LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

31.12.2009., četvrtak

Doček Nove 2010. na Trgu kralja Tomislava


Dragi Pitomačani, dragi prijatelji Pitomače, svi koji planirate Novu 2010. dočekati na otvorenom, Općina Pitomača za Vas organizira doček na Trgu kralja Tomislava koji će započeti u 23,00 sata nastupom pitomačkog tamburaškog sastava LICITARI.
Uz tamburaše, opustite se i uz već tradicionalno kuhano vino i čaj.Ispratimo staru 2009. i dočekajmo Novu 2010. godinu zajedno na Trgu kralja Tomislava u Pitomači.

Pitomača.hr

- 15:20 - Isprintaj - #

Održan humanitarni koncert "Djeca za djecu"

Općina Pitomača je tradicionalno na Dan nevine dječice 28. prosinca organizirala humanitarni koncert pod nazivom „DJECA ZA DJECU“. Od dobrovoljnih prihoda prikupljeno je 2.200,00 kuna koje će biti uplaćene na žiro račun SOS DJEČJEG SELA LEKENIK.
Na koncertu su nastupili: mališani Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača, polaznici Glazbene škole iz Pitomače, Tamburaški orkestar HPGD „Sloga“ iz Pitomače, Zvonimir Filjak, Helena i Lana Živko, Sandro Turković i Tamara Živković. Voditeljice su bile Elizabeta Kovač i Danijela Petković.
Zahvaljujemo trgovačkom centru KTC koji se je uključio u ovu plemenitu akciju. Također, zahvala ide svim pojedincima koji su svojim donacijama još jednom iskazali humanost i pomogli onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a to su djeca bez roditeljske skrbi i roditeljskog doma.
Pitomača.hr

- 15:19 - Isprintaj - #

Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Jučer 30. prosinca, pol. službenici PU virovitičko – podravske i PP Pitomača u suradnji sa pol. službenicima PU koprivničko - križevačke, temeljem naloga Županijskog suda u Koprivnici, izvršili su pretragu stana i drugih prostorija, kod 52 – godišnjeg V.L., sa područja općine Pitomača, gdje je prilikom pretrage kuće i stana, pronađena jedna poluautomatska puška „PAP“, četiri spremnika za automatsku pušku i 1304 komada raznog streljiva.

Nadalje, od V.L. je oduzeto i legalno oružje jedna malokalibarska puška sa streljivom i oružani list.

Slijedi podnošenje Kaznene prijave i Optužnog prijedloga.
PU Viroviticko-podravska

- 07:00 - Isprintaj - #

29.12.2009., utorak

SDP Pitomača zahvaljuje biračima na ukazanom povjerenju predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću

SDPpitomača


Jedan od najboljih rezultata za budućeg predsjednika Republike Hrvatske, Ivu Josipovića, uz Međimurje, Varaždin, Rijeku.....ostvarila je općinska organizacija SDP Pitomača. Naravno uz maksimalan doprinos mještanki i mještana općine Pitomača, i to njih više od 42 posto.
I to je dokaz da su Pitomačanke i Pitomačani kao i svi žitelji općine prepoznali put kojim će Ivo Josipović povesti lijepu našu u borbi svijetla protiv tame, u sukobu zakona protiv bezakonja.
Koristimo i ovu priliku zahvaliti se svima u općini Pitomača koji su svojim glasom pridonijeli pobjedi Ive Josipovića u prvom krugu ali i svima koji su izašli na izbore i time pružili šansu demokraciji.
Također, ovim činom posao nije gotov i zato pozivamo sve mještanke i mještane općine Pitomača da u nedjelju 10.01.2010. godine iskoriste svoje demokratsko pravo, izađu na birališta te podrže SDP-ovog kandidata Ivu Josipovića i time podrže borbu protiv korupcije, borbu protiv nepotizma i borbu protiv kriminala uopće. Pružimo šansu poštivanju Ustava, poštivanju zakona, pružimo šansu budućim naraštajima.

Općinska organizacija SDP Pitomača

- 17:54 - Isprintaj - #

28.12.2009., ponedjeljak

Malonogometni turnir u Đurđevcu

đurđevac


Nogometni klub Graničar i ove godine organizira sada već tradicionalni, 7. po redu, malonogometni turnir koji ove godine nosi naziv „OŽUJSKO CUP“, a započinje 28. prosinca 2009. i trajat će sve do 10. siječnja 2010. Osim nagrada sponzora, najbolje ekipe turnira očekuje i vrijedni novčani nagradni fond koji za najbolju ekipu iznosi čak 10.000,00kn. Natjecanje se provodi u selekcijama seniora i veterana, a osim natjecateljskog djela turnira, posjetitelji će moći uživati i u revijalnim utakmicama od kojih je svakako najinteresantnija utakmica između BBB i Torcide.
"Ožujsko cup '09" Đurđevac

- 20:51 - Isprintaj - #

SDP-ova zahvala biračima Virovitičko-podravske županije

Poštovani žitelji Virovitičko-podravske županije,
U nedjelju 27.12.09. sudjelovali ste u povijesnim izborima na području naše županije, svi vi koji ste došli na birališta imali ste priliku izabrati između zakona i bezakonja, između jednakih šansi za sve građane i privilegirane kaste koja je preuzela ekonomsku i političku moć.

Po prvi puta na demokratskim izborima, nakon bljeska 2000. godine, izabrali ste put pravde, put kojim će SDP-ov kandidat Ivo Josipović povesti Republiku Hrvatsku. Po prvi puta žitelji Virovitičko-podravske županije, županije koju je godinama HDZ-ova elita svojatala kao privatno vlasništvo, pobijedili su u želji za pravednom, poštenom i nekorumpiranom državom.
Državom u kojoj će riječ demokracija značiti slobodu za svakoga, posao za sve kojima je potreban, mogućnost izbora svima koji to sada nemaju a ne kao pokriće za manipulacije i kriminal.
Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su svoj glas dali Ivi Josipoviću kao i svima koji su izašli na izbore i tako izvršili svoju građansku obavezu.
Pozivamo vas još jednom da u nedjelju 10.01.2010. godine ponovno izađete na izbore i svoj glas date za svjetlost a ne tamu, da svoj glas date kandidatu SDP-a za predsjednika Republike Hrvatske Ivi Josipoviću.

Županijska organizacija SDP Virovitičko-podravske županije

- 20:18 - Isprintaj - #

Božić u obitelji Tome i Slavice Makvić

Adventom - Došašćem u nedjelju 29. studenoga u našem domu upalili smo prvu od četiriju adventskih svijeća i za moju obitelj to je bio početak božićnih priprema. Božić je blagdan mira, blagdan djeteta, radosti i ljubavi. Očekujemo ga s posebnim žarom. Želimo da nam najljepši blagdan bude što ugodniji, veseliji i ljepši – započeo je priču Tomo Makvić iz Pitomače i nastavio. – Ne radujemo se purici s mlincima i božićnom meniju, nego malenom Isusu, rođenom u božićnoj noći u štalici na slamici. Djeca su za nas plod ljubavi, a gdje je ljubav tu je i mir. Gdje je mir, tu je blagoslov, tu je i Bog, a gdje je Bog bijede nema.
Poruka božića nama je poruka mira, poruka zajedništva i ljubavi. Nepotrebna je potrošnja, blještavilo, sjaj….. Mi trebamo cijeli mjesec za božićne pripreme, a za božićni meni dosta su nam dva dana. Od kada znam za sebe, u našoj smo kući imali slamu za Božić. Nadam se da će tako biti i ove godine. Nama su je nosili naši stari. Kad su nam djeca bila mala nosili smo slamu. Sada su njihova djeca mala i mi želimo taj lijepi običaj prenijeti na naše unuke. Želimo ih poučiti da i oni osjete doživljaj "djeteta na slami, maloga Isusa" i božićni ugođaj. Imamo tri kćeri i za sada tri unuka.
Najstariji od Marine ide u prvi razred, mlađi ima tri godine, a najmlađi od Ane, koja s obitelji živi u Makarskoj, ima osam mjeseci. Najmlađa Jasna udala se ove jeseni u Podgorje. Dok su naša djeca bila mala i mi mladi bilo nam je prelijepo. Sada uživamo u unucima, njihovim nestašlucima i radostima. Prošle nedjelje išao je Sveti Nikola. Darove koje po noći ostavlja u čizmicama, uz one kod tate i mame, donese i kod djeda i bake. Njihova radost, cika, vriska, razigrana igra, zagrljaji i poljupci nemaju cijenu. Nakon upaljenih svih četiriju adventskih svijeća, tokom četiri tjedna, znak je da se približio Božić. Badnjak je vrijeme unošenja Božića u kuću.
Moj je zadatak da obilan stolnjak slame, sa malo sijena i ravne slame pripremim za dana. Kad padne mrak, pred ulazom u kuću, pred mene, koji nosim slamu, dolazi dijete sa upaljenom svijećom. Ostali ukućani čekaju me na ulaznim vratima. Ulazeći pozdravljam ih sa "hvaljen Isus. Na tom mladom letu, svi zdravi veseli ko mladi jeleni …. Slamu unosim u boravak. Pokleknemo oko slame i molimo Oče naš. Gazdarica uzima zdjelu sa pripremljenim raznovrsnim žitom, posipa nas po glavama i pritom zaziva: - Daj vam Bog pišćoke, gušćoke, račoke, teliće, ždrebiće …… svega, što vam srce želi-. Odgovor sviju je: - a najviše mira i božjega blagoslova, Bože daj. Nakon molitve ustajemo sa slame i pomažemo gazdarici urediti božićni stol. U obliku križa na stol stavljamo slamu, u sredinu stola nešto novca, poravnamo s malo sijena i sve to pokrijemo prigodnim stolnjakom.
Sada smo spremni za badnju večeru. Gazdarica iznosi na stol kuhani ne začinjeni grah, oljuštene češnje češnjaka, čaj od suhih šljiva ili jabuka, domaću pogaču, koja je usput meni poseban specijalitet. Opet se pomolimo i večeramo. Baka će sada završiti poslove oko hladnetine i ne posnih jela, koje ćemo blagovati nakon polnočke. Važnije od toga je razvezivanje stolnjaka. Slamu prostiremo po boravku. Ne smeta nam tepih.Tada na slami počinje dječje veselje. Naši mali unuc mogu skakati, prevrtati se, prčiti rasta, igrati se koliko žele i dok se ne umore. Glavni su i za kićenje bora. Ne mogu dočekati večer pa ga s bakom okite na badnjak poslije podne. Kad se užiju igre na slami, provjeravaju što im je mali Isus donio pod bor. - U ničem ne pretjerujemo. Darovi su obično piđamice kapice, nešto slatkiša, uglavnom ono što djeci treba - kaže supruga Slavica. - Tako razdragani dočekamo vrijeme odlaska u crkvu na Polnočku, nastavlja Tomo. Poslije mise nađemo se s rodbinom i prijateljima.
Čestitanje Božića, zna potrajati i doma znamo doći u tri sata u jutro. Na Božić obavezno idemo na podnevnu misu. To je obiteljski blagdan i ne idemo "u selo". Doma čekamo položaja. Obično netko dođe i ne zna što ga čeka. Mora na stolcu mirno sjediti, da bi kokoši sjediti na gnijezdu i legle piliće. Mora jesti da bi živina bila zdrava i htjela jesti. Poslije podne svi idemo "k Večernici" na kojoj je božićni blagoslov djece. Slijedeći dan je Štefanje. Tada obilazimo rodbinu. Imam bata Stjepana i šogoricu Božicu. Idemo im na imendan. Onda je Ivanje. Blagdani se otegnu na tri dana. Iza toga je Šibrajevo - blagdan Nevine dječice. Zna biti i nezgodnog šibrajeva, ali to je takav dan i nitko se ne smije ljutiti.
Potom čekamo Nova godina. Za čas dođu "Tri kralja". Nastojimo sačuvati običaj. Napravili smo "Zvijezdu" unucima i s njima obiđemo bližu rodbinu pjevajući "O sveta tri kralja…". Dok sam ja bio mali, znali smo mi djeca, obići cijelu Dravsku ulicu i dalje i pjevajući nakupiti lijepi džeparac, što se pamti. Znamo se mi stri i sada "zatjerati". Grupno obiđemo sa "Šefom" i "zvijezdom" rodbinu i prijatelje. Do jutra "povustanemo". Jedva dođemo doma. Život nam je takav kako si ga posložimo. Božićni dani vrijeme su oduška za dušu i tijelo, zaborava od svakodnevnih briga. Po zanimanju sam zidar. Radim s kolegom u struci. Dobro se slažemo i to nam je obojici izvor prihoda.
Nekad dok su naši stari bili živi imali smo krave. Sada hranimo svinje za sebe, piliće i to je to. Supruga i ja deset smo godina članovi Zajednice bračnih susreta pri župnoj crkvi Svetog Vida u Pitomači. Tu smo našli mnogo prijatelja. Družimo se. Svake godine idemo na nekoliko zajednički izleta. Sve nas to ispunjava. Ove godine bili smo u Opatiji i u Krašiću. Za kraj razgovora koristimo prigodu i želimo vam sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2010. godinu – riječi su Slavice i Tome Makvić iz Pitomače.
Barica Mihoković
FVK novosti

- 19:13 - Isprintaj - #

Osnovana likovna Udruga "Duga" Pitomača

U petak 11. prosinca 2009. na prijedlog Inicijativnog odbora osnovan je Likovni klub "Duga" Pitomača. Osnivačku Skupštinu otvorio je Stjepan Ivanec, profesionalni slikar i član Hrvatskog društva naivnih umjetnika.
Pozdravio je goste: Zorku Forko, akademsku slikaricu iz Koprivnice, Ivana Kančala i Mirka Horvata predstavnike Likovne udruge "Paleta" iz Kloštra Podravskog, Vladimira Drimala, Jakoslavu Lulić, Ankicu i Vlatka Fijala predstavnike likovne udruge "Nikola Trick" iz Virovitice i 35 zainteresiranih članova Likovne udruge "Duga" Pitomača.
Nakon usvojenog Statuta, Pravilnika o članstvu i učlanjivanju u udrugu, u predsjedništvo skupštine udruge izabrai su Stjepana Ivanca, Zlatu Šokec, Želimira Kukavicu, Žarka Gibu i Marijanu Rešetar. U Nadzorni odbor izabrani su Ivan Seidl, Darko Domitrović i Romina Lukačić.
U stručni umjetnički savjet udruge izabrani su: Stjepan Ivanec, Ivan Lovreković i Božidar Puškaš.
Zorka Forko akademska slikarica i posebna gošća s ponosom se prisjetila svojeg 22 godišnjeg službovanja u Osnovnoj školi Petra Preradovića.
Kaže, za Pitomaču vežu je i duša i srce. Ponosna je na svoje bivše učenike likovnog odgoja, danas poznate likovne umjetnike. Nabrojila je Stjepana Ivanca, Žarka Gibu, Zlatu Šokec, Ivana Lovrekovića, Žarka Tomazetića i druge. Sjetila se svoje učenice pitomačanke Božice Jelušić danas članice Društva hrvatskih književnika, koju je poticala na pisanje kao djevojčicu, jer i sama piše pjesme.
Presretna je što su uz Stjepana Ivanca u prosincu ove godine u HDNU primljeni Zlata Šokec i Ivan Krmić, danas i članovi novo osnovane Likovne udruge. Skupština je za zastupanje i potpisivanje udruge ovlastila predsjednika i tajnika udruge.
Održali su i prvu sjednicu predsjedništva skupštine udruge. Za predsjednika LU "Duga" izabran je Stjepan Ivanec, za zamjenika predsjednika Želimir Kukavica, za tajnicu Zlata Šokec i za rizničarku Božica Majurec. Utvrdili su i godišnju članarinu od 50 kn.

