LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

13. smotra folklora u Starogradačkom Marofu - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

06.09.2009., nedjelja

13. smotra folklora u Starogradačkom Marofu

foto Barica Mihoković

U nedjelju 30. 8. 2009. u organizaciji domaćina KUD-a "Podravka" održana je 13. smotra folklora u Starogradačkom Marofu. Sudionike smotre, uzvanike i brojnu publiku ispred Društvenog doma u selu pozdravila je predsjednica KUD-a Željka Mihoković.
Smotru je otvorio Siniša Siladić, donačelnik općine Pitomača. Prvi su nastupili domaćini, KUD "Podravka" Starogradački Marof. Uz svesrdnu pomoć voditeljice, gospođe Ivke Skender izveli su splet pjesama i kola svojeg kraja. KUD "Graničar" Okrugljača izveo je splet svatovskih pjesama i kola.


foto Barica Mihoković
Nastupili su i gosti KUD "Šandrovac" iz Šandrovca. Zapaženi su u svojim potpuno bijelim necanim i štikanim narodnim nošnjama.
Njihov program su nadopunile tri gospođe; namotačica konca na malom vitlu i dvije prelje na kolovratima. Slijedio je mješoviti zbor KUD-a "Podravec" iz Kloštra Podravskog. Izveli su splet pjesama Podravine. Za šećer na kraju nastupila je Udruga žena Kladare.
Izvele su četiri pjesme iz svojeg repertoara, koje su se nekad, a danas ih one, njeguju pjevanjem u Kladarama i šire.
Organizatori smotre na kraju su se zahvalili sponzorima, općini Pitomača, Hrvojić Draženu, vlasniku "DH" Plastenika, Farmi "Pivac", LU "Fazan" Stari Gradac, PTO "Brletić", firmi "Draško" i Pitomom Radiju, Pitomača. Sve je završilo zajedničkim druženjem dugo u noć.


Barica Mihoković
FVK novosti

- 10:11 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.