniri U-10 pobijedili su svoje domaćine sa 1:8, dok su poraze doživjeli pioniri U-12 sa 2:1, te najstariji, pioniri U-14 sa 5:2. Pioniri su u idućem kolu domaćini NK „Papuk“ iz Orahovice.

Pioniri NK „Croatia“ U-10 kao domaćini pobijedili su vršnjake iz NK „Sokol“ Milanovac sa 4:2.

U nedjelju u utakmici 18. prvenstvenog kola II.ŽNL VPŽ, nogometaši NK „Turnašica“ sa 1:3 na gostovanju su pobijedili nogometaše NK „Mladost“ iz Bakića, dok su njihovi juniori u 9. kolu lige VPŽ skupina B, sa juniorima NK „Tehničar“ Cabuna odigrali neodlučenih 1:1.

U susretima 15. kola III.ŽNL VPŽ skupina Virovitica – Pitomača, postignuti slijedeći rezultati: NK „Sveti Đurađ“ - „Aršanj“ Sedlarica 6:0, NK „Mladost“ Stari Gradac - NK „Orešac“ 3:0, NK „Kladare“ – NK „Podravec“ Dinjevac 4:1

U nedjeljno prijepodne, u utakmici 15. kola ŽNL VPŽ za veterane, veterani NK „Pitomača“ kao domaćini sa 5:1 savladali su svoje goste, veterane NK „Kozice“, dok u idućem kolu gostuju kod veterana NK „Podgorje“.

KUGLANJE - Pitomački su kuglači KK „Pitomača“ u utakmici 21. prvenstvenog kola III. HL regija istok, kao gosti sa 7:1 (3272:3110) poraženi od kuglača KK „Belišće“, te će u posljednjem kolu slijedećeg tjedna u direktnom susrteu sa kuglačima KK „Brod“ iz Slavonskog Broda odlučivati o tome koja će ekipa biti posljednja, odnosno predposljednja, u ovogodišnjem prvenstvu. Za pitomačane su nastupili: Rakijašić, Đakić, Tot (osvojio bod), Zvonarić, Kovačić i Švarbić.
Pitomača.hr

- 20:01 - Isprintaj - #

Započeo javni uvid u prijedlog Izmjena i dopuna Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na području općine Pitomača

Na temelju članka 30. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne Novine“ RH broj: 152/08 i 21/10) i prijedloga Izmjene i dopune Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača (u daljnjem tekstu: Program), a koji se utvrđuje za javni uvid, Općina Pitomača objavljuje

O B A V I J E S T
o početku javnog uvida u prijedlog Izmjena i dopuna Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača

1. Javni uvid u prijedlog Izmjena i dopuna Programa održat će se u razdoblju od 19.04. do 04.05.2010. godine svakog radnog dana osim subote, u vremenu od 8,00 do 14,00 sati u vijećnici Općine Pitomača, Lj. Gaja 26/1, Pitomača.

2. Na Javnom uvidu bit će izložen tekstualni dio Prijedloga Izmjena i dopuna Programa.

3. Na izloženi Prijedlog izmjena i dopuna Programa zainteresirane osobe mogu dati prigovore najkasnije u roku od 8 dana od isteka roka javnog uvida, o čemu će odlučiti Općinsko vijeće u roku od 30 dana. 4. Pisani prigovor na prijedlog Izmjena i dopuna Programa mora biti čitko napisan, i mora sadržavati ime i prezime, te adresu podnositelja. Prigovori se dostavljaju u Općinu Pitomača, Lj. Gaja 26/1, Pitomača zaključno do 12.05.2010. godine.

4. Ako se prigovor ne dostavi u određenom roku ili nije čitko napisan, neće se uzeti u obzir u pripremi konačnog Prijedloga Izmjena i dopuna Programa.

Klasa: 021-05/10-01/28
Ur.broj: 2189/16-10-01
Pitomača, 30.03.2010.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE PITOMAČA

VIŠE:
http://www.pitomaca.hr/vijesti/672

- 19:58 - Isprintaj - #

SDP: prof.Žagar novi predsjednik županijske organizacije

profesor Tomislav Žagar
Dana 18.04.2010 održali su se unutarstranački izbori za predsjednika SDP-a Županijske organizacije Virovitičko-podravske gdje su u cijeloj Županiji članovi stranke birali svog budućeg predsjednika.

Između dva kandidata Ivana Blažinčića i Tomislava Žagara za predsjednika Županijske organizacije u prvom krugu izabran je Tomislav Žagar, profesor i načelnik Općine u Novoj Bukovici.

Po prvi puta izbori za Županijskog predsjednika Socijaldemokratske partije provedeni su na način da su predsjednika birali svih članova stranke u Županiji.

Od ukupnog članstva glasanju je pristupilo 63,34 % članova od čega je kandidat Ivan Blažinčić dobio povjerenje 29,21% članova stranke a Tomislav Žagar 70,79% članova stranke koji su izašli na izbore.

Model izbora po načelu jedan čovjek-jedan glas novi predsjednik ocjenjuje izuzetno značajnim iskorakom SDP-a, novim standardom koji je postavljen u hrvatskoj demokraciji i dokazom da se SDP mijenja – i to, nabolje.

Županijska organizacija SDP-a Virovitičko-podravske Županije

- 19:52 - Isprintaj - #

18.04.2010., nedjelja

Otrovanec 2010. -naši jahači osvojili dvije medalje

U organizaciji konjičkog kluba „Zlatni klas“ iz Otrovanca i Hrvatskog konjičkog saveza (HKS) 17. travnja održana je prva ovogodišnja utakmica u daljinskom jahanju za Croatia CUP „Otrovanec 2010“. Utakmica u daljinskom jahanju ili endurance je maraton za konje i jahače. Cilj je proći dugačku stazu u prirodi u što kraćem vremenu, a da pri tome ne iscrpljujete konja.
Konjički klub „Zlatni klas“ i podravsko mjesto Otrovanac okupili su 39 natjecateljskih parova (jahač i konj) koji su se natjecali u dvije utakmice dužine 40 i 63 kilometara u dvije kategorije, seniori i juniori.
Iz Čazme stigao je KK Husar, iz Lipika KK Lipik 95, Garčin je predstavljao KK Ramarin, KK Hiperion stigao je iz Zagreba, Udruga Bilogora-Papuk iz Bjelovara, KK Konji gizdavi iz Velike Pisanice, KK Vodičajna iz Jelenja, KK Manjadvorci iz Barbana, KK Soko iz Pazina, KK Pula Paradiž iz Pule, KK Katoro iz Umaga te naši predstavnici KK Zlatni klas iz Otrovanca.

Prva staza u duljini 40 kilometara bila je ravničarskog tipa i prolazila je okolo sela Dinjevca s startom i ciljem na imanju Zlatni klas u Otrovancu.
REZULTATI: Staza- 40 kilometara
SENIORI:
1- Mirela Vohralik , konj Leon, KK Konji gizdavi
2- Vlado Vohralik, konj Storni, KK Konji gizdavi
3- Ivan Lipovac, Konj Fatime, KK Vodičajna
Prijavljeno 16 natjecateljskih parova iz 10 konjičkih kluba

JUNIORI:
1- Dominik Šebalj, konj Sonik, KK Hiperion
2- Andrea Radolović, konj Morlock Ibn Hawi, KK Manjadvorci
3- Marin Samardžić, konj Gazel Pasha, KK Ramarin
Prijavljeno 10 natjecateljskih parova iz 5 konjičkih kluba

Na drugoj, dužoj i kompliciranijoj stazi od 63 kilometara koja je obuhvaćala nizinski dio, područje bilogorskih vinograda te prekrasne bilogorske šume također s startom i ciljem u Zlatnom klasu, privukla je 13 natjecateljskih parova.

REZULTATI: Staza- 63 kilometara
SENIORI:
1- Sabina Pavlović , konj Fioret, KK Husar
2- Milan Jurković, konj Sokol, KK Soko
3- Carmen Keber, konj Anda, KK Zlatni klas
Prijavljeno 9 natjecateljskih parova iz 5 konjičkih kluba

JUNIORI:
1- Mateja Jurina, konj Majana, KK Husar
2- Marija Skender, konj Kuhaylan Zaid-Harpun, KK Lipik 95
3- Klara Novaković, konj April, KK Zlatni klas
Prijavljeno 4 natjecateljska para iz 4 konjička kluba

Sudačko vijeće čine Smiljka Selanec i Zlatko Kramarić. Tehnički delegat bio je Jozef Markić a veterinarsku ekipu činili su Damir Keber, Željko Ljubić i Damir Kaša.
Dežurni potkivač za hitne intervencije bio je Alen Smoljanić.

Utakmica u daljinskom jahanju održava se u 5 kola tako da nas još očekuju nadmetanja u Čazmi, Garčinu (2 kola), Nacionalnom parku Brijunima i nakraju 23. i 24. 10. 2010.završna utakmica Prvenstvo Hrvatske za Croatia CUP za državnog prvaka.
Članica Konjičkog kluba „Zlatni klas“ Lidija Keber s konjem Pasha je državna prvakinja u kategoriji juniora za 2009.godinu, dok je Klara Novaković s Andom 7.u Hrvatskoj.
Naši seniori također su pokazali dobre rezultate u protekloj godini te je tako Branko Tkalčec i konj Indy 3. u Hrvatskoj, Carmen Keber 9- ta a Damir Keber osvojio 11-to mjesto na državnom prvenstvu.
Posebnost ovogodišnje prve utakmice, uz prekrasno vrijeme, dobru organizaciju, odličnu logistiku i gostoljubive domaćine obilježio je i mali nagradni Foto natječaj koji je privukao fotoamatere i ljubitelje konja s digitalnim fotoaparatima koji su uživali u svojem hobiju te i na taj način promicali prirodne ljepote i događanja u našem kraju.
Osim fotogalerije Konjičkog kluba „Zlatni klas“ na internetskoj stranici fotografa Ivana Kršića možete pogledati prekrasne fotografije s subotnje utakmice.

Konjički klub „Zlatni klas“, Otrovanec

- 15:10 - Isprintaj - #

16.04.2010., petak

Odlični rezultati u atletici učenika Srednje škole Pitomača

U organizaciji Školskog športskog saveza Virovitičko-podravske županije, 14. i 15. travnja održano je atletsko prvenstvo srednjih škola Virovitičko-podravske županije.

SSpitomača


Natjecanje je održano na atletskim terenima grada Virovitice i športskim terenima O.Š. Petra Preradovića u Pitomači. U sedam disciplina u kategoriji djevojaka, učenice Srednje škole Pitomača ostvarile su odlične rezultate:
100 metara
- Marijana Presečan - 1. mjesto
- Kristina Kunštek - 2. mjesto
800 metara
- Maja Balija - 1. mjesto
- Valentina Kapitan - 3. mjesto
Skok u vis
- Katarina Šandor - 1. mjesto
Skok u dalj
- Nikolina Rengel - 1. mjesto
- Violeta Čor - 2. mjesto
Bacanje kugle
- Maja Sabo - 2. mjesto
- Ivana Magdić - 3. mjesto

Štafeta 4x80 metara
- ŠŠD Pitomača - 1. mjesto
Sastav štafete:
- Marijana Presečan
- Nikolina Rengel
- Violeta Čor
- Katarina Šandor

Ovim rezultatima učenice Srednje škole Pitomača zauzele su 1. mjesto u ekipnom plasmanu, te tako izborile nastup na poluzavršnom natjecanju koje će se održati 19. travnja 2010. godine u Čakovcu.

U kategoriji mladića, učenici Srednje škole Pitomača ostvarili su također vrlo dobre rezultate:
400 metara
- Leon Odalj - 1. mjesto
1000 metara
- Željko Kajić - 2. mjesto
Skok u dalj
- Tomislav Bratanović – 3. mjesto
Bacanje kugle
- Davor Sesvečan - 2. mjesto
- Ivan Zdeličan - 3. mjesto

Štafeta 4x80 metara
- ŠŠD Pitomača - 3. mjesto


U ekipnom plasmanu učenici Srednje škole Pitomača zauzeli su 3. mjesto.