Barica Mihoković
FVK novosti

- 18:08 - Isprintaj - #

Betlehemsko svjetlo stiglo u Pitomaču

Sve je počelo iz zahvalnosti za dobra djela. Jedna je austrijska gospođa svima, koji su joj pomogli u nevolji poklonila lampaše.
Godine 1986. bio je to poticaj austrijskim izviđačima. Otada svake godine prenose lampašima svjetlo mira i ljubavi iz Betlehemske štalice u Bečku katedralu. Tako se i ove godine, svjetlo iz Beča širi Evropom. Jučer, na treću nedjelju došašća, hrvatski izviđači prenijeli su ga iz Beča u zagrebačku Katedralu, da bi ga širili diljem Hrvatske. U Pitomaču stiglo je jučer vlakom.
Na željezničkoj stanici preuzeo ga je, od osječkih izviđača, Izviđački odred "Bilogorci" iz Sedlarice. Oni su danas dopodne betlehemsko svjetlo poklonili školama u Pitomači. U 17 sati donijeti će ga u crkvu Svetog Vida, da bi ga vjernici prenijeli u svoje domove u župi. Sutra u 12 sati izviđači će betlehemsko svjetlo mira i ljubavi pokloniti Općini Pitomača i uz svjetlo, svima zaželjeti sretan i blagoslovljen Božić.
Barica Mihoković
FVK novosti

- 17:04 - Isprintaj - #

Malonogometni turnir "Pitomačka zima"

U subotu i nedjelju nastavljeno je s odigravanje utakmica na ovogodišnjem tradicionalnom Malonogometnom turniru “Pitomačka zima” koji se održava u organizaciji NK «Pitomača» u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, koji medijski prati «Pitomi radio», a pokrovitelji kojega su “Carlsberg Croatia” d.o.o. Koprivnica i “Studena” – “Podravka” d.d. Koprivnica. Igrane su utakmice po skupinama u seniorskom dijelu turnira, a postignuti su slijedeći rezultati:VIŠE

Pitomača.hr

- 16:00 - Isprintaj - #

Ivo Josipović dobio najviše glasova u općini Pitomača

Privremeni službeni rezultati izbora za predsjednika Republike Hrvatske na 19 izbornih mjesta u općini Pitomača, našoj VPŽ i susjednoj KKŽ županiji

U 05:00 sati objavljeni su privremeni službeni rezultati izbora za predsjednika Republike Hrvatske na 19 izbornih mjesta u općini Pitomača.
Od ukupno 8.494 birača s pravom glasanja izborima se odazvalo 4.423 ili 52,07 % mještana naše općine.
Broj važećih listića je 4.377 ili 98,98 % dok je broj nevažećih listića 45 ili 1,02 %. Mještani Pitomače i okolnih naselja naše općine najviše glasova dali su kandidatu SDP-a Ivi Josipoviću za kojeg je glasalo 1.861 glasača ili 42,08 %. To je ujedno i najveći postotak glasovanja za predsjedničkog kandidata SDP-a u svim gradovima i općinama u Virovitičko-podravskoj županiji.
U gradu Virovitici glasalo je 52,97 % birača i to čak 38,62 % za Ivu Josipovića a svega 16,47 % za Andriju Hebranga. Na području cijele Virovitičko-podravske županije za Josipovića je glasalo 13.940 birača ili 34,39 %. Drugi je Andrija Hebrang s 8.015 glasova ili 19,78 %.
Koprivničko-križevačka županija također se premoćno odlučila za predsjedničkog kandidata SDP-a Ivu Josipovića za kojeg je glasalo 20.723 glasača ili 41,19 %. Drugi u susjednoj županiji je Milan Bandić sa 6.314 glasa ili 12,55 %. Grad Đurđevac također se odlučio za Josipovića za kojeg je glasalo 39,92 % glasača. Detaljniji pregled glasanja za sve gradove i općine nalazi se OVDJE.

U drugi krug izbora za novog predsjednika RH idu Ivo Josipović i Milan Bandić koji su osvojili:
1. prof.dr.sc. IVO JOSIPOVIĆ,SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP, 640.549 glasova ili 32,42 %,
2. MILAN BANDIĆ, NEZAVISNI KANDIDAT, 293.045 glasova ili 14,83 %


Kako smo u općini Pitomača glasali za predsjedničke kandidate, pročitajte u nastavku:
1.prof.dr.sc. IVO JOSIPOVIĆ, SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP, 1.861 glasova ili 42,08 %,
2. prof.dr.sc. ANDRIJA HEBRANG, HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ, 780 glasa ili 17,64 %,
3. MILAN BANDIĆ, NEZAVISNI KANDIDAT, 523 , 11,82 %,
4. NADAN VIDOŠEVIĆ, NEZAVISNI KANDIDAT, 422 , 9,54 %,
5. prof.dr.sc. DRAGAN PRIMORAC, NEZAVISNI KANDIDAT, 308 , 6,96 %,
6. prof.dr.sc. VESNA PUSIĆ, HRVATSKA NARODNA STRANKA - LIBERALNI DEMOKRATI - HNS, 125 , 2,83 %,
7. VESNA ŠKARE OŽBOLT, NEZAVISNI KANDIDAT, 81 , 1,83 %,
8. JOSIP JURČEVIĆ, NEZAVISNI KANDIDAT, 78 , 1,76 %,
9. BORIS MIKŠIĆ, NEZAVISNI KANDIDAT, 74 , 1,67 %,
10. DAMIR KAJIN, ISTARSKI DEMOKRATSKI SABOR - IDS, 60 , 1,36 %,
11. prof.dr.sc. MIROSLAV TUĐMAN, NEZAVISNI KANDIDAT, 53 , 1,20 %,
12. SLAVKO VUKŠIĆ, ing., DEMOKRATSKA STRANKA SLAVONSKE RAVNICE - SLAVONSKA RAVNICA, 12 , 0,27 %.
------------------------------------------------------------------
IZVOR PODATAKA: DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE

- 05:36 - Isprintaj - #

27.12.2009., nedjelja

Predsjednički izbori: do 16 sati glasalo 3.298 mještana općine Pitomača

prIz2009


Državno izborno povjerenstvo izvjestilo je koliki je odaziv birača do 16 sati. Tako je u Virovitičko-podravskoj županiji glasalo 35,28 % birača (26.296 od ukupno 85.104 birača s pravom glasa).
Na području općine Pitomača glasalo je 3.298 (38,83%) od ukupno 8.494 birača s pravom glasa na 19 biračkih mjesta.

IZVOR PODATAKA: DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE

- 17:53 - Isprintaj - #

26.12.2009., subota

Humanitarni koncert „Djeca za djecu“

Humanitarnim koncertom „Djeca za djecu“ koji će se održati na Dan nevine dječice, 28. prosinca, u pitomačkoj kino-dvorani, žitelji općine Pitomača oprostiti će se od ove kalendarske godine.

Sav prihod sa ovog koncerta, na kome će nastupiti mališani Dječjeg vrtića „Potočnica“, pitomački polaznici Glazbene škole „Jan Vlašimsky“, Tamburaški orkestar HPGD „Sloga“, Zvonimir Filjak, Helena i Lana Živko, Sandro Turković, te Tamara Živković, namijenjen je za pomoć SOS dječjem selu Lekenik.

Pitomača.hr

- 15:10 - Isprintaj - #

25.12.2009., petak

SDP Pitomača: pravDA za Pitomaču, pravDA za Hrvatsku

Cijenjene mještanke i mještani općine Pitomača,

pred nama su još jedni izbori, i to ovaj puta predsjednički. Stiglo je vrijeme da građani Hrvatske izaberu svog 3. predsjednika. Kao što svi znamo i nosimo se svakodnevno s tim, Hrvatska je u teškoj situaciji, možda i najgoroj do sad, ako izuzmemo Domovinski rat i njegove posljedice. Umjesto zemlje s velikom perspektivom razvoja, razvijenim gospodarstvom; poljoprivredom i turizmom, dobili smo zemlju u kojoj je mito i korupcija pravilo br. 1, poskupljenje života, nekontrolirani porast nezaposlenosti, radna mjesta koja se otvaraju i popunjavaju na osnovu stranačke podobnosti, a ne na osnovu znanja i sposobnosti, a da ne govorimo o ostalim nepromišljenim i neopravdanim potezima ljudi na vlasti...

Svemu tome treba doći kraj! Osim hitne potrebe za promjenom trenutne Vlade, nužno nam je također pametno postupati i u ovim predsjedničkim izborima. Trebali bismo izabrati predsjednika koji će se potpuno angažirati u borbi protiv korupcije i kriminala. Svi znamo da to jedino može samo onaj koji ima čist obraz, a to je zasigurno naš predsjednički kandidat SDP-a prof.dr.sc. Ivo Josipović.

U svojoj kampanji Ivo Josipović je posjetio Pitomaču čak dva puta što znači da mu je veoma bitna naša podrška.

Stoga, dragi birači izađite na izbore 27.12. i izaberite NAJBOLJEG kandidata za predsjednika, izaberite Ivu Josipovića!

članica općinskog vijeća Općine Pitomača, Ivana Deskar

- 18:39 - Isprintaj - #

SDP: pravDA za Pitomaču, pravDA za Hrvatsku

U nedjelju, 27.12. ove godine, izbori su za predsjednika Republike Hrvatske.
Mještanke i mještani općine Pitomača,
birajte poštenje i pravednost. Birajte nekorumpiranu vlast i dobro uređenu državu u kojoj će svatko svojim radom moći pristojno živjeti, podizati obitelj i biti ponosan na sebe i na zajednicu u kojoj živi i radi! Izbori koji su pred nama izbori su između pravde i nepravde, između poštene i nepoštene Hrvatske, izbori za nekorumpiranu vlast umjesto korupcije koja je premrežila sve pore našega društva.

Niste izabrali ni korupciju, ni kriminal, ni krizni porez, ni slom gospodarstva, ni bijedu. Ali predsjednika možete izabrati.

Zato budimo pametni, birajmo poštenje, radišnost, znanje, pravednost i dosljednost.

Mještanke i mještani općine Pitomača,

Izađite u nedjelju na izbore i izaberite pravdu! Zaokružite broj tri, broj ispred predsjedničkog kandidata SDP-a Ive Josipovića. Predsjednika koji će se, zajedno s vama, boriti za poštenu, nekorumpiranu i nadasve pravednu Hrvatsku.

Marketing SDP-a Virovitičko-podravske županije

- 12:09 - Isprintaj - #

Popis biračkih mjesta u općini Pitomača

prIz2009


Popis biračkih mjesta u Republici Hrvatskoj
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA - PITOMAČA
R.B. NAZIV LOKACIJA ADRESA
1 PITOMAČA - KLADARE , DRUŠTVENI DOM, KLADARE 78
2 PITOMAČA - DINJEVAC , DRUŠTVENI DOM , DINJEVAC BB
3 PITOMAČA - GRABROVNICA, DRUŠTVENI DOM , GRABROVNICA BB
4 PITOMAČA - STAROGRADAČKI MAROF, DRUŠTVENI DOM , STAROGRADAČKI MAROF BB
5 PITOMAČA - STARI GRADAC, OSNOVNA ŠKOLA , STARI GRADAC, V.NAZORA 2
6 PITOMAČA - TURNAŠICA , DRUŠTVENI DOM, DRUŠTVENI DOM
7 PITOMAČA - SEDLARICA, DRUŠTVENI DOM, SEDLARICA 64
8 PITOMAČA - VELIKA ČREŠNJEVICA, DRUŠTVENI DOM, DRUŠTVENI DOM
9 PITOMAČA - MALA ČREŠNJEVICA , DRUŠTVENI DOM, DRUŠTVENI DOM
10 PITOMAČA - OTROVANEC, DRUŠTVENI DOM, OTROVANEC 92
11 PITOMAČA ZGRADA KOMUNALNOG, PITOMAČA, VINOGRADSKA 41
12 PITOMAČA OPĆINA PITOMAČA, PITOMAČA, GAJEVA 26/I
13 PITOMAČA ZGRADA UDRUŽENJA OBRTNIKA OPĆINE PITOMAČA, PITOMAČA, P.PRERADOVIĆA 5
14 PITOMAČA PRIVATNA KUĆA IVANA MAGDIĆA , PITOMAČA, B.RADIĆA 107
15 PITOMAČA PRIVATNA KUĆA F.ĐAKIĆA , PITOMAČA, V.NAZORA 96
16 PITOMAČA SREDNJA ŠKOLA PITOMAČA , PITOMAČA, TRG K.TOMISLAVA 6
17 PITOMAČA DRUŠTVENI DOM-GREDA PITOMAČA, P.MIŠKINE BB
18 PITOMAČA - KRIŽNICA OSNOVNA ŠKOLA , KRIŽNICA BB
19 PITOMAČA KUĆA MLADENA MILANOVIĆA , PITOMAČA, DRAVSKA 104

IZVOR PODATAKA: DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE

- 12:04 - Isprintaj - #

24.12.2009., četvrtak

Božićna poruka varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka

VIDEO:varazdin.hbk.hr
Draga braćo svećenici, đakoni, dragi biskupljani Varaždinske biskupije i svi ljudi dobre volje!

"Ja sam svjetlost svijeta;
tko ide za mnom,
neće hoditi u tami,
nego će imati svjetlost života."
(Iv 8,12)

U ovogodišnjoj božićnoj akciji Hrvatskog Caritasa zaželjeli smo svima: neka bude više svjetla! Više svjetla u osobnom, obiteljskom i javnom životu. Tom svjetlu radujemo se na poseban način u božićnoj noći i cijelom božićnom vremenu. To je svjetlo za koje sveti Ivan kaže: "Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakoga čovjeka dođe na svijet“ (Iv 1,9). To svjetlo dolazi i u ovo naše pomalo turobno i mračno vrijeme koje se odražava u mnogim pojedincima i obiteljima, a nastalo je kao posljedica materijalne krize. Mnogi u našoj domovini ovih dana ostaju bez zaposlenja, mnogi ne dobivaju redovne plaće ili su im do krajnjih granica umanjene. Neki prolaze kroz osobne životne patnje, razne nevolje i bolesti, iznenadne smrti bliskih osoba, stradavanje u prometnim nesrećama i drugim nevoljama koje prate čovjeka u ovozemaljskom životu.

Uz više svjetla možemo mnogo toga lakše vidjeti u svojoj okolini, ali ponajprije u samima sebi. Možemo susretati ljude oko sebe i prepoznavati ih kao one s kojima se poistovjetio sam Sin Božji. No, s više svjetla možemo bolje ući i u svoju nutrinu, u svoju savjest. Možemo uočiti zlo i grijeh koji je u nama te ga priznati samima sebi i pokajati se za njega. To vrijedi posebno za one grijehe koje smo učinili jedni drugima, kada smo drugima nanosili zlo u bilo kojem obliku, kada smo u sebi podržavali mržnju, prezir, kada smo ljude ponižavali i iskorištavali, kada smo bili pohlepni i nezasitni. Ako želimo obnavljati svijet moramo početi od sebe. Tek kada krenemo od samih sebe i pobijedimo mrak u svojoj savjesti, u svojoj duši, moći ćemo prepoznati ono pravo svjetlo za koje čitamo u evanđelju po Ivanu: "Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života." (Iv 8,12)

Koji čovjek ne bi želio imati svjetlost koja će ga voditi kroz život? No, to nije javna rasvjeta i blještavilo koje je pojačano u ove dane došašća i Božića. To blještavilo može čovjeka zaustaviti samo na vanjštini i zaustaviti se na našim očima, a da ne prodre u nutrinu čovjeka. Da bismo vidjeli tu svjetlost potrebno je otvoriti "oči vjere" kojima se promatra to svjetlo upaljeno u Betlehemu prije 2010 godina. Kad je čovjek u mraku spotiče se na razne prepreke koje život stavlja pred njega. Postoji opasnost pada. Te iste prepreke, koje se ponekad ne mogu ukloniti, svjetlost čini vidljivima i čovjek sa sigurnošću prelazi preko njih. I ne samo da ide sigurnim putem, nego na taj način i sam postaje svjetlost drugima.

"Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima." (Mt 5,16). Želimo slaviti Oca na nebesima koji nam šalje svoga Sina na zemlju. "Darom premilosrdnog srca Boga našega po kojem će nas pohoditi Mlado Sunce s visine, da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira." (Lk 1,78-79)

Neka i "vaše noge" rasvijetljene božićnim svjetlom idu putem mira i ljubavi i u idućoj 2010. godini.

+ Josip Mrzljak,
biskup varaždinski

audio i video poruku snimio: Miljenko Rugani
autor slike u pozadini: Tobias Behloul
IZVOR: varazdin.hbk.hr

- 06:19 - Isprintaj - #

23.12.2009., srijeda

Sretan svima Božić i godina Nova!

pp


- 20:30 - Isprintaj - #

22.12.2009., utorak

Županijski Proračun za vrapce na grani

Na 6.sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije, 21.12.09.,između ostalih, bila je i točka Donošenje Proračuna županije za 2010.godinu. Proračun težak 108 milijuna kuna, gotovo istovjetan ovogodišnjem. Predlagatelju ništa nije značilo što je državni Proračun za 2010.godinu umanjen oko 5%, a dobar dio prihoda županije temelji se na potporama iz tog istog, državnog, Proračuna. Primjedbe oporbenih vijećnika bile su u pravcu nemogućnosti realizacije ovakvog Proračuna, dakle, da je nerealan i preambiciozan. Naravno, ambicioznost bi bila poželjna da je utemeljena na realnoj podlozi, da gospodarstvo u RH nije na koljenima, da situacija nije krizna, trenutno bez tendencije ka oporavku. Sama predsjednica Vlade očekuje iznimno tešku godinu, istina, sa godinu – dvije zakašnjenja.

Unatoč svemu, čelni ljudi županije smatraju da smo u dobrom položaju bez obzira što svakodnevno nestaje priličan broj radnih mjesta. U klasi optimist prednjači potpredsjednik Županijske skupštine, g. Matovina, koji prijedlog Proračuna smatra apsolutno realnim, jasno ostvarivim, čak toliko da to znaju i – vrapci na grani. Na ovaj prijedlog Proračuna Klub vijećnika SDP-a i koalicijskih partnera dao je pisane amandmane kao i drugi oporbeni klub ali su svih petnaest amandmana od predlagatelja Proračuna, župana, uz pohvalu kako su dobri i konstruktivni, te da će biti uvršteni pri rebalansu tijekom godine, glatko odbijeni. Dakle, toliko dobri da ih se mora odbiti. Iz tog razloga neuvažavanja prijedloga i stavova kroz amandmane vijećnici oporbe napustili su sjednicu prije izglasavanja Proračuna.

