LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

29.09.2008., ponedjeljak

VIDEO:U posjeti starim vremenima 2008.

klas2008



video by:TharonisProduction

Na ovogodišnjoj manifestaciji u organizaciji turističke zajednice Pitomača su sudjelovali: kovač Rok Pintar iz Đurđevca; ringišpil, keramičar i užar iz udruge starih zanata Koprivnica; kipar Ivan Košutić iz Velike Pisanice; slikari Ivan Mažar i Stjepan Ivanec; kino klub Mirko Lauš iz Pitomače; KUD Kladare; KUD Otrovanec; uzgajivač eko povrća Ivan Budrovčan iz Velike Pisanice; proizvođač kupinovog likera OPG Subotičanec; proizvođač meda Tomislav Lelek; pčelarska udruga Bagrem iz Pitomače; agroturistička škola Pitomača; priprema kotlovine-OPG Jakupec iz Pitomače, kuharska škola Pitomača; udruga starih sportova iz Podravskih Sesveta; pečenje rakije-Antun Oberan-imanje Zlatni klas; tamburaški sastav Podravski mužikaši; izvođač etno glazbe Miroslav Evačić; kočijaši Branko Vranek, Nikola Nemčević i Goran Smiljanić; konjari Lidija, Klara, Petra, Svjetlana i Carmen.

FOTOGALERIJA:
klas2008 klas2008

klas2008 klas2008

klas2008 klas2008

klas2008 klas2008

klas2008 klas2008

klas2008 klas2008

- 06:03 - Isprintaj - #

25.09.2008., četvrtak

Pitomački FVK "Mirko Lauš" u Čakovcu



Od 25. do 28. rujna 2008. godine u Čakovcu se održava 46. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece na kojem sudjeluju i članovi Foto video kluba "Mirko Lauš" sa svojih pet filmova;Moderna Legenda o Picokima,Prava snaga,Svađe su uzaludne,Super Klara i Veliki prasak.
Na festival je otišlo desetero djece (autora i glumaca) i voditelj kluba Zdravko Jakupec koji nam se upravo javio sa svečanog otvorenja.
Naši animirani filmovi ;Moderna Legenda o Picokima i Super Klara imaju veliku čast da budu prvi prikazani filmovi odmah poslije svečanog otvaranja u 1.revijskoj projekciji.

U velikoj dvorani Centra za kulturu prikazat će se 93 dječja rada koja je stručni ocjenjivački sud, u sastavu Joško Marušić, kao predsjednik te Maja Flego, Krešimir Mikić, Snježana Tribuson i Slaven Zečević, odabrao između čak 193 prijavljena filma ili videa. Najbolji među njima bit će proglašeni na svečanosti dodjele nagrada i priznanja koja će se održati u subotu, 27. rujna u 19.00 sati.
Naši filmovi u konkurenciji:
1. MODERNA LEGENDA O PICOKIMA
(Mini DV / mini DV, animirani, 2008, 3 min 25 sek)
FVK Mirko Lauš, Pitomača
Voditelj: Zdravko Jakupec
Film na humorističan način interpretira poznatu legendu o picokima, o obrani grada Đurđevca od Turaka.
2. SUPER KLARA
(Mini DV / mini DV, animirani, 2007, 2 min 30 sek)
FVK Mirko Lauš, Pitomača
Voditelj: Edo Lukman
Čistačica koja se u svom poslu koristi neobičnim metodama i doživljava neobične susrete.
3. VELIKI PRASAK
(Mini DV / mini DV, animirani, 2008, 1 min 35 sek)
FVK Mirko Lauš, Pitomača
Voditelj: Zdravko Jakupec
Film na šaljiv način opisuje teoriju o nastanku svemira poznatu kao veliki prasak.
4. SVAĐE SU UZALUDNE
(Mini DV / mini DV, animirani, 2008, 1 min)
FVK Mirko Lauš, Pitomača
Voditelj: Zdravko Jakupec
Razne osobe na ovom svijetu mogu dolaziti ili ne dolaziti u sukobe, ali sukobi nemaju svrhu jer ipak svi živimo na istom planetu i ne možemo otići drugamo.
5. PRAVA SNAGA
(Mini DV / mini DV, animirani, 2008, 1 min)
FVK Mirko Lauš, Pitomača
Voditelj: Zdravko Jakupec
Tipična crtićka potjera mačka za mišem zbog krađe sira. Završetak je netipičan: miš pobjeđuje zahvaljujući tome što je ukradeni i pojedeni sir 'pravi pitomački'.

- 18:19 - Isprintaj - #

Đurđevačko vinogorje ima prvu vinsku cestu u županiji



Nakon što je prije godinu dana Poglavarstvo Koprivničko-križevačke županije prihvatilo Pravilnik o vinskim cestama, u ime 22 vinara, članova tri udruge s područja Đurđevca, Kloštra Podravskog i Virja, županijska Zajednica vinogradara, vinara i voćara podnijela je zahtjev za proglašenje prve vinske ceste. Prva na prostoru Podravine i Prigorja, Đurđevačka vinska cesta već je kandidrana na natječaj 'Za tematske puteve' Uprave za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede. Projekt je to, pojasnio je pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac, koji obuhvaća uz vinogradarstvo i gastronomiju prirodnu i kulturnu baštinu, gdje se želi promovirati đurđevački kraj kao turističku destinaciju u širem smislu, a putem turističkih agencija.
- Očekujemo da će, ukoliko nam se odobre tražena sredstva pri Ministarstvu, imati i dovoljan izvor sredstava za realizaciju projekta kako je u studiji opisan, naveo je pročelnik Štimac.
Ako đurđevačka vinska cesta prođe na natječaju koji je bio otvoren do 15. rujna, slijedi formiranje tri njezina pravca, koji će obuhvatiti vinogradare zainteresirane za pružanje gastro ponude ili kušanje vina u njihovim klijetima. Također, uslijedit će obilježavanje trasa panoima te tiskanje prospekta za turističke agencije, kao i izrada internet stranice vinske ceste.
Radio Koprivnica

- 15:01 - Isprintaj - #

24.09.2008., srijeda

Pitomačani po treći puta ovog mjeseca darovali krv

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i transfuzija Opće bolnice Virovitica organizirali su akciju dragovoljnog darivanja krvi u Pitomači. To je treća u nizu akcija darivanja krvi ovaj mjesec u Pitomači, a prikupljeno je 15 doza krvi.
Svoju krv su darovali: Josip Tončić,Mladen Bedeković,Snježana Mihoković,Ivo Starčević,Karlo Miloš,Zdravko Fras,Božica Novosel,Mirjana Gomerčić,Tereza Schmidt,Dario Fičko,Mladen Greguraš,Perica Petricušić,Božica Majstor,Zlatko Rendulić i Jasmina Klos.

Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 17:59 - Isprintaj - #

23.09.2008., utorak

Srednja škola Pitomača dobiva e-učionicu i pametnu ploču

prezentacija "pametne ploče"
Pitomačka Srednja škola će od Virovitičko-podravske županije dobiti e-učionicu koja je opremljena sa 16 računala, projektorom, platnom i printerima, kompletno umreženima.Osim toga škola će dobiti i tzv. „pametnu ploču“.
„Pametna ploča“ je interaktivna crtaća ploča (ekran osjetljiv na dodir), u kombinaciji s projektorom, te povezana s računalom čime je omogućena interaktivnost uz sigurnu pohranu podataka, pregled spremljenih podataka, ponavljanje kompletnog predavanja, prijenos slike i drugo. Interaktivna elektronička ploča jedan je od novih nastavnih pomagala u našim školama. Uvođenjem ploče u sustav školskog obrazovanja razvijaju se nove metode u obrazovanju djece.
Oprema će biti isporučena tijekom listopada ove godine, a slijedeće godine će se opremiti još nekoliko škola u našoj županiji.
VIŠE:Vpž

- 18:07 - Isprintaj - #

Umjetnici pomažu rukometašicama

POZNATI HRVATSKI UMJETNICI PONOVNO NA DOBROTVORNOJ LIKOVNOJ KOLONIJI
foto:Virovitički list

PITOMAČA - Ženski rukometni klub Pitomača održao je već tradicionalnu likovnu koloniju na koju se odazvalo dvadesetak poznatih hrvatskih slikara i kipara. Umjetnici su i ovaj puta izrađene radove darovali rukometašicama, a one će ih prodati na Valentinskoj zabavi sljedeće godine i time si osigurati dio financijskih sredstava potrebnih za sljedeću natjecateljsku sezonu. Ovogodišnja kolonija je održana u poznatom pitomačkom vinogorju Aršanj podno Bilogore, u i oko obiteljske kleti domaćina Tome i Lele Dent, uz pomoć bivših pitomačkih rukometašica Anneliese Janeš-Mihoković, Ružice Ferić i Vesne Bajić, članova uprave i prijatelja kluba, te sponzorski doprinos općine Pitomača.

Na koloniji su se okupili slikari i kipari iz cijele zemlje izradivši nekoliko desetaka radova (ulja na platnu, pastela, skulptura). Imena umjetnika koji su sudjelovali na koloniji dovoljno govore o kvaliteti novonastalih radova: Miroslav Bednaić, Branko Begović, Zvonimir Dangubić, Branimir Dolenec, Darko Domitrović, Antun Ferbežar Tonča, Josip Gregurić, Mirko Horvat, Ivan Kančal, Rozvelt Kapović Dodo, Miroslav Karač, Dražen Kuharović, Mirko Markešić, Stjepan Pongrac, Ivan Rep i Zlatko Štrfiček.
Valja napomenuti da se posljednjih godina na ovakvim kolonijama redovito okupi veliki broj renomiranih umjetnika, čijih stotinjak radova raznih tematika i tehnika danas obogaćuje prostorije klupskih donatora koji su ih kupili. Organiziranje takvih jednodnevnih likovnih kolonija postalo je veoma popularno posljednjih godina jer se udružuje ugodno, korisno i edukativno.
- Želimo da se takva dobrotvorna okupljanja nastave i narednih godina budući da je ovo odličan način za spajanje sporta, kulture i razonode, ali i obogaćivanje općeg kulturno-društvenog života ovoga kraja u današnje doba stereotipnog i monotonog života - napomenula je domaćica kolonije Lela Dent, dodajući: - Vidimo se i dogodine.

Branko Begović
Virovitički list

- 09:58 - Isprintaj - #

Sport u Pitomači

ŽRK Pitomača uspješno započeo prvenstveno natjecanje u II. HRL

Nakon što su prošle srijede u posljednjoj pripremnoj utakmici u Pitomači rukometašice ŽRK «Pitomača» uvjerljivo savladale drugoligašice iz ŽRK «Bjelovar» sa 37:24 (Kovačić (3), Šimić (2), M.Habijanić (1), H.E.Habijanić (5), Hegediš (5), Rep (10), Filipović, Kapitan, Petković, Janeš (2), Veličan i Mioč (9), početak prvenstvenog natjecanja u II. HRL sjever započeo je uspješno. U drugoligaškoj premijeri, u Pitomači, jučer su u odličnoj igri savladane rukometašice ŽRK «Pan-Đakovo» iz Đakova sa visokih 33:18 (Kovačić, Šimić (11), M.Habijanić (2), H.E.Habijanić (1), Hegediš (1), Rep (11), Kapitan, Petković, Janeš (2), Veličan i Mioč (5). Drugo kolo, slijedećeg vikenda, pitomačankama donosi gostovanje u Zelini. U petak su i najmlađe pitomačke rukometašice imale pripremnu utakmicu protiv vršnjakinja iz ŽRK «Tvin_Trgocentar» iz Virovitice. Pitomačke su djevojčice poražene u svojoj dvorani sa 21:27 (Kodžaga, Krasović, Ferić, Živković, Dugalija (7), Kovač (4), Habijanić, Šandrovčan, Grgičin, Mihoković, Rengel (4), Bajsar, Begović, Grlica, Petković (3), Matić (3) i Ban), u posljednjoj provjeri pred prvi službeni nastup koji ih očekuje narednog vikenda na turniru Međužupanijske rukometne lige djevojčica u Daruvaru protiv vršnjakinja domaćina i ŽRK «Ilova» iz Grubišnog Polja.
Pitomača.hr
---------------------------------------------------------------
IV. HNL SJEVER - B
Pitomača ne da vrh, Belobrk srušio Papuk


Ako je netko mislio da je dobar start Pitomače tek iznenađenje, sada, nakon 4. kola, mora mijenjati mišljenje. Ako se imalo zaviri u sastav Pitomače, jasno je da o iznenađenju nema govora. To je skup odličnih nogometaša koji marljivo skupljaju bodove i zasluženo predvode četvrtoligašku kolonu. Priliku da pokažu koliko stvarno vrijede Pitomačani imaju u subotu kada je na rasporedu super derbi 6. kola lige. U Pitomaču stiže razigrani i jaki Kalinovac, u čijim redovima blista Vjekoslav Belobrk koji je u ovom kolu praktično sam s 4 pogotka srušio orahovački Papuk. Ishod ove utakmice sa zanimanjem će pratiti ligaši koji su na 4, odnosno 3 boda zaostatka za vodećim i koji u derbiju priželjkuju "nulu" kako bi eventualnim novim pobjedama smanjili zaostatak. U 6. kolo zanimljivo će biti i u Čačincima gdje će igrati novi četvrtoligaši. Inače, u 5. kolu do treće pobjede je došla Croatia. Zgoditkom Miličića iz kaznenog udarca pet minuta prije kraja ekipa Ivana Kostelca pobijedila je dojučerašnjeg trećeligaša iz Ždralova, ali čini se da će se o toj utakmici još pričati. Gosti su, naime, bili jako nezadovoljni suđenjem inače vrlo dobrog Iveljića i stoga treba pratiti što će se ovih dana događati.
Virovitički list

- 09:05 - Isprintaj - #

20.09.2008., subota

Život i glazba Podravine na YouTube-u

youtubePSesvete


Podravsko mjesto Podravske Sesvete odnedavno je bogatije za veliku video arhivu o ljudima, životu, pjesmi, plesu i narodnim običajima Podravskih Sesveta, sesvećicama i sesvečanima, njihovim ljubavima i htjenjima koja se svakodnevno nadopunjuje.
Na YouTube stranici svoje mjesto su našli i brojni podravski glazbenici,sastavi i osobe kao Licitari,Ana Majstor,Dragan Vlajinić,Dudek,Marinko Ivanišević,HFD Sesvečice,Podravski mužikaši,sesvečki Zlatni tamburaši te brojni drugi.