Nakon ustrajnog rada i treninga, pod vodstvom svoje profesorice Maje Kirin i rezultati nisu izostali. Zaželimo im uspjeh i u poluzavršnici u Čakovcu.
Srednja škola Pitomača

- 17:47 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača

Poziv za prijavu projektnih ideja
Općina Pitomača i Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o. Varaždin, prošloga su tjedna u postupku izrade općinskog Programa ukupnog razvoja, objavile Poziv za prijavu projektnih ideja koji ima za cilj identificirati i prikupiti projekte koji su od interesa za razvoj općine i koji su u skladu sa Programom, a koji će u budućnosti moći biti predloženi za sufinanciranje od strane općine, županije, fondova Europske unije, te drugih domaćih i inozemnih donatorskih institucija.
Obrazac i naputak za prijavu može se preuzeti s općinske Internet stranice ili u prostorijama općine svakog radnog dana, a projektne ideje mogu se dostaviti putem pošte, e-mailom ili osobnom dostavom u prostorije općine, zaključno do 29. travnja ove godine.
DOWNLOAD:PITOMAČAobrazac.doc

Projektne ideje prijavljuju se preporučeno putem pošte, e-mailom: opcina@pitomaca.hr ili osobno dostavom na slijedeću adresu: Općina Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, 33400 Pitomača.

Prijave se primaju zaključno 14 dana od dana objave poziva. Sve dodatne informacije možete dobiti u Općini Pitomača na tel.033/782 -840 ili Razvojnoj agenciji Sjever-DAN d.o.o. na tel: 033/721-980.
----------------------------------------------------------
OBAVIJEST: Odgađa se V. Susret cimbalista Hrvatske
Zbog dana žalosti odgađa se V. Susret cimbalista Hrvatske koji se je trebao održati u nedjelju 18. travnja 2010. godine .
----------------------------------------------------------
Održan redoviti Koordinativni sastanak općinskog Vijeća za prevenciju
U petak je u prostorijama Općine Pitomača održan redoviti Koordinativni sastanak općinskog Vijeća za prevenciju, na kome su prisutni članovi istog razmatrali točke dnevnog reda vezane uz stanje kriminaliteta, stanje prekršajne problematike, stanje sigurnosti na državnoj granici, te stanje sigurnosti u cestovnom prometu, na području Policijske postaje Pitomača, u prvom tromjesečju ove godine, te je iznesena strateška procjena Policijske postaje Pitomača.
----------------------------------------------------------
Objavljen tekst javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske
U četvrtak je u Virovitičkom listu, na općinskim internet stranicama, te oglasnoj ploči Općine Pitomača, objavljen tekst javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača. Natječajem koji će biti otvoren 15 dana obuhvaćeno je cca 260 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta koje će biti dano u zakup na period od 5 ili 10 godina zavisno od njene namjene u općinskom Programu raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.
Istovremeno je objavljena i Obavijest o početku javog uvida u prijedlog Izmjena i dopuna Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača. Na prijedlog koji će biti izložen uvidu u prostorijama Općine Pitomača, svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 sati, od 19. travnja do 04. svibnja ove godine, zainteresirani će moći dostaviti svoje pisane primjedbe u roku od osam dana od isteka roka javnog uvida.
-------------------------------------------------------
Pitomača.hr

- 17:36 - Isprintaj - #

U Pitomači smanjena nezaposlenost u odnosu na prošli mjesec

foto:Virovitica info
Krajem ožujka u Zavodu za zapošljavanje - Podruc noj službi Virovitica bilo je evidentirano 9.459 nezaposlenih osoba. U odnosu na prošli mjesec (veljac a 2010.) evidentirano je 2,3% ili 218 osoba manje, a u odnosu na prošlu godinu (ožujak 2009.) nezaposlenost se povećala za 9% ili 778 nezaposlenih osoba.

U odnosu na prethodni mjesec, evidentirana nezaposlenost smanjena je u Ispostavi Pitomac a - 960 osoba (smanjenje od 5,6% ili 57 osoba), Ispostavi Orahovica - 987 osoba (smanjenje od 2,2% ili 22 osobe), Ispostavi Virovitica - 4.043 osobe (smanjenje od 4,9% ili 207 osoba), a povećana je u Ispostavi Slatina - 3.469 osoba (povećanje od 2% ili 68 osoba).

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, nezaposlenost je povećana u Ispostavi Pitomac a (povedanje od 9,6% ili 84 osobe), Ispostavi Slatina (povećanje od 11% ili 344 osobe), Ispostavi Virovitica (povećanje od 8,6% ili 320 osoba) I Ispostavi Orahovica (povećanje od 3,1% ili 30 osoba).

Krajem ožujka 2010. godine u Zavodu za zapošljavanje - Podruc noj službi Virovitica evidentirano je 5.222 nezaposlene žene, s udjelom od 55,2% naspram 4.237 nezaposlenih muškaraca ili 44,8%. Udio nezaposlenih žena u usporedbi s prethodnim mjesecom povećao se za 1,1 postotni bod, a u usporedbi sa ožujkom prošle godine smanjio se za 4 postotna boda.

Prema ugovoru o radu, u ožujku 2010. godine zaposleno je ukupno 456 osoba iz evidencije, što je za 79 osoba ili 21% više nego u istom periodu prošle godine. Zaposlila se 391 osoba na podruc ju Podruc ne službe Virovitica, a 53 osobe izvan podruc ja Podruc ne službe Virovitica tj. u drugim županijama na podruc ju RH, te 12 osoba u inozemstvu.
Virovitica info

- 17:32 - Isprintaj - #

Kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja

Policijski službenici PU virovitičko–podravske i PP Pitomača jučer, 15. travnja, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražili su stan i druge prostorije 43–godišnjaka M.Š. s područja Pitomače. Policija je u kući i stanu pronašla jednu pušku ručne izrade call. 16 mm, 200 grama baruta, tri topnička strjeljiva call. 20 mm, četiri strjeljiva call. 12.7 mm i 24 strjeljiva raznog call. Protiv 43-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava i optužnog prijedloga.

Podsjećamo građane da je prema Zakonu o oružju koji je stupio na snagu 1. rujna 2007. godine moguća dobrovoljna predaja nedozvoljenog i dozvoljenog oružja bez sankcija. Naime, svatko tko ilegalno posjeduje oružje može ga iz svoga doma ukloniti na vrlo jednostavan način: tako da pozove policiju na telefon 92 ili da se obrati svom kontakt-policajcu te ga obavijesti da želi predati oružje. U dogovoru s građanima policija može doći po oružje u civilu i u automobilu bez policijskih oznaka. Nakon takve obavijesti osposobljeni policijski službenici doći će na traženo mjesto i preuzeti oružje. Nije potrebno da posjednik oružja sam dira ili nosi oružje jer je najsigurnije da to učini za to osposobljeni policijski službenik.

Od građana koji preda oružje neće se uzimati nikakvi podaci i neće se protiv njega pokretati kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje sam preda prije policijskih izvida.
Od kada je na snagu stupio Zakon o oružju, kontinuirano traje i akcija MUP-a i UNDP-a „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem podizanja svijesti građana i javnosti vezano za opasnosti posjedovanja ilegalnog oružja. Dragovoljna predaja oružja bez sankcija je moguća dok god je na snazi Zakon o oružju.
MUP.hr

- 08:52 - Isprintaj - #

15.04.2010., četvrtak

PTO Merkur na 52. Međunarodnom sajmu obrtništva u Zagrebu

PTO-Merkur, Proizvodni veletrgovački i maloprodajni obrt, Pitomača
Međunarodni sajam obrtništva najveći je i središnji poslovni događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Zahvaljujući svojoj dugoj tradiciji ovaj Sajam postao je nezaobilazno mjesto i vrijeme intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, poslovnih ljudi i direktnih potrošača u ovoj branši .
52. Međunarodni sajam OBRTNIŠTVA održava se u terminu od 14.-17.04.2010. na Zagrebačkom velesajmu kao najznačajniji gospodarski događaj obrtničke struke u Republici Hrvatskoj uz punu potporu Hrvatske obrtničke komore te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

U sklopu 52. Međunarodnog sajma obrtništva u Zagrebu,izlaže i Proizvodno-veletrgovački obrt Merkur na štandu Obrtničke komore Virovitičko - podravske županije.
Obrt Merkur izlaže svoju paletu proizvoda, dječje odjeće i opreme. Kao vodeći proizvođač te vrste dječje odjeće i opreme u Republici Hrvatskoj, tradiconalno nastupamo na Obrtničkom sajmu, u smislu prezentacije novih proizvoda te privlačenja novih kupaca.
Nadamo se uspješnom izlaganju te Sajam vidimo kao još jedno iskustvo više, koje će nam dati dobre informacije i ideje kako biti još uspješniji u daljnjem poslovanju.

PTO Merkur
Matija Škrinjar

- 05:55 - Isprintaj - #

14.04.2010., srijeda

Uskrsna izložba članova udruge Kloštranska paleta

Prigodna Uskrsna izložba otvorena je Kloštru Podravskom u galeriji udruge do 05. lipnja 2010.g. Izlaže 23 slikara i fotografa: Franjo Bartolić, Mladen Brusač, Zdravko Benko, Darko Domitrović, Đurđica Franjić, Žarko Giba, Radovan Grgec, Mirko Horvat, Stjepan Jagić, Ivan Kančal, Ružica Kralj, Monika Krčmar, Želimir Kukavica, Franjo Mihočka, Milka Novosel, Slavica Pantelić, Ivan Peić, Iva Petrovčić, Ivan Rođak, Adrijana Ribić, Mirjana Radočaj-Marković, Mato Zeman i Josip Živko.

Iz predgovora: Sve mijene u okolišu umjetničke ruke brzo bilježe. Jer ono što je prošlo više ne postoji; ono što će biti još došlo nije. Zavirimo dakle u ovom prostoru što to za naše umjetnike postoji ? Samo ona točka u kojoj se sastaju prošlo i buduće. Eto u toj točki cijeli je naš život. Neizmjerno bogatstvo i izuzetno iskustvo leži u djelima Kloštranske palete. Predgovor u prospektu napisao Tomislav Franjić.

Kloštranska paleta Uskrs2010


bNovosel

- 17:43 - Isprintaj - #

Karate klub Podravski sokol na Euro Grand Prix Međimurje 2010.

Podravski sokol


U subotu 10. 04. 2010. u Nedelišću je održan Euro Grand Prix Međimurje 2010. Nastupilo je 406 natjecatelja iz 5 zemalja ( Austrija, Mađarska, Slovenija, Srbija, Hrvatska ). Ispred KK Podravski Sokol nastupilo je 7 natjecatelja koji su osvojili 2 srebra i 3 bronce i ponovo pokazali da se mogu ravnopravno nositi sa najboljim karatistima Hrvatske i Europe.
1. KIRIN IVANA
2. ŠIPEK GABRIELA
3. ŠKUDAR ANA
4. ČIŽMAR ERIKA
5. KIRIN NEVEN
6. ŠTEFANIĆ GORAN
7. HRVOJIĆ VERON
Srebra su osvojili Goran Štefanić ( mlađi kadeti borbe - 41 kg) i Veron Hrvojić ( mlađi kadeti borbe - 48 kg ) , bronce Gabriela Šipek i Ana Škudar (mlađe učenice borbe + 30 kg) te Neven Kirin ( učenici borbe + 42 kg ) , dok su bez plasmana ostale Ivana Kirin i Erika Čižmar.

Karate klub Podravski sokol

- 05:16 - Isprintaj - #

13.04.2010., utorak

Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske povodom novih hidroelektrana na Dravi

Devastacija Drave


Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske povodom novih hidroelektrana na Dravi

Prošli tjedan je Vlada Republike Hrvatske pod hitnim postupkom najavila izgradnju novih energetskih postrojenja, među njima i nove hidroelektrane na Dravi. Na žalost, Vlada je podlegla građevinskom i energetskom lobiju bez obzira na sve druge postojeće struke, a kamoli građane.
Udruga za istraživanje i popularizaciju znanosti - Baobab

Da HEP zaista želi više struje, već bi davno obnovio energetsku mrežu i smanjio gubitke daleko iznad europskog prosjeka, no to im nije isplativo. Isplativa je gradnja i okretanje stotina milijuna kuna pa se pod izlikom ekonomske krize sada guraju propali projekti. Podsjetimo, stanovništvo Podravine reklo je odlučno NE hidroelektrani Novo Virje jer je uvidjelo da im je očuvana rijeka važnija od svih megavata struje. Da li je HEP servis građana ili profitabilna kompanija kojoj nije stalo do uštede energije, nego samo do prodaje što više struje građanima i tako zarađuje?