Jer, nije prvi put da je od strane župana i njegovih suradnika nešto obećano pa se ispostavilo da se ne govori istina, kako bi rekao jedan predsjednički kandidat. Podsjetiti ćemo, od kolovoza ove godine dva puta zatražena je sjednica Županijske skupštine na temu nagomilanih problema u poljoprivrednoj proizvodnji i na temu brojnih problema s kojima se susreću poljoprivrednici naše županije. Vladajuća, HDZ-ova, garnitura je prijedloge prihvatila , jasno kao dobre, i odmah u džepu složila figu.

Samo tijekom ove godine naslovi u pisanim i elektronskim medijima na našoj županiji su bili ovakvi:

-Seljaci traže hitan sastanak s premijerom Sanaderom
-Nezavisni hrvatski seljaci pozvali na blokadu mljekara
-Na Markovu trgu prosvjedovali i mljekari Virovitičko-podravske županije
-Prisiljeni smo sa ženama i djecom blokirati prometnice
-Srušit ćemo Plan raspolaganja državnim zemljištem u Suhopolju, milom ili silom
-Seljaci u Suhopolju traže policijsku zaštitu
-Na seljačkom prosvjedu u Zagrebu 80 poljoprivrednika iz Virovitičko-podravske županije
-Poljoprivrednici kod Kauflanda: Opet su nas prevarili
-Proglašena elementarna nepogoda za dva grada i jedanaest općina
-Kaos u dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta


Sve ovo, uz naša upozoravanja da poljoprivrednici neće izdržati ovu nelojalnu konkurenciju ( svakodnevni uvoz proizvoda sumnjive kvalitete i podrijetla, gotovo tjedna poskupljenja repromaterijala, ulaženje u novu sjetvenu sezonu bez jasne strategije od strane ministarstva poljoprivrede ali i šupanijskih struktura-što i ne čudi kada brigu o poljoprivredi u našoj županiji vode svi osim poljoprivrednih stručnjaka za koje nema mjesta u županijskim uredima ) nije bilo dovoljno da se održi tematska sjednica kako bi se pokušalo, u dogovoru sa neposrednim proizvođačima i predstavnicima ministrastva poljoprivrede koji, na žalost, nemaju vremena doći, iznaći kvalitetna i nužna rješenja za katastrofalnu situaciju. Naravno da poticaji za duhan nisu isplaćeni, da se mljekari sami bore za svoju kunu.

I opet nas se uvjerava da je situacija pod kontrolom, bez obzira što je nezaposlenih sve više, da će se od poreza na dohodak prihodovati isto, bez obzira što je nezaposlenih sve više, hvalimo se uspjesima u gospodarstvu, turizmu.....a nezaposlenih je sve više!!!

Na kraju, da će sve biti tako dobro, uspješno i "realno ostvarivo" ZNA samo potpredsjednik Županijske skupštine i, naravno, VRAPCI NA GRANI.

Klub vijećnika SDP, HDSSB, HNS, HSU u Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije

- 16:57 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača

DVD-u Pitomača donirano vatrogasno kombi vozilo renault trafic

Prošlog petka u prostorijama Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije u Virovitici ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut, u prigodi posjete gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, uručio je županu Tomislavu Tolušiću vatrogasnu opremu namijenjenu Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije u vrijednosti većoj od 250.000,00 kuna, a osim toga DVD-u Pitomača uručeno je vatrogasno kombi vozilo renault trafic vrijednosti oko 250.000,00 kuna. VIŠE
-----------------------------------------------------
Sportska događanja proteklog tjedna

U subotu i nedjelju nastavljeno je odigravanje utakmica na ovogodišnjem tradicionalnom Malonogometnom turniru “Pitomačka zima” koji se održava u organizaciji NK «Pitomača» u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, koji medijski prati «Pitomi radio», a pokrovitelji kojega su “Carlsberg Croatia” d.o.o. Koprivnica i “Studena” – “Podravka” d.d. Koprivnica. Igrane su utakmice repasaša u veteranskom, te utakmice po skupinama u seniorskom dijelu turnira. Postignuti su slijedeći rezultati:VIŠE

Pitomača.hr

- 16:54 - Isprintaj - #

20.12.2009., nedjelja

Hrastico: Izložba fotografija u Pitomači

Dana 18.12.2009 sa početkom u 18 sati u predvorju pitomačke kino sale otvorena je izložba fotografija dijela pristiglih radova na 2. HRASTICO – FOTO NATJEČAJ na temu VINOGRADARSTVA I VINARSTVA.
Pobjednička fotografija „ Grožđane staze „ djelo je autora OLIVERA BEŠIĆA kome je pripala novčana nagrada od tisuću kuna. Autor drugonagrađenog rada „ JUTARNJA MAGLA „ je gospodin KRUNO HEIDLER ( 500 kn), dok su treću nagradu ( 300 kn ) podijelile dvije autorice JASMINA GORJANSKI sa fotografijom „ ISTJERIVAČ DUHOVA „ i IVONA LOZIĆ sa radom „ BERBA „ .


Otvorenje izložbe, svojim nastupom su uveličali ovogodišnji pobjednici pitomačkog glazbenog festivala; gospodične Darija i Marija Kopričanec i kompozitor Darko Marić. Uz prigodnu zakusku organizator je upriličio i degustaciju probranih vina renomiraniih proizvođača sa kojima HRASTICO usko surađuje u opremanju restorana i vinskih podruma.
Tako su posjetitelji mogli kušati Plavac mali, Opolo Nobile i prošek Hektorović vinarije TOMIĆ sa Hvara , Babić proizvođača GRACIN iz Primoštena, FERAVINO iz Feričanaca i LIBERTIN iz Varaždina bili su predstavljeni sa cijelom paletom proizvoda ( Vrhunskim , arhivskim i vinima izbornih berbi ). Predstavljeni su također vinari pitomačke udruge ARŠANJ. Svoja vina također su izložili : podrum VINEDA , CAVALINO i proizvođač voćnih vina INCANTO –FRUCTUS.
Posjetitelji su kupili degustacijske vrećice za čašu po cijeni od 20 kn, tako da je sakupljeno 1.700. kuna . Sav prihod HRASTICO će uplatiti gospodični IRENI GAVRANČIĆ ,podpredsjednici novosnovanog Športskog kluba slijepih „ Život „

Organizator izložbe Mladen Balić, vlasnik i direktor obrta „Tehnohit-hr“ , ističe da unatoč krizi firma bilježi pozitivne poslovne rezultate . Za slijedeću godinu planirana su daljnja ulaganja u infrastrukturu i tehnologiju te u nova zapošljavanja. Brand HRASTICO masivni namještaj je većim dijelom namijenjen izvozu ali bilježi i povećanje poslovanja na domaćem tržištu kod opremanja stanova, kuća, restorana i vinskih podruma.
Organizator je najavio i treći po redu HRASTICO FOTO -NATJEČAJ na istu temu sa podjelom u tri kategortije : priroda , detalj i osobe. Direktorica županijske turističke zajednice gđa. Martina Jakelić je prepoznala važnost i kvalitetu izložbe te obećala aktivno uključivanje u slijedeći projekt što će sigurno pridonijeti podizanju ukupne kvalitete organizacije.
Svi oni koji nisu bili na otvorenju , a žele pogledati uistinu zanimljive i kvalitetne fotografije moći će to napraviti do 05.01. slijedeće godine, do kada je izložba otvorena.

- 15:33 - Isprintaj - #

Izložba: U ovo vrijeme godišta - članova udruge „Kloštranska paleta“

................KLIKNI NA SLIKU ...............
U sedmoj božićnoj dobi Palete i četvrtoj prigodnoj izložbi na temu Božića, zime i Podravine, živimo još jednu stvaralačku radost darovanu od ljudi čiju dušu ne zamagljuje tmurna i nesigurna stvarnost ... Božićni običaji su neizreciva sreća, ljubav i toplina koju želimo i iščekujemo.
Ovi izlošci ih oplemenjuju i obogaćuju, a sve nas koji stojimo pred njima nadahnjuju i usrećuju... Slijedimo iskrenost i toplinu izloženih radova u svojim životnim prigodama, a posebno kada poželimo Čestit Božić i sretnu Novu godinu.



Izloženo je 28 radova podravskih slikara i fotografa od 19.12.2009.-01.03.2010.

Vlado Đipalo

- 15:31 - Isprintaj - #

19.12.2009., subota

Dodijeljena priznanja Hrvatske obrtničke komore

Na godišnjoj skupštini Hrvatske obrtničke komore - Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije dodijeljena godišnja komorska priznanja.
foto:ViroviticaNet
Obrtničke zlatnike dobili su za 32 godine neprekidnog rada i izniman doprinos u radu Ceha ugostiteljskog obrta i razvoju obrtničkog komorskog sustava Branko Tkalčec iz Otrovanca, za 36 godina neprekidnog rada u obrtništvu i doprinos u provođenju majstorskih ispita u zlatarskoj struci i razvoju komorskog sustava Josip Perković iz Slatine i za 40 godina neprekidnog rada i aktivnostima u Sekciji frizera te obnovi rada virovitičkog Udruženja obrtnika Branka Đurđević iz Virovitice.

Diplome su dobili Sanja Horvat (frizerski obrt) iz Slatine i Krunoslav Virovec (prijevoznički obrt) iz Virovitice za uspjehe u organizaciji sportskih aktivnosti, Agneza Benčina (frazerski obrt) iz Slatine, Josip Peričić (instalaterski obrt) iz Terezinog Polja i Ivan Rister (instalaterski obrt) iz Zdenaca za uspjehe u organizaciji strukovnog obrazovanja, Mladen Balić (stolarski obrt) iz Pitomače, Dražen Hrvojić (proizvodno-monterski obrt) iz Pitomače i Hrvoje Šimunović (ugostiteljski obrt) iz Virovitice za uspjehe u organizaciji strukovno-cehovskog rada. Povelje su dobili Vilim Kopfer (strojobravarski obrt) iz Virovitice i Vinko Zebec (instalaterski obrt) iz Slatine za dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva i malog poduzetništva. Povelju za izniman doprinos i iskazanu potporu u radu Komore uručena je Branku Jurlini, vlasniku vulkanizerskog obrta iz Slatne.
Virovitica net

- 17:31 - Isprintaj - #

NAJAVA: 5. PING LAN Party

5. PING LAN Party održati će se od 8. - 10. siječnja 2010. godine u Kino sali Pitomača.
Uz računalo obavezno je ponijeti slušalice (zvučnici nisu dozvoljeni), produžni za struju i UTP kabel. Ukoliko ga ne posjedujete, moći ćete ga kupiti na LAN Party-u.

RASPORED DOGAĐANJA:

PETAK:
9 - 11 sati - Dobrovoljno darivanje krvi u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica
15 - .. sati - Donošenje računala, spjanje i slobodno igranje

SUBOTA:
10 - .. sati - slobodno igranje
18 sati zajednička večera

NEDJELJA:
12 - 16 sati - slobodno igranje, odnošenje računala
21 - 23 sata - koncert rock grupe "Crni Humor"

Na LAN će biti slobodan upad za sve igrače (i posjetioce) a zbog nemogučnosti nalaska sponzora neće biti natjecateljskog karaktera nego slobodno igranje. Međusobno se može dogovoriti i organizirati turnir.
Udruga PING

- 14:13 - Isprintaj - #

Pitomačke fotografije: 19.prosinac 2009.,snijeg

pitomačkiSnijeg


Kao i cijelu Hrvatsku, snijeg je danas zabijelio i Podravinu. U etno kućici pored crkve održava se mali božićni sajam.

pitomačkiSnijeg


Pitomača je pobijelila od snijega.

pitomačkiSnijeg


Šetači u parku na Trgu kralja Tomislava.

pitomačkiSnijeg


- 13:36 - Isprintaj - #

Božić u Pitomači

HPGD Sloga Pitomača organizira 20.12.2009. u 17 sati (crkva sv.Vida)
BOŽIĆNI KONCERT

Sudjeluju GPD Zrinski iz Slatine, Đurđevčice iz Đurđevca, Podravski mužikaši iz Pitomače, HPGD sloga Pitomača i Tamburaški orkestar HPGD-a.
---------------------------------------------------------------
Božićni koncert Glazbene škole u Pitomači
Glazbena škola u Pitomači održava Božićni koncert u utorak 22.12.2009. u kino dvorani s početkom u 19.30h .
Po prvi puta sa nama će nastupiti i polaznici glazbene igraonice koja je krenula u listopadu ove godine. S veseljem pozivamo sve roditelje, djecu, mještane općine Pitomača da dođu zajedno sa nama, uz vesele zvukove naših malih glazbenika, dočekati nadolazeće blagdane!!
---------------------------------------------------------------
Mali božićni sajam

Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača organiziraju Mali božićni sajam koji će se održati u etno kućici Turističke zajednice na Trgu kralja Tomislava u Pitomači u razdoblju od petka 18. prosinca do srijede 23. prosinca od 10,00 do 17,00 sati.

U okviru sajma prodavat će se čestitke, ukrasi za božićna drvca, aranžmani, dekoracije, CD-i, majice i ostalo po vrlo povoljnim cijenama. Cjelokupan prihod od prodaje dodijelit će se Humanitarnoj udruzi Podravsko sunce.
Ovim putem zahvaljujemo se udrugama, ustanovama i pojedincima koji sudjeluju u realizaciji ovoga sajma. To su:
- Dječji vrtić Potočnica Pitomača
- Knjižnica i čitaonica Pitomača
- Udruga žena Kladare
- Savjet mladih Općine Pitomača
- Udruga udomitelja "Drugi dom".

- 13:12 - Isprintaj - #

FVK "Mirko Lauš" - retrospektiva

fvkml


U Caffe baru Tena je jučer održana retrospektivna projekcija filmova Fvk "Mirko Lauš".
Od siječnja 2006. kad je pokrenut rad dječje sekcije "Filmske grupe" pa do danas, u dječjoj produkciji snimljeno je nešto više od 50 filmova (tu nisu uračunati dokumentarni snimci raznih događanja, odlazaka na izlete, revije, festivale, filmske kampove i sl.)

U produkciji odraslih članova snimljeno je dvadesetak kratkih filmova (što zajedničkih što samostalnih radova) te dva 25-minutna filma koje možemo povezati i u jedan uvjetno rečeno cjelovečernji film. Od te bogate produkcije jučer smo pogledali jedan manji izbor (nagrađivanih filmova od kojih su neki prikazivani i na HRT-u) u koji su bili uključeni svi žanrovi, u ukupnom trajanju 1sat i 50 minuta.

fvkml


Retrospektivom su ujedno završene sve aktivnosti našeg kluba za ovu kalendarsku godinu, pa svima vama upućujemo najljepše želje za nadolazeće blagdane i Novu 2010.godinu.
Fvk "Mirko Lauš

- 13:04 - Isprintaj - #

17.12.2009., četvrtak

Hrastico: otvorenje izložbe fotografija

HRASTICO


U petak, 18.prosinca 2009. s početkom u 18 sati, u predvorju pitomačke kino dvorane , otvorit će se druga Hrastico izložba fotografija.

- 17:23 - Isprintaj - #

16.12.2009., srijeda

Održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

Na temelju saziva predsjednika Općinskog vijeća Općine Pitomača u utorak 15. prosinca 2009. održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača.
Na dnevnom redu bile su većinom točke vezane uz donošenje Proračuna Općine Pitomača, te Financijskih planova proračunskih korisnika Dječjeg vrtića „Potočnica“ i Knjižnice i čitaonice Pitomača za 2010. godinu.
Općinski su vijećnici donijeli Općinski proračun u iznosu od 14,635 miliona kuna, u kome su na prihodovnoj strani najveće stavke prihodi od poreza (5,236 miliona), imovine (3,953 miliona), te planirane pomoći sa županijske i državne razine (2,645 miliona), dok su na rashodovnoj strani najveći planirani iznosi predviđeni za djelokrug mjesne samouprave (1,233 miliona), predstavnička i izvršna tijela (2,018 miliona), gospodarstvo (1,332 miliona), komunalnu infrastrukturu (4,313 miliona), javne ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja (2,937 miliona).

