LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Kobre na virovitičko-podravskim cestama: U četiri dana 241 prometni prekršaj - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

21.05.2008., srijeda

Kobre na virovitičko-podravskim cestama: U četiri dana 241 prometni prekršaj

Na cestama Virovitičko-podravske županije od 16. do 19. svibnja provedena je akcija pojačanih mjera u prometu u kojoj je većim brojem policijskih službenika te «presretača» i motocikala sudjelovala je mobilna jedinica prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova.

«Cilj provedbe akcije je poduzimanje ciljanih i planiranih operativno-preventivnih i represivnih mjera kontrole osoba, objekata i provoznih sredstava na važnijim cestovnim pravcima sa zadaćom suzbijanja, prevenniranja i otkrivanja svih oblika kaznenih djela i počinitelja prekršaja, a posebno težih prometnih prekršaja», rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik PU Virovitičko-podravske Slavko Kopjar.

Kontrolom je obuhvaćeno ukupno 205 vozila i 251 osoba kod kojih je utvrđen 241 prometni prekršaj. Pod utjecajem alkohola vozilo je 20 vozača, prekomjernom brzinom vozilo je 10 (najveća nedopuštena brzina bila je 139 kilometara), a neregistriranim vozilom 29 vozača. Pet ih je upravljalo pod zabranom, a 17 je vozilo prije stjecanja prava. Evidentirano je 14 nepropisnih pretjecanja, jedanaestorici je isteklo osiguranje, a 22 motociklista nije nosilo kacigu. Uočeno je još 109 ostalih prometnih prekršaja te dva prekršaja iz Zakona o oružju, jedan iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.
Pet vozača zadržano je u policijskim postajama - četiri zbog triježnjenja, a jedan jer je nastavio voziti nakon što je počinio dva prekršaja – nepropisno pretjecanje i zabrana upravljanja vozilima.

Povod za ovu akciju su negativni pokazatelji broja poginulih osoba u prva četiri mjeseca ove godine, a naročiti u svibnju.
Virovitica net

- 18:24 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.