Svi smo mi svjesni da naš život ne bi funkcionirao bez električne energije, ali HEP upravo koristi tu ovisnost da bi gurao megalomanske projekte na trošak i građana i države. Ovdje ne govorimo samo o troškovima investicije već troškovima koji nastaju potpunim poremećajem sustava rijeke i cijelog sliva. Svjetska komisija o branama (osnovana od strane Svjetske banke) jasno je pokazala sve „skrivene“ troškove brana koje u konačnici značajno premašuju njenu jednu jedinu korist - proizvedenu struju. http://www.unep.org/DAMS/WCD/ S druge strane, istinski alternativni izvori energije poput sunca ili vjetra nikako da u Hrvatskoj puste korijenje.

Znanost je jednoznačno pokazala svu štetnost regulacija rijeka, a posebno hidrocentrala kada se uzme cijela slika i svi troškovi, a ne samo jedan segment kao što je proizvodnja struje. Od gradnji hidrocentrala zarađuju samo HEP i građevinske kompanije, a plaćaju građani Hrvatske. Kada se uzmu svi troškovi (dakle i skriveni), hidrocentrala za građane dugoročno postaje trošak. Neke su posljedice odmah uočljive poput devastacije okoliša rijeke, poremećaja podzemnih voda pa sve do neslućenih troškova narušavanjem ravnoteže koji se s vremenom ispoljavaju. Jedni od primjera su sušenje šuma, potpuni poremećaj podzemnih voda, a neumitno će svaki segment društva osjetiti konkretne troškove, uključujući i zdravlje. Znanost tek treba utvrditi još brojne posljedice. To će naravno platiti sami građani ili lokalne vlasti, dok će nam HEP samo isporučivati račune za struju.

HEP manipulira javnost da su hidrocentrale zeleni izvori energije, da će se razvijati turizam, povećati zaposlenost. Ogromna HE Donja Dubrava ima svega nekoliko zaposlenih, a namjerava se automatski upravljati njom u skoroj budućnosti, bez ljudi na terenu.

Vlada hitnim postupkom ignorira zakon o zaštiti prirode, pokazujući zapravo kako nema pravne države od samog vrha. Također pokazuje kako krupni kapital treba gaziti sve pred sobom bez obzira na ljude koji ondje žive; priča o golfu se ponavlja. Rijeka Drava zaštićena je kao regionalni park, ekološka mreža te budući rezervat biosfere koji je potpisala sama premijerka. Više od toga, Drava je naša neizmjerna prirodna baština kakve nema u cijeloj Europi!

Europska Unija je prepoznala rijeke, ne samo kao dio zdravog okoliša, nego i kao ekonomski izrazito važne. Daje im se prostora, primjerice u Danskoj i Nizozemskoj se pod vrlo visoku cijenu obnavljaju rijeke u preko 200 projekata. Nemojte dopustiti da Hrvatska, zemlja predivne prirode i kulturne baštine, zemlja turizma i zdravog života postane „ružna betonjara“.

Predlažemo da se u hitnom postupku u cijelosti analizira projekt izgradnje hidrocentrala, poštujući sve ostale struke, gledajući na budućnost Hrvatske koja bi trebala razvijati zdrav život, održivi turizam, znanost i visoke tehnologije!


Dipl. ing. Goran Šafarek,
Dr. sci. Olga Jovanović

Udruga Baobab


videoBy:gsafarek
Zašto je Ušće Mure hrvatska Amazona?

VIŠE o temi:
Plan izgradnje hidroelektrana kod Molvi iznenadio Podravce
Ekološki incident 2: Na Dravi dvije manje elektrane vrijedne čak 400 milijuna eura

- 17:41 - Isprintaj - #

Plan izgradnje hidroelektrana kod Molvi iznenadio Podravce

KOPRIVNICA - Među prioritetne elektroenergetske objekte Vlada je svrstala dvije hidroelektrane na Dravi i to Molve 1 i 2. Podravska javnost tom je činjenicom u najmanju ruku iznenađena, s obzirom da je tek nedavno HE Novo Virje brisana iz svih prostornih planova. Župan Darko Koren i molvarski načelnik Stjepan Fosić tvrde kako ih nitko nije kontaktirao niti im predstavio projekte, a preduvjet realizacije je uvrštenje u lokalne prostorne planove.

Devastacija Drave


- Mislim da je to sve samo na razini ideje. Energetska strategija Vlade u suprotnosti je s onom koju je donio Sabor RH, tako da tu postoji još cijeli niz formalnih, administrativnih prepreka da bi se uopće o tome počelo razgovarati, rekao je župan Koren.
Molvarski načelnik Stjepan Fosić kaže kako bi sljedećeg tjedna mogao vidjeti projekte hidroelektrana, od kojih očekuje ostvarenje novih prihoda, te novog zapošljavanja u tom kraju.
Saborski zastupnik i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković kazao kako se za dvije manje hidroelektrane zna otprije. Dok smo se borili protiv projekta HE Novo Virje, bilo je govora da bi se išlo na dvije manje hidroelektrane, rekao je S. Milinković.
Zabrinutost posebno iskazuju ekolozi, a iako Helena Hećimović za sada ne najavljuje prosvjedne aktivnosti, upozorava na ogromno uništavanje okoliša do kojeg bi došlo prilikom izgradnje ta dva objekta, do kojih treba napraviti i prilazne puteve.
Svi se sugovornici slažu kako će biti potrebne brojne rasprave za usuglašavanje oko ovako važnog projekta.
- Mislim da će još jako puno vode Dravom proteći prije nego bi došlo do konkretizacije tih projekata, zaključio je župan D. Koren.

HEP spreman za gradnju hidroelektrana već sljedeće godine
Direktor HEP-ovog sektora za strateški razvoj Ante Ćurković kaže kako je lokalna javnost trebala biti odavno upoznata s projektom gradnje dviju manjih hidroelektrana na Dravi. S porukom da će rado projekt predstaviti, Ćurković je za Radio Koprivnicu kazao:
- Pod pretpostavkom da će, u skladu sa Zakonom o izgradnji, studija o utjecaju na okoliš u primjerenom roku biti prihvaćena, jer je ona nama jedini i važni i najvažniji dokument, u tom slučaju bi mi 2011. mogli ozbiljno početi s radovima.
A što se tiče bojazni da će dvije elektrane kod Molvi negativno utjecati na okoliš rijeke Drave, iako Ćurković kaže da bilo kakvi radovi utječu na okoliš, prenio je stav HEP-a:
- Taj utjecaj uopće nije negativan, nego je, naravno, pozitivan.
Istovremeno je priznao da je glavna poteškoća u realizaciji tog projekta zaštita okoliša.
- Mi kao prvo moramo s Ministarstvom zaštite okoliša dogovoriti sve u odnosu na prekogranični utjecaj na zajednički tok rijeke Drave s Mađarima, rekao je A. Ćurković.
Dodao je kako je interes HEP-a gradnja daljnjih elektrana na Dravi jer, kako je istaknuo, u Austriji ih je deset, u Sloveniji osam, a u Hrvatskoj su samo tri elektrane sa snagom od 250 megavata. Gradnja dviju hidroelektrana kod Molvi koštala bi između 400 i 450 milijuna eura, a trajala bi do pet godina, rekao je Ćurković i dodao kako se nada pozitivnom mišljenju lokalnog stanovništva o ovom projektu, jer smatra da je proizvodnja energije za potrebe Hrvatske u skladu s interesima stanovništva koje živi na obalama Drave te u skladu s odredbama zaštite okoliša. Također se slaže da predstoji usuglašavanje stavova i brojnih potrebnih mišljenja o ovom projektu.
Radio Koprivnica

- 17:27 - Isprintaj - #

Kladarčice tradicionalno obilježile matkanu nedjelju i 30.godišnjicu okupljanja

KLADARE: Izložbom probranih ručnih radova, pisanicama, fotografijama, bogatom arhivskom građom, cvijećem i brojnim gostima, u nedjelju 11. 4. 2010. u Društvenom domu Kladare UŽ Kladara predočila je rezultate svog trideset godišnjeg rada. Osmišljeni program vodile su Samanta i Majda.Bilo je matkanja.

Kladarčice


Gošće, KUD Otrovanec iz Otrovanca, uz ostale, posebno zapaženim pjesmama iz krajiških vremena i prigodnim uskrsnim kolima i KUD žena iz Kloštra Podravskog izvele su uz podravske pjesme i prigodna kola, pred prepunom salom mještana i gostiju. Poseban pljesak zaslužila je mala Karla Mađar, koja je recitirala nekoliko pjesmica i nije se dala s bine.

Kladarčice


Sve prisutne toplo je pozdravila Ivka Mađar predsjednica UŽ Kladare. Pritom je zamolila posebnog gosta, vlč. Ivicu Puškadiju, donedavnog kapelana pitomačke župe Svetog Vida, sada župnika župe Sveti Juraj na Bregu u Međimurju, da se obrati prisutnima i otvori izložbu, što je on sa zadovoljstvom i učinio. Kako se obilježavala 30 godišnjica rada Udruge žena Kladare, gospođa Ivka posebno je naglasila svoje prethodnice. Cvijećem i skromnim poklonima, za 12 godišnji rad predsjednice, u Aktivu žena Kladare darivana je Ružica Tkalčec i za 6 godišnji rad Ana Badanjek. Sadašnjih 12 godina predsjednica je Ivka Mađar. Kladarčice su renomirane čuvarice narodnog blaga, nagrađivane u zemlji, ali poznate i u inozemstvu. Njeguju dobre odnose sa Udrugama u Virovitičko-podravskoj ali i Koprivničko – križevačkoj županiji. Kroz dugogodišnji rad imaju se čime pohvaliti i imaju što pokazati. Za proslavu 30. godišnjice zbirku su obnovile na novo doniranim ručnim radovima.

Kladarčice


Posebno su naglasile poklon gospođe Ivkice, rođene kladarčice - sačuvanu lanenu suknju i bluzu, ručno proizvedenu krajem osamnaestog stoljeća.
Gosti manifestacije i obilježavanja 30 obljetnice bili su i članovi FVK Mirko Lauš: Gordana Jakupec, Damir Bedeković i Barica Mihoković. Po dogovoru sa slavljenicima reproducirani su filmovi: Čejanje, Mudra Jelka i selske žene, Berba i Lan, nastalih po scenariju Ivke Mađar, po stvarnim dogodovštinama iz Kladara, koje je po usmenoj predaji prikupila i sa Zdravkom Jakupcem predsjednikom FVK Mirko Lauš i ekipom snimila filmove. Posebno treba naglasiti da je film "Lan" osvojio posebnu nagradu žirija "De Jeunesse" u kategoriji dječjeg filma na 10. TOTI međunarodnom filmskom festivalu nekomercijalnog filma 2009. u Mariboru. Slavljenicama je na uspješnom radu čestitao Ivica Ivanec, predsjednik Mjesnog odbora Kladare, vlč. Ivica Puškadija, Gordana Jakupec predstavnica FVK Mirko Lauš iz Pitomače, Marta Nemet iz Pitomače, koja se predstavila sa svojom kolekcijom lutaka u narodnoj nošnji, predstavnica KUD-a "Otrovanec" iz Otrovanca, KUD-a i Foruma žena iz Kloštara Podravskog, KUD-a iz Ferdinandovca, Čepelovca i drugi. U čast slavljenica slijedilo je zajedničko druženje uz pjesmu i ples.