Financijski plan Dječjeg vrtića “Potočnica” planiran je u visini od 2.196 miliona kuna, a pitomačke knjižnice i čitaonice u visini od 350.000,00 kuna.
Osim ovih točaka općinski vijećnici donijeli su odluku o obaveznom korištenju komunalne usluge održavanja čistoće u dijelu koji se odnosi na sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, obavljanje dimnjačarskih poslova na području općine, te imenovanju doktora medicine i drugih zdravstvenih radnika koji utvrđuju nastup smrti, vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove na području općine Pitomača, dok je nakon rasprave, sa prijedlogom za uvođenje novih olakšica, skinuta sa dnevnog reda točka vezana uz donošenje općinske odluke o komunalnoj naknadi.
Pitomača.hr

- 18:56 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača

Potpisani ugovori o dodjeli novih stipendija u 2010. godini
U ponedjeljak je u prostorijama Općine Pitomača održana svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli općinskih stipendija za ovu školsku godinu sa 13-toro novih općinskih stipendista: Vladimir Matan iz Pitomače (studij sociologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu), Matija Kakša iz Otrovanca (studij Kemija - istraživački, smjer Analitička i anorganska kemija na Prirodoslovno-matematičkom fakukltetu u Zagrebu), Ružica Pekić iz Otrovanca (Ekonomski fakultet u Zagrebu), Tereza Kovačić iz Pitomače (Katolički bogoslovni fakultetu u Zagrebu), Martina Pavleković iz Otrovanca (Filozofski fakultet u Osijeku), Ana Jagar iz Staroga Graca (studij informatičke tehnologije i računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu), Bojan Grba iz Pitomače (Kineziološki fakultet u Zagrebu), Nataša Nikšić iz Pitomače (Pravni fakultet u Osijeku), Ines Pavleković iz Otrovanca (Učiteljski fakultet u Osijeku), Nikolina Sajevac iz Velike Črešnjevice (Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici), Martina Miholančan iz Otrovanca (Visoko gospodarsko učilištu u Križevcima), odabranih na temelju provedenog javnog natječaja, od kojih će dvoje svojim sufinanciranjem pratiti i pitomačke tvrtke „Croming“ d.o.o. i „Aluferit-građenje“ d.o.o. (Tajana Bukovšak za studij građevinskog smjera na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, te Dejan Rešetar za studij strojarstva i brodogradnje u Zagrebu). Novi će stipendisti od potpisa ugovora pa do završetka studija, deset mjeseci godišnje, primati mjesečno 700,00 kuna kao pomoć podmirenju troškova njihova školovanja, uz uvjet da redovito upisuju godinu za godinom predmetnog studija. Tako će broj općinskih stipendista potpisom novih ugovora biti će veći od 40, za što će Općina Pitomača iz svojeg proračuna za 2010. godinu izdvojiti 315.000,00 kuna.
--------------------------------------------------
Pitomački pčelari donirali med Dječjem vrtiću "Potočnica"

Članovi općinske Udruge pčelara “Bagrem” u utorak prijepodne posjetili su Dječji vrtić “Potočnica” u Pitomači, te su tom prilikom za potrebe vrtićke kuhinje ravnateljici Mariji Jakelić uručili medeni poklon paket koji je naročito obradovao prisutne mališane. Osim ove donacije pitomačkom vrtiću, članovi udruge pčelara “Bagrem” u prostorijama Općine Pitomača ostavili su svoju donaciju meda koja će biti sastavni dio općinskih božićnih poklon paketa koje će, povodom nastupajućih blagdana, dobiti najsiromašniji žitelji naše općine.
--------------------------------------------------
Članovi Odreda izviđača "Bilogorci" donijeli betlehemsko svjetlo u Pitomaču

U utorak su prostorije Općine Pitomača posjetili članovi Odreda izviđača “Bilogorci” iz Sedlarice koji su u prostorije općine donijeli betlehemsko svjetlo mira, upaljeno prošloga tjedna u zagrebačkoj katedrali, koju su povodom navedenog događaja posjetili zajedno sa velikim brojem članova izviđačkih odreda iz cijele Hrvatske.
Pitomača.hr

- 18:53 - Isprintaj - #

Što netko iz New Yorka radi u malim Kladarama

Profesionalno, intenzivno, trideset sedam godina bavim se slikarstvom. Pripadnik sam izvornih – naivnih slikara. Naiva je ušla u neku vrstu ranije povijesti, ali i dalje traje. U širim razmjerima najzapaženiji i najvredniji uradci su mi, uz crtež, akvarel, ulje na platnu, slikanje uljem na staklu. Vrlo je malo mladih zainteresiranih za taj žanr. Zahtjevan je. Iziskuje vremena i strpljenja. Da se čovjek afirmira, povezano je s financijama.

Ako slikar osjeti neisplativost, gubi elan i ne razvije talent, koji možda čuči u njemu, započeo je priču pedesetogodišnji slikar iz Kladara, Stjepan Ivanec i nastavio: – Živimo u vremenima krize, ali u slikarstvu kriza je stalna. Pamtim krizu 1973. Bio mi je to prvi nagli šok i prošao je. Došle su druge. I ova sadašnja kriza. Živjelo se i živjeti će se dalje. U Pitomači imao sam prvu samostalnu izložbu davne 1975. godine. Pitomača ni tada nije imala izložbeni prostor, a na žalost nema ga ni sada. Na ovom području, svih tih godina, nisam imao konkurenciju u profesionalnom bavljenju likovnom umjetnošću. Posljednjih nekoliko godina pojavilo se dosta ljudi koji su se intenzivno počeli time baviti. Možda je to rezultat povišenog standarda? Javljaju se ljudi s manjim, ali i većim ambicijama. U Pitomači ima preko 30 osoba, koji su završili likovne tečajeve. Možda će netko od njih postati profesionalni umjetnik! Došlo je vrijeme da ovdje osnujemo likovnu udrugu. Svrha udruge je da mladi nadopunjuju stečena znanje i dođu do novih spoznaja. Stariji se mogu kvalitetnije razvijati. To je i važna afirmacija Pitomače.

Na nivou RH brojne likovne udruge uključile su u svoja članstva čak trinaest tisuća građana.Veliko smo mjesto s bogatom tradicijom. Teško je dostići reputaciju Kino kluba "Slavica", za koji se znalo na svim kontinentima svijeta. Malo je onih koji znaju da je 1965. godine u Pitomači, po slikarstvu, kao prvom mjestu iza Zagreba, organizirana izložbu poznatih naivnih slikara Generalića, Lackovića i Kovačića u pitomačkoj staroj školi. Bila je to senzacija. Vrijeme, kad ta umjetnost još nije bila afirmirana i druga je mjesta nisu prepoznala. Pitomača je već tada imala afiniteta za likovnu umjetnost, takova karaktera. Kolege su me uvjerili da je vrijeme da zajednički damo obol likovnoj kulturi mjesta kojem pripadamo i pritom znanjem i iskustvima pomognemo mlađima. Osobno dosta radim, od toga živim i godinama izlažem u zemlji i svijetu. Kad steknete produktivnost i slike su vam po galerijama u svijetu tada drugi ljudi s njima prometuju. Često saznam za izložbe po primitku kataloga galerista po svijetu, koje mi šalju organizatori svjetskih skupnih izložbi. Svake godine u Italiji imam po dvije standardne izložbe.
Jednu u dvorcu Guiglia, drugu u Vareni. Početkom ove godine na izložbi u Sloveniji, učestvovao sam, zajedno sa autorima, slikarima iz desetak zemalja svijeta. Hlebinska galerija svake godine organizira izložbe, na kojima obvezno učestvujem, kao i u gradu Koprivnici. To je ono što znam. Inače početkom svake godine dobijem kataloge za proteklu godinu i onda vidim na kojim sve izložbama u svijetu su bile izložene i moje slike. Član sam Hrvatskog društva naivnih umjetnika i član Zajednice umjetnika Hrvatske. Obje udruge okupljaju profesionalne umjetnike. U zreloj sam životnoj i slikarskoj fazi. Želja mi je da zajedno s kolegicama i kolegama u Pitomači, s ljudima koje poznajem, ovdje, ostavim trajniji obol u likovnoj kulturi. Nakon dogovora, sastali smo se, sastavili Inicijativni odbor i osnivamo likovni klub. Osnivačku skupštinu sazivamo 11. 12. 2009. u 18 sati u zgradi Općinske skupštine Pitomača u sali za sastanke. Računamo na općinu, njen prostor, adresu i pomoć, jer drugih mogućnosti za sada nemamo. Likovni potencijal postoji. Udruga ima temelja za rad. Rasposlali smo pozive na Osnivačku skupštinu, za 11. 12. 2009. u 18 sati. Pozvali smo likovno zainteresirane za koje znamo, ali i ostalo građanstvo, jer svi su nam potrebni i dobro došli – rekao je Stjepan.

Pri kraju razgovora pridružila nam se supruga Anđelka Ivanec, također slikarica. – Počela sam slikati i bila nagrađivana za likovne radove u osnovnoj školi. Nakon udaje sam nastavila spontano raditi uz supruga. U trideset godina naslikala sam oko 400 minijatura cvjetnih motiva. Dio njih nalazi se u New Yorku. Otkupila ih je Jaro Art galerija. Pojedini svjetski galeristi dođu k suprugu u naše Kladare, a uz put se "zalijepe" i za moje slike - skromno je prokomentirala gospođa Anđelka. I njene slike "putuju" svijetom. Učestvovala je na međunarodnoj izložbi slika pod nazivom "Žene slikarice" u talijanskom gradu Modeni i drugdje. Učesnica je likovnih kolonija u Virju, Novigradu Podravskom i na Rabu. - Težimo osnivanju galerije u Pitomači - nastavio je Stjepan. - Likovna smo udruga u osnivanju. Sada je teško, ali treba početi. S vremenom, za koju godinu, naći će se prostora za smještaj kvalitetne Udruge FVK "Mirko Lauš", koja se ne bi smjela ugasiti, kao i KUD-a "Pitomačanka", smještenih u zgradi starog Župnog dvora. U perspektivi očekujemo da će taj prostor biti korišten isključivo kao Zavičajni muzej Pitomače u središnjem dijelu, a u velikom potkrovlju očekujemo galeriju. Za taj pothvat trebati će više sredstava. Ali kad bude gotov u njemu će, uz pravilan raspored, moći biti izloženo stotinjak slika i ostalih radova likovne kulture. Vjerujem da će se u uređenje potkrovlja financijski uključiti i Ministarstvo kulture (zgrada je pod zaštitom ), te da će Pitomača imati galeriju kakovu zaslužuje. Ponekad se pitam, što neki čovjek iz New Yorka ili drugih gradova SAD radi u malim Kladarama? Neki razlog očito postoji - sa smiješkom završio je razgovor profesionalni slikar, Stjepan Ivanec.

Barica Mihoković
FVK Novosti

- 18:47 - Isprintaj - #

15.12.2009., utorak

FVK: retrospektiva dječjih filmova 2006/2009


Foto video klub "Mirko Lauš"
priprema malu filmsku retrospektivu koja će se održati
u četvrtak u 19 sati i 30 minuta
u Caffe baru Tena.
Izbor filmova sastoji se od uspješnih (ili nagrađivanih) dječjih uradaka nastalih od 2006. do danas, a pripremljeno je i nekoliko kratkih filmova odraslih članova i to iz ovogodišnje produkcije.
Ulaz je slobodan
pa pozivamo sve ljubitelje dječjeg i amaterskog filma da nam se pridruže.
Foto video klub "Mirko Lauš"

- 20:06 - Isprintaj - #

Božićni koncert Glazbene škole u Pitomači

koncert


FOTOGALERIJA:Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica, Područna škola Pitomača

Glazbena škola u Pitomači održava Božićni koncert u utorak 22.12.2009. u kino dvorani s početkom u 19.30h .
Po prvi puta sa nama će nastupiti i polaznici glazbene igraonice koja je krenula u listopadu ove godine. S veseljem pozivamo sve roditelje, djecu, mještane općine Pitomača da dođu zajedno sa nama, uz vesele zvukove naših malih glazbenika, dočekati nadolazeće blagdane!!

Učitelji glazbene škole

Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica, Područna škola Pitomača

- 16:35 - Isprintaj - #

Održano zmajsko sijelo – predstavljen ''Naš prvi dvogodišnjak''

U povodu druge godišnjice zazmajenja i primanja u časnu družbu zmajske braće u Virovitici je održano zmajsko sijelo na kojem je prezentiran ''Naš prvi dvogodišnjak'' koji predstavlja sažetak rada stola kroz dvije godine, a popraćen je fotografijama Kristijana Toplaka, Mateja Sudara, te foto studija ''Klik'' i ''Begović'', a priredio ga je Rajko Stilinović, Zmaj Pitomački II.Na sijelu je predstavljen i plan aktivnosti za slijedeću 2009. godinu iz kojega svakako treba izdvojiti:
- postavljanje ploča na Dvorcu Pejačević u Virovitici 16. studenog 2010. u spomen na izdavanje ''Zlatne bule'' koju je 1242. godine Gradecu odnosno Zagrebu izdao ugarsko-hrvatski kralj Bela IV, te uređenje prostorije na mjestu gdje je napisana ''Zlatna bula'',
- uređenje prostorija u Dvorcu Pejačević i izrada grba stola,
- pokretanje inicijative da se Tehnička škola u Virovitici nazove po Oti Horvatu izvanrednom stručnjaku koji je dao je veliki doprinos izgradnji i unapređenju industrije, a posebno je zaslužan na polju izobrazbe,
- pomoć oko uređenja parka i okoliša oko kuće Trickovih,
- uređenje kuće Petra Preradovića,
- izgradnja Doma branitelja sa spomen sobom,
- održavanje okruglog stola s temom ''Uloga Virovitičko-podravske županije u Domovinskom ratu,
- organiziranje znanstvenog skupa s temom ''Doprinos Pejačevića kulturi Virovitice'',
- izgradnja spomen ploče s replikom sinagoge na zelenoj površini na Kvaternikovom trgu preko puta trgovine Borova
Virovitica.hr

- 16:32 - Isprintaj - #

Božićni koncert KUD-a Petar Preradović

Prigodom božićnih blagdana KUD Petar Preradović priprema svojim sugrađanima koncert u kojem će sudjelovati cjelokupni ansambl. Koncert će se održati u subotu, 19. prosinca s početkom u 20 sati u đurđevačkom Domu kulture.
Ulaz je slobodan !
Đurđevac.hr
------------------------------------------------
Rad KUD-a ¨P.Preradović¨ datira s kraja prošlog stoljeća ( 1873.godine ), a očituje se kroz različite oblike kulturnih djelatnosti preko svojih sekcija kao što su folklorna, tamburaška, dramska, likovna, ritmička i pjevački zbor.
KUD ¨P.Preradović¨ djeluje u Đurđevcu, gradu stare kulturne tradicije poznatom po ¨LEGENDI O PICOKIMA¨. Broji 80 aktivnih članova. Repertoar se sastoji od deset koreografija, u kojima su obrađene pjesme i plesovi cijele Hrvatske. Od 2006. godine na programu je i čuvena koreografija Dr. Ivana Ivančana ¨PODRAVSKI SVATI¨ u kojoj vjerno čuvamo svatovske pjesme, plesove i običaje Podravine.
Danas kulturno umjetničko društvo djeluje kroz tamburašku, folklornu, dječju folklornu grupu i ženski vokalni sastav Đurđevčice.
Društvo posjeduje i vlastiti fundus narodnih nošnji; Podravine, Zagorja, Međimurja, Slavonije, Karlovačkog pokuplja, Posavine, Splita, otoka Korčule, Like, Baranje te nošnje Bunjevačkih Hrvata. 2002. godine KUD P. Preradović izdaje svoj prvi CD ¨PODRAVINO KRAJU MILI¨.
Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada ispred Grada Đurđevca, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture.
Od 2000.godine, KUD istražuje i sa terena otkupljuje i prikuplja dijelove muške i ženske narodne nošnje, obuću i nakit sa područja Đurđevca. Dio plesnih elemenata, običaja i narodna nošnja Đurđevca, još i danas živi na svadbama ili u određenim prigodama.
Od 2007.godine član smo CIOFF-a (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d'Arts Traditionnels).
KUD Petar Preradović Đurđevac