1-"Podravska serenada" Podravski mužikaši 2-"Baš te volim" Ana Majstor i Licitari


- 11:52 - Isprintaj - #

19.09.2008., petak

Zeleno srce:U Doru na kavu


Pozivamo vas na izlet biciklima u Viroviticu!

U nedjelju, 28. rujna, polazak u 14 sati
(vožnja sporednim cestama)

OKUPLJANJE KOD PANOA ZELENOG SRCA (bez prijava)
- sudjelovanje na osobnu odgovornost
- maloljetne osobe mogu sudjelovati u pratnji roditelja

Do Virovitice na 2 kotača, na vlastiti pogon
(svi zajedno tam, a u povrtaku kuda koji)


Rekreacijsko društvo Zeleno srce

- 16:02 - Isprintaj - #

Ugašen požar na pitomačkom groblju

požar


Danas oko podne izbio je požar na pitomačkom groblju gdje je izgorjelo nekoliko čempresa.

- 15:21 - Isprintaj - #

Na Eko etno Hrvatska 2008 predstavila se Virovitičko - podravska županija

Na danas otvorenoj tradicionalnom 6. sajmu proizvoda i usluga ruralnih područja Eko etno Hrvatska 2008 predstavila se Virovitičko – podravska županija, odnosno „najslađa hrvatska županija“. Uz nazočnost župana Virovitičko – podravske županije, Tomislava Tolušića koji je nazočne pozdravio u slavonskoj nošnji, saborskog zastupnika Josipa Đakića, predstavljanju su nazočili mnogobrojni načelnici s područja Virovitičko – podravske županije, poglavari, gospodarstvenici, posjetitelji sajma,... Oni su polusatnom programu, ukratko upoznali današnju Virovitičko - podravsku županiju, smještenu u sjevero – istočnom dijelu naše Domovine, na području koji ujedinjuje prostor Podravine i Slavonije, gdje se čuje „kaj“ i „što“.
foto:Vpž

Nazočni su upoznati zašto se Virovitičko – podravsku županiju naziva „najslađom hrvatskom županijom“ (zbog duge tradicija uzgoja šećerne repe i proizvodnje velikih količina šećera, duga tradicija proizvodnje velikih količina iznimno kvalitetnog meda (med je i središnja tema ovogodišnjeg nastupa naše županije na ovoj cijenjenoj manifestaciji), najveći nasadi batata, odnosno, tzv. slatkog krumpira, velikih nasada i značajne količine u uzgoju slasnog i slatkog voća... U prigodnom programu, pjesmom i plesom, nazočne su oduševili članovi Kulturno – umjetničkog društva 'Dika' iz Slatine (osnovani su 1967. godine, a uz manje prekide održalo se do danas. Društvo broji sedamdesetak aktivnih članova, iza kojih se tijekom godina nanizalo više desetaka uspješnih nastupa na smotrama i na različitim svečarskim prigodama nap.a.). Članovi društva nastupili su odjeveni u narodnu nošnju iz Sopja. Osim toga, nastupili su i članovi Kulturno – umjetničkog društva 'Otrovanec', društva, relativno mladog, koje djeluje tek tri godine (okupljaju 25 aktivna člana koji predano njeguju glazbenu i plesnu tradiciju svog zavičaja nap.a.).

Kulturno – umjetničko društvo 'Otrovanec' izvelo je pjesme: 'Djevojka Podravka', 'Svako vane cveće', te plesove: 'Rasla tikva na bundišću', 'Podravska polka', 'Hrvatsko kolo'), Izuzev njih, nastupilo je i Kulturno umjetničko društvo 'Crkvari' iz Crkvara pored Orahovice utemeljeno je 1995. godine (u njegovom sastavu djeluju tamburaška , pjevačka i dvije folklorne skupine – odrasli i djeca. Društvo je nezaobilazan sudionik na manifestacijama orahovačkog kraja, a nastupaju diljem Hrvatske i u inozemstvu nap.a.). KUD 'Crkvari' tradicionalno organizira kulturno -zabavnu manifestaciju 'Crkvaračko prelo' kojom se daje prikaz kulturno - povijesne baštine izvođenjem pučkih pjesama i napjeva, nastupima folklornih društava i evociranjem narodnih običaja.
Vpž

- 15:16 - Isprintaj - #

Rukometašice ŽRK Pitomača odigrale trening utakmice za predstojeće prvenstvo

U proteklih desetak dana pitomačke rukometašice odigrale su tri trening utakmice u sklopu priprema za nastupajuće prvenstveno natjecanje u II. HRL sjever.
Najprije su u prošli četvrtak ugostile i sa visokih 55:27 (Kovačić (1), Šimić (8), M.Habijanić (2), H.E.Habijanić (8), Rep (14), Đud (3), Filipović (1), Begović, Kapitan (1), Petković (2), Janeš (4), Veličan, Hegediš (4) i Mioč (7)), savladale rukometašice mlađe kadetske ekipe ŽRK «Tvin-Trgocentar» iz Virovitice, a zatim u nedjelju, također u Pitomači, pobijedile su rukometašice slatinskog trećeligaša, ekipu ŽRK «Marulka», sa 43:21 (Kovačić, Šimić (3), Rep (6), Filipović (3), Petković (2), Janeš (4), Veličan, Hegediš (16) i Mioč (9)). Sinoć, u posljednjoj pripremnoj utakmici u Pitomaču su stigle i drugoligašice iz ŽRK «Bjelovar», koje su u dobroj igri domaće ekipe poražene sa 37:24 (Kovačić (3), Šimić (2), M.Habijanić (1), H.E.Habijanić (5), Hegediš (5), Rep (10), Filipović, Kapitan, Petković, Janeš (2), Veličan i Mioč (9)). Prvenstveno natjecanje u II. HRL sjever započinje narednog vikenda, a u drugoligaškoj premijeri, u Pitomači, u nedjelju 21. rujna, s početkom u 17,00 sati, gostuje ekipa ŽRK «Pan Đakovo».
Pitomača.hr