Barica Mihoković
FVKnovosti

VIŠE:Udruga žena Kladare obilježava 30. godina

- 16:53 - Isprintaj - #

Barica Mihoković: Vatrogasne vijesti

VATROGASCI DVD PITOMAČA U SIGETCU DRUGI
Na NATJECANJU OPERATIVNIH VATROGASACA u nedjelju 28. ožujka 2010., u organizaciji domaćina DVD Sigetec, kraj Koprivnice, od 13 prisutnih natjecateljskih ekipa iz svih dijelova Hrvatske, vatrogasci muške A ekipe DVD Pitomača postigli su drugo mjesto.VIŠE
-----------------------------------------------------------
OŽUJAK, VRIJEME SKUPŠTINA VATROGASNIH ZAJEDNICA
U subotu 20. 3. 2010. u 19 sati održavale su Godišnje izvještajne skupštine VZO Gradina, VZO Špišić Bukovica i VZO Pitomača, za 2009. godinu. VIŠE
---------------------------------------------------------
116. SKUPŠTINA U OČEKIVANJU PLAĆENOG VATROGASNOG KOMBIJA
U subotu 13. 3. 2010. vatrogasci stožernog DVD-a Pitomača, umjesto u svom lijepom Vatrogasnom domu, zbog brojnih gostiju 116. redovnu godišnju skupštinu održali u Društvenom domu "Greda". Skupštini su prisustvovali Zdravko Dijaković, dožupan Virovitičko podravske županije i Željko Palković, dopredsjednik Vatrogasne zajednice županije i predsjednik VZ općine Pitomača.VIŠE
-------------------------------------------------------
DVD-u KRIŽNICA DONIRANO VOZILO
U naselje Križnica, dolazi se iz Pitomače u prekodravlje pješice, motociklom ili biciklima preko visećeg mosta, ili skelom preko Drave. Križnica s Jelkušem, Širokim Otokom i močvarnim staništem Vir na području Općine čine jedinstven prostor u Republici Hrvatskoj. Tu Drava s jedne strane na Hrvatskoj i s druge na Mađarskoj strani čini meandre – zavojito riječno korito na malom prostoru, nalik na slovo "S". Tako krivudavog toka rijeke nema od izvora do ušća Drave u Dunav. Križnica je oaza zelenila, mira, divljači, voda stajačica, mrještilišta brojnih vrsta riba u starom toku Drave. U naselju po popisu iz 1991. godine živi 49 domaćinstava i 136 stanovnika na izuzetno plodnoj zemlji. Taj broj se ljeti upeterostručuje turistima, vikendašima, brojnim ribičima, lovcima i izletnicima. Nekad je naselje bilo brojnije domicilnim stanovništvom. Imali su DVD. Zbog prirodnih prepreka, Drave i rječice Rine s Mađarske strane, zaštićenog krajolika, neophodno im je aktivno DVD. Lani su imali tri požara. VZO Pitomača obnavlja rad DVD Križnica. Ove godine održali su Godišnju izvještajnu skupštinu. Otprije su imali traktorsku cisternu. Prošle godine JVP Virovitica donirala im je vozilo FAP sa 7000 vode, sa osnovnom opremom. Imaju petero vatrogasaca. Predsjednik im je Zdravko Sesvećan, zapovjednik Josip Sesvećan, koji je ujedno i skelar na Dravi i tajnik Marijan Matočec. Drava, prirodna prepreka, čini ih dislokacijom, a prevažni su za početne požara, do dolaska stožernih društava VZO Pitomača, rekao je Livio Lauš zapovjednik DVD Pitomača, delegat VZO za Križnicu.
Barica Mihoković
FVKnovosti

- 16:11 - Isprintaj - #

Proljeće u vinogradima

FVKbarica


Nastupom proljeća, budi se priroda. Obavljaju se završni radovi u vinogradima. Rezidba je gotovo završena, lucni povezani, otpadni materijal uklonjen. Obavlja se prskanje panjeva.

FVKbarica


Na fotografijama radovi u Aršanju, područje Općine Pitomača.

Barica Mihoković
FVKnovosti

- 16:02 - Isprintaj - #

JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga kandidata za članove Savjeta mladih Općine Pitomača

JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga kandidata za članove Savjeta mladih Općine Pitomača
1. Savjet mladih Općine Pitomača osniva se kao savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Pitomača.
2. U Savjet mladih Općine Pitomača bira se sedam članova.
3. Kandidati za članove Savjeta mladih Općine Pitomača mogu biti osobe s prebivalištem na području općine Pitomača u dobi od petnaest do dvadeset devet godina života.
4. Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih Općine Pitomača imaju:
• udruge mladih i udruge koje se bave mladima,
• učenicka vijeća,
• nastavnička vijeća,
• drugi oblici organiziranja mladih koji su registrirani i djeluju na području općine Pitomača.
5. Svaki ovlašteni predlagatelj može predložiti najmanje jednog, a najviše sedam kandidata.
6. Prijedlog se podnosi na propisanom obrascu, a mora sadržavati i vlastoručno potpisanu izjavu kandidata o prihvaćanju kandidature za izbor člana Savjeta mladih Općine Pitomača.
Obrazac prijedloga (SM-1), Očitovanje o prihvaćanju kandidature (SM-2) i Očitovanje predlagatelja (SM-3) nalaze se na internet stranici Općine Pitomača (www.pitomaca.hr), a mogu se podići u pisarnici Općine Pitomača, Lj. Gaja 26/I.
7. Prijedlogu se obavezno prilažu: rodni list kao dokaz o dobi kandidata, uvjerenja o prebivalištu kao dokaz o prebivalištu kandidata na području općine Pitomača, izjave kandidata o prihvaćanju kandidature za članove Savjeta mladih Općine Pitomača, rješenje o upisu u registar udruga, odnosno izvadak iz registra udruga, ili drugi registar u koji se upisuju organizirani oblici mladih, odnosno rješenje o upisu u sudski registar ili izvadak iz sudskog registra za ustanove, kao dokaz o svojstvu ovlaštenog predlagatelja.
8. Prijedlozi s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se osobno ili poštom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i opće poslove Općine Pitomača, na adresu: Lj. Gaja 26/I, 33405 Pitomača, s naznakom „Prijedlog kandidata za članove Savjeta mladih Općine Pitomača“ u roku od 15 dana od dana objave javnog poziva u dnevnom tisku i na internet stranici Općine Pitomača.
9. Izbor članova Savjeta mladih Općine Pitomača provesti će Općinsko vijeće Općine Pitomača sukladno Odluci o osnivanju Savjeta mladih Općine Pitomača.
OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE PITOMAČA

- 15:50 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača


V. Susret cimbalista Hrvatske
U nedjelju 18. travnja u kinodvorani u Pitomači s početkom u 20 sati održat će se V. Susret cimbalista Hrvatske. Na susretu će nastupiti: Tomislav Belec iz Prugovca, Nikola Baričević iz Čakovca, Blaž Domitrović iz Prugovca, Gordana Evačić iz Koprivnice, Damir Hajduk iz Pitomače, Marijan Janči iz Bjelovara, Alan Kanski iz Svetog Ivana Zeline, Neven Kolarić iz Čakovca, Ivan Kožić iz Marije Bistrice, Zvjezdan Marković iz Varaždina, Andrija Maronić iz Đurđevca, Aleksandra Namjesnik iz Zagreba, Marko Širec iz Ferdinandovca i Tomica Žirovec iz Bednje. Cimbalisti će nastupiti samostalno i uz pratnju ritam sekcije, ostalih instrumentalista te vokalnih solista: Kristine Domović, Franje Barića, Alojza Lacha, Mirne Namjesnik i Mirka Švende Žige.

Susret cimbalista organizira udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja u suradnji s Hrvatskim radio.
----------------------------------------------------------------
Manifestacija „U posjeti starim vremenima“ uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice
Nakon kandidatura upućenih od strane Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o sufinanciranju manifestacija na području Virovitičko-podravske županije u 2010. godini. Tako će se dijelom od ukupno odobrenih 50.000,00 kuna sufinancirati i manifestacija općinske turističke zajednice „U posjeti starim vremenima“, a u razdiobi dobivenih sredstava uz navedenu sudjelovati će i manifestacije „Rokovo”, „Orahovačko proljeće”, „Slatinsko ljeto”, te Međunarodni sajam „Slavin”.
----------------------------------------------------------------
Proljetne aktivnosti na području općine
Proljetno je vrijeme rezervirano za povećano angažiranje na uređenju općinskih javnih površina. Od prošlog utorka, pa sve do 21. travnja, na području općine Pitomača, djelatnici t.d. „Asanator“ d.o.o. Višnjevac, izvoditi će proljetni tretman sustavne preventivne deratizacije. „Asanator“ je za poslove deratizacije izabran na temelju provedenog javnog nadmetanja koje je provela Općina Pitomača, koja će u cijelosti i snositi troškove izvršenja iste. Akcija je započela od dislociranih općinskih naselja prema općinskom središtu.
Do prošlotjednih kiša odrađen je dio radova na uređenju poljskih puteva na području k.o. Pitomača, a djelatnici bjelovarskog t.d. „PZC“ d.o.o. prošlog četvrtka i petka na području općine Pitomača izvršili su krpanje udarnih rupa na nerazvrstanim cestama pod nadležnošću općine.
Uz angažiranje djelatnika uposlenih na općinskim javnim radovima u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje izvršeno je čišćenje nekolicine manjih divljih deponija, veći su zahvati uz upotrebu mehanizacije izvedeni na divljem odlagalištu građevinskog materijala u Dinjevcu i komunalnog otpada prema Podravskim Sesvetama, dok su u tijeku radovi na raščišćavanju divlje deponije „Razlev“ u Otrovancu.
Pitomača.hr

- 15:44 - Isprintaj - #

Sportski rezultati proteklog tjedna

RUKOMET - Rukometašice ŽRK „Pitomača“ u subotu poslijepodne, u sportskoj dvorani u Đakovu, odigrale su svoju utakmicu 18. prvenstvenog kola II. HRL sjever, gdje su se sastale sa domaćim rukometašicama ŽRK „Pan Đakovo“, te su u utakmici u kojoj su na samome početku povele sa tri gola prednosti svoje vodstvo održavale cijelu utakmicu, za konačnu pobjedu od 25:28 (10:15). Za pitomačanke su igrale: Kovačić, Šimić 6 (3), M.Habijanić, H.E.Habijanić 3, Hegediš 5, Begović 5 (1), Filipović, Bosanac, Petković, Veličan, Đud 9 i Kožarić. Idućeg vikenda u Pitomači gostuju rukometašice ŽRK „Čakovec“.

Svoj nastup na šestom turniru 1. HRL – regija sjever za djevojčice rođene 1996. godine i mlađe, u nedjelju su u Pitomači imale i mlade pitomačke rukometašice, koje su svoje rukometno umijeće odmjerile sa vršnjakinjama ŽRK “Tvin-Trgocentar” iz Virovitice koji su savladale sa 21:18, te ŽRK “Darda” od kojih su poražene sa 12:35. Za ovu generaciju pitomačanki nastupile su: Kodžaga, Ban 6, Ferić 8, Šubić, Kovač 1, A.Habijanić 1, Rengel 8 (4), Bajsar, Grlica 1, Petković 3 i Matić 5. Posljednji sedmi turnir lige održava se za 14 dana u Bjelovaru.

NOGOMET - Općinski su četvrto ligaši ovoga tjedna na rasporedu imali dvostruki program. Najprije su u srijedu, u odgođenim utakmicama 18. kola IV. HNL sjever, skupina B, kao domaćini upisali pobjede, pitomačani sa 4:0 protiv nogometaša NK „Papuk“ iz Orahovice, a grabrovčani sa 1:0 protiv nogometaša NK „Mladost“ iz Ždralova u derbiju ovog kola. Ovog vikenda četvrtologaši igraju utakmice 22. kola, u kojima su pitomačani kao domaćini sa 1:2 poraženi od nogometaša NK „Mladost“ iz Kloštra Podravskog, dok nogometaši NK „Croatia“ iz Grabrovnice, u nedjelju su kao domaćini u Vukosavljevici ugostili i odigrali neodlučenih 1:1 sa nogometaše vodeće ekipe lige NK „Slatina“.

Juniori NK „Pitomača“ u 14. kolu ŽNL VPŽ, skupina Virovitica - Pitomača, skupina A, pobijedili su kao domaćini juniore NK „Turanovac“ sa 6:3. Juniori NK „Croatia“ iz Grabrovnice sa 1:0 pobijedili su vršnjake NK „Gradina“, dok su pioniri u predigri, pionire istog protivnika pobijedili sa 6:1. Preko tjedna u kup utakmici juniori NK „Pitomača“ sa 2:1 pobijedili su na gostovanju vršnjake NK „Gradina“, a juniori NK „Croatia“ bili su bolji od juniora NK „Lukač“ sa 6:3.