- 16:27 - Isprintaj - #

14.12.2009., ponedjeljak

Sportski događaji proteklog tjedna

U subotu i nedjelju nastavljeno je s odigravanjem utakmica na ovogodišnjem tradicionalnom Malonogometnom turniru “Pitomačka zima” koji se održava u organizaciji NK «Pitomača» u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, koji medijski prati «Pitomi radio», a pokrovitelji kojega su “Carlsberg Croatia” d.o.o. Koprivnica i “Studena” – “Podravka” d.d. Koprivnica. U utakmicama odigarnim u subotu 12. prosinca 2009. godine, u kategoriji veterana postignuti su slijedeći rezultati:
UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI 1:8
CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE 6:1
NK “PODGORJE” – NK “PODRAVAC” -1 VIRJE 5:1
dok su rezultati seniorskih utakmica slijedeći:
CAFFE BAR “LAV” VIROVITICA – NK “TURNAŠICA” 3:0 bb
“ŠPORT JAKUPEC” PITOMAČA – NK “ARŠANJ” SEDLARICA 14:3
JUNIORI NK “PITOMAČA” – “ŽUJA UNITED” 6:2
“KOGRAD” PITOMAČA – “PROFESIONALCI” DINJEVAC 0:3 bb
“BLUE CAFFE TATA MATA” PITOMAČA – PIZZERIA “DORA” PITOMAČA 1:4
U utakmicama odigarnim u nedjelju 13. prosinca 2009. godine, u kategoriji veterana postignuti su slijedeći rezultati:
“BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – “VETERANI” VIROVITICA 2:4
CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “REZOVAC” 3:4
“FUSIĆI” ĐURĐEVAC – “TATA MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA 4:7
NK “REZOVAC” – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE 3:2
dok su rezultati seniorskih utakmica slijedeći:
“DUC COMERCE” PITOMAČA – CAFFE BAR “RIO” PRUGOVAC 5:2
“BILO SILVA” GRABROVNICA – NK “MLADOST” STARI GRADAC 4:1
“ALUFERIT BIG BEN” PITOMAČA – “VINA KOREN” KLOŠTAR PODRAVSKI 3:1
“BRANA” VIROVITICA – “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA 8:4
Raspored i satnica odigravanja preostalih utakmica:
Subota, 19. prosinca 2009.:
16,00 REPASAŽ 1 VETERANI: “FUSIĆI” ĐURĐEVAC – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI
16,45 REPASAŽ 2 VETERANI: “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE
17,30 JUNIORI NK “PITOMAČA” – “MALI PATULJANI” DINJEVAC
18,15 “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – “PROFESIONALCI” DINJEVAC
19,00 CAFFE BAR “TENA” PITOMAČA – “MALI PATULJANI” DINJEVAC
19,45 “ADMIRAL TEAM” PITOMAČA – PIZZERIA “DORA” PITOMAČA
20,30 CAFFE BAR “TENA” PITOMAČA – “ŽUJA UNITED”
21,15 “PROFESIONALCI” DINJEVAC – “BRANA” VIROVITICA
22,00 “KOGRAD” PITOMAČA – “BRANA” VIROVITICA
Nedjelja, 20. prosinca 2009.:
15,00 “DRAVA” PODRAVSKE SESVETE – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI
15,45 “DINJEVAC ELIN” D.O.O. DINJEVAC– “ADMIRAL TEAM” PITOMAČA
16,30 “UWE” PITOMAČA – “COSMOS LUKŠA” VIROVITICA
17,15 NK “ARŠANJ” SEDLARICA – CAFFE BAR “RIO” PRUGOVAC
18,00 “BLUE CAFFE TATA MATA” PITOMAČA – “DINJEVAC ELIN” D.O.O. DINJEVAC
18,45 “DAM” LOZAN – PEKARA “KLAS” GRADINA
19,30 “UWE” PITOMAČA – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSK
I20,15 “DAM” LOZAN – “BILO SILVA” GRABROVNICA
Subota, 26. prosinca 2009.:
16,00 “DUC COMERCE” PITOMAČA – “ŠPORT JAKUPEC” PITOMAČA
16,45 “ALUFERIT BIG BEN” PITOMAČA – NK “TURNAŠICA”
17,30 PEKARA “KLAS” GRADINA – NK “MLADOST” STARI GRADAC
18,15 “DRAVA” PODRAVSKE SESVETE – “COSMOS LUKŠA” VIROVITICA
19,00 “MALI PATULJANI” DINJEVAC – “ŽUJA UNITED”
19,45 JUNIORI NK “PITOMAČA” – CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA
20,30 “KOGRAD” PITOMAČA – “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA
Nedjelja, 27. prosinca 2009.:
15,45 “DINJEVAC ELIN” D.O.O. DINJEVAC – PIZZERIA “DORA” PITOMAČA
16,30 CAFFE BAR “LAV” VIROVITICA – “VINA KOREN” KLOŠTAR PODRAVSK
I17,15 “BILO SILVA” GRABROVNICA – PEKARA “KLAS” GRADINA
18,00 “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI – “COSMOS LUKŠA” VIROVITICA
18,45 “DAM” LOZAN – NK “MLADOST” STARI GRADAC
19,30 NK “ARŠANJ” SEDLARICA – “DUC COMERCE” PITOMAČA
20,15 “ADMIRAL TEAM” PITOMAČA – “BLUE CAFFE TATA MATA” PITOMAČA
Subota, 02. siječnja 2010.:
Četvrtfinalne utakmice utakmice veteranskih ekipa:
16,00 “ROMANTIČATI” KOPRIVNICA – NK “PODGORJE”
16,45 CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – “VETERANI” VIROVITICA
17,30 “TATA MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA - POBJEDNIK REPASAŽ UTAKMICE 1 (“FUSIĆI” ĐURĐEVAC – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI)
18,15 NK “REZOVAC” – POBJEDNIK REPASAŽ UTAKMICE 2 (“BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE)
Utakmice seniorskih ekipa:
19,00 NK “TURNAŠICA” – “VINA KOREN” KLOŠTAR PODRAVSKI
19,45 “DRAVA” PODRAVSKE SESVETE – “UWE” PITOMAČA
20,30 CAFFE BAR “RIO” PRUGOVAC – “ŠPORT JAKUPEC” PITOMAČA
21,15 “ALUFERIT BIG BEN” PITOMAČA – CAFFE BAR “LAV” VIROVITICA
22,00 Izvlačenje parova drugog kruga seniorskih ekipa:
Nedjelja, 03. siječnja 2010.:
15,00 – 21,00 UTAKMICE OSMINE FINALA SENIORSKIH EKIPA
Subota, 09. siječnja 2010.:
18,00 – 21,00 UTAKMICE ČETVRT FINALA SENIORSKIH EKIPA I REVIJALNA UTAKMICA
Nedjelja, 10. siječnja 2010.:
15,00 POLUFINALNA UTAKMICA VETERANI
15,45 POLUFINALNA UTAKMICA VETERANI
16,30 POLUFINALNA UTAKMICA SENIORI
17,15 POLUFINALNA UTAKMICA SENIORI
18,00 UTAKMICA ZA 3. MJESTO VETERANI
18,45 UTAKMICA ZA 1. MJESTO VETERANI
19,30 UTAKMICA ZA 3. MJESTO SENIORI
20,15 UTAKMICA ZA 1. MJESTO SENIORI
21,15 PODJELA NAGRADA I PRIZNANJA

Druga ekipa ŽRK Pitomača u srijedu je u Pitomači odigrala odgođenu utakmicu 4. prvenstvenog kola Međužupanijske rukometne lige Koprivničko-križevačke županije, u kojoj je sa visokih 41:15 (19:9) pobijedila gošće, rukometašice ŽRK “Ilova” iz Grubišnog Polja, upisavši četvrtu pobjedu u šest odigranih susreta. O dominaciji tijekom cijele utakmice govori i podatak da se u strijelce upisalo deset pitomačkih igračica, a nastupile su: Kodžaga, P.Dugalija 1, Ban 5, Ferić 2, Kovač 6, A.Habijanić 2, Banović 2, Rengel 7 (1), Šandrovčan, Grlica, D.Petković 7, Živković, Bosanac 4 i Dražić 5 (2).

Svoj nastup na trećem turniru 1. HRL – regija sjever za djevojčice rođene 1996. godine i mlađe, jučer su u pitomačkoj školsko-sportskoj dvorani osnovne škole, imale i mlade pitomačanke, koje su odigrale dva susreta u kojima su poslije vrlo dobre igre pobijedile svoje vršnjakinje ŽRK “Mladost” iz Špišić Bukovice sa 18:16 (6:5), te ŽRK “Zelina” iz Svetog Ivana Zeline sa 24:20. Za ovu kategoriju pitomačanki jučer su nastupile Kodžaga, Dugalija 9, Ban 2, Ferić 4, Šubić, Kovač 7, A.Habijanić 3, Ivanec, Rengel 13 (4), Bajsar 3, Šandrovčan, Grlica, D.Petković, Matić 1 i Grgičin. Nakon tri odigrana turnira pitomačanke imaju četiri pobjede i dva poraza.
Kuglanje - kuglanje
Svoj prvenstveni nastup ovoga vikenda imali su pitomački kuglači koji su u 11., posljednjem jesenskom kolu III. HL regija istok, u svojevrsnom serbiju začelja, kao gosti sa 6:2 poraženi od kuglača KK “Brod” u Slavonskom Brodu. Za kuglače su nastupili Đakić, Uremović (osvojio bod), Kovačić, Švarbić, Zvonarić (osvojio bod) i Tot, a domaćini su bili uspješniji i u ukupnom broju srušenih čunjeva 3198:3098.
Pitomača.hr

- 16:22 - Isprintaj - #

12.12.2009., subota

Izgubljene pitomačke gorice, poštenom nalazniku nagrada!

„malo mjesto u srcu Podravine, općina kruha, vina i pjesme. Pitomača je ponosna na svoje gorice"
To su riječi sadašnjeg načelnika Općine Pitomača.
Pitomačke gorice su smještene na tri brega; Aršanj, Kladarski breg i Otrovanski breg.
Ali, Pitomača NEMA svoje vinogorje!? Pitomača NEMA svoju vinsku cestu!? Pitomača spada u Slavoniju???
Pitomački identitet u petoj brzini nestaje negdje daleko na istok i gubi se u bespućima političkih odluka. Kako sad to?

Početkom godine dobili smo od Turističke zajednice općine Pitomača Javni poziv za uključivanje u projekt Pitomačke vinske ceste gdje su se pozvali zainteresirani vinogradari, vinari i vlasnici objekata na pitomačkom vinogorju te su mogli raspraviti kako se uključiti u taj projekt. Prema svim dosadašnjim saznanjima u pitomačko vinogorje spada Aršanj, Kladarski breg i Otrovanski breg.
Da bi se projekt Pitomačke vinske ceste uspješno ostvario potrebne su i neke zakonske izmjene među kojima je i legaliziranje objekata u goricama. Mogućnost legalizacije objekata omogućeno je nedavno donesenim izmjenama i dopunama Prostornog plana općine Pitomača (SKINI IZMJENE)

U ovom trenutku još uvijek sve radnje za ostvarenje Pitomačke vinske ceste teku po planu. Podravina i Pitomača je ionako poznata po svojim vinima, u našem vinogorju imamo i struju i vodu, a brojni vikendaši iz cijele Hrvatske kupili su vikendice na našim bregima dok su mnogi od njih odlučili živjeti i ostati u našem vinogradarskom kraju. Kvalitetu podravskih vina na izložbama i sajmovima potvrđuje Udruga vinogradara, voćara i podrumara “Aršanj” Pitomača koji godinama osvajaju i brojne medalje za svoje proizvode.
Pionir turističke ponude našeg vinogorja je vlasnik restorana „Royal“ iz Kloštra Podravskog koji posjeduje vlastiti vinski podrum i kušaonicu vina u «Vili Ančica» iz 1917.g. u Aršanju.
Organiziraju i grupne izlete pod nazivom "Upoznajte Podravinu".

Na samom početku Pitomačke vinske ceste smješteno je i naše najpoznatije obiteljsko gospodarstvo i restoran „Zlatni klas Otrovanec“ koji svojom etno ponudom postaje perjanica pitomačkog turističkog događanja. S ponudom vina pitomačkih vinogradara, mnogi programi Zlatnog klasa uključuju i posjet pitomačkom vinogorju.

Iz nepoznatih razloga pitomačka vinska cesta dobiva ime „Bilogorsko-Aršanjske staze“ i iz nikad objašnjenih razloga projekt Vinskih cesta Virovitičko-podravske županije mijenja termin u „vinsku os“. Također se pojavljuje i zbrka u samoj podjeli vinogorja na manja vinogorja.
IZVOR:VPŽ , "Vinogradarski predio naše županije, posjeduje, odnosno ima zacrtanu 'vinsku os', koja se proteže u pravcu istok - zapad i paralelna je cestovnom pravcu Podravskoj magistrali. 'Vinska os' zbog toga što bi, barem za sada, termin 'vinska cesta' bio preambiciozan za čitavo područje. 'Vinska os' se proteže prekrasnim krajolicima s brdima sa kojih se pružaju vidici na moderne nasada vinove loze, a u čijim se podnožjima nalaze klijeti i ugostiteljski objekti sa djelomičnom ili cjelovitom turističkom ponudom.
• Orahovačko vinogorje
• Slatinsko vinogorje
• Suhopoljsko vinogorje
• Vukosavljevica
• Pitomačko vinogorje "


U tom trenutku barem još postoji pisani zapis o pitomačkom vinogorju , makar i dijelu virovitičkog vinogorja.
Ali, po Pravilniku o vinogradarskim područjima (»Narodne novine« br. 96/03) pitomačko vinogorje spada u Vinogorje Virovitica, Podregija Slavonija, Vinogradarska regija Kontinentalna Hrvatska. Znači, kao vinogorje, naše pitomačko vinogorje NE POSTOJI!
Također, pošto smo po definiciju u Podregiji Slavonija, a po Pravilniku o vinogradima (»Narodne novine«, br 34/95)
„Vinogradarska podregija je uže područje unutar regije na kojem se neki od čimbenika bitnih za uzgoj vinove loze razlikuju toliko da to utječe na veće razlike u prirodu i kakvoći grožđa i vina.“
Nigdje nije objašnjeno kako to da se pitomačka vina toliko razlikuju od kloštranskih ili đurđevečkih vina a koristimo iste bregove.
Naša Bilogora po tim zakonima i pravilnicima spada u Podregiju Prigorje – Bilogora, gdje se nalazi i Vinogorje Koprivnica – Đurđevac (Koprivnica, Sokolovac, Rasinja, Koprivnički Ivanec, Bregi Koprivnički, Novigrad Podravski, Đurđevac, Virje, Kloštar Podravski), dok je Pitomača smještena u Slavoniju i Vinogorje Virovitica (Virovitica, Suhopolje, Pitomača, Špišić Bukovica).
Nadalje, Virovitica je dobila svoju Vinsku cestu, Đurđevac također ima svoju vinsku cestu, a Pitomačko vinogorje je nestalo i postalo poljski put s imenom Pitomački vinski puti!? Te je premješteno iz Podravine u Slavoniju!?
Postavlja se pitanje tko je odlučio da Pitomača NEMA svoje vinogorje, NEMA svoju vinsku cestu i po čijoj odluci je pitomački prostor ODCJEPLJEN iz Podravine u Slavoniju?

Brendiranje Pitomače i pitomačkog područja sve više postaje brendiranje Slavonije i nove Panonske regije dok Podravina ostaje samo u natuknicama navedena pri nabrajanju starih pitomačkih običaja i obilježja ljudi koji su nekad živjeli na ovim prostorima. Stare podravske klijeti polagano nestaju i ustupaju mjesto nekoj tuđoj regiji koja se nalazi tamo daleko na istoku Hrvatske. U podravskim klijetima je izmišljena „Kletijada“ koja se razvila u svima znani Glazbeni festival „Pjesme Podravine i podravlja“.
A danas nam kažu da smo pogriješili i da nismo ponosni podravci i kajkavci nego da kao i iločani s istoka Hrvatske smjemo proizvoditi i brendirati slavonska vina te s prijezirom odbaciti svoj kajkavski govor i podravsku povijest. Sadašnji načelnik Općine Pitomača u svojim izjavama često kaže da smo „malo mjesto u srcu Podravine, općina kruha, vina i pjesme“. Pa gdje je onda zapelo? Tko je probio podravsko srce Slavonijom?

komentar:povratakPitomače

- 15:59 - Isprintaj - #

Održana prezentacija "Pitomačkih vinskih puteva"

U Pitomači su uz nazočnost zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Zdravka Dijakovića, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić, predsjednika Turističke zajednica Pitomača Rikarda Bakana te niza ostalih uzvanika, predstavljeni „Pitomački vinski puti“.
Predstavljanje „Pitomačkih vinskih puta“ te stručni skup o vinogradarstvu i vinarstvu, organizirali su Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača. Predavanja o „Problematici vinogradarstva i vinarstva Republike Hrvatske“; „Ulozi Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo u razvoju hrvatske poljoprivrede“; „Marketing i tržništvo vina“; „Pitomačkom vinskom putu - važnom segmentu razvoja agroturizma na području općine Pitomača“ govorili su; Vinko Milat, Ljiljana Skočić-Gašparec, Ante Kolega, odnosno Rikard Bakan.

„Pitomački vinski puti“ svojom trasom prolaze neposrednim južnim zaleđem općine Pitomača, zemljopisno poznatim kao Aršanj, Kladarski breg i Otrovanski breg. Smješteni su na južnoj strani obronaka Bilogore koja se pruža u smjeru sjever – jug i doseže najvišu visinu na brdu Lipica na 262 metra. Bilogora, koja je formirana od stare kristalne jezgre na koju su vjetrovi s osušenog Panonskog mora nanosili prapor i pretvarali u plodno pjeskovito i ilovasto tlo, daje izgled valovitoga, brežuljkastoga i pitomoga kraja, s obiljem biljnoga pokrova. U tom području nadmorska visina s 150 prelazi na 260 metara.
Pitomački vinorodni kraj, prema službenoj podjeli, spada u Virovitičko vinogorje koje je izuzetno povoljno područje za uzgoj vinove loze u kontinentalnoj Hrvatskoj.
U njemu se nalaze Pitomački vinski puti s dvadesetak kvalitetnih proizvođača grožđa i vina, nekoliko kušaonica, restorana i turističko – ugostiteljskih objekata. Vinski puti individualno se mogu obilaziti automobilom, biciklom ili pješice, a organizirane skupine mogu ih obilaziti autobusom. Svi prilazni pravci i sami objekti označeni su turističkom signalizacijom.
Pitomački vinski puti počinju u Otrovancu kod imanja Zlatni klas, a u Sedlarici se dijele na dva kraka. Zapadni krak vodi nas iz Sedlarice prema Otrovanskom bregu i njegovim putovima koji su označeni kao: put Vila podravskih, put Podravskih svirača, put Svetog Bartola, put Pajdaškog srca i put Duše v kleti. Istočni krak iz Sedlarice vodi nas prema Aršanju, Kladarskom bregu i Podaršanju te njihovim putovima označenima kao: Götzev put, put Podravske krvi, put Zvezdi nad Aršanjom, put Aršanjskih vilenjaka i put Dravskih pecaroša. (kt, www.vinskiputi.com)
Vpž

- 15:21 - Isprintaj - #

11.12.2009., petak

Sazvana 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

Na temelju Poslovnika Općinskog vijeća Općine Pitomača, njegov predsjednik Mirko Pavleković, sazvao je za slijedeći utorak, 15. prosinca, u 18,00 sati, 7. sjednicu Općinskog vijeća Općine Pitomača. Za dnevni red predložio je većinu točaka vezanih uz donošenje Proračuna Općine Pitomača, te Financijskih planova proračunskih korisnika Dječjeg vrtića „Potočnica“ i Knjižnice i čitaonice Pitomača za 2010. godinu. Osim ovih točaka pred općinskim će se vijećnicima naći i točke vezane uz obavezno korištenje komunalne usluge održavanja čistoće u dijelu koji se odnosi na sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, obavljanje dimnjačarskih poslova na području općine, te imenovanju doktora medicine i drugih zdravstvenih radnika koji utvrđuju nastup smrti, vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove na području općine Pitomača.