- 15:14 - Isprintaj - #

Održana 16. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

16. po redu sjednica Općinskog vijeća naše općine održana je u utorak 16. rujna, na kojoj su vijećnici razmotrili, od strane Općinskog poglavarstva predložene, I. izmjene i dopune Proračuna općine Pitomača za 2008. godinu, te pripadajuće programe i odluke koje se mijenjaju zavisno od predloženih proračunskih promjena.
Nakon rasprave i uz jedan prihvaćeni amandman, predložene I. izmjene i dopune proračuna su prihvaćene. Promjene proračunskih pozicija niti u stavci prihoda i primitaka, niti u stavci rashoda i izdataka, ne mijenjaju ukupnu dosadašnju visinu proračuna od 15,466 miliona kuna, već se isključivo odnose na promjene unutar dosadašnjih proračunskih pozicija.
Prihvaćene su i predložene promjene Financijskog plana proračunskih korisnika – Dječjeg vrtića «Potočnica» i Knjižnice i čitaonice «Pitomača», kojima su ukupno raspoloživa sredstva neznatno povećana kod vrtića na 1,89 miliona kuna, odnosno kod knjižnice na 266.000,00 kuna.

Općinski vijećnici razmotrili su i Prijedlog odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Pitomača, na koji je pristiglo 109 ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, zadruga i trgovačkih društava. Prihvaćeni prijedlog biti će narednih dana upućen na adresu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja radi dobivanja potrebne suglasnosti na odabir najpovoljnijih ponuditelja. Po dobivanju suglasnosti Ministarstva potrebno je dobiti i ovjeru nacrta svih ugovora za što je prpisan rok od 15 dana od dostave dokumentacije odvjetništvu. Vijećnici su donijeli i zaključak o pokretanju aktivnosti na izmjenama i dopunama postojećeg Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Pitomača, a izmjene bi trebale ići s ciljem smanjenja zemljišta predviđenog za koncesiju u korist zakupa i prodaje.
Pitomača.hr

- 15:10 - Isprintaj - #

13.09.2008., subota

Izložba slika Josipa Cugovčana u Pečuhu

Izložba slika u Kući umjetnosti i književnosti u Pečuhu
U organizaciji hrvatskog KUD-a Tanac iz Pečuha,od 17.do 24.rujna održava se 13. festival hrvatskih folklornih društava u mađarskom gradu Pečuhu.
Uz folklorne skupine iz Hrvatske,Mađarske,Srbije,Bosne i Hercegovine te Bugarske na festivalu će se predstaviti i poznati podravski slikar Josip Cugovčan sa svojom izložbom slika.
Festival u Pečuhu je dio službenog programa "Europskog glavnog grada kulture 2010"(Pečuh) i "Europske godine interkulturnog dijaloga 2008" te prikazuje tradicijsku i kulturnu raznolikost naroda ovih prostora.
Otvorenje festivala počinje izložbom slika Josipa Cugovčana u srijedu,17.rujna u Kući umjetnosti i književnosti s početkom u 18.30 sati.

Etnografska zbirka Josipa Cugovčana

- 16:26 - Isprintaj - #

11.09.2008., četvrtak

FVK"Mirko Lauš":nove projekcije i filmovi

U Virovitici prikazani filmovi Foto video kluba "Mirko Lauš" iz Pitomače

fvkML


Danas su umirovljenici koji svoje dopodnevne sate provode u Dnevnom boravku Crvenog Križa u Virovitici, vrlo rado prekinuli kartanje, međusobne razmjene novosti i ostale slične aktivnosti kako poslušali i pogledali predstavljanje Foto video kluba "Mirko Lauš". Nakon što su poslušali osnovne informacije o klubu te o daljnjim planovima, pogledali su dva dječja filma zatim poslušali humoresku našeg Bača Mate (gospođe Barice Mihoković) a zatim s oduševljenjem pogledali komediju "Štefina i Ivina 2". Na obostrano zadovoljstvo dogovorena je i daljnja suradnja.
fvkML fvkML
Gledatelji projekcije upoznali su i "poštara",jednog od glavnih glumaca prikazane komedije te razgovarali s autoricom popularnih pitomačkih humoreski.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Snimljen film "Mudra Jela"
Foto video klub "Mirko Lauš" je u suradnji s članicama "Kladarki" snimio materijal za film "Mudra Jela i selske žene". Ovo je prvi put da je klub preuzeo samo snimateljski dio posla ( te naravno montažu i produkciju ) dok scenario potpisuje Ivka Mađar voditeljica "Kladarki". Film je snimljen kao selska komedija a scenaristica je inspirirana našim već poznatim filmom "Štefina i Ivina".
fvk
tekst:Foto video klub "Mirko Lauš"

- 18:26 - Isprintaj - #

VIDEO:Hrvatski olimpijski dan u Pitomači 2008.

video by: croeditor

Na 17.obljetnicu osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora 10.09.2008. u Pitomači je otvoreno betonsko igralište u suorganizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora uz Športsku zajednicu i Općinu Pitomača, te uz pomoć poduzetnika i obrtnika iz Pitomače.

- 06:09 - Isprintaj - #

10.09.2008., srijeda

Zajednička vatrogasna vježba stožernih vatrogasnih društava s područja općine Pitomača

fotoBegović


U ponedjeljak,08.rujna u Turnašici održana je zajednička vatrogasna vježba stožernih vatrogasnih društava s područja općine Pitomača .Sudjelovala su vatrogasna odjeljenja domaćina DVD Turnašica i DVD Velike Črešnjevice, Pitomače i Kladara.
turnašicaDVD turnašicaDVD

turnašicaDVD turnašicaDVD

turnašicaDVD turnašicaDVD

turnašicaDVD turnašicaDVD
FOTOGALERIJA:fotoBegović

- 20:23 - Isprintaj - #

Drugi dio akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Pitomači

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Virovitica,10.09.2008. godine održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Pitomači. To je druga po redu akcija darivanja krvi ovaj mjesec koja je održana u Pitomači, a krv je darovalo 29 darovatelja i to:
Ivan Čoklo,Nikola Ferić,Tomo Šantak,Ranko Posavac,Marin Rengel,Željko Strahonija,Ivica Kalenik,Ivan Smrček,Željko Kovač,Željko Predragović,Željko Kranjc,Nikola Sabo,Siniša Delić,Tomislav Lalić,Mladen Mihaljević,Branko Halapa,Zdravko Kovač,Bruno Jakelić,Ivica Kuzman,Zlatko Rakijašić,Tihomir Gregurek,Ivan Hanzir-Ladušić,Stjepan Kolar,Damir Skec,Damir Tkalčec,Veljko Lozančić,Marko Šokec,Nada Crnec i Hrvoje Šokec.

Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 16:17 - Isprintaj - #

09.09.2008., utorak

Otvorenje betonskog igrališta u Vinogradskoj 19

oigralište


Športska zajednica općine Pitomača poziva Vas na otvorenje obnovljenog višenamjenskog betonskog igrališta u Pitomači.Otvorenje će biti 10.09.2008. u 10 sati.
Budući da je taj dan obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i uzimajući u obzir činjenicu da nam je Hrvatski olimpijski odbor uz Športsku zajednicu i Općinu Pitomača, te uz pomoć poduzetnika i obrtnika iz Pitomače, sufinancirao ovaj projekt vrijedan preko 200.000,00 kn u sklopu zajedničkih programa HOO-a i lokalnih športskih zajednica, mi smo za otvorenje izabrali taj dan. U programu će uz otvorenje u športskim nadmetanjima sudjelovati djeca i mladež osnovne i srednje škole te vrtića.Odjenite bijelu majicu kao simbol mira, prijateljstva i olimpizma.

«Olimpizam je životna filozofija kojom se sjedinjuju kvaliteta tijela, volje i uma.Spajajući šport s kulturom i obrazovanjem, olimpizam teži stvaranju takvog načina života koji se temelji na radosti koja proizlazi iz napora, obrazovnoj vrijednosti, dobrog primjera i poštivanju univerzalnih temeljnih načela. Cilj olimpizma je stavljanje športa u službu skladnog razvoja čovjeka radi stvaranja miroljubivog društva koje nastoji očuvati ljudsko dostojanstvo.»
Pitomača.hr

- 18:15 - Isprintaj - #

Održano javno izlaganje Prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Pitomača

proPlan


Prošloga četvrtka u prostorijama Općine Pitomača održano javno izlaganje Prijedloga izmjena i dopuna PPUO-a Pitomača, koji je na javnom uvidu od 26. kolovoza.
Javnom su izlaganju osim predstavnika naručitelja i izvođača prisustvovali i brojni predstavnici javnih distributera koji rade na području općine, ali i nekolicina zainteresiranih mještana. Uvid u Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pitomača, što ga je izradio «Vtc-projekt» d.o.o. Virovitica, zainteresirani mještani mogu izvršiti svakog radnog dana, zaključno sa 09. rujna, u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, te u prostorijama izrađivača «Vtc-projekt» d.o.o. Virovitica, Antuna Mihanovića 1.
Pitomača.hr

- 17:48 - Isprintaj - #

Nasilnici pretukli pješaka

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nasilničkog ponašanja

Jučer, 8. rujna oko 22 sata u Pitomači u Dravskoj ulici 20-godišnjak je, upravljajući osobnim vozilom neprilagođenom brzinom, desnim retrovizorom zahvatio pješaka. Nakon toga je zaustavio vozilo te izišao iz vozila pa, zajedno sa znancima iz drugog osobnog vozila, šakama izudarao pješaka po glavi i ostalim dijelovima tijela. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nasilničkog ponašanja.
MUP.hr

- 15:40 - Isprintaj - #

08.09.2008., ponedjeljak

Traktorist teško ozlijeđen u sudaru s automobilom

SLOMLJENA rebra i prijelom lijeve natkoljenice epilog su jučerašnje prometne nesreće koja se oko 17.15 sati dogodila u ulici M.P. Miškine u Pitomači.
42-godišnji Ž.B. je upravljao osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka, ali je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i u oštrom desnom zavoju zbog prevelike brzine vožnje prešao u suprotni kolnički trak.
Pri tom je prednjim lijevim kotačem zakvačio stražnji kotač traktora virovitičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji F.I.
Nesretni vozač je tada izgubio nadzor nad traktorom koji se odsklizao s kolnika i prevrnuo na obližnju zemljanu površinu.
F.I. je pao s traktora i slomio pet rebara i lijevu natkoljenicu. Nakon kraćeg vremena je prevezen u virovitičku Opću bolnicu gdje je zadržan na liječenju.
Index.hr

- 13:16 - Isprintaj - #

Predstavljena najveća košnica – pletara u Republici Hrvatskoj

VIDEO:PovratakPitomače

U povodu Dana Virovitičko – podravske županije, u Zlatnom klasu u Otrovancu, predstavljena je najveća košnica – pletara u Republici Hrvatskoj.
Košnicu su prema zamisli Jasne Baranjec Keserice, izradili Zoltan Barnaki (Obrt Barnaki) i Miljenko Sabo (Bravarija Sabo). Visina joj je 320 cm, a unutrašnjoj joj je u mjerilu 3 x 3 metra. U Zlatnim klasu predstavili su je župan Virovitičko – podravske županije, Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zvonimir Koić koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva za nastup Virovitičko – podravske županije na manifestaciji Eko Etno Hrvatska 2008, te članica istog Povjerenstva, Jasna Baranjec Keserica. Košnica će biti dio predstavljanja Virovitičko – podravske županije na ovogodišnjem Eko Etno Hrvatska 2008 koji se održava u sklopu 84. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma. Nastup Virovitičko – podravske županije, kao „najslađe hrvatske županije“ biti će u znaku pčelarstva i meda. Županija će se predstaviti prvog dana sajma, odnosno 16. rujna kada će se uz nju, od 14 sati, predstaviti i Ličko - senjska županija, te Osječko - baranjska županija. Inače, ove godine, na Eko Etno Hrvatska nastupiti će rekordan broj izlagača s područja Virovitičko – podravske županije, njih 54.
tekst:Vpž

- 05:42 - Isprintaj - #

07.09.2008., nedjelja

VIDEO:Renesansni festival u Koprivnici

Od 06. do 08.rujna u Koprivnici na bedemima starog koprivničkog grada održava se Renesansni festival u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.To je prikaz srednjovjekovnog sajma obrta,jela,pića,glazbe,viteških igara i drugih zanimljivih manifestacija koje nam dočaravaju život naših starih u Srednjem vijeku.

1-Svečano postrojavanje Kraljevske svite i vitezova na Zrinskom trgu te slikanje sa posjetiocima.
2-Prikaz srednjovjekovnog plesa




3 i 4 -Srednjovjekovni prodajni sajam (obrtnici,trgovci,alkemičari,...),ponuda srednjovjekovnog jela i pića,izložba divljih i domaćih životinja,srednjovjekovni svirači,...




5- Srednjovjekovne dvorske lude i zabavljači
6- dio prikaza Legende o Lijepoj kneginji i Crnom vitezu



- 21:57 - Isprintaj - #

VIDEO: Đurđevački pijesci

Podravska Sahara


Geografsko-botanički rezervat Đurđevečki pijesci prostiru se na površini od 19,5 hektara u blizini Grada Đurđevca.Poznatiji su pod nazivima "Podravska ili Hrvatska Sahara" i "krvavi peski".Nastali su nanošenjem sedimenata s ledenjaka. Geografski i klimatski uvjeti pogodovali su zadržavanju pijeska na ovom području a do kraja 19. stoljeća ovdje su još uvijek bili “živi” pijesci.