Pioniri NK „Pitomača“ u subotu su u 11. kolu Regionalne lige Nogometnog središta Varaždin, grupa B, kao domaćini ugostili nogometaše NK „Čazma“, koji su bili uspješniji u svim uzrastima: pioniri U-10 poraženi su sa 1:2, pioniri U-12 sa 1:2, a najstariji, pioniri U-14 sa 0:3. Pioniri NK „Pitomača“ U-14 u kup natjecanju pobijedili su vršnjeke iz NK „Turanovac“ na gostovanju sa 5:2, dok su grabrovčani pobijedili pionire NK „Sokol“ iz Milanovca sa 4:2.

U nedjelju u utakmici 17. prvenstvenog kola II.ŽNL VPŽ, nogometaši NK „Turnašica“ sa 1:0 pobijedili nogometaše NK „Slavonija“ iz Sladojevaca, dok su njihovi juniori u 8. kolu lige VPŽ skupian B, savladali NK „Lukač 05“ sa 3:2, dok su u kupu sa 4:2 poraženi od juniora NK „Rezovac. U susretima 14. kola III.ŽNL VPŽ skupina Virovitica – Pitomača, postignuti slijedeći rezultati: „Aršanj“ Sedlarica - NK „Sveti Đurađ“ 1:5, NK „Podravec“ Dinjevac - NK „Mladost“ Stari Gradac 0:3, NK „Kladare“ – NK „Orešac“ 4:2. Pitomački veterani jučer su u pitomači sa 4:2 pobijedili veterane NK „Rezovac“, upisavši prvu proljetnu pobjedu.

KARATE - U subotu je u Nedelišću održan karate turnir Euro Grand Prix „Međimurje 2010.“ na kome su nastupili mladi karatisti iz 44 karate kluba iz pet europskih zemalja (Austrija, Mađarska, Slovenija, Srbija, Hrvatska), a među njima i članovi oba pitomačka karate kluba. Od sedam predstavnika KK „Podravski sokol“ medaljama se okitilo petero njihovih članova. Srebra su osvojili Goran Štefanić (mlađi kadeti borbe -41 kg) i Veron Hrvojić (mlađi kadeti borbe - 48 kg), bronce Gabriela Šipek i Ana Škudar (mlađe učenice borbe + 30 kg), te Neven Kirin (učenici borbe + 42 kg), dok su bez plasmana ostale Ivana Kirin i Erika Čižmar. Uspješni su bili i karatisti KK „Pitomača“ čija su oba predstavnika, Marko Bogović (mlađi učenici borbe – 30 kg) i Matija Maresić (mlađi kadeti borbe – 48 kg) došli do brončanih medalja, a Marko Bogović okušao se i u katama, ali nije stigao do odličja.

MALI NOGOMET - U sklopu održavanja svoje redovne izvještajne skupštine Udruga „Crne mambe“ jučer je u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači organizirala 6. Memorijalni malonogometni turnir za poginule suborce 1. pješačke bojne. Na turniru su nastupile malonogometne ekipe specijalne policije „Omega“ iz Bjelovara, veterana NK „Pitomača“, ekipa Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, ekipa hrvatskih branitelja Koprivnice, te domaćini, ekipa Udruge „Crne Mambe“. Igralo se svatko sa svakim, a nakon zanimljivih utakmica prvo mjesto osvojila je ekipa veterana NK „Pitomača“ sa osvojenih 10 bodova, ispred ekipe Koprivnice sa 8 i ekipe „Omega“ sa 6 osvojenih bodova.

DALJINSKO JAHANJE - Iduće subote, 17. travnja, u Otrovancu se održava utakmica u daljinskom jahanju (Endurance) za Croatia CUP, pod nazivom "Otrovanec 2010.", kojega je domaćin Konjički klub „Zlatni klas“, a mjesto održavanja je Restoran „Zlatni klas“. Na ovom natjecanju sudjeluju natjecateljski parovi (jahač i konj) licencirani za 2010. godinu i to na stazama duljine 40 i 63 kilometara koje prolaze kroz pitome predjele podravske ravnice, te bilogorske vinograde i šume.
Pitomača.hr

- 15:41 - Isprintaj - #

12.04.2010., ponedjeljak

Dodjeljene i posebne nagrade na „Kukuričeku“

I dok je uvaženi stručni žiri s Arsenom Dedićem na čelu, ocjenjivao glazbene nastupe izvođača i autora, poseban domaćinski žiri pomno je pratio njihov scenski nastup i tako se pobrinuo da nitko iz Đurđevca ne ode bez nagrade organizatora, odnosno sponzora i pokrovitelja. Za to su bile zadužene Edita Janković – Hapavel i Kristina Benko Markovica, koje su ocjenjivale detalje prilikom nastupa. Tako je primjerice Matija Kucelj iz Kalinovca dobio priznanje za izvrstan prvi nastup, a mala Molvarka Sara Kopričanec, koja je otvorila „Kukuriček“, nagrađena je na najsimpatičniji nastup.

Đurđevac.hr


Od izvođača iz Podravine priznanje je dobila i Lana Živko iz Pitomače, a za najbolji duet nagrađene su Helena Živko i Mirta Krsnik iz Pitomače.
Za najbolji solo-scenski nastup nagrađen je Sandro Turković iz Koprivnice, dok je prošlogodišnja pobjednica Dora Troglić, članice domaćinskog žirija osvojila svojim prelijepim osmjehom i za to dobila i nagradu za najljepši osmijeh.U očekivanju proglašenja najboljih, u revijalnom dijelu programa najmlađe u dvorani na noge je digla svojim nastupom Antonija Šola, pjevala je i Ivana Trogrlić, a nije se zaboravilo ni na Peru Štefanića, čovjeka koji je „Kukuriček“ održao na nogama i pomogao mu da se vine i u međunarodne visine. Na poticaj župana Darka Korena, koji je „Kukuriček 2010. službeno otvorio, u znak pozdrava pljeskala je cijela dvorana, ispunjena domaćinima, ali i izvođačima iz cijele Hrvatske. Zaslužio je.
Đurđevac.hr

- 05:54 - Isprintaj - #

11.04.2010., nedjelja

Izborna konvencija SDP-a Općine Pitomača

SDPpitomača


Dana 11.04. 2010. održala se Izborna konvencija SDP-a Općine Pitomača, gdje se se između ostalog donio Izvještaj o radu Općinske organizacije SDP Pitomača u proteklom razdoblju. Uz razrješnicu dosadašnjim organima OO SDP Pitomača izabrani su novi:

- Potpredsjednice: Ivana Deskar i Ivana Novogradec

- Predsjedništvo: Zoran Kovač, Tomislav Kralj, Danijel Magdić i Sandra Petrović

- Općinski odbor: Petar Ćulumović, Vladimir Novogradec, Smilja Grahovac, Miroslav Slaviček, Marija Grgačić, Josip Švarbić, Marija Matišić, Hrvoje Vranek, Tomislav Grlica, Ivica Milaković, Ivica Vajda, Ivan Martinušić, Dubravko Sesvečan, Marijan Čerepinko i Stevo Smolek

- Nadzorni odbor: Ivan Dijaković, Marijan Grbačić, Slavica Grškovnjak, Štefanija Jakelić i Dragutin Zelenbrz.



Na izborima ranije za predsjednika Općinske organizacije izabran je Ivan Kovačević koji je iznio svoj plan i program rada za organizaciju te naveo da je ponajprije potrebno hitno pronaći prostor za stranku s obzirom na veliki broj članova, gdje će se moći popričati s članovima o eventualnim problemima i potrebama, sve u cilju jačanja organizacije.

Također treba naglasiti gostovanje i predstavljanje predizbornog programa dvaju kandidata za predsjednika Županije organizacije SDP-a Virovitičko-podravske županije Ivana Blažinčića i Tomislava Žagara. Izbori za predsjednika Županijske organizacije će se održati 18. travnja.

Općinska organizacija SDP-a Pitomača

- 21:34 - Isprintaj - #

„Mama“ i „Moja Drava“ oduševile publiku i žiri „Kukuričeka“

Kukurikalo se glasno sinoć u đurđevačkoj sportskoj dvorani iz stotinjak veselih, malih grla. Pjevalo se o ljubavi i djetinjstvu, o mami i medi, o lovu na bakterije i slovarici, Dravi i poštaru, o svemu onome što djeca vole, a publika u dvorani osmog po redu Dječjeg međunarodnog glazbenog festivala „Kukuriček“, je pokazala da najviše voli pjesmu „Mama“. Uradak je to 14-to godišnje kantautorice Lamije Belošević koja je uglazbila stihove Daliborke Carević, dobila aranžman T. Eterovića i uz Dječji zbor „Arija“ osvojila festivalsku publiku u dvorani.
Stručni žiri, u kojem su i ove godine radili A. Dedić, H. Hegedušić, T. Preradović i I. Mihajlović, Veliku nagradu „Kukuričeka“, Grand Prix, Međunarodnog dječjeg festivala dodijelio je skladbi „Moja Drava“ Edite i Darka Braje, a koju su izveli mali Virovitičani, Laura Marin i zbor Glazbene škole Jan Višinsky . „Moja Drava“ je po ocjeni stručnog žirija dobila nagradu i za najbolju skladbu, a pjesma „Frula iz sna“ nagradu za najbolji tekst. Napisala ga je Suhopoljka, Sunčica Orešić, koja godinama uspješno surađuje s aranžerom Davorom Jendrašićem. Njemu je pak, za pjesmu „Kapla v boji“ ove godine zasluženo pripala nagrada za aranžman.

Đurđevac.hr


Ta je vesela pjesmica na kajkavštini, u izvrsnoj interpretaciji malog Kalinovčana Matije Kucelja, jedna od onih koja će se često okretati u dječjim emisijama i slušati u vrtićima. Valja to reči i za sigurnog Koprivičanca Sandra Turkovića s pjesmicoim o „Teni i Dori“, zatim za jednu od najmanjih pjevačica „Kukuričeka“ Saru Kopričanec iz Molvi i njenu „Slovaricu“, kao i za Pitomačanku Lanu Živko s izvrsnim tekstom T. Mlinarića i R. Stilinovića „Pin za raj“.

Pravu profesionalnu ozbiljnost u nastupu pokazale ja Lanina sestra Helena i Mirta Krsnik, koje su izvrsno spojile „Kaj i ća“, a posebno se to odnosi na lanjsku pobjednicu, Bjelovarku đurđevačkih korijena, Doru Trogrlić. S pjesmom „Ja znam da znaš“ M. Medaka Gage, pokazala je da je odrasla i da će joj uskoro pozornica „Kukuričeka“ biti tijesna. Uz sve to ostat će zapamćeni uvjerljivi nastupi 4-godišnje Magdalene Rogić i „Genijalaca“ s pjesmom „Reci „R“, zatim „Kikića“ s pjesmom „U lov“ ili Dječjeg zbora „Tratinčica“ iz Rijeke i pjesmice“Poštar i pas” itd.. U svakom slučaju, ovogodišnje 23 festivalske pjesmice nisu bez razloga dobio supokroviteljstvo Hrvatskog društva skladatelja.

Uz nekoliko iznimki, skladali, aranžirali i pisali stihove za njih su oni koji to rade i za sve “velike“ hrvatske glazbene festivale. Hoće li netko iz pjevačkog tima završiti na hrvatskim festivalima, pokazat će vrijeme, ali je sigurno da su svi iz Đurđevca otišli s nagradama, neki s glazbenima, a neki sa posebnima. Zatvaranjem ovogodišnjega, raspisan je natječaj za novi „Kukuričeka 2011“. Čestitke svima koji su na svojim rukama i leđima iznijeli „Kukuriček 2010.“
Đurđevac.hr

- 20:14 - Isprintaj - #

Pitomački karatisti na Euro Grand Prix Međimurje 2010.

Nedelišće, 10. 04. 2010. - Dok su se kataši odmarali za predstojeće Prvenstvo Hrvatske, mala ekipa naših boraca nastupila je na međunarodnom natjecanju u Nedelišću, gdje su se okušali u konkurenciji 44 kluba iz 5 zemalja. Za Karate klub Pitomača nastupili su Marko Bogović i Matija Maresić, koji su se obojica okitili medaljama u borbama, a Marko se okušao i u katama, no konkurencija je bila prejaka.

Karate klub Pitomača


KATE:::
Mlađi učenici
Marko Bogović – bez plasmana
BORBE:::
Mlađi učenici -30kg
Marko Bogović – 3. mjesto
Mlađi kadeti -48kg
Matija Maresić – 3. mjesto
Naši borci su pokazali da su u dobroj formi i na posljednjem međunarodnom natjecanju u našoj regiji ove sezone. U klubu smo vrlo zadovoljni ovim rezultatom jer se dobar rad itekako isplatio. Za dva tjedna čeka nas Prvenstvo Hrvatske u katama u Splitu i to nam je sada najveći prioritet.