DNEVNI RED :

- Verifikacija zapisnika sa 6. sjednice Općinskog vijeća,
- Aktualni sat,

1. Donošenje Proračuna Općine Pitomača za 2010. godinu,
- projekcija Proračuna za razdoblje 2010 -2012. godinu
- Plan javne nabave za 2010. godinu,
2. Donošenje Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Pitomača za 2010. godinu,
3. Donošenje Programa korištenja sredstava socijalne skrbi na području općine Pitomača u 2010. godini,
4. Donošenje Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Pitomača za 2010. godinu,
5. Donošenje Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Pitomača za 2010. godinu,
6. Donošenje Financijskog plana Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača za 2010. godinu,
- Plan javne nabave za 2010. godinu,
7. Donošenje Financijskog plana Knjižnice i čitaonice Pitomača za 2010. godinu,
- Plan javne nabave za 2010. godinu,
8. Donošenje Odluke o komunalnoj naknadi,
9. Donošenje Odluke o dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima na području općine Pitomača,
10. Donošenje Odluke o izmjeni Odluke o prijenosu javne ovlasti na „Komunalno Pitomača“ d.o.o. Pitomača radi obavljanja poslova iz komunalnog gospodarstva,
11. Donošenje Odluke o obaveznom korištenju komunalne usluge održavanja čistoće u dijelu koji se odnosi na skupljanje i odvoz komunalnog otpada,
12. Donošenje Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova na području općine Pitomača,
13. Donošenje prijedloga Rješenja o imenovanju doktora medicine i drugih zdravstvenih radnika koji utvrđuju nastup smrti, vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove na području općine Pitomača,
14. Različito.
Pitomača.hr

- 17:35 - Isprintaj - #

Zatečen sa mrežama u protuzakonitom ribolovu

Jučer, 10. prosinca u 10.00 sati, u mjestu Križnica na rijeci dravi, kod predjela „uska luka“, policijski službenici PU virovitičko – podravske, zatekli su jednu osobu u počinjenju Kaznenog djela - Protuzakoniti ribolov.
Počinitelj Kaznenog djela 33 – godišnji M.K., sa područja općine Pitomača, tijekom jutarnjih sati, koristeći se metalnim čamcem, postavio u vodu 6 ribarskih mreža s kojima je ulovio 10.30 kg razne riječne ribe (štuke, smuđa, bolena, babuške i dr.).

Zatečene ribarske mreže i ulovljena riba su oduzeti, a protiv počinitelja slijedi podnošenje Kaznene prijave.
PU Vpž

- 16:50 - Isprintaj - #

Malonogometni turnir "Pitomačka zima"

U četvrtak navečer, u Caffe disco baru «Tena» u Pitomači, izvršeno je izvlačenje skupina za seniorski dio ovogodišnjeg tradicionalnog Malonogometnog turnira “Pitomačka zima” koji se održava u organizaciji NK «Pitomača» u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, koji medijski prati «Pitomi radio», a pokrovitelji kojega su “Carlsberg Croatia” d.o.o. Koprivnica i “Studena” – “Podravka” d.d. Koprivnica. Za turnir je prijavljeno 28 seniorskih sastava koji su raspoređeni u 7 skupine, a svoje prve utakmice igrati će ove subote i nedjelje.

SKUPINA A

1. JUNIORI NK “PITOMAČA”
2. CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA
3. “ŽUJA UNITED”
4. “MALI PATULJANI” DINJEVAC

SKUPINA B

1. NK “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA
2. “KOGRAD” PITOMAČA
3. “BRANA” VIROVOTICA
4. “PROFESIONALCI” DINJEVAC

SKUPINA C

1. “DINJEVAC ELIN” D.O.O. DINJEVAC
2. “ADMIRAL TEAM” PITOMAČA
3. “BLUE CAFFE TATA MATA” PITOMAČA
4. PIZZERIA “DORA” PITOMAČA

SKUPINA D

1. NK “ARŠANJ” SEDLARICA
2. “DUC COMMERCE” PITOMAČA
3. “ŠPORT JAKUPEC” PITOMAČA
4. CAFFE BAR “RIO” PRUGOVAC

SKUPINA E

1. “ALUFERIT BIG BEN” PITOMAČA
2. CAFFE BAR “LAV” VIROVITICA
3. “VINA KOREN” KLOŠTAR PODRAVSKI
4. NK “TURNAŠICA”

SKUPINA F

1. “BILO SILVA” GRABROVNICA
2. “PEKARA KLAS" GRADINA
3. NK “MLADOST” STARI GRADAC
4. “DAM” LOZAN

SKUPINA G

1. “DRAVA” PODRAVSKE SESVETE
2. “UWE” PITOMAČA
3. “COSMOS LUKŠA” VIROVITICA
4. “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI

Prije njih na teren će veterani koji nastavljaju odigravanjem utakmica prvoga kruga po skupinama.

Raspored utakmica veterana za subotu 12. prosinca 2009. godine:
16,00 UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI
16,45 CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE
17,30 NK “PODGORJE” – NK “PODRAVAC” -1 VIRJE
Utakmice seniorskih ekipa:
18,15 CAFFE BAR “LAV” VIROVITICA – NK “TURNAŠICA”
19,00 “ŠPORT JAKUPEC” PITOMAČA – NK “ARŠANJ” SEDLARICA
19,45 JUNIORI NK “PITOMAČA” – “ŽUJA UNITED”
20,30 “KOGRAD” PITOMAČA – “PROFESIONALCI” DINJEVAC
21,15 “BLUE CAFFE TATA MATA” PITOMAČA – PIZZERIA “DORA” PITOMAČA

Raspored utakmica veterana za nedjelju 13. prosinca 2009. godine:
15,00 “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – “VETERANI” VIROVITICA
15,45 CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “REZOVAC”
16,30 “FUSIĆI” ĐURĐEVAC – “TATA MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA
17,15 NK “REZOVAC” – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE.
Utakmice seniorskih ekipa:
18,00 “DUC COMERCE” PITOMAČA – CAFFE BAR “RIO” PRUGOVAC
18,45 “BILO SILVA” GRABROVNICA – NK “MLADOST” STARI GRADAC
19,30 “ALUFERIT BIG BEN” PITOMAČA – “VINA KOREN” KLOŠTAR PODRAVSKI
20,15 “BRANA” VIROVITICA – “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA
Pitomača.hr

- 16:47 - Isprintaj - #

Izložba maketa i cvjetnih slika Marije Domboš

Od četvrtka 10. prosinca ove godine, u prostoru Općine Pitomača, postavljena je zanimljiva izložba slobodne umjetnice Marije Domboš iz Bušetine, koja se široj javnosti predstavila izložbom u Gradskom muzeju u Virovitici, u sklopu programa obilježavanja grada Virovitice. Samouka je umjetnica jednostavnim alatom (nož, škare, čekić…) s mnogo nadahnuća i strpljenja izradila makete virovitičke arhitekture – profane, sakralne i tradicijske, a uz makete umjetnica je izložila i unikatne cvjetne slike izrađene od sjemenki. Izložba se može pogledati narednih desetak radnih dana između 9,00 i 15,00 sati.
Pitomača.hr

- 16:45 - Isprintaj - #

09.12.2009., srijeda

Pitomački obrtnici pokreću nove projekte

Pod predsjedanjem Željka Palkovića dana 07. prosinca 2009. godine u restoranu „ Zlatni klas – Otrovanec „ održana je 7. redovna sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Pitomača.

pp


Na sjednici je donesen Program rada i Financijski proračun za 2010. godinu. Donesena je i Odluka o osnivanju nove sekcije na razini Udruženja – Sekcije graditelja te s tim u vezi izmjene i dopune Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Skupština je na sjednici razriješila dužnosti ( zbog zatvaranja obrta ) i imenovala nove članove u Tijelima Udruženja te je tako Matija Škrinjar imenovan novim članom Skupštine umjesto Darka Rengela, Mladen Balić novim članom Upravnog odbora umjesto Željka Grgačića, a Jasna Makvić novim članom Nadzornog odbora umjesto Valentine Makvić.
Uz članove Skupštine , sjednici su nazočili gosti iz udruženja obrtnika Virovitica, Slatina, Orahovica i Zdenci te tajnik i predsjednik Područne obrtničke komore Virovitica Josip Novogradec.
pp pp
Udruženje obrtnika Pitomača u suradnji sa blogom povratakpitomace ( najposjećenijom stranicom u općini ) pokreće inicijativu za predstavljanje obrta i firmi koje rade na području Općine Pitomača. Predstavljanje će naravno biti u digitalnom obliku , a materijali će biti korišteni i za uređivanje kataloga Info –Pitomača koji će biti štampan tijekom slijedeće godine. Svi koji se žele uključiti u ovaj projekt mogu materijale donijeti u Udruženje obrtnika Pitomača ili direktno poslati na blog . Objava promotivnog materijala na blogu je besplatna.

U svrhu povezivnja i postizanja većeg nivoa zajedničke suradnje te edukacije obrtnika i privrednika , a na osnovi predloženog plana rada Proizvodne sekcije, Udruženje organizira „Večer obrtnika i privrednika sa područja Općine Pitomača“ ( 16.01.2010. u Zlatnom klasu – Otrovanec ).

Naši gospodarstvenici i ugledni gosti će održati kratka predavanja na aktulane teme u obrtništvu i gospodarstvu ( uvođenje ISO standarda, poslovanje u vrijeme krize , projekti ministarstva za dobivanje bespovratnih sredstava u svrhu razvoja, novi propisi u ekologiji , uloga lokalne zajednice u gospodarskom razvoju, Izložba pitomačkih proizvoda i usluga 2010 godine ...).

pp


Cijena ulaznice koja uključuje prisustvovanje predavanjima, večeru sa desertom i piće dobrodošlice te muzikom iznosi 150 kn po osobi. Pošto je broj ulaznica ograničen , svi zainteresirani se mogu javiti tajnici Udruženja obrtnika Pitomača na broj tel: 033/ 782 613 ili putem e-maila : uo.pitomaca@hok.hr , kako bi na vrijeme osigurali kartu.

tekst:MB
Udruženje Obrtnika Pitomača

- 19:53 - Isprintaj - #

FVK "Mirko Lauš" - ZAVRŠNA prezentacija - Škola Crtanog Filma

fvk


Danas je u Rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici održana završna prezentacija projekta
"Škola crtanog filma".
Ovog školskog polugodišta u projektu su sudjelovale područne škole iz Grabrovnice, Dinjevca i Velike Črešnjevice a film koji je nastao kao rezultat filmskih radionica provedenih u tim školama, danas je prikazan djeci, roditeljima, učiteljicama i svim zainteresiranim posjetiteljima.
Film "Priroda bez nas može a mi bez nje?" poučan je i govori o ekološkom problemu s kojim se svakodnevno susrećemo te o njegovom rješavanju. Dvorana u Grabrovnici bila je popunjena do zadnjeg mjesta a publika je osim navedenog filma imala priliku pogledati i još nekoliko nagrađenih filmova iz naše ovogodišnje produkcije.

fvk


FVK "Mirko Lauš" Pitomača

- 17:13 - Isprintaj - #

Osnivačka skupština Likovnog kluba Duga Pitomača

foto:ilustracija


Na inicijativu Zlate Šokec, u petak, 11. prosinca, s početkom od 18,00 sati, u dvorani za konferencije Općine Pitomača, održati će se osnivačka sjednica Skupštine „Duga“ Pitomača.
„Duga“ će okupljati slikare, kipare, fotoamatere, a članovi kluba mogu biti i umjetnici s područja cijele Virovitičko-podravske županije.
Potporu osnivanja Likovnog kluba „Duga“ Pitomača dali su i Hrvatsko društvo naivnih umjetnika čiji je dugogodišnji član Stjepan Ivanec, a odnedavno i Zlata Šokec.
Vpž

- 17:08 - Isprintaj - #

Kalinovac:Božićnice svim umirovljenicima

WEB:Općina Kalinovac
KALINOVAC - Na području općine Kalinovac božićnice će dobiti svi umirovljenici. Oni koji imaju mirovinu iznad 3.000 kuna dobit će općinski dar u iznosu od 100 kuna, umirovljenici koji dobivaju između dvije i tri tisuće dobit će 150 kuna, oni čija je mirovina između tisuću i dvije dobit će 200 kuna, dok će 250 kuna božićnice dobiti umirovljenici koji primaju ispod tisuću kuna, te osobe starije od 65 godina i socijalno ugrožene, a koje nemaju pravo na mirovinu, objasnio je načelnik Branko Sobota. Na području Kalinovca je oko 450 umirovljenika, pa će iz općinskog proračuna za to biti izdvojeno između 80 i 90 tisuća kuna. Božićnica će biti isplaćena u tjednu prije Božića.
Radio Koprivnica

- 10:04 - Isprintaj - #

08.12.2009., utorak

Stručni skup o vinogradarstvu i vinarstvu i prezentacija projekta Pitomački vinski puti

Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača organiziraju stručni skup o vinogradarstvu i vinarstvu te prezentaciju projekta „Pitomački vinski puti“ koji će se održati u petak 11. prosinca 2009. godine u dvorani za konferencije u Općini Pitomača. U okviru stručnog skupa predavanja će održati savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, dr.sc. Vinko Milat na temu Problematika vinogradarstva i vinarstva Republike Hrvatske, zatim ravnateljica Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, dr.sc. Ljiljana Skočić-Gašparec na temu Uloga Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo u razvoju hrvatske poljoprivrede i redoviti profesor na Agronomskom fakultetu, prof.dr.sc. Ante Kolega s temom Marketing i tržništvo vina. Projekt Pitomački vinski puti, stručnim predavanjem pod nazivom Pitomački vinski puti - važan segment razvoja agroturizma na području općine Pitomača, prezentirat će predsjednik TZ općine Pitomača Rikard Bakan. Moderator skupa i panel diskusije biti će mr. sc. Marijan Tomac.
Pitomača.hr

- 16:22 - Isprintaj - #

Delegaciju DVD Turnašica primili župan i dožupan

Milan Majetić predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko podravske županije 11. 12. 2009. u Vatrogasnoj zajednici VPŽ, pozdravio je okupljene; Tomislava Tolušića župana VPŽ, Zdravka Dijakovića, dožupana, posebno je pozdravio delegaciju DVD Turnašica, nagrađene brončanom poveljom i plaketom u ukupnoj aktivnosti u 2008. godini ZA NAJBOLJI POTHVAT U VATROGASTVU u RH. Predstavio je Stjepana Blažinčića počasnog predsjednika DVD Turnašica, Franju Nemeta, počasnog zapovjednika, koji su dužnosti u 2009. predali mlađima: sadašnjem predsjedniku Alojzu Lahu, i zapovjedniku Josipu Nemetu, gospođu Lolitu Grlica, zapovjednicu ženske B ekipe i vatrogasnu sutkinju, Željka Golića tajnika DVD Turnašica, Nevena Milanovića, tajnika Vatrogasne zajednice županije, te Antonija Kovača, člana vatrogasne mladeži.
foto:Barica Mihoković
Ispred delegacije DVD Turnašica riječ je preuzeo Josip Nemat zapovjednik DVD. Zahvalio se za prijem kod Župana i pritom rekao: - DVD Turnašica broji 126 članova. Operativaca 15. aktivnih 60, djece i mladeži 24. Ostali su počasni i pomažući članovi.U Društvu imamo višeg časnika, 11 časnika, 31 dočasnika, 40 vatrogasaca i 7 vatrogasnih sudaca.
Trideset pet godina nabavljamo opremu, neophodnu za intervencije i nikad je nemamo dosta. Od 1976. imamo autocisternu. Danas imamo dva vatrogasna vozila sa opremom i alatima, starija od 30 godina, oba u ispravnom stanju i kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca. Posjedujemo opremu neophodnu za intervencije. U 2008. odradili smo 6 intervencija.
Spašavali smo i uspješno pogasili požar na stambenom objektu, požar gospodarskog objekta, automobila i otvorenog prostora. Intervencije su odrađene na najbolji način, vodeći brigu o zaštiti vatrogasaca. Na vatrogasnim natjecanjima u 2008. godinu učestvovali smo sa 8 natjecateljskih odjeljenja i postizali vrhunske rezultate na općinskim županijskim u državnim natjecanjima u Makarskoj za djecu i mladež i u Splitu za odrasle.
Učesnici smo na svim pet državnih natjecanja u Republici Hrvatskoj. Najveći uspjeh postigli smo u 2008. godini. Nastupili smo sa ekipama u sve 4 kategorije, što do sada nitko nije uspio. Postigli smo visoki rezultat. Osmo mjesto u konkurenciji od 56 ekipa. Naša muška A ekipa osvojila je zlatnu medalju, što je najveći rezultat u županiji.
Ponosni smo na primljenu BRONČANU POVELJU I PLKAKETU ZA UKUPNU AKTIVNOST DVD TURNAŠICA U 2008. Primili smo je od predsjednika HVZ Ante Sanadera na Dan vatrogastva u Požegi. Zahvalio se Vatrogasnoj zajednice općine Pitomača i Vatrogasnoj zajednice županije, koja ih je predložila za to visoko odlikovanje. To je kruna našeg rada. Zasluga je svih članova za sav uloženi rad. Sve to nas obvezuje da još više napredujemo - rekao je Josip Nemet.
Alojz Lah predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turnašica nastavio je; – DVD Turnašica osnovano je 1926. godine. Posjedujemo vatrogasni dom sa 3 garaže. Čelni ljudi DVD-a su i najveći sponzori. U 2008. godini imali smo 28 radnih akcija. Uređivali smo dom, okoliš i održavali vozila i opremu. Kod nabave ili kupnje vozila nadogradnje doma, garaža, članovi DVD-a i mještani, svake godine financijski dajemo potporu DVD-u. Preko vatrogasaca stvarala se i država. U Vatrogasnom domu slušali smo o tome prve govore Stjepana Sulimanca, našeg pokojnog turnašičana.
Temelj društva su nam djeca i mladež. Posvećujemo im veliku brigu i puno radimo s njima. Nismo u mogućnosti sami financirati neophodnu adaptaciju krovišta na Vatrogasnom domu, asfaltiranje poligona za vježbanje pa očekujemo pomoć općine i županije – naveo je Alojz Lah i uručio Županu maketu vatrogasne šprice, za sjećanje na dan prijema kod župana.