- 14:50 - Isprintaj - #

Predstavljamo Vam: TharonisProduction

PovratakPitomače ponosno Vam predstavlja mlade pitomačke snimateljske nade Jasminu i Anju te njihove obrade video spotova popularnih pjesama.Spotove možete pogledati na youtube stranici TharonisProduction.



Video spotovi pjesama:(1)Divlje Jagode-Let na drugi svijet i (2)Drugi Način-Dileme

- 09:03 - Isprintaj - #

05.09.2008., petak

Nova web stranica:Pivnica.net

Sve što ste oduvijek htjeli znati o pivu, a niste imali koga pitati, sada možete pronaći na adresi

pivnicaNet
Pivske novosti iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta, reportaže, intervjui, pivska abeceda (povijest piva, proces proizvodnje, sirovine, vrste piva i jednostavno – pivo), pivo kao hobi (homebrewing i kolekcionarstvo), gastro i Oktoberfest – to su samo neke od brojnih stalnih rubrika ove jedinstvene stranice.

Pjenušave vedute rubrika je u kojoj se iz tjedna u tjedan objavljuju pivski eseji iz istoimene knjige, a Nacrtaj mi krigl projekt koji donosi tekstove o vezi piva i likovne umjetnosti, naročito stripa, uz bogatu foto galeriju.

Uz ovu galeriju, na www.pivnica.net naći ćete još desetak galerija pivskih fotografija, slika i video priloga. Za ovu stranicu već piše najveći hrvatski stručnjak za pivo, uvaženi profesor dr Vladimir Marić, a niz poznatih osoba iz javnog života priprema svoje priloge za rubriku Moje pivsko iskustvo.

Preko ove stranice lako ćete doći i do svježih vijesti iz svijeta glazbe, sporta i gospodarstva, a tu su i linkovi, te forum otvoren za sve teme vezane uz pivo, pivopije i pivsko gospodarstvo.

www.pivnica.net
jer tamo je sve što ste oduvijek htjeli znati o pivu, a niste imali koga pitati

- 18:25 - Isprintaj - #

Zajednička vatrogasna vježba stožernih vatrogasnih društava s područja općine Pitomača

Sustavno i ujednačeno uvježbavanje vatrogasaca i vatrogasnih postrojbi temelj je djelotvorne vatrogasne službe. Zbog tog razloga, te obilježavanja Male Gospe, DVD Turnašica organizira zajedničku vatrogasnu vježbu stožernih vatrogasnih društava s područja općine Pitomača. Vježba će se održati u ponedjeljak 08. rujna u Turnašici s početkom u 17 sati, a sudjelovat će vatrogasna odjeljenja domaćina i DVD-a Velike Črešnjevice, Pitomače i Kladara. Također pozivamo sve žitelje općine Pitomača da prisustvuju izvođenju zajedničke pokazne vježbe.
DVD Turnašica
Zapovjednik Josip Nemet

Pitomača.hr

- 17:22 - Isprintaj - #

Sport u Pitomači

RUKOMET U sklopu priprema za iduću natjecateljsku sezonu II.HRL – sjever, pitomačke rukometašice su u subotu gostovale u Bjelovaru, gdje su sa 27:29 poražene od domaćih drugoligašica.Igrački sastav koji je započeo sa pripremama identičan je onome koji je i završio prošlogodišnju sezonu, a od novih bi se igračica idućeg tjedna pitomačankama trebala priključiti Tanja Đud, igračica koja je prošle sezone igrala za virovitičkog prvoligaša ŽRK «Tvin-Trgocentar». Slijedećeg bi vikenda pitomačanke trebale imati provjeru protiv rukometne ekipe slatinske «Marulke», a u pauzi između treninga i utakmica, tijekom tjedna, u srijedu, na svečanoj sjednici Županijske skupštine, ŽRK «Pitomača» biti će uručena Povelja zahvalnosti Virovitičko – podravske županije za izniman doprinos i postignute rezultate u razvoju športa.

NOGOMET Završilo je drugo kolo IV.HNL – «Sjever» podskupina B-seniori. Naši općinski predstavnici su gostovali, NK «Pitomača» u Orahovici, a NK»Croatia» iz Grabrovnice u Slatini. Seniori NK «Pitomača» upisali su nova tri boda pobijedivši na gostovanju u Orahovici ekipu NK «Papuk» 1:0. Važan gol za pitomačane postigao je Alen Zorić. Iduće kolo pitomačani igraju kod kuće u srijedu 03.09.2008. U goste im dolazi NK «Molve», a utakmica će početi u 17h. Odmah u subotu NK «Pitomača» igra još jednu prvenstvenu utakmicu kod kuće gdje će ugostiti nogometaše Čazme. I ta utakmica odigrati će se od 17h.Juniori i kadeti NK « Pitomača» gostovali su u Čakovcu i od svojih vršnjaka izgubili 6:1 i 4:1. Pioniri su pak putovali u Molve .U-10 su izgubili od svojih vršnjaka 5:3, U-12 5:0, a ekipa U-14 je pobijedila svoje vršnjake 9:0.Danas će veterani NK «Pitomače» odigrati svoju prvu prvenstvenu utakmicu protiv nogometaša iz Suhopolja.

Seniori NK «Croatia» gostovali su u Slatini i izgubili 2:0. Iduće kolo koje se odigrava u srijedu – 03.09.2008. nogometaši Croatie igraju protiv NK «Zdenka». Utakmica počinje u 17h. Za vikend odigrati će 4. kolo gdje gostuju u Čačincima protiv NK «Mladost».

Idući vikend počinje prvenstvo III. ŽNL Virovitičko – podravske županije, a sastaju se slijedeći parovi: Kladare : Sv.Đurađ,Orešac : Otrovanec,Podravec : Aršanj,Mladost : Turnašica

STOLNI TENIS Pitomački stolnotenisači kreću u prvenstvo 14.09.2008. gdje će u prvom kolu ugostiti stolnotenisače iz Virovitice.

KARATE 14.09.2008. Karate klub Pitomača putuje u Ivanec na Memorijalni turnir, a to im je prvi turnir na početku ove sezone i ujedno provjera za državno prvenstvo koje će biti početkom listopada.
Pitomača.hr

- 16:18 - Isprintaj - #

Vesna Krmpotić na Virovitica.netu

Zaljubljenici u lijepu književnost od danas će na stranicama Virovitica.neta imat priliku čitati neobjavljene priče, pjesme i eseje naše poznate pjesnikinje, spisateljice i prevoditeljice Vesne Krmpotić.
Klikni OVDJE za neobjavljene priče Vesne Krmpotić.
internet stranica Vesne Krmpotić

Ovo je, svakako, radosna vijest za sve koji s nestrpljenjem očekuju nova izdanja autorskih djela najplodonosnije hrvatske književnice, a mi joj se ovom prilikom zahvaljujemo u ime svih što je pristala na našu zamolbu da dio toga podjeli sa našim čitateljima. Iznimna nam je čast što imamo tu privilegiju da neke nove stranice iz njezinog bogatog književnog stvaralaštva po prvi puta budu javno objavljene na našem portalu.