Sportski pozdrav, trener Igor Petrović
Karate klub Pitomača

- 19:47 - Isprintaj - #

10.04.2010., subota

Foto natječaj KK Zlatni klas Otrovanec

Povodom PRVE ovogodišnje Utakmice u daljinskom jahanju Otrovanec 2010. koje će se održati 17.travnja 2010.godine u Zlatnom klasu Otrovanec, organizatori Vas pozivaju da sudjelujete u PRVOM Foto natječaju na temu ove zanimljive konjičke manifestacije.
POVEĆAJ SLIKU!
Ako imate digitalni fotoaparat, iskoristite ga za fotografiranje atmosfere koja obilježava skup ljubitelja ovog konjičkog sporta, jahača iz svih krajeva Hrvatske, konja, samo natjecanje, prolazak natjecatelja prekrasnim podravskim ravnicama i bilogorskim šumama. Tema je , može se reći slobodna, a povezuje ju ljubav čovjeka i životinje u jedinom sportu gdje se jednaka pažnja pokazuje prema svakom natjecateljskom paru (konju i jahaču ).

NAGRADE:
Zlatni klas Otrovanec pripremio je bogate nagrade za najuspješnije fotografije:
PRVA 200 kuna + večera i besplatna konzumacija pića za dvije osobe u Zlatnom klasu
DRUGA 100 kuna + večera i besplatna konzumacija pića za dvije osobe u Zlatnom klasu
TREĆA 50 kuna + večera i besplatna konzumacija pića za dvije osobe u Zlatnom klasu

Foto natječaj traje 17.travnja od 07:30 do 22:00 sati a fotografije se šalju do 24.travnja 2010.godine na e-mail adresu: pitomacka@gmail.com
Ili poštom u digitalnom obliku (na cd-u):
Zlatni klas Otrovanec
Otrovanec 228
33405 Pitomača


PROPOZICIJE:
- prilikom slanja fotografija (maksimalno 5 fotografija po sudioniku Foto natječaja), navedite i Vaše ime, prezime, e-mail adresu te broj telefona/mobitela radi kontakta.
- nagrađeni fotografi biti će obaviješteni o preuzimanju nagrada (sa adrese: pitomacka@gmail.com ili na Vaš broj telefona/mobitela) početkom svibnja 2010.godine.
- fotografije moraju biti u formatu JPEG.
- fotografije nesmiju biti digitalno obrađivane u Photoshopu ili drugim alatima osim najosnovnije (izoštravanje, skidanje šuma, kontrast).
- fotografije nesmiju biti fotografirane mobitelima.
- na natječaju ne smiju sudjelovati sponzori i organizatori.

Uz dozvolu autora fotografija s ovog Foto natjecanja, fotografije će poslužiti promociji konjičkog sporta u daljinskom jahanju te našem najpoznatijem regionalnom Konjičkom klubu Zlatni klas Otrovanec.

GDJE FOTOGRAFIRATI?
Natjecanje i priprema počinje u 07:30 sati u Zlatnom klasu, utakmica se održava na imanju Zlatnog klasa, na poljima prema Bilogori, bilogorskim vinogradima, bilogorskim šumama i na podravskim ravnicama oko sela Dinjevca.

Dođite, zabavite se, bodrite naše natjecatelje, fotografirajte i osvojite nagrade!

Konjički klub Zlatni klas Otrovanec

- 23:14 - Isprintaj - #

09.04.2010., petak

Zajednička akcija dvije policijske uprave na našim cestama

Tijekom predstojećeg vikenda, 9./10. travnja u vremenu od 20.00 do 4.00 sata i 10./11. travnja u vremenu od 22.00 do 6.00 sati, PU virovitičko - podravska u koordinaciji sa PU koprivničko - križevačkom na prometnicama Virovitičko – podravske županije, provoditi će akciju usmjerenu na nadzor sudionika, koji sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, kao i sprječavanje počinjenja KD i otkrivanja počinitelja KD, sprječavanja narušavanja Javnog reda i mira i počinjenja svih vrsta KD i prekršaja, te otkrivanje počinitelja svih vrsta KD.

U protekloj 2009. godini, evidentirano je ukupno 775 prometnih nesreća u kojima je 18 osoba smrtno stradalo, dok su 82 teže ozlijeđene, a 368 lakše, što predstavlja i dalje veliki broj smrtno stradalih, iako je značajnije smanjenje smrtno stradalih u odnosu na 2008. godinu, kada je poginulo ukupno 25 osoba. U tim prometnim nesrećama sudjelovalo je 1930 osoba, od kojih je značajan broj tj. njih 238 bilo pod utjecajem alkohola.

U prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je 126 prometnih nesreća sa jednom smrtno stradalom osobom, 7 teže ozlijeđenih osoba i 53 lakše u kojima je sudjelovalo 329 sudionika od kojih je 37 bilo pod utjecajem alkohola.

Također, u prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je 357 KD, što u odnosu na prva tri mjeseca predhodne godine, predstavlja povećanje za 75 KD.

Obzirom na navedene okolnosti i statističke pokazatelje, a u cilju povećanja sigurnosti prometovanja na prometnicama i prevencije kriminaliteta, policijski službenici PU virovitičko – podravske, dosljedno će provoditi ovu akciju. Na sudjelovanje u akciji, pozivaju se i novinari, koji mogu sa policijskim službenicima na punktovima, osobno pratiti tijek akcije. Novinari koji budu sudjelovali u provođenju akcije, imaju obvezu javiti se u PP Slatina, najmanje 1 sat prije početka provođenja akcije.
PU Virovitičko-podravska

- 04:53 - Isprintaj - #

07.04.2010., srijeda

Ekološki incident 2: Na Dravi dvije manje elektrane vrijedne čak 400 milijuna eura

Vlada je odlučila da će graditi HE Molve1 i Molve2, dvije protočne elektrane zbog kojih neće biti većeg akumulacijskog jezera i negativnog utjecaja na okoliš
ZAGREB - Umjesto sporne hidroelektrane Novo Virje, na Dravi bi trebali graditi čak dvije HE manje snage, Molve1 i Molve2, odlučila je Vlada na prošlotjednoj sjednici na kojoj su utvrđeni prioriteti elektroenergetskih građevina. Projekt je ukupno težak oko 400 milijuna eura.
Te bi dvije protočne elektrane snage po 50 megavata trebale zamijeniti sporni projekt HE Novo Virje. Zbog poteškoća s Mađarskom, HE Novo Virje promijenjena je u ekološki prihvatljivu opciju. Nove bi elektrane bile smještene isključivo na hrvatskom teritoriju, a smanjenjem akumulacijskog jezera i snage elektrane smanjio bi se štetan utjecaj na okoliš, stoji u zaključku sa sjednice Vlade.

HidroDevastacija


FOTO1:Kako izgleda jezero i "izravnata" zaštićena rijeka Drava kod Varaždina! POVEĆAJ SLIKU!

Novac nije bačen
Godinama se govorilo o HE Novo Virje kao trajnom energetskom rješenju, no 2007. godine planirani je projekt snage 138 megavata ocijenjen neprihvatljivim od strane Ministarstva zaštite okoliša. Nakon te odluke, prekinut je proces ishođenja lokacijske dozvole. HEP je, kako stoji u Vladinom dokumentu, na dokumentaciju i istražne radove za HE Novo Virje uložio više od 30 milijuna eura.
Direktor HEP-ova Sektora za hidroelektrane, Josip Gabela, istaknuo je kako vrijeme mijenja uvjete te kako se nizom aktivnosti utvrdilo kako bi umjesto HE Novo Virje, koja je godinama bila predmet žustrih rasprava, bilo prihvatljivije izgraditi dvije manje protočne elektrane.
- Što se tiče spomenutog iznosa od 30 milijuna eura, koliko stoji u Vladinom dokumentu, smatram da je ta svota prenapuhana. U istražne radove i dokumentaciju uložena su značajna sredstva, to je sigurno, no mislim da se ipak ne radi o tolikom iznosu - kazao je Gabela za Podravski list.
Dodao je kako taj novac nije bačen u vjetar jer dokumentacija nije propala i može se koristiti za buduće radove na tom prostoru. Ne može se iskoristiti tek mali dio papirologije koji nije značajnije oštetio HEP-ovu blagajnu.
Ante Ćurković, direktor HEP-ova Sektora za razvoj, kazao je kako se tražilo kompromisno rješenje te se nada da je tim Vladinim prijedlogom konačno pronađeno.

HidroDevastacija


FOTO2: Meandri i rukavci zaštićene rijeke Drave na području Molvi koji će biti devastirani izgradnjom dviju hidroelektrana. POVEĆAJ SLIKU!


Gradnja može i sutra
- Tražilo se najpovoljnije rješenje zbog zaštite okoliša. HEP je išao u susret onima koji su bili protiv gradnje velikih građevina i narušavanja mikroklime. Vjerujemo da će studija utjecaja na okoliš pokazati kako ove dvije elektrane nemaju značajniji utjecaj na okoliš te će biti ocijenjene ekološki prihvatljivima - nada se Ćurković.
Dodao je kako je cilj Vlade energetsku strategiju provesti u što je moguće kraćem razumnom roku.
- Tehnički je sve spremno i izvedivo. Gradnja bi mogla početi sutra, čak ni novac nije najveći problem. Smatram da će posljednju riječ kod ostvarenja ovog projekta imati zaštitari prirode - zaključuje Ćurković.

izolacija


FOTO3: Područje Podravine koje je Vlada RH prometno izolirala najavom gradnji autocesta koje obilaze Podravinu i odlučila eksploatirati građenjem devastacijskih hidroelektrana. VIŠE O PROBLEMATICI PROMETNE IZOLACIJE PODRAVINE!


Anketa - Što o novim hidroelektranama na Dravi kažu upućeni:
Fosić: Jedva čekam!
Hećimović: Grozno!
Darko Koren, župan: - Dosad županiju nitko nije obavijestio o projektima hidroelektrana Molve1 i Molve2. Cijeli taj projekt mora proći proceduru županijskog prostornog plana u koji ti projekti nisu uvršteni. To će sigurno potrajati nekoliko godina. Moj stav o HE Novo Virje bio je jasan. Smatrao sam da je taj projekt negativan i razveselilo me odustajanje od njegove realizacije. O novim ću projektima moći reći više tek kad ću raspolagati s više informacija.
Stjepan Milinković, načelnik Gole: - Rješenje koje je manje štetno za okoliš predlagali smo i kad smo se svim snagama borili protiv HE Novo Virje. Projekt mora proći studiju isplativosti nakon koje ću moći kazati više i iznijeti svoj stav u javnost. Zasad je teško opširnije komentirati projekt s kojim nisam upoznat u cijelosti. Činjenica je da nam je energija potrebna, no pitanje je na koji će se to način realizirati.
Stjepan Fosić, načelnik Molvi: - Jedva čekam! Vjerujem da će projekt brzo zaživjeti. To bi značilo otvaranje novih radnih mjesta i novi izvor prihoda koji bi se rentom slijevali u općinski proračun. Mislim da je to spas za Općinu Molve i u potpunosti podržavam realizaciju ovog projekta.
Helena Hećimović, Dravska liga: - Zgroženi smo. Dvije manje elektrane nisu ništa manje štetne od jedne velike. Žalosno je da do danas u javnost nije izašla ni jedna informacija o ovom projektu. Ovaj se projekt prikazuje kao izlaz iz gospodarske krize, no smatram kako bi njegovom realizacijom dobili malo radnih mjesta, a izgubili očuvan okoliš i prekrasnu prirodu.
Podravski list
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Prvotravanjska sjednica Vlade RH
HE Molve 1 i 2
Sporazumom iz 1988. godine planirana je realizacija četiri vodne stepenice Đurđevac, Barč, Donji Miholjac i Osijek. Republika Mađarska odustala je od zajedničkog projekta, a aktivnosti na projektu VHS (višenamjenskog hidrotehničkog sustava) Osijek prestale su tijekom domovinskog rata.
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva rješenjem iz 2007. godine planirani zahvat HE Novo Virje od 138 MW ocijenilo je neprihvatljivim za okoliš te je prekinut proces ishođenja lokacijske dozvole. Time je prekinut projekt HE Novo Virje prema projektiranom rješenju u koji je HEP d.d. uložio preko 30 mil EUR-a na dokumentaciju i istražne radove.
Zbog poteškoća s Republikom Mađarskom i brisanja iz prostornih planova lokalne zajednice promijenjen je koncept objekta u ekološki prihvatljiv objekt poštujući principe održivosti. Umjesto planirane HE Novo Virje snage 138 MW, neto pada vode od 16,5 m prelazi se na koncept objekta sa dvije protočne elektrane snage 50 MW na istoj dionici rijeke Drave. Objekti bi bili isključivo na teritoriju Republike Hrvatske, a zbog smanjene akumulacije i snage HE smanjio bi se i utjecaj na okoliš. Projekti su nazvani HE Molve 1 i HE Molve 2.
Vlada.rh