Tomislav Tolušić župan VPŽ pozdravio je sve prisutne i čestitao delegaciji DVD Turnašica na svim osvojenim odličjima. Po meni DVD Turnašica je jedno od najjačih društava u našoj Županiji, a dalo bi se govoriti i šire. Brončano odličje govori da ste vi jedini DVD u Hrvatskoj, koji je do sada dobio to odličje. To pokazujete kroz članstvo, kroz rad s mladima, do osposobljenosti. Prednjačite pred jačim i brojnim društvima županije. Vatrogastvu pomažemo koliko možemo, bez obzira na teškoće koje prolazimo. Radimo na proračunu za 2010, koji će vjerojatno biti smanjen u odnosu na 2009. Za vatrogasce usprkos toga planiramo povećanje oko 15% u odnosu na ovu godinu. Brinemo se koliko možemo da vatrogastvo podignemo na razinu na kojoj trebaju biti. Očekujem da će ta stavka svake godine po malo rasti i doći na zadovoljavajuće za sva naša DVD-a. Dolaskom na čelo Milana Majetića za predsjednika Virovitičko -podravske županije, sa Franjom Viljevcem, zapovjednikom, koji sada radi kako treba, mnogo se toga promijenilo na bolje. Cilj nam je jačati DVD-a koja rade i to zaslužuju. Vatrogasci su uvijek na prvoj liniji, dok im ne dođe pomoć i pojačanje. Pomagati ćemo DVD-a, koja kvalitetno obavljaju poslove. U 2010. ići ćemo u nabavu interventne opreme, počevši od manje opremljenih, odnosno ne opremljenih dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Što se tiče Turnašice i zamolbe za pomoć oko adaptacije krovišta, županija je u okviru mogućnosti uvijek na usluzi. To ćemo razmotriti zajedno sa Općinom Pitomača i iznaći rješenje. DVD izuzeto su bitna, posebno u malim sredinama. Svesrdno ćemo pomagati vatrogastvo i voditi brigu više nego do sada. Treba nam puno više sredstava. Nije sve mjerljivo novcem, ali spasiti imovinu, posebno ljudske živote nemjerljivo je. Čestitam vam svima na zadaćama koji izvršavate više nego izvrsno.
Posjetiti ćemo vas i u Turnašici, za kraj rekao je župan Tomislav Tolušić. Na riječima pohvale i podrške županu se zahvalio Milan Majetić predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske. Sve je završilo zajedničkim fotografiranjem i kratkim druženjem.
Barica Mihoković
FVK Novosti

------------------------------------------------------------------------------------------------
Župan Tomislav Tolušić i zamjenik Zdravko Dijaković čestitali DVD-u Turnašica za Pothvat godine

Snimio: K. Puškarić
U povodu dobivanja priznanja za Pothvat godine Hrvatske vatrogasne zajednice, u prostorijama Županijske vatrogasne zajednice čelništvo DVD-a Turnašica primio je župan Tomislav Tolušić. Nakon što je Milan Majetić, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije obrazložio razloge prijama, o radu DVD-a Turnašica župana Tolušića i njegovog zamjenika Zdravka Dijakovića upoznali su zapovjednik Josip Nemet i predsjednik Alojz Lach.
DVD-a Turnašica osnovano je 1926. godine, ima 126 članova, 60 aktivnih, 24 djece i mladeži. Trenutno stanje opreme i tehnike je zadovoljavajuće i društvo u potpunosti može izvršiti zadatke. DVD je veoma uspješno i u natjecanjima i to u svim kategorijama. Redovito osvaja prva mjesta na općinskim i županijskim natjecanjima, a muška ekipa je sudjelovala na svih dosadašnjih pet državnih natjecanja. To su razlozi za dobivanje ovako visokog priznanja o kojem je govorio zapovjednik Josip Nemet:
Predsjednik DVD-a Alojz Lach predao je županu prigodni poklon, a čestitajući na priznanju, župan Tolušić je obećao da će županija i dalje pomagati vatrogastvo.
- U proračunu za 2010. godinu koji će biti smanjen u odnosu na ovu godinu, vatrogastvo je jedno od rijetkih koji će dobiti za petnaestak posto veća sredstva što pokazuje da vodimo brigu o vatrogastvu kako bi ga podigli na razinu na kojoj treba i biti. Ni to nije dovoljno, očekujem da će se ta stavka povećavati do razine koja će biti zadovoljavajuća za županiju a prije svega za DVD-ove – zaključio je župan Tomislav Tolušić. (kp, kt)
Vpž

VIŠE o DVD Turnašica čitajte na njihovom blogu DVD Turnašica

- 16:19 - Isprintaj - #

Sportski rezultati proteklog tjedna

U subotu navečer, rukometašice ŽRK “Pitomača”, u sportskoj dvorani Lapovci u Vinkovcima, odigrale su posljednju utakmicu jesenskog dijela prvenstvenog natjecanja II. HRL sjever, u kojoj su, iako oslabljene neigranjem pet igračica, upisale novu prvenstvenu pobjedu nad posljednje plasiranom ekipom ragna, domaćim ŽRK “Vinkovci” sa 26:24 (12:11). Iako su do pobjede došle teže od očekivanog zbog grube igre domaćina i domaćinskog suđenja, ovom pobjedom pitomačanke su prvi dio prvenstva završile na diobi prvog mjesta sa rukometašicama ŽRK “Zelina” upisavši 9 pobjeda u 10 prvenstvenih nastupa.

Druga ekipa ŽRK Pitomača u srijedu je u Pitomači odigrala odgođenu utakmicu 5. prvenstvenog kola Međužupanijske rukometne lige Koprivničko-križevačke županije, u kojoj je sa visokih 42:26 (19:9) pobijedila gošće, rukometašice ŽRK “Kalinovac”. O dominaciji tijekom cijele utakmice govori i podatak da se u strijelce upisalo deset pitomačkih igračica, a u efikasnosti je prednjačila Anja Dražić sa 15 postignutih zgoditaka. Odgođenu utakmicu 4. kola ovog ranga natjecanja mlade pitomačanke igraju u srijedu u Pitomači, kada od 18,15 sati ugošćuju rukometašice ŽRK “Ilova” iz Grubišnog Polja.

U četvrtak navečer, u Caffe baru «Šport» u Pitomači, izvršeno je izvlačenje skupina za veteranski dio tradicionalnog Malonogometnog turnira “Pitomačka zima” koji se održava u organizaciji NK «Pitomača» u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, koji medijski prati «Pitomi radio», a pokrovitelji kojega su “Carlsberg Croatia” d.o.o. Koprivnica i “Studena” – “Podravka” d.d. Koprivnica. Za turnir je prijavljeno 13 veteranskih sastava koji su raspoređeni u tri skupine, a svoje prve utakmice odigrali su ove subote i nedjelje. U prvim utakmicama po grupama odigranim u subotu poslijepodne i navečer postignuti su slijedeći rezultati:
UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – NK “REZOVAC” 3:5
“FUSIĆI” - NK PODRAVAC” - 1 VIRJE 6:4
“BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – NK “SVETI ĐURAĐ” 4:0
“ROMANTIČARI” KOPRIVNICA – “VETERANI” VIROVITICA 2:0
“GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI – NK “PODRAVAC” - 2 VIRJE 3:1
CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI 6:0
“TATA-MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA – NK “PODGORJE” 8:3
Nedjeljni program započeo je od 15,00 sati, a postignuti su slijedeći rezultati:
“ROMANTIČARI” KOPRIVNICA – “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA 2:1
“TATA-MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -1 VIRJE 5:1
“ROMANTIČARI” KOPRIVNICA – NK “SVETI ĐURAĐ” 6:2
UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE 1:2
“GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI – NK “REZOVAC” 0:3 bb
“VETERANI” VIROVITICA – NK “SVETI ĐURAĐ” 7:2
“FUSIĆI” ĐURĐEVAC – NK “PODGORJE” 1:1*
UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” – CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA 0:3
Raspored utakmica veterana za subotu 12. prosinca 2009. godine:
16,00 UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – “GIGANT” KLOŠTAR PODRAVSKI
16,45 CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE
17,30 NK “PODGORJE” – NK “PODRAVAC” -1 VIRJE
Raspored utakmica veterana za nedjelju 13. prosinca 2009. godine:
15,00 “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – “VETERANI” VIROVITICA
15,45 CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “REZOVAC”
16,30 “FUSIĆI” ĐURĐEVAC – “TATA MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA
17,15 NK “REZOVAC” – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE.
Prijave za seniorske ekipe primaju se zaključno sa 10. prosinca 2009. godine do 19,00 sati, u Caffe baru «Šport» u Pitomači, za kada je predviđeno i izvlačenje skupina i parova prvog kola seniorskog dijela turnira.

Svoj prvenstveni nastup ovoga vikenda imali su pitomački kuglači koji su kuglači u 10. kolu III. HL regija istok kao domaćini sa 7:1 poraženi od kuglača KK “Belišće”. Za kuglače su nastupili Filipović, Hencl, Tot, Uremović (osvojio bod), Zvonarić, Kovačić i Švarbić, a gosti su bili uspješniji i u ukupnom broju srušenih čunjeva 2944:2768. Idućeg vikenda, u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva kuglači u derbiju začelja gostuju u Donjim Andrijevcima gdje se sastaju sa kuglačima KK “Brod” iz Slavonskog Broda.

Prošle subote tri člana KK “Podravski sokol” iz Pitomače nastupila su u Varaždinu na Međunarodnom karate turniru “Sveti Nikola”, na kome je nastupilo više od 300 natjecatelja iz šest zemalja (BIH, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije). Mladi pitomačani osvojili su dvije zlatne medalje i to Erika Čižmar u kategoriji učenice, borbe -40 kg, te Goran Štefanić u kategoriji mlađi kadeti, borbe -41 kg. Osim njih nastupio je i Neven Kirin u kategoriji učenici, borbe +45 kg, ali se nije uspio domoći medalje.
Pitomača.hr

- 14:17 - Isprintaj - #

Samo troje kandidata kumovalo bi sirotinji

Svi se pretendenti na Pantovčak kunu kako im je stalo samo do građana i prosperiteta Hrvatske, kako su ušli u borbu za predsjedničku lentu samo zbog interesa tzv. malog čovjeka. Kampanja je agresivna, smiješe nam se s plakata, zapljuskuju obećanjima s malih ekrana, stranica novina, eter je gotovo zagušen njihovim zaklinjanjima u naše bolje sutra. Baš svaki od 12 kandidata ima svoje internetske stranice na kojima pozivaju građane da im se otvoreno obrate sa svim pitanjima koja ih muče. Zato smo novinarskim istraživanjem pokušali doznati odgovaraju li doista na pitanja građana i jesu li uopće spremni pomoći ljudima u nevolji.
Odabrali smo dva prikrivena identiteta i 18. studenog na adrese svih izbornih stožera uputili smo e-mailove s jednostavnom zamolbom svakom pojedinom kandidatu za kumstvo petom članu u obitelji nezavidnog socijalnog stanja.

Predstavili smo se kao Franjo Dugalija, odnosno Eta Balić iz Male Črešnjevice kod Pitomače i poštovanoj gospodi napisali kako smo sretni što su se kandidirali za predsjednika i da se nadamo da će Hrvatsku konačno voditi pravi čovjek.
'Ja sam student agronomije i konobarim da bih se školovao jer je moja obitelj siromašna. Imam sestru koja će oko Božića roditi peto dijete, muž joj je dragovoljac Domovinskog rata i još nije riješio penziju, a svi žive od zemlje.
Zanima me možemo li računati na Vas to jest hoćete li bit kum mom malom nećaku kad postanete predsjednik. Naša obitelj bila bi Vam zahvalna. Srdačan pozdrav!'
, pisalo je u našim e-mailovima (za Etu je, naravno, promijenjen rod u kojemu se obraća, ali je sadržaj dopisa bio isti).

Odgovore smo odlučili čekati tjedan dana, nakon čega se ispostavilo da je samo četvero kandidata uopće odgovorilo na naše e-mailove i da ih je tek troje zdušno prihvatilo kumstvo novom članu mnogobrojne obitelji siromašnog hrvatskog branitelja. To su Vesna Škare Ožbolt, Nadan Vidošević i Josip Jurčević.

Prva je, 19. studenog kumstvo prihvatila kandidatkinja Škare Ožbolt: 'Poštovani Franjo, zahvaljujem na poruci i potpori koju mi pružate. Naravno da ću doći i biti kuma i tome se jako veselim. Lijep pozdrav Vama i cijeloj obitelji. VŠO'. Dan kasnije pristigao je i odgovor kandidata Jurčevića.

'Poštovani Franjo, s velikom radošću ću biti kum; bio ili ne bio predsjednik. Lijepi pozdrav Vama i vašoj obitelji. JJ', pisao je ljubazni kandidat Jurčević, a trećega dana javio se i Vidošević: 'Poštovana gospođo Eta, najljepše Vam hvala na potpori i povjerenju koje ste mi ukazali. S radošću ću biti kum Vašem nećaku kada postanem treći hrvatski predsjednik. Prenesite moje pozdrave Vašoj cijeloj obitelji. Srdačan pozdrav, Nadan Vidošević'.

Novinarskom omaškom izbornom stožeru Dragana Primorca otišao je e-mail naslovljen na Andriju Hebranga.
Zamislite samo kako bi vama bilo da ste Eta Balić ili Franjo Dugalija.

Od Andrije Hebranga, Ive Josipovića, Vesne Pusić, Borisa Mikšića, Slavka Vukšića, Miroslava Tuđmana i Damira Kajina nije stigla čak ni kurtoazna zahvala na podršci, a kamo li da bi na bilo koji način, ako ne kumstvom, ponudili pomoć ljudima koji im se obraćaju. Zato bi bilo najbolje da ti kandidati ukinu svoje web-stranice i kontakt adrese te prestanu pozivati građane da im se obrate jer im zapravo uopće niti ne namjeravaju odgovoriti.

Bandić: Hvala što želite moju pobjedu
Jedan od onih kandidata koji se jako vole hvaliti svojim bogoljubljem i čovjekoljubljem, Milan Bandić, nije prihvatio kumstvo petom djetetu siromašnog dragovoljca Domovinskog rata. Čudi nas da se to dogodilo jer je Bandić, kako gradonačelnik, bio kum više od stotinu mališana.
Iz njegovog stožera odgovor je stigao 18. studenog, a s obzirom na sadržaj, bilo bi bolje da nisu ni odgovorili.