Vesna Krmpotić rođena je 1932 godine u Dubrovniku. Školovala se u Splitu, Zagrebu (završila psihologiju i engleski jezik) i New Delhiju (učila bengalski). Kao supruga bivšeg jugoslavenskog diplomata, mnoge je godine života provela u različitim kulturama iz kojih nikada nije odlazila prazna srca. Dapače, iz svake sredina odlazila je bogatija za onaj komadić duhovne ljepote koju je vješto znala prepoznati u tradiciji svakog naroda i kasnije izdašno podijeliti sa svojom širokom čitalačkom publikom koja često zna reći kako je uz njezina djela odrastala duhovno i moralno. Zato ne treba čuditi što danas, za brojne štovaoce, ime Vesne Krmpotić predstavlja metaforu najintimnijih duhovnih osjećaja u kojima je sažeto i sve ono najvrednije što je ova iznimna autorica, uz savršeni literarni izričaj, dala hrvatskoj i svjetskoj književnosti.

Mozaik njene impozantne autorske biografije ispunjen je sa 112 knjiga (od kojih je jedna - 108x108 - najopširnija knjiga poezije u svjetskoj književnosti) te brojnim vrijednim književnim, domaćim i međunarodnim, nagradama.
Virovitica.net

- 15:00 - Isprintaj - #

04.09.2008., četvrtak

Pitomačani darivali krv

ddk


Danas, 04.09.2008.g. u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Virovtica i transfuzije Opće bolnice Virovitica u Pitomači je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Pristupilo je 30 darovatelja krvi a krv je darovalo 28 i to:

Petar Veličan,Ivica Varga,Mario Brlas,Petar Čupen,Petar Begović,Stjepan Ivanic,Ivan Kirin,Marijan Hencl,Slaven Martinčević,Stjepan Crnec,Miroslav Bato,Branko Franjić,Željko Veršec,Ivo Predragović,Zlatko Ban,Božidar Magić,Zvonko Demšić,Damir Vujasin,Miroslav Čubelić,Mirko Ivanic,Tihomir Kirin,Mato Radelić,Marin Begović,Branko Rešetar,Mario Domović , Ivan Mioč,Čop Srečko i Ivica Kirin.

Drugi dio akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Pitomači je u srijedu,10.rujna.
GDCK Virovitica je sa današnjim danom, na 50-tak organiziranih akcija ,te pojedinačnih darivanja krvi prikupilo 1240 doza krvi.
Hvala Vam za darovanu krv!

GDCK Virovitica

- 17:49 - Isprintaj - #

03.09.2008., srijeda

Zeleno srce Vas poziva v Picok na sok!


Pozivamo vas na izlet biciklima u Đurđevac!

U nedjelju, 7. rujna, polazak u 14 sati
(vožnja sporednim cestama)
OKUPLJANJE KOD PANOA ZELENOG SRCA (bez prijava)
- sudjelovanje na osobnu odgovornost
- maloljetne osobe mogu sudjelovati u pratnji roditelja

ako još niste bili biciklima u ĐURĐEVCU, ovo vam je prva prilika

ZA ONE KOJIMA JE OVO PREMALI IZAZOV, NUDIMO POVRATAK PREKO BILOGORE


Rekreacijsko društvo Zeleno srce

- 21:07 - Isprintaj - #

ŽRK Pitomača dobio županijsko priznanje

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije, župan Tomislav Tolušić dodijelio je javna priznanja, Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije zaslužnim pojedincima i ustanovama među kojima je i ženski rukometni klub Pitomača.


Jedan je od dvaju ženskih kolektiva s područja općine Pitomača, osnovan 1978. godine. i u svojoj povijesti iznjedrio je mnoge prvoligaške igračice. Dugo su bili članovi Druge hrvatske rukometne lige, ali uz kontinuiran i kvalitetan rad s mlađim uzrasnim selekcijama često su bili sudionici državnih završnica, što im je donijelo i titulu državnih prvakinja na prvenstvu Hrvatske školskih sportskih klubova 2006. godine.

U takvom ozračju, ove godine, rukometašice Pitomače vratile su se gdje im je kvalitativno i mjesto, u drugu Hrvatsku rukometnu ligu.

VIŠE:Virovitica online

- 19:45 - Isprintaj - #

U Pitomači dovršena rekonstrukcija betonskog igrališta za rekreaciju

szop


Športska zejednica općine Pitomača (ŠZOP) postavila si je određene ciljeve i prioritete po pitanju izgradnje i održavanja športskih građevina u Općini. Stavljanje u funkciju betonskog igrališta u Vinogradskoj koje je izgrađeno prije više od 30 godina bio je jedan od prvih njenih prioriteta. Budući da je igralište dotrajalo, a željezna ograda odrezana ta površina počela je služiti za parkiranje motornih vozila.

Zajedničkim programom HOO-a i Športske zajednice općine Pitomača ta površina vraćena je u funkciju športa za mlade za djecu, mladež i rekreativce.

Igralište je u sklopu još nekoliko športskih objekata – kuglane, dvorane karate kluba Pitomača, male dvorane gdje se trenira stolni tenis, nindjitsu i aerobik, te glavno i pomoćno igralište NK „Pitomača“. To je sad krasni mali športsko-rekreativni centar, a betonsko igralište će poslužiti i klubovima za aerobno i anaerobno treniranje i vježbanje snage.

szop szop

OPIS PROGRAMA
Zatečeno stanje bila je dotrajala asfaltirana površina rukometnog-malonogometnog igrališta i košarkaškog igrališta površine 1250 m2. Mi iz ŠZOP imali smo ideju da tom igralištu spojimo 150 m2 potrebnih za kombinirano igralište za badminton i nogomet u kavezu jer smo za to imali prostora. Nakon uređenja tih 150 m2 tj. Iskopa i sabijanja prirodnog šljunka te asfaltiranja nosivog sloja od 5 cm, nakon poravnavanja većih uzdužnih ulegnuća s ispucanim asfaltom na postojećem igralištu, svih 1400 m2 presvukli smo finim slojem asfalta AB 8 za habajući sloj debljine 3 cm u uvaljanom stanju. Oko cijelog igrališta postavljena je rasvjeta (šest rasvjetnih mjesta koje se mogu zasebno paliti), a postavljena je i ograda. Sa zapadne strane igrališta je kavez za nogomet visine 4 m.