- 17:09 - Isprintaj - #

Veleposlanik Republike Francuske posjetiti će općinu Pitomača

Veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj, Jérôme Pasquier, posjetiti će u ponedjeljak 12. travnja 2010. godine Virovitičko-podravsku županiju.
Tom prigodom, francuski veleposlanik sastati će se i sa županom Tomislavom Tolušićem i županijskim čelništvom. Osim toga, veleposlanik Republike Francuske u RH, Jérôme Pasquier sa suradnicima će posjetiti i tvrtke TVIN te Viro Tvornicu šećera Virovitica i općinu Pitomača.
Vpž

- 16:37 - Isprintaj - #

Predsjednik Josipović posjetio općinu Kalinovac

Kalinovac.hr


FOTOGALERIJA:Kalinovac.hr
Predsjednik Josipović posjetio općinu Kalinovac (HINA)
Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je, u sklopu posjeta Koprivnici, posjetio je i općinu Kalinovac gdje je obišao tvornicu komunalne oprema Rasco te ispred Muzeja u Kalinovcu u Međunarodnom parku prijateljstva posadio jelu.
Sadnja stabala u kalinovečkom parku dugogodišnja je tradicija pa su veleposlanici raznih država ondje u znak prijateljstva prema Općini do sad posadili dvanaest stabala.
"Ovaj čin sadnje drveta je kao prihvaćanje zahtjeva na Facebooku. Ja sam Općini Kalinovac uputio zahtjev za prijateljstvo i ona mi je u znak prihvaćanja dala da u njenom parku posadim stablo", rekao je Predsjednik Josipović.
I bivši predsjednik Stjepan Mesić posadio je svoje drvo prijateljstva u Kalinovcu.
Danas su pak uz predsjednika Josipovića mlada stabla posadila četvorica veleposlanika koji su bili u posjetu Koprivničko- križevačkoj županiji. Veleposlanik Velike Britanije posadio je dugolaziju, Mađarske crni jasen, veleposlanik Irana trešnju i Albanije orah.
Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren iskoristio je posjet predsjednika Josipovića Kalinovcu kako bi istaknuo da bi ukidanje statusa Općine Kalinovcu bilo neutemeljeno.
"Kalinovac je općina koja u potpunosti funkcionira, ima poduzeće Rasco koje dobro posluje i 75 posto prodaje ostvaruje na izvozu, tako da je Kalinovac uistinu produktivan i zaslužuje status općine", napomenuo je Darko Koren.
Predsjednik.hr

- 16:14 - Isprintaj - #

Ekološki incident: Iz naftovoda kod Đurđevca gazolin šikljao 10 metara u zrak

janaf


IZ JANAF-ovog naftovoda u blizini Đurđevca jučer oko podneva je isteklo oko 2,5 kubičnih metara gazolina.

Cijev naftovoda je puknula na nenastanjenom području tri kilometra od magistralnog čvora između Budrovca i Šandrovca. Zdravlje i životi ljudi nisu ugroženi.

Centar 112 obaviješten je jučer oko 14,50 sati, a na mjesto nesreće su prvi stigli đurđevački vatrogasci. Vodopravna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša utvrđuju stupanj nastalog onečišćenja. Zasad se pretpostavlja da je nastalo samo manje onečišćenje.

Pretpostavlja se da je cijev pukla zbog dotrajalosti, a ona je već sanirana. Pomoćna cijev se nalazi na dubini od metar i pol ispod zemlje. Prije nego je zatvoren sigurnosni ventil gazolin je šikljao desetak kilometara u zrak.

janaf


Tekst: I.Kri.
Foto: Darko Imbriša (Podravski list / Cropix)
Index.hr

- 13:07 - Isprintaj - #

Kaznena prijava poslodavcu jer nije isplaćivao plaće

Jučer 6. travnja, policijski službenici PU virovitičko – podravske, izvršili su kriminalističko istraživanje nad 21 – godišnjim S.I. sa područja općine Pitomača, zbog počinjenih KD –a (Povrede prava na rad i dr. prava iz rada, Utaja, Utaja poreza i dr. davanja i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga) na štetu 25 – godišnje V.V.I. i 22 – godišnje M.E., također sa područja općine Pitomača.
KD su počinjena tijekom 2008./09. godine, tako što prijavljeni nije isplaćivao plaće uposlenicama, što je protupravno prisvojio potporu za zapošljavanje dodijeljenu i isplaćenu od strane HZZ-o, nije obračunavao porez na dodanu vrijednost i predao tromjesečne prijave poreza, nije obračunavao i platio doprinose „IZ“ i „NA“ plaće, te nije uredno vodio ulaz i izlaz računa u trgovačkim i poslovnim knjigama. Počinjena materijalna šteta iznosi oko 52.300,00 kuna.

Protiv počinitelja, slijedi podnošenje Kaznene prijave.
PU Virovitičko-podravska

- 08:04 - Isprintaj - #

06.04.2010., utorak

Fotogalerija: Subotnji humanitarni PING koncert


U subotu, 3. 4. od 21 sat u organizaciji Udruge PING i pod pokroviteljstvom Općine Pitomača održan je "Rock koncert". Koncert je bio humanitarnog karaktera i sav prohod od prodanih ulaznica uplaćen je humanitarnoj udruzi "Podravsko sunce" iz Pitomače. Za dobru zabavu i preko 3 sata dobre svirke pobrinuli su se domaći Rock band "TILT" i Virovitički "Crni Humor", a sve to atraktivnom rasvjetom i odličnim ozvučenjem popratio "Pyer-audio" iz Podravskih Sesveta sa našim članom Perom Zwer za mix pultom.
FOTOGRAFIJE i TEKST: Udruga PING

- 19:06 - Isprintaj - #

Sportski rezultati proteklog tjedna

U subotu su odigranim utakmicama IV.HNL sjever, skupina B, općinski su predstavnici bili gosti. Pitomačani su odigrali neodlučenih 1:1 na gostovanju kod nogometaša NK „Garić“, dok su nogometaši NK „Croatia“ iz Grabrovnice sa 4:2 pobijedili kod nogometaša NK „Zdenka“ u Velikim Zdencima, nastavivši tako svoj niz nepobjedivosti u proljetnom dijelu prvenstva. Ova srijeda donosi i odigravanje, zbog snijega odgođenih utakmica 18. kola, u kojima pitomačani dočekuju nogometaše NK „Papuk“ iz Orahovice, a grabrovčani nogometaše NK „Mladost“ iz Ždralova u derbiju ovog kola.

Juniori NK „Pitomača“ u 13. kolu ŽNL VPŽ, skupina Virovitica - Pitomača, skupina A, pobijedili su na gostovanju u Podgorju, sa 3:1 vršnjake istoimenog kluba. Juniori NK „Croatia“ iz Grabrovnice sa 5:1 pobijedili su u Milanovcu nogometaše NK „Sokol“, a u predigri su grabrovnički pioniri sa 3:2 pobijedili svoje domaćine.

Pioniri NK „Pitomača“ u subotu su u 10. kolu Regionalne lige Nogometnog središta Varaždin, grupa B, započeli s odigravanjem svojih proljetnih prvenstvenih nogometnih utakmica. U prvom proljetnom kolu ugostili su vršnjake iz NK „Graničar“ iz Đurđevca, a postignuti su slijedeći rezultati: pioniri U-10 odigrali su neodlučenih 3:3, pioniri U-12 pobijedili su sa 4:1, dok su najstariji, pioniri U-14 poraženi sa 1:4.

U nedjelju u utakmici 16. prvenstvenog kola II.ŽNL VPŽ, nogometaši NK „Turnašica“ sa 3:2 poraženi su u Podgorju od nogometaša istoimenog kluba, dok su u susretima 13. kola III.ŽNL VPŽ skupina Virovitica – Pitomača, postignuti slijedeći rezultati: NK „Sveti Đurađ“ – NK „Kladare“ 7:2, NK „Mladost“ Stari Gradac – NK „Aršanj“ Sedlarica 5:2, te NK „Otrovanec“ – NK „Dinjevac“ 2:3. Pitomački veterani jučer su u Svetom Đurađu, u 13. kolu ŽNL veterana, sa 3:4 poraženi od veterana istoimenog kluba.
Pitomača.hr

- 19:04 - Isprintaj - #

05.04.2010., ponedjeljak

Najava: "Otrovanec 2010.", utakmica u daljinskom jahanju


17.travnja održava se utakmica u daljinskom jahanju (Endurance) za Croatia CUP "Otrovanec 2010." u Zlatnom Klasu Otrovanec. Natjecaju se natjecateljski parovi (jahač i konj) licencirani za 2010. godinu na stazama 40 km i 63 kilometara kroz podravsku ravnicu, bilogorskim vinogradima i šumama.

Zadnji rok za prijavu natjecateljskog para je do 15.04. 2010. godine do 24 sata. Prijaviti se možete preko službene web stranice HKS-a www.konjicki-savez.hr, gdje se nalaze i propozicije natjecanja.

Kako je bilo prijašnjih godina?
Otrovanec 2009.-rezultati
Otrovanec 2008.-galerija fotografija,video i rezultati
Otrovanec 2007.-rezultati, galerija fotografija , priprema za utakmicu

- 00:10 - Isprintaj - #

02.04.2010., petak

Sjedim uz Dravu i od špage pletem mostić – to je život!

Robinson s Križnice Marijan Heruc (37) od šibica, pruća i špage radi makete dravskih motiva

Ugostitelj po struci, a prirodnjak po pozivu, 5 godina sam živi uz rijeku, gdje izrađuje autentične suvenire

KRIŽNICA – Njegova su umjetnička djela nastala od ostataka drveta, obične špage, čačkalica i drvenih štapića, uz nešto ljepila i puno ljubavi i spretnosti. On je boem i umjetnik, samac, harmonikaš kad zatreba te ribar i izrađivač čuvarica, sve u jednom.

Tu je moj dom
Riječ je o 37. godišnjem Marijanu Herucu iz Križnice nedaleko Pitomače koji izrađuje makete mostova, čeka, vrši, ribičkih gati, odnosno gotovo svega što ga podsjeća na omiljeni kraj u kojem se, kaže, nakon pet godina već udomaćio i u kojem su ga sumještani prihvatili kao jednoga od njih. Rijeka, šuma, livada, ribički štap i čamac, detalji koje voli, sve ga to potiče da uživa sad, kad živi, kaže, svoj san i kada mu je dobro kao nikad u životu. - Bio sam posvuda, put me nosio od rodne Velike Ravni, preko Sv. Ivana Žabno, Škrinjara, sve do ovog mjesta koje je sada moj dom. Po struci sam ugostitelj, no po pozivu prirodnjak i eto me uz Dravu uz koju sam uvijek želio živjeti. Radio sam svašta, i danas ću raditi sve što treba, no ovo je ono što istinski volim i što me ispunjava – priča Marijan pletući špagu za maketu visećeg mosta u Križnici, jednog od njegovih omiljenih motiva, pjevušeći podravske melodije. Makete koje izrađuje plaćaju mu, kaže, smještaj i hranu, zahvaljujući dobrim stanodavcima koji su mu ustupili cijelu kuću na raspolaganje, a koju je pretvorio u svoj šareni atelje te turistima koji sve češće naručuju i kupuju makete kao izvorne suvenire i podsjetnike na oazu mira i prirodnih ljepota kojima Križnica obiluje.