'Poštovani! Zahvaljujemo Vam na podršci, lijepim željama i dobrim namjerama koje iznimno cijenimo. Osobito nas raduje što osobno želite doprinijeti pobjedi gospodina Milana Bandića. S poštovanjem,Izborni stožer Milana Bandića', pišu Bandićevi.
Tportal

- 12:09 - Isprintaj - #

07.12.2009., ponedjeljak

Pitomački kontakt policajci opet najuspješniji

mupPt


U subotu, 5. prosinca 2009. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 sati djelatnici Policijske Postaje Pitomača, kontakt policajci Freddy Čižmar i Siniša Tišljar sproveli su akciju dobrovoljne predaje ilegalnog oružja pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“ u prostorijama pitomačke Šumarije. Akcija je bila u isto vrijeme provođena u svim većim mjestima Virovitičko-podravske županije a na pitomačkom prostoru predano je:
- 3 automatskih pušaka,
- 2 puške ručne izrade,
- 1 puška „M-48“,
- 1 poluautomatska puška,
- 1 pištolj ručne izrade,
- 9 ručnih bombi,
- 4000 komada nerasprskavajućeg streljiva,
- 1 minobacačka mina,
- 12 tromblonskih mina,
- 4 komada topničkog streljiva,
- 0.6 kg eksploziva
Kod usporedbe s količinom predanom na području cijele županije vidi se da su djelatnici PP Pitomače sami prikupili gotovo svu količinu oružja. Prije provođenja ove akcije Siniša i Freddy uložili su veliki napor, predhodno kontaktirajući braniteljske i lovačke udruge, kao i ostale građane, te im davali potrebite podatke o načinu vračanja oružja.
Pošto su naši djelatnici Policije u zajednici svima poznati po ljubaznosti i dobrom kontaktu s svim stanovnicima naše općine, svaka njihova ovakva preventivna akcija nagrađena je i prepoznata po dobrom odazivu. To je samo jedan od dokaza da projekt Policije u zajednici na području koje pokriva PP Pitomača dobro sproveden u djelo.
Ovim putem kontakt policajci Freddy Čižmar i Siniša Tišljar zahvaljuju savjesnim građanima te svojim kolegama koji su im pomogli pri navedenoj akciji kao i Šumariji Pitomača na ustupljenom prostoru.

Obavijest i apel prema građanima:
Ova akcija nije završena, ona traje i dalje i to prije svega valja imati na umu, od strane policije pozdravlja se savjest svih onih građana, koji su u subotu 5. prosinca predali svoja nelegalna ubojita sredstva, ali i dalje se pozivaju svi oni građani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti.
Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.


- 19:11 - Isprintaj - #

Ivo Josipović u Podravini: Spider grupa (fotogalerija)


Tvrtka Jan Spider koja se bavi proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja ugostila je u nedjelju predsjedničkog kandidata SDP-a Ivu Josipovića u sklopu njegove turneje Podravinom. Kroz razgovor s vlasnicima tvrtke Spider grupe u kojoj se nalaze Đolta,Jan Spider i Herbarium te obilaskom proizvodnog pogona Ivo Josipović upoznao se s našom najvećom i najuspješnijom tvrtkom.

- 18:23 - Isprintaj - #

Ivo Josipović u Podravini: Pitomi radio

Horvat


U sklopu posjete pitomačkim tvrtkama i druženju s obrtnicima i proizvođačma,predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović predstavio se i na Pitomom radiju iz Pitomače.

- 18:19 - Isprintaj - #

Ivo Josipović u Podravini: pitomačka tvrtka UWE d.o.o.(fotogalerija)


Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović posjetio je pitomačku tvrtku obitelji Matić, UWE d.o.o. , gdje se upoznao s proizvodnjom ove uspješne tekstilne tvrtke te razgovarao osim s vlasnicima i s drugim pitomačkim obrtnicima i proizvođačima.

- 17:57 - Isprintaj - #

Sveti Nikola darivao djecu s područja općine


U petak je u pitomačkoj kino dvorani održana prigodna priredba osmišljena od teta i djece polaznika Dječjeg vrtića “Potočnica”, u čast Svetog Nikole, koji je tom prigodom poklon paketima darivao oko 350 pitomačkih mališana koji ne idu u školu ili vrtić. Sveti Nikola nije zaboravio niti polaznike vrtića, kao ni male školarce u Pitomači i ostalim općinskim naseljima, darivavši i njih, podijelivši pri tome više od 1300 poklon paketa.
Pitomača.hr

- 17:55 - Isprintaj - #

06.12.2009., nedjelja

Ivo Josipović u Podravini: pitomačka tvrtka UWE d.o.o.


Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović posjetio je 6.prosinca 2009. godine i našu Pitomaču gdje je obišao tvrtku UWE d.o.o. obitelji Matić, gdje se upoznao s proizvodnjom ovog poznatog pitomačkog tekstilnog poduzeća.
Poslije druženja s vlasnicima tvrtke i razgovora s drugim pitomačkim obrtnicima i proizvođačima , predsjednički kandidat Ivo Josipović uputio se na Pitomi radio te kasnije u još jednu posjetu velikoj pitomačkoj tvrtci Jan Spideru.

- 19:37 - Isprintaj - #

Učenici trećih razreda Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače posjetili Županiju

vpž


Učenici Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače, u sklopu obvezne nastave iz predmeta priroda i društvo, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju gdje ih je primila pročelnica Ureda župana Melita Sirovica govoreći im o osnovnim karakteristikama Virovitičko-podravske županije, njezinom ustrojstvu, podjeli na Jedinice lokalne samouprave, povijesnim obilježjima,…. Djeca iz Pitomče, osim posjete Županiji, vidjeli su i Muzej u Virovitici te Župnu crkvu svetog Roka te Zavod za prostorno planiranje Virovitičko-podravske županije.
fotoi tekst:Vpž

- 10:17 - Isprintaj - #

04.12.2009., petak

Malonogometni turnir "Pitomačka zima" 2009/2010.

U četvrtak navečer, u Caffe baru «Šport» u Pitomači, izvršeno je izvlačenje skupina za veteranski dio tradicionalnog Malonogometnog turnira “Pitomačka zima” koji će se održati u organizaciji NK «Pitomača» u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, a čiji će početak biti u subotu 05. prosinca 2009. godine. Za turnir je prijavljeno 13 veteranskih sastava koji su raspoređeni u tri skupine:

SKUPINA A:

1. “FUSIĆI” ĐURĐEVAC
2. “TATA-MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA
3. NK “PODGORJE”
4. NK “PODRAVEC” – 1 VIRJE

SKUPINA B:

1. UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA
2. “OMEGA” BJELOVAR
3. NK “REZOVAC”
4. CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA
5. NK “PODRAVAC” – 2 VIRJE

SKUPINA C:

1. “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA
2. “VETERANI” VIROVITICA
3. NK “SVETI ĐURAĐ”
4. “ROMANTIČARI” KOPRIVNICA

U prvim utakmicama u subotu 05. prosinca 2009. godine, sastaju se:
16,00 UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – NK “REZOVAC”
16,45 “FUSIĆI” - NK PODRAVAC” - 1 VIRJE
17,30 “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – NK “SVETI ĐURAĐ”
18,15 “ROMANTIČARI” KOPRIVNICA – “VETERANI” VIROVITICA
19,00 “OMEGA” BJELOVAR – NK “PODRAVAC” - 2 VIRJE
19,45 “OMEGA” BJELOVAR – CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA
20,30 “TATA-MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA – NK “PODGORJE”

Raspored odigravanja utakmica u nedjelju 06. prosinca 2009. godine, je kako slijedi:
15,00 “ROMANTIČARI” KOPRIVNICA – “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA
15,45 “TATA-MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -1 VIRJE
16,30 “ROMANTIČARI” KOPRIVNICA – NK “SVETI ĐURAĐ”
17,15 UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE
18,00 “OMEGA” BJELOVAR – NK “REZOVAC”
18,45 “VETERANI” VIROVITICA – NK “SVETI ĐURAĐ”
19,30 “FUSIĆI” ĐURĐEVAC – NK “PODGORJE”
20,15 UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA

Raspored utakmica za subotu 12. prosinca 2009. godine:
16,00 UHBL-PTSP CAFFE BAR “REA” PITOMAČA – “OMEGA” BJELOVAR
16,45 CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE
17,30 NK “PODGORJE” – NK “PODRAVAC” -1 VIRJE

Raspored utakmica za nedjelju 13. prosinca 2009. godine:
15,00 “BILOGORA” ŠPIŠIĆ BUKOVICA – “VETERANI” VIROVITICA
15,45 CAFFE DISCO BAR “TENA” PITOMAČA – NK “REZOVAC”
16,30 “FUSIĆI” ĐURĐEVAC – “TATA MATA BLUE CAFFE” PITOMAČA
17,15 NK “REZOVAC” – NK “PODRAVAC” -2 VIRJE

Prijave za seniorske ekipe primaju se zaključno sa 10. prosinca 2009. godine do 19,00 sati, u Caffe baru «Šport» u Pitomači, za kada je predviđeno i izvlačenje skupina i parova prvog kola seniorskog dijela turnira. Medijski pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja turnira je «Pitomi radio», a pokrovitelji “Carlsberg Croatia” d.o.o. Koprivnica i “Studena” – “Podravka” d.d. Koprivnica.
Pitomača.hr

- 19:23 - Isprintaj - #

02.12.2009., srijeda

Edukativna akcija Foruma mladih SDP-a Općine Pitomača

Lokalna organizacija Foruma mladih SDP-a Općine Pitomača obilježila je 1.12. - Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Svake godine zabilježi se 4 milijuna novooboljelih, a od posljedica AIDS-a umre 3 milijuna ljudi. U Hrvatskoj je od 1985. godine do danas registrirano 732 osoba zaraženih HIV-om, a do danas je umrla 156 osoba. Ove godine u Hrvatskoj je registrirano 7 novo zaraženih HIV-om.

U akciji, koju FM provodi već tradicionalno, podijeljeno je u Srednjoj školi Pitomača 400 kondoma te informativni leci u kojima se učenike informira o AIDS-u i o besplatnim i anonimnim mjestima za savjetovanje i testiranje na HIV. Naglasak akcije stavljen je na edukaciju i korištenje zaštite prilikom spolnog odnosa, uz poruku "APSTINENCIJA NIJE JEDINA PREVENCIJA".

Informiranje i educiranje ljudi Forum mladih već devet godina provodi bez prestanka diljem Hrvatske.

fmPt


foto i tekst: Općinska organizacija FM SDP-a Općine Pitomača

- 21:44 - Isprintaj - #

Ivo Josipović opet u Pitomači

U sklopu predizbornog posjeta Virovitičko-podravskoj županiji, predsjednički kandidat Ivo Josipović će 06. prosinca 2009. (nedjelja) ponovno posjetiti Pitomaču. Nakon prve posjete kada je uz druženje s mještanima i razgovor s prodavačima na pitomačkoj tržnici, za nedjelju je planiran obilazak pogona tekstilne tvrtke UWE te obilazak proizvodnje čajeva "Spider grupe". Ivu Josipovića ugostit će i Pitomi radio u polusatnoj emisiji od 16:oo do 16:30 sati.

Osim posjete pitomačkim gospodarstvenicima, kandidat za predsjednika republike posjetit će i Orahovicu, Slatinu, Sopje i Viroviticu.

PITOMAČKA SATNICA:
15:30-16:00 :UWE
16:00-16:30 :Pitomi radio
16:30-17:00 :Jan Spider

- 18:32 - Isprintaj - #

Svađu snahe i svekrve sin riješio tromblonom

U Pitomači su se posvađale snaha i svekrva. Njihovo međusobno vrijeđanje prekinuo je sin koji je iz poljskog WC-a donio tromblonsku minu i zaprijetio da će raznijeti kuću.
Policajci iz Pitomače završili su u utorak kriminalističku obradu nad 44-godišnjim S.Š. zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, prijetnje i nasilničkog ponašanja u obitelji, izvijestila je PU virovitičko-podravska.
Naime, posvađale su se E.Š. (72) i A.M. (32), koje su se međusobno vrijeđale.
Inače, kako doznajemo, riječ je svađi između snahe i svekrve.
U sukob se umiješao S.Š. (44), koji je pod utjecajem alkohola iz poljskog WC donio tromblonsku kumulativnu minu i majci zaprijetio da će raznijeti kuću.
Izmjereno mu je 1,53 promila alkohola u krvi, a mina je oduzeta.
Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, izvršena je i pretraga stana i drugih prostorija kod 44-godišnjaka, gdje su pronađena tri komada raznog streljiva.

Slijedi podnošenje kaznene prijave i optužnog prijedloga.
Net.hr

- 07:02 - Isprintaj - #

01.12.2009., utorak

I u Pitomači akcija „Manje oružja - manje tragedija"

Shodno Zakonu o oružju i akciji MUP-a u prikupljanju nelegalnog oružja, u subotu, 5. prosinca 2009. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 sati na području Županije virovitičko - podravske, biti će provedena akcija „Manje oružja - manje tragedija", gdje će se građani sa željom vračanja nelegalnog oružja, moći obratiti policijskim službenicima na punktovima i to u:

- gradu Virovitici, ul. F. Rusana, kod Gradske tržnice

- gradu Slatina, ul. I.G. Kovačića, prostorije DVD

- gradu Orahovica, ul. K. Zvonimira, prostorije DVD,

- mjestu Pitomača, ul. Štrosmajerova, prostorije Šumarije

- mjestu Čačinci, ul. Glavna, prostorije DVD

- mjestu Voćin, prostorije Privremene stacionirane Policijske ispostave Voćin

- mjestu Suhopolje, Trg Sv. Terezije, prostorije Hrvatskog doma u Suhopolju

Na punktovima će građani uz prigodne info - materijale, od policijskih službenika dobiti i sve informacije o načinu vračanja oružja, a biti će podijeljeni i prigodni pokloni (majice, kemijske olovke i dr.).

O uspješnosti ove akcije, govori i podatak da je od 1. rujna 2007. godine pa do danas, na području PU virovitičko - podravske, dragovoljno predano 37 kom. raznog automatskog oružja, 4.037 raznog rasprskavajućeg oružja, 42 kom. raznog dugog i kratkog oružja, 53,58 kg eksploziva i 31.831 kom. raznog streljiva, što dovoljno govori o velikoj volji građana u vračanju zaostalog nelegalnog oružja.

Stupanjem na snagu novog Zakona o oružju, kojim je ponovno dozvoljeno, bez sankcija vračanje oružja u nelegalnom posjedu, na području Županije virovitičko - podravske, brojni građani koji su imali nelegalno oružje u posjedu, uočili su sve dobre strane ove akcije, te su shodno tome postupili po svojoj savjesti i djelatnicima za protueksplozijsku zaštitu ove PU, vratili nelegalno oružje, koje je ostalo u njihovom posjedu još od domovinskog rata.

Također, ima i onih koji bez razloga imaju strah od vračanja takovog oružja policijskim službenicima, pa je u nekoliko slučaja primijećeno da se od strane neodgovornih građana nekontrolirano odbacuje nelegalno vatreno oružje, minsko - eksplozivna sredstva i streljivo uz prometnice i na smetlištima.
Nekontrolirano odbačeno oružje, a naročito eksplozivna sredstva, predstavljaju veliku opasnost za ljude, koji u slučaju nailaska na ista, mogu nehotičnim ili namjernim dodirom, zadobiti teške ozljede ili smrtno stradati.


Apel prema građanima
:
Pozivaju se građani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti.
Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.


ViroviticaNet

- 19:39 - Isprintaj - #

Zeleno srce poziva članove na kupanje

6.12.2009. Kupanje u Barcsu
SVIM NAŠIM ČLANOVIMA (sa plaćenom članarinom u 2009.) NUDIMO BESPLATAN ULAZ NA BAZENE U BARCSU.

AKO ŽELITE SUDJELOVATI PRIJAVITE SE
NA KIOSKU VRABAC (kod semafora)
DO PETKA - 4. PROSINCA.

NA BAZENE TREBA DOĆI VLASTITIM PRIJEVOZOM DO 15 SATI.
RD Zeleno srce Pitomača

- 15:17 - Isprintaj - #

Općina Pitomača stipendira 11 novih studenata

Na temelju provedenoga natječaja i prijedloga Povjerenstva za dodjelu stipendija Općine Pitomača, koje je razmotrilo i bodovalo svih 17 pristiglih zamolbi te utvrdilo rang listu prema rezultatima u dosadašnjem školovanju, izvanškolskim rezultatima, deficitarnosti zanimanja i socijalnom statusu studenata, Načelnik Željko Grgačić donio je odluku o stipendiranju 11 novih studenata s područja naše općine. To su: Vladimir Matan iz Pitomače (studij sociologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu), Matija Kakša iz Otrovanca (studij Kemija - istraživački, smjer Analitička i anorganska kemija na Prirodoslovno-matematičkom fakukltetu u Zagrebu), Ružica Pekić iz Otrovanca (Ekonomski fakultet u Zagrebu), Tereza Kovačić iz Pitomače (Katolički bogoslovni fakultetu u Zagrebu), Martina Pavleković iz Otrovanca (Filozofski fakultet u Osijeku), Ana Jagar iz Staroga Graca (studij informatičke tehnologije i računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu), Bojan Grba iz Pitomače (Kineziološki fakultet u Zagrebu), Nataša Nikšić iz Pitomače (Pravni fakultet u Osijeku), Ines Pavleković iz Otrovanca (Učiteljski fakultet u Osijeku), Nikolina Sajevac iz Velike Črešnjevice (Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici), Martina Miholančan iz Otrovanca (Visoko gospodarsko učilištu u Križevcima.

U stipendiranje studenata uključile su se i dvije pitomačke tvrtke. Croming d.o.o. stipendirati će Tajanu Bukovšak za studij građevinskog smjera na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, a tvrtka Aluferit-građenje d.o.o. Pitomača stipendirati će Dejana Rešetara za studij strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Na temelju pristigle zamolbe i prijedloga Povjerenstva za dodjelu stipendija Općine Pitomača Načelnik je donio Odluku o financijskoj pomoći za sufinanciranje školovanja Zvonimira Filjaka, darovitog polaznika Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu.
Pitomača.hr

- 15:15 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.