Na ovoj površini dobili smo 1000 m2 korisnog igračkog prostora kojeg smo pobojali signolit zelenom bojom za asfalt koja služi protiv habanja asfalta i klizanja. Ovom prilikom zahvaljujemo svim športašima entuzijastima koji su pomogli ŠZOP te su volontirali i radili dvije noći od 21 h – 5 h ujutro jer smo jedino tad bilo moguće bojanje igrališta (tokom dana temperatura asfalta je bila prevelika za normalan rad). Na tu zelenu boju smo iscrtali i omogućili igranje sljedećih športova:
- Rukometno igralište (igralište za mali nogomet)
- Košarkaško igralište
- Nogomet u kavezu
- Tenisko igralište
- Igralište za nogotenis
- Igralište za badminton


Pokazalo se da je ova investicija pun pogodak jer je igralište svaki dan puno djece, mladeži i rekreativaca koji su tu dolaze baviti športom, a ovom prilikom se također zahvaljujemo HOO-u koji je podržao i sufinancirao ovaj projekt. Također veliko hvala svim poduzetnicima i obrtnicima koji su također pomogli završetak ovog projekta.

szop szop

O ovom igralištu od sad i u budućnosti vodi brigu ŠZOP jer je skrb o športskim građevinama jedna od njenih zadaća, a na to ju obavezuje i zakon o športu (NN 71/06) koji jasno govori: U slučaju prenamjene površine planirane za javnu športsku građevinu, uklanjanja ili preinake javne športske građevine za namjene koje nisu športska djelatnost, navedeno se može provesti samo na temelju suglasnosti ministra za koju prethodno mišljenje daje Športska zajednica na čijem području se nalazi športska površina ili građevina (članak 68. Stavka 1. Zakona)

Tajnik ŠZOP: Zlatko Novak


- 16:19 - Isprintaj - #

01.09.2008., ponedjeljak

Natječaj za goričnu fotografiju

Fotografi i svi oni koji se tako osjećaju!
Nabrusite fotoaparate i put pod noge do gorica ili podruma jer Vas čekaju bogate nagrade od naše tvrtke Hrastico.Raspisan je natječaj za najbolje fotografije na temu vinogradarstva i vinarstva našeg kraja a organizirat će se i izložba prispjelih radova u izložbenom salonu Hrastica na Trgu Kralja Tomislava.

natječaj



Pitomačka tvrtka HRASTICO ovim putem objavljuje NATJEČAJ za najbolju fotografiju na temu :
Vinogradarstvo i vinarstvo u našem kraju
( Fotografije vinograda, rad u vinogradu, berba grožđa, prešanje , pretakanje i slično )


Dijelom proizvodnog programa uspješno opremamo vinske podrume i vinoteke. Pristigle fotografije, uz dopuštenje autora , namjeravamo koristiti u marketinške svrhe naše firme.

Za pristigle fotografije osigurane su novčane nagrade u iznosu od:
1. nagrada – 1.000 kn
2. nagrada – 500 kn
3.nagrada – 300 kn
Nakon odabira najboljih fotografija , organizirati ćemo izložbu pristiglih radova.


Pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje radove do 15.10.2008.
putem e-maila: tehnohit.hr@vt.t-com.hr
ili poštom na adresu:
Izložbeni salon Hrastico
Trg Kralja Tomislava bb
33405 Pitomača

- 20:53 - Isprintaj - #

Otvorene dvije nove područne škole OŠ "Petar Preradović"

opis slike


Danas 1. rujna 2008. godine na prvi dan nove školske godine OŠ Petra Preradovića Pitomača dobila je dvije novo izgrađene područne škole u Otrovancu i Velikoj Črešnjevici.
otrovanec otrovanec
Škola u Otrovancu
otrovanec
Prošlo je manje od godnine dana od kad je položen kamen temeljac do otvorenja što je velika pohvala izvođačima radova kao i ulagačima. Ovo su moderne škole koje zadovoljavaju najstrože Europske standarde i radit će samo u jednoj smjeni. Najveći dio troškova pokrilo je ministarstvo Prosvjete, znanost, kulture i športa, zatim županija i općina Pitomača. U njihovo ime gdje je i sam imao velike zasluge školu je otvorio ravnatelj uprave za financije Stipe Mamić i Vesna Hrvoić-Šic uz predstavnike Općine i Županije. Tako su se tu našli i svojim govorima uveličali načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, Župan Virovitičko-podravske Županije Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i Pitomačan Josip Đakić, a obje škole je blagoslovio i posvetio župnik Ivica Puškadija. Ravnateljica škole Katarina Šimić nije mogla sakriti uzbuđenje i sreću da novu školsku godinu počinju sa dvije potpuno nove škole, ali je napomenula da je ostalo još 7 na području Općine koje bi trebalo izgraditi.

črešnjevica


Škola u Velikoj Črešnjevici
Vč Vč
U obje su škole djeca koja ih pohađanu pripremile mali program i pjesmom pozdravili svoju novu školu a folklorne grupe plesom što je obradovalo nazočne goste i mještane koji su kasnije i prošetali novim školama te se osvježili pićem i slatkišima.

tekst i fotografije:Danijel Begović

- 20:15 - Isprintaj - #

Vijesti iz Općine Pitomača

Otvorenje područnih škola u Otrvancu i Velikoj Črešnjevici
U ponedjeljak 01. rujna službeno će biti otvorene područne škole Otrovanec i Velika Črešnjevica pri osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača.
U Otrovancu u 8,30 i u Velikoj Črešnjevici u 9,30 sati, škole će otvoriti: Josip Đakić – saborski zastupnik, Stipe Mamić – ravnatelj Uprave za financije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Vesna Hrvoj Šic – ravnateljica Uprave za srednje obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Tomislav Tolušić – župan Virovitičko-podravske županije i Željko Grgačić – načelnik Općine Pitomača.
-----------------------------------------------------------------
Održana 2. sjednica Savjeta mladih općine Pitomača
Dana 27. kolovoza 2008. godine održana je 2. sjednica Savjeta mladih općine Pitomača na kojoj se najvećim dijelom razmatralo o problematici mladih na području općine Pitomača. Temeljem navedene rasprave, Savjet je donio Program rada za 2009. godinu kojim će nastojati provesti svoje ideje i aktivnosti vezane uz poboljšanje kvalitete života mladih. Glavne točke programa su organiziranje predavanja, radionica i rasprava na teme koje su bitne za mlade, sudjelovanje u organizaciji raznih događanja, organiziranje i sudjelovanje u humanitarnim akcijama i donacijama, poticanje i potpora nadarenim, mladim i nepoznatim umjetnicima sa područja općine Pitomača, organiziranje raznoraznih izleta pod nazivom „upoznajmo općinu Pitomača“, obnavljanje dječjih igrališta, organiziranje različitih tečajeva i aktivnosti, suradnja sa školama i drugim udrugama za mlade, suradnja sa savjetima mladih iz drugih gradova, općina i županija.
Pitomača.hr

- 15:33 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.