Noć u pletenju i piljenju
Iskustvo rada na pilani danas mu dobro dođe pri obradi drva za postolje svojim maketama, ribičko iskustvo pomaže mu u stvaranju ukrasnih vrši, a vesela narav daje mu snagu da nekad radi neprekinuto i po deset, dvanaest sati. – Koliko mi je puta proletjela noć, sat za satom pletenja špage, lijepljenja, piljenja i eto opet zore, novog radnog dana – opisuje Marijan svakodnevnicu koja je rezultirala desecima maketa križničkih motiva. Ovih dana izrađuje nove, među kojima bi se uskoro trebali naći i čamci od svibove šibe što je, kaže Marijan „ima u svakoj živici“, a koji će biti dijelom njegove prve, velike izložbe koju će u Pitomači imati u lipnju ove godine.
tekst:Marija Lovrenc
Večernji list

- 14:54 - Isprintaj - #

Predsjednik R.Hrvatske Ivo Josipović i veleposlanici europskih i azijskih zemalja s dužnošću veleposlanstva u Zagrebu posjetit će Općinu Kalinovac

06. travnja 2010. god. u sklopu posjeta koprivničkim tvrtkama u Koprivnici, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetit će i Općinu Kalinovac.
Međunarodni park prijateljstva, foto:Kalinovac.hr
U Kalinovac će doći u organizaciji Koordinacije hrvatskih društva prijateljstva europskih i svjetskih zemalja, na upućen poziv Općine Kalinovac i glavnog tajnika Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrije Karafilipovića.
Uz predsjednika i njegovu pratnju, Kalinovac će posjetiti veleposlanici europskih i azijskih zemalja s dužnošću veleposlanstva u Zagrebu; veleposlanik Republike Albanije Pëllumb Qazimi, veleposlanik Republike Mađarske dr. Péter Imre Györkös, veleposlanik Islamske Republike Iran Mohsen Sharif Khodaei, po drugi puta veleposlanik Ruske Federacije dr. Robert Markaryan, veleposlanik Slovačke Roman Supek, veleposlanik Makedonije Dančo Markovski i veleposlanik Poljske Wiesław Tarka, te naši dugogodišnji prijatelji Općine Kalinovac; glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović i župan KKŽ Darko Koren.
U Općini Kalinovac predsjednik Republike Hrvatske, veleposlanici i ugledni gosti posjetit će tvrtku komunalne opreme RASCO d.o.o. i Međunarodni park prijateljstva u kojem će biti priređena manifestacija dočeka i sadnje drveća. Na manifestaciji, javnosti će se obratiti u ime domaćina općinski načelnik Branko Sobota, te od gostiju glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović, župan KKŽ Darko Koren i predsjednik R. Hrvatske Ivo Josipović.

Tog dana u Međunarodnom parku prijateljstva bit će posađena četiri nova drveta prijateljstva: jela koju će posaditi predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, trešnja koju će posaditi veleposlanik Islamske Republike Iran Mohsen Sharif Khodaei, obični orah koji će posaditi veleposlanik Republike Albanije Pëllumb Qazimi i crni jasen koji će posaditi vereposlanik Republike Mađarske dr. Péter Imre Györkös.

Javna manifestacija sadnje održat će se kod Zavičajnog muzeja Kalinovca poslije 17,00 sati na kojoj će prisustvovati predstavnici Općine Kalinovca, mještani, školska i vrtičarska djeca.
Konferansu i manifestaciju susreta vodit će predsjednik Općinskog vijeća Mirko Kovačev.
Kalinovac.hr

- 14:53 - Isprintaj - #

Raspjevani „Kukuriček“ vas čeka u subotu, 10.travnja

I dok ubrzano teku završne pripreme za glac osmoga po redu „Kukuričeka“, Dječjeg glazbenog festivala, već su poznata mjesta gdje će se moći nabaviti karte za ove veliku, međunarodnu dječju festivalsku priredbu.
U organizaciji Udruge „Kukurijek“ i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca održat će se tradicionalno prvoga vikenda nakon Uskrsa, točnije u subotu 10.travnja u 19 sati u đurđevačkoj sportskoj dvorani.

Uz izravni TV prijenos Z1 i radijski prijenos, 22 nove dječje pjesme najpoznatijih hrvatskih skladatelja, tekstopisca i aranžera, pjevat će djeca i dječji zborovi iz čitave Hrvatske (naravno da i Podravina ima svoje male raspjevane predstavnike iz Koprivnice, Kalinovca, Pitomače i Đurđevca), a po prvi puta i iz država regije, iz BIH i Crne Gore.

Ovu veliku, sad već međunarodnu festivalsku dječju priredbu otvorit će tradicionalno predstavnik pokrovitelja, župan koprivničko-križevački Darko Koren, u ime domaćina pozdraviti gradonačelnik Gračan, „Kukuriček“ će voditi BrankoUvodić, a ulaznice po cijeni od 25 kuna se mogu već kupiti u „Suvenirnici“ u Koprivnici, na recepciji hotela Picok u Đurđevcu, ljekarnama „Štefanić“ u Đurđevcu, Virju i Kloštru Podravskom, u prodavaonicama „Klara“ u Đurđevcu i Kloštru Podravskom, u drogeriji „Madra“ u Pitomači te u đurđevačkom Domu kulture.
Đurđevac.hr

- 14:52 - Isprintaj - #

Od utorka kreće akcija proljetne preventivne deratizacije


Od slijedećeg utorka, pa sve do 21. travnja, na području općine Pitomača, djelatnici t.d. „Asanator“ d.o.o. Višnjevac, izvoditi će proljetni tretman sustavne preventivne deratizacije. „Asanator“ je za poslove deratizacije izabran na temelju provedenog javnog nadmetanja koje je provela Općina Pitomača, koja će u cijelosti i snositi troškove izvršenja iste. Akcija će započeti od dislociranih općinskih naselja prema općinskom središtu.
Pitomača.hr

- 14:27 - Isprintaj - #

01.04.2010., četvrtak

Održan Mali uskrsni sajam

U organizaciji Općine Pitomača, Turističke zajednice općine Pitomača i Humanitarne udruge „Podravsko sunce“ Pitomača, u subotu 27. i na Cvjetnu nedjelju 28. ožujka, održan je MALI USKRSNI SAJAM.

Sredstva prikupljena prodajom prigodnog uskršnjeg sadržaja doznačena su Humanitarnoj udruzi „Podravsko sunce“ čije su aktivistice vršile prodaju cvijeća na najfrekventnijim mjestima u Pitomači.

danNarcisa2010


Za uspjeh ove humanitarne akcije zaslužni su: djeca i njihove „tete“ iz Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača, učenici i učiteljice Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače, djelatnici Općine Pitomača i Knjižnice i čitaonice Pitomača, Udruga žena „Gračanke“ iz Staroga Gradca, članice KUD-a „Otrovanec“, Udruga žena iz Kladara, , članovi Savjeta mladih Općine Pitomača i svi uzgajivači cvijeća koji su isto donirali za ovu akciju.

Ovim se putem zahvaljujemo svima koji su u bilo kojem smislu doprinijeli uspješnosti ove akcije u kojoj je prikupljen iznos od 6.661,95 kuna.
Svima nek je sretan i blagoslovljen Uskrs.
Pitomača.hr

- 18:14 - Isprintaj - #

Odabrane nove skladbe za PITOMAČU 2010.

Festivalski Stručni savjet u sastavu: Vesna Bedeković, Hrvoje Hegedušić, Željen Klašterka, Željko Kovačić, Siniša Leopold, Branko Meglajec i Branko Uvodić ocijenio je sve radove pristigle na natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na 18. Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2010. Na temelju ocjena Stručnog savjeta, uključujući 7 skladbi po pozivu, direkcija festivala uvrstila je slijedeće skladbe u program festivala:

Prva večer 18. lipnja VEČER PODRAVINE

1. Cvetna grana (Davor Jendrašić-Božica Jelušić)
2. Podravska baraba (Denis Špegelj-Mijo Bijuklić)
3. Mikeši (Drago Pecek)
4. Ostavil' sem Podravinu (Zoran Jelenković-Marijan Tomac)
5. Z Podravine nejdem više (Mladen Medak Gaga-Mladen Medak Gaga)
6. Moja si roža (Željko Sesvečan-D.Brestovečki)
7. Samo Drava zna (Renato Kostelić)
8. Pitomača – mjesto pokraj Drave (Josip Škrinjar-Nada Škrinjar)
9. Podravska (Tomislav Šipek)
10. Dok sa Drave vjetar plače (Vlado Smiljanić-Ivo Fabijan)
11. Tamburaši, samo svirajte (Jerry Grchevich-Đurđa Habel)
12. Vraćam se u Podravinu (Željko Vučković-Dubravko Brestovečki)
13. Vragolasta mađarica (Tomislav Tišljar)
14. Klin se klinom zbija (Marijan Ded Max-Marijan Javurek)
15. Sve je isto samo tebe nema (Josip Bakan-Terezija Bognar)
16. Nismo si suđeni (Marinko Barčan-Terezija Bognar)
17. Fijole diše (Darko Marić)
18. Dok sam te sanjao (Denis Špegelj-Jasna Petrović)
19. V gorice (Dražen Žanko-Katarina Fuček)
20. Dane noći provodim na Dravi (Igor Špoljarić-Željko Špoljarić)
21. Svirajte mi pjesmu neka boli (A.Šola)

Druga večer 19. lipnja VEČER PODRAVLJA

1. Slatinski vašar (Zdravko Šljivac-Terezija Buba Bognar)
2. Podravska senja (Hrvoje Hegedušić-Radovan Novina)
3. Ledeni sveci (Siniša Leopold-Rajko Stilinović)
4. Otišla je moja voljena (Aleksandar Homoky-Terezija Buba Bognar)
5. Jezuš, dečki, kak me hiče (Mladen Medak Gaga)
6. Dravski sprudovi (Vladimir Kočiš Zec-Leonardo Baksa Čeči)
7. Doći ću ti s proljećem u kosi (Vlado Smiljanić-Stjepan Đukić Pišta)
8. Preletelo protuletje (Željko Grahovec-Željko Kožarić)
9. Susedova Marica (Marijan Makar-Drago Britvić)
10. Bistričke gosti (Vlado Blagec i Davor Totović)
11. Maro, Maro (Vlado Smiljanić-Rajko Stilinović
12. Pusti se na stron (Stjepan Đurkin)
13. Ej, sudbino (Dalibor Zavođa-Davor Magušić)
14. Prolaze dani i noći (Aleksandar Homoky-Davor Magušić)
15. Nebeska arija (Marinko Barčan-Rajko Stilinović)
16. Dame biraju (Hrvoje Bogutovac)
17. Ljubice u travi (Slavko Vučeta)
18. Srce drugog ljubit neće (Ivica Grujo Ićo)
19. Tamo gdje nas mati donijela na svijet (Dalibor Paulik-Drago Britvić)
20. Rijeka starog kraja (Željko Lončarić Žec)
21. E, kako sam te ljubio Ana (Antun Nikolić-Rajko Stilinović)
22. Pismo dragoj v Zagorje (Branko Meglajec-Vladimir Poljanec)

Podsjećamo autore i izvođače da skladba u konačnoj verziji može trajati maksimalno 3 minute i 30 sekundi.

Konačne studijske snimke skladbi sa točnim podacima (naziv skladbe, izvođač, autori glazbe, stihova i aranžmana, te kontakt osoba) dostavljaju se na CD-u do 10. svibnja ove godine na adresu:

Glazbeni festival „Pjesme Podravine i podravlja“
Ljudevita Gaja 26/1
33405 Pitomača

Glazbeni festival „Pjesme Podravine i podravlja“

- 17:56 - Isprintaj - #

Ivan Grgačić imenovan u Savjet mladih Virovitičko-podravske županije

Ivan Grgačić iz Pitomače, na posljednjoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije imenovan je za jednog od članova Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije.
Osim njega u savjet su, po provedbi javnog poziva, imenovani: Dražen Posavec, Željko Weiss, Dina Polašek, Dino Žilić, Matija Štampar, Dalibor Per i Ivan Sokolović iz Virovitice, Željka Rukavina i Damir Tomašek iz Slatine, te Ivan Prša iz Orahovice. Županijski savjet mladih čine mladi u dobi od 15 do 29 godina, a izabrani su na vrijeme od dvije godine.
Pitomača.hr

- 17:46